ІЖГ

Газета, районної ради, та районної державної адміністрації

Заснована 1 березня 1930 року

шюшиви

І рлштнт ряди рі^шш^ШШШ^Ш^^ШШШШШШ^^^^^ШШШ

Напередодні сесії працювали постійні комісії

До уваги присутніх було представлено проекти програми запобігання особливо небезпечним інфекційним хворобам на 2014-2018 роки та цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-20>8роки.

Депутати заслухали звіти про виконання ряду районних програм, зокрема програми розвитку футболу в Старокостянтинівському районі на період 2009-2013 роки; програми соціального захисту громадян Старокостянтинівського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2011-2013 роки

Шановні пасічники району!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята -Дня пасічника.

Мабуть, немає людей, ближчих до природи, аніж ви. Споконвіків праця пасічника викликала захоплення та повагу. Багаж знань, якими володіють пасічники, їх вміння чути і розуміти природу, їх невтомні руки і безмежна любов до своєї справи — варті безмірної шани та щирої подяки.

Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі

З нагоди професійного свята зичимо вам міцного здоров'я і оптимізму, щедрих медових зборів. Хай ваше життя буде забарвлене у найяскравіші кольори, ваші теплі руки не знають втоми, а ваш добробут примножується з кожною зібраною краплинкою запашного меду!

М.ЯСНЮК,                        О.КОХАНЮК,                   М.МЕЛЬНИЧУК,

голова                   голова районної ради міський голова

райдержадміністрацм

В ході підготовки до пленарного засідання двадцять шостої сесії районної ради, 12 серпня відбулося спільне засідання постійних комісій районної ради. У роботі постійних комісій взяв участь голова районної ради Олександр Коханюк.

Зокрема, під головуванням Дмитра Поліщука проекти рішень сесії опрацювали на спільному засіданні члени постійних комісій з питань регламенту, депутатської діяльності та етики; з питань промисловості, транспорту, енергетики, зв'язку, будівництва та розвитку підприємництва та з питань законності, правопорядку та місцевого самоврядування.

Сергій Кучерук провів засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення, у справах сім'ї, материнства і дитинства, молодіжної політики, культури та освіти та з питань агропромислового комплексу, екології,

землекористування і соціального розвитку села.

В ході розгляду депутатського запиту Олени Фурсової, щодо забезпечення хворих на цукровий діабет цу-крознижуючими препаратами, Сергій Кучерук ознайомив членів комісії з проектом звіту тимчасової контрольної комісії за результатами перевірки закладів охорони здоров'я.

Черговою сесією районної ради передбачається розглянути питання присвоєння звання «Почесного громадянина Старокостянтинівського району» Сергію Бондарчуку.

Начальник управління фінансів райдержадміністрацм Григорій Горда ознайомив присутніх зі звітом про виконання бюджету за перше півріччя 2014 року.

та програми розвитку земельних відносин у Старокостянтинівському районі.

Також на розгляд обранців було внесено питання про виконання плану роботи районної ради за І півріччя 2014 року та затвердження плану роботи районної ради на II півріччя 2014 року.

Загалом депутати розглянули понад десяток питань порядку денного.

13 серпня, відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету та фінансів, під керівництвом голови

комісії Анатолія Пасічника. У засіданні бюджетної комісії взяв участь голова районної ради Олександр Коханюк.

Голова ради вніс пропозицію про включення до порядку денного питання про розгляд листа управління освіти, молоді та спорту райдержад-міністрації щодо відновлення функціонування Верхняцької ЗОШ І ступеня. Після жвавого обговорення депутати одноголосно проголосували за включення даного питання до порядку денного.

Депутатом Сергієм Фесуном була внесена пропозиція, яку підтримали всі присутні, щодо внесення на сесії районної ради змін до Положення про відзнаки Старокостянтинів-ської районної ради та присвоєння посмертно звання Почесного громадянина Старокостянтинівського району крім Сергія Бондарчука також Сергію Рокітському, Сергію Са-ліпі та Юрію Бойчуну, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході країни.

Значну увагу члени профільної комісії приділили звіту про виконання районного бюджету за перше півріччя 2014 року.

Відповідно до порядку денного депутати заслухали звіти про виконання районних програм.

Обранці уважно розглянули кожне питання, яких у порядку денному чергової сесії налічується понад десяток.

13 серпня під головуванням голови Олександра Коханкжа відбулося засідання президії Старокостянти-нівської районної ради.

Голови комісій та керівники депутатських фракцій узгодили пропозиції до усіх питань порядку денного двадцять шостої сесії районної ради, які надійшли під час роботи постійних комісій. А також внесли пропозицію про внесення змін до Положення про порядок та умови надання районною радою разової грошової допомоги, в зв'язку з надходженням заяв від біженців з зони проведення АТО.

Розглянули заяви жителів району, що стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування та в зв'язку з скрутним становищем, які депутатами були вирішені позитивно.

Інформаційно-аналітичний відділ районної ради

■( ЗеммбиоряЬкубання

7 серпня у місті Хмельницькому відбувся круглий стіл з широкого обговорення законопроекту, розробленого фахівцями Держземагентства, стосовно заборони продажу земель сільгосппризначення та визначення мінімального терміну оренди таких земель за участю усіх зацікавлених сторін. У зібранні взяли участь понад 120 учасників: сільських голів, представників територіальних громад, громадських галузевих організацій, малих, середніх та великих сільськогосподарських товаровиробників.

Головуючим цього заходу був виконуючий обов'язки начальника Головного управління Держземагент-

Земельники обговорюють новий законопроект

сіва у Хмельницькій області Руслан Лецишин, Представниками від Старокостянтинівського району були начальник управління держземагентства у Старокостятинівському районі Олександр Возний, завідувач відділу

комунального майна Олена Фурсова, Радковецький сільський голова Микола Побережняк та від ліцензіатів-роз-робників землеуп о рядної документації Сергій Лахтадир та Сергій Зарічний. Крім того, Руслан Лецишин презентував звіт за результатами роботи 100 днів голови Держземагентства України Сергія Рудика та виступив з доповіддю про пріоритетні напрямки діяльності Головного управління та висвітлив позитивні зміни, які відбулись за останній місяць.

Про стан та перспективи реформування АПК в контексті земельних відносин виступила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації Лариса Мол чан.

Заступником начальника відділу використання земель Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держ-агентства Оленою Голо-бородько на публічний розгляд був винесений законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення*.

Як зазначає Олена Голобородько від реалізації законодавчої ініціативи Держземагентства виграють усі сторони земельних відносин. Так, для сільгоспвиробників це передусім:

більш ефективне господарювання та можливість довгострокового планування своєї діяльності через збільшення мінімального терміну оренди земель сільськогосподарського призначення (мінімальний термін передбачений законопроектом- 14 років);

збільшення інвестиційних можливостей аграрного сектора, зокрема через розвиток іпотечного кредитування під заставу права оренди земель сільськогосподарського призначення.

Для сільських громад:

задоволення потреб територіальних громад, завдяки можливості викупу земельних ділянок для суспільних потреб;

посилення впливу територіальної громади на земельно-господарські відносини на селі.

Для орендодавців:

захист власних прав завдяки можливості розірвання орендодавцем в односторонньому порядку договорів оренди у разі несплати орендарем вчасно орендної плати.

Для держави:

раціональний перерозподіл земель сільськогосподарського призначення та оптимізація їх використання;

підвищення ефективності використання природно-ресурсного потенціалу земель сільськогосподарського призначення та забезпечення стратегічної продовольчої безпеки держави;

поступове повернення у державну власність земель, які не мають ефективних власників.

Завдяки реалізації законопроекту буде унеможливлено скуповування сільськогосподарських земель, що дозволить зберегти землю - головний ресурс нашої держави - для нащадків.

Своє побажання щодо цього проекту висловив начальник управління держземагентства в Старокостянтинівському районі Олександр Возний: «Законопроектом передбачити і нада ти право чітко визначити функції само врядного контролю за охорону й ви користання земель власників цих же земель, Тобто, щоб людина могла на законодавчому рівні чітким механізмом контролювати стан використання своєї земельної ділянки при передачі

В Орендуй.

Зокрема під час обговорення було висловлено й чимало критики в адресу законопроекту, а саме те, що цим законом не будуть захищені прості се ляни, що мають земельні частки (паО, а тільки великі агроформування. На що пані Олена зауважила: «Для того ми й збираємо круглі столи по всій Україні, щоб обговорити усі деталі та прийняти

зауваження, які в кінцевому результаті внесуться до законопроекту. Після чого й винести на розгляд у Верховній Раді».

Загалом присутні підтримали основне положення законопроекту, а саме заборону продажу земель сільгосппризначення, а також що строк дїі договору оренди земельних ділянок визначається з урахуванням періоду ротації основної сівозміни та не може бути менше 14 років.

Ольга ЯРОХНО

ДО УВАГИ

У зв'язку із складною ситуацією, яка склалася у державі та на відповідь на численні прохання громадян, звернення депутатів обласної ради, УМВС України в області Хмельницька обласна

державна адміністрація

наголошує на вживані заходів

щодо обмеження масових, в тому

числі, розважальних заходів у

населених пунктах області. Крім

того, сподіваючись на усвідомлене

розуміння подолянами ситуації, що

склалась, ХОДА запропонувала

відмовитись від використання

піротехнічних засобів до завершення активної фази АТО.

2

.Життя Старокостянтинівщини.

Субота, 16 серпні 20Ї4~

Моіл про <

Під час відпочинку на воді, поблизу водоймищ

За вікном літні погодні умови Все більше хочеться покинути квартиру, хату, дачний будинок й відправитися на природу, здебільшого до лісу або річки Тому на часі говорити про воду, а точніше про правила поводження людей на водоймах, аби відпочинок приносив радість Усім відомо, що вода - чудодійний засіб оздоровлення організму Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією Як уникнути трагедії на воді. Варто пам'ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24 Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах, купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці - не пірнайте з берега, прки, дерева, у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою, купатися краще там, де є рятувальні служби, особливо слідкуйте за дітьми їхня поведінка у воді не передбачувана, до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м'язів, утримуйтеся від далеких запливів переохолодження - головна причина трагічних випадків На рівнинних річках є багато ям і вирів Вони підступно зустрічаються біля піщаних кос, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти

Особливості під час купання в гірських річках

Гірські ріки мають стрімку течію, що може збити з ніг Дно і береги таких річок кам'янисті, тому можна

отримати важкі травми при падінні Можна впасти, підслизнувшись н мокрому і слизькому камені, коли тільки входиш у воду

На морі треба завжди зважати на хвилі, які можуть перевернути люди ну при вході у воду Не намагайтеся плисти проти хвилі Варто бути обережними біля водорізів Не пірнайте з них, бо можна впасти - вони дуже слизькі від водоростей Не запли вайте за буйки1 Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку

Якщо човен перевернувся, головне не розгубитися Навіть коли перекинувся, він і тоді ще певний час тримається на воді, отже, треба зберігати спокій, і до прибуття рятувальників триматися за човен, штовхаючи його до берега Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє, шдтри мувати його на плаву Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого, допомогти вплав одночасно кільком людям неможливо Під час катання дітей необхідна присутність дорослого в кожному човні Він мусить уміти керувати судном, добре плавати, знати прийоми надання невідкладної допомоги постраждалим на воді Основною причиною загибелі людей на воді є страх У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевненістю запливають далеко від берега Там вони можуть потрапити у потік холодної води Тоді починає зводити ноги і хапає корч У цій ситуації головне - не злякатися Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець

Будьте дуже обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас і ваших дітей безпечним, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників'

Пам'ятайте відправлятися на водойми поодинці небезпечно1 Контролюйте власну поведінку і дм дітей

Л. КОНИК,

головний спеціаліст сектору цивільного захисту населення, житлово-комунального господарства райдержадмінісграціі

■^————^—■( Переселені^ ~)и

Робота Районного штабу, щодо переселення громадян України з зони проведення антитерористичної операції

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 588-р від 1106 2014 «Про питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» та вказівки ДСНС України N«01-8645/18 від 05 07 2014 року «Про єдиний телефонний номер», при Старо-костянтинівській районній державній адміністрації, наказом №24 від 14 07 2014 року утворено районнний штаб, щодо питань переселення громадян України з територій та регіонів проведення антитерористичної операції

При утворенні Районного штабу визнано номер «101» щодо звернення громадян, які покинули території проведення АТО

Відповідно створеним штабом разом з місцевими органами самоврядування в місті Та районі виділені приміщення для таких громадян у разі звер-

нення Налагоджено процедуру, надання соціальної допомоги такій верстві населення

Тому нещодавно, 07 08 2014 року на пункт зв'язку ДПРЧ-19 по телефону «101» поступило повідомлення від громадянки Любов Савченко, що прибула разом із сином з міста Донецьк щодо поселення н на території Старокостянтинівського району Оперативним штабом миттєво було відреаговано на телефонне звернення даної громадянки Проведеною роботою начальником Районного штабу С Чижом з місцевими органами самоврядування, щодо розміщення даних людей, громадянці Л Савчеко разом із сином надано житло та усі умови перебування в селі Радківці Старокостянтинівського району

Також Районний штаб повідомляє, що на території Старокостянтинівського району вже зареєстрована 31 сім'я, яка переїхала з території проведення антитерористичної операції

Перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом є специфічним видом перевезень, враховуючи їх потенційну небезпеку Тому до перевезень небезпечних вантажів пред'являються особливі підвищені вимоги

Небезпечні вантажі — це речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, які унаслідок їх властивостей за наявності певних чинників можуть при перевезенні послужити причиною вибуху, пожежі, пошкодження технічних засобів, пристроїв, споруд і інших об'єктів, заподіяти матеріальні збитки і шкоду навколишньому середовищу, а також призвести до загибелі, травмування, отруєння людей та тварин

Слід звернути особливу увагу на те, що відповідно до вимог розділу 81 5 додатка А закону України «Про приєднання України до Європейської Угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ)» (пункту 5 8 Правил) кожна транспортна одиниця, що перевозить небезпечні вантажі, має комплектуватись предметами додаткового обладнання, перелік яких визначається залежно від номерів зразків знаків небезпеки, зазначених для небезпечних вантажів, що перевозяться, у таблиці А глави 3 2 додатка А ДОПНВ

Транспортна           одиниця           в

обов'язковому порядку повинна бути укомплектована таким додатковим обладнанням

Небезпечні вантажі

1)  під час перевезення всіх небезпечних вантажів, незалежно від номерів зразків знаків небезпеки зазна чених для них у Переліку небезпечних вантажів

не менш як одним противідкотним упором на кожний транспортний засіб, при цьому противідкотний упор має відповідати максимальній масі транспортного засобу та діаметру його коліс,

-  не менш як двома попереджувальними знаками з власною опорою (конусами із світловідбивною поверхнею, миготливими ліхтарями жовтого кольору з автономним живленням або знаками аварійної зупинки, що відповідають стандарту),

- жилетами оранжевого кольору із світловідбивними елементами та захисними рукавичками для кожного члена екіпажу,

-  переносними ліхтарями для кожного члена екіпажу Ліхтарі не повинні мати відкритих металевих поверхонь, здатних призвести до іскроутворення,

-  засобами захисту очей (наприклад, захисними окулярами) для кожного члена екіпажу,

2)  під час перевезення всіх небезпечних вантажів, окрім небезпечних вантажів, для яких у Переліку небезпечних вантажів зазначені номери зразків знаків небезпеки 1,1 4,1 5,1 б, 2 1,2 2 або 2 3, додатково

- рідиною для промивання очей,

3) під час перевезення небезпечних

вантажів, для яких у Переліку небезпечних вантажів зазначені номери зразків знаків небезпеки 2 з або 61 додатково

- засобами захисту органів дихання, необхідними для аварійного покидав ня транспортного засобу, для кожного члена екіпажу транспортного засобу;

4) під час перевезення небезпечних вантажів, для яких у Переліку небезпечних вантажів зазначені номери зразків знаків небезпеки 3, 41, 43, з або 9, додатково.

- лопатою,

тентом для накриття каналізаційних колекторів (дренажною пастою),

-  пластмасовим контейнером для залишків небезпечних вантажів

Вищевказане додаткове обладнання не вимагається, якщо на перевезення небезпечних вантажів поширюються звільнення, передбачені в підрозділах 1131-113 7 додатка А ДОПНВ (пунктами 17-18 Правил)

Слід зазначити, що нормативні документи встановлюють лише мінімальні вимоги до комплектації транспортних засобів Додаткові вимоги зазвичай публікуються на веб-сайтах відповідних підприємств або іншим чином доводяться до відома зацікав лених автомобільних перевізників

Є. РИБАЧОК,

інспектор з технічного нагляду з обслуговування м. Старо-Костянтинів та Старокостянтинівського району, старший лейтенант

Податкова, інформує )і

Електронне адміністрування ПДВ

Про нову систему електронного адміністрування податку на додану вартість, що почне діяти з 1 січня 2015 року, повідомив на прес-конференції Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус

Такі новації передбачені законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України та стануть системним рішенням для ліквідацГі «податкових ям» та махінацій з цим податком

Запровадження нової системи, впев нений керівник відомства, унеможливить формування фіктивного кредиту та отри мання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, спри-

ятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету Крім того, буде скорочено обсяг тіньової економіки 8 країні та витрати держави на адміністрування ПДВ

Електронна система складатиметься з трьох основних елементів Єдиного електронного реєстру податкових накладних, банку, в якому автоматично будуть від криті рахунки усім платникам ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів

Так, з 1 січня наступного року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку,

який буде створений та пщконтроль-ний Національному банку України Уо податкові накладні реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді, а для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту підтвердженому зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та сплатою ПДВ при імпорті товарів

Крім того, наслідком запровадження електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес зменшення впливу людського фактору та зменшення корупції

Оголошення

Старокосгянтинівська районна державна адміністрація повідомляє, що Хмельницька обласна державна адміністрація спільно з Хмельницькою торгово-промисловою палатою створюють «Віртуальну виставку продукції, робіт та послуг підприємств Хмельницької області» (далі - Віртуальна виставка) на базі сайту Хмельниць кої торгово-промислової палати

Метою функціонування Віртуальної виставки є надання можливості усім за

цікавленим суб'єктам господарювання у розширенні ділового співробггництва, пошуку партнерів, нових ринків збуту, встановленні прямих коопераційних зв'язків з вітчизняними та іноземними компаніями, залученні інвестицій, впровадженні інновацій та безпосередньому інтернет замовленні на придбання продукції, послу™ на пряму у виробника, постачальника

Віртуальна виставка згрупує на одному інтернет ресурсі інформацію про підпри

ємства Хмельницької області, що включатиме перелік та види продукції послу. місцезнаходження, опис підприємства, каталог з фото, прайс листи з цінами

Представлення продукції роогт та послуг на Віртуальній виставці здіиснюєткя на безоплатній основі

Контактні особи Оксана Мушиная та Валерій Карпенко.тел (03821 71-83 53, 78-53-62, е-таїі еап@глііе1-иа сот, оіиала. ти$путка@дтаіІ сот ктссі^таїї и*

НОВОСЕЛИЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ АГРАРНИЙ ЛІЦЕЙ ОГОЛОШУ? НАБІР УЧНІВ НА 2014-2015 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Термін навчання 3 роки

1  Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії "А1" А2", В1", "С", слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, водій автотранспортних засобів категорії "С"

2  Плодоовочівник, обліковець з реєстрацм бухгалтерських даних.

3  Оператор з ветеринарного оброблення тварин Термін навчання 1 рік

1  Оператор з ветеринарного оброблення тварин

2  Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії "АГ, "А2"

3  Муляр

4  Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних Термін навчання 1,5 роки

1 Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії -АГ, "А2", "ВГ, "ВЗ" водій автотранспортних засобів категорії "СГ

Ліцей проводить професійно-технічне навчання та підвищення кваліфікації за кошти фізичних та юридичних осіб по таких професіях:

1  Тракторист машиніст сільськогосподарського виробництва категорії "АГ,"А2""ВГ"ВЗ"

2  Муляр

3  Плодоовочівник, обліковець з реєстрацм бухгалтерських даних.

4  Оператор з ветеринарного оброблення тварин

5  Соціальний працівник.

Учні отримують стипендію . розмірі 270 грн.. забезпечуються безкоштовним проживання- . гуртожитку і триразовим харчуванням.

^-УзУ' СН°"О"»"'ЦЯ' С"Р««<*тянт«нівський район Хмельницька область

№№65-66 (№№1І73&-11739)

.Життя Старокостянтинівщини,

щ( Офіцйна

Виконання видаткової частини районного бюджету за І півріччя 2014 року

Змнчвмия ПочуГ*ГФЄЗ-Є4

Код

Показник

Загалмт*+омд

110204

Палаци і будинки культури, клуби та Інші заклади клубного

типу

399825 79

474266,22

8430

74440.43

Видатки за півріччя 201 року

Видатки » 1 півріччя 2013 року

% виконанн у поршнями

3 ВІДПОВІДНИ

періодом 20 року

+,- виконання у порівнянні

3 ВІДПОВІДНИМ

періодом 2013 року

110205

Школи естетичного виховання дітей

290094,02

295789,25

98,07

-5695 ДЗ

110502

Інші культурно-освгтні заклади та заходи

73998,21

76364,25

96,90

-2366,04

120000

Засоби масової Інформації

61800,00

61660,00

100,23

140.00

1

2

3

3

5

6

120100

Телебачення і радіомовлення

25800,00

31660,00

81,49

5860,00

90211

Пільги пенсіонерам з числа спеціалістів и захисту рослин, передбачені частиною четвертою статті 20 Закону України «Про захист рослин», громадянам, передбачені пунктом ч» частини першої статті 77 Основ законодавства про окороку вдорое я частиною четвертою статті 29 Основ законодавства про культуру частиною другою статті 30 Закону України «Про біблютеки та бібліотечну справу> абзацом першим частини четвертої статті 57 Закону України «Про освіту», на придбайн твердого та рідкого пічного побутового палива

52528,

17173,7

305,8

35355,09

120201

Періодичні видання (газети та журнали)

36000 00

30000 00

120.00

6000,00

130000

Фізична культура 1 спорт

321227,25

306755,69

104,72

14471,56

130102

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань

000

2958 27

0,00

2958.27

130107

Утримання та навчально-тренувальна робота дитячо юнацьких спортивних шкіл

148611 75

133036 90

111,7

15574,85

130203

Утримання та навчально-тренувальна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл (які підпорядковані громадським

організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості)

143593 74

137766 37

104 23

5827,37

90212

Пільги на медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

2162,2

1793*

120,5

368,60

90214

Пільги окремим категоріям громадян з послуг зв язку

37126,5

35910,5

103,3

1215,97

130204

Утримання апарату управління громадських фізкультурно-спортивних організацій(ФСТ Колос)

29021,76

32994 15

87.96

-397239

90215

ільги багатодітним сім ям на житлово-комунальні послуги

31371,2

207534,9

15,1

176163,73

170000

Транспорт, дорожнс господарство, м мок, телекомунікації та інформатика

204064,17

102870,68

198,37

101193/49

90216

Пільги багатодітним сім ям на придбання твердого палива та скрапленого газу

47300,5

24240.0

195,1

23060,46

170102

Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян

202988 86

99070 63

204.89

103918.23

90302

опомога у зв язку з вагітністю і пологами

170710,54

133930,96

127,46

36779,58

90303

оломога на догляд за дитиною віком до 3 років

3545787,7

2474528,2

102,88

71259,55

170302

Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті

1075 31

3800 05

2830

2724,74

90304

опомога при народженні дитини

6659527,2

5688861,0

117,06

970666,19

90305

опомога на дітей, над якими встановлено опіку чи клування

1024935,08

1004769,5

102,0

20165,49

250000

Видатки, не віднесені до основних груп

2459*73,98

2557624,17

96,17

-97950,19

250311

]отацм вирівнювання, що передаються з районних та міських (міст Києва і Севастополя міст республіканського і обласного значення) бюджетів

2227849 65

1862806 69

119,60

365042 96

90306

опомога на дітей одиноким матерям

1513915,99

1359298.30

111,3

154617,69

90307

имчасова державна допомога дітям

242994,11

258894,75

93,86

-15900,64

250313

Додаткова дотація з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів (дотація сільським радам)

25200 00

0.00

 

25200 00

90308

опомога при усиновленні дитини

0.00

12584,94

 

-12584,94

90401

ержавна соціальна допомога малозабезпеченим сім ям

2356878,92

1555577,21

151,5

801301,71

250315

Інші додаткові дотації (дотація сільським радам)

0,00

25000,00

0,00

-25000,00

90405

убсидм населенню для відшкодування витрат на оплату (тлово-комунальних послуг

1305749,82

1560483,19

83.68

254733,37

250403

Видатки на покриття інших заборгованостей, що виникли у

попередні роки

177892,45

643095,97

2766

-465203,52

90406

убсмдії населенню для відшкодування витрат на придбання гвердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого

271636,09

164713,13

164,91

106922 96

250404

Інші видатки (утримання районного трудового архіву, проведення святкових заходів та урочистостей)

28731,88

2672131

107,5

2010,37

90411

ошти на забезпечення побутовим вугіллям окремих тегорій населення

6361,56

5874,04

108.30

487,52

Всього по бюджету

71453194,29

71623527,39

99,7

-170333,10

 

Спеціальний фонд

 

90412

ті видатки на соціальний захист населення

3750,00

12450,00

30,12

-8700,00

70000

Осагга

447511,91

342709,09

130,58

104802,82

90413

опомога на догляд за інвалідом 1 чи II групи внаслідок кихічного розладу

859376,39

636513,19

135,01

222863.20

70201

Загальноосвітні школи (в т ч школа-дитячии садок, інтернат при школі), спеціалізовані школи, ліцеї, гімназп, ко іегіуми

337221,1

275925,5

122,2

61295,58

90417

итрати на поховання учасників бойових дій та інвалідів

ІНИ

7867,00

7887,00

99,75

-20,00

70806

Інші заклади освіти

110290 7

66783,5

165,1

43507,24

80000

 

102878834

702666,9

146,4

326101,89

90802

ші програми соціального захисту дггеи

4650,00

3150,00

147,62

1200,00

80101

Лікарня

874092.9

557394 4

156,8

316698^2

91101

'тримання центрів соціальних служб для сім і, дгтей та молоді

199835,89

21600833

92,51

■16172,64

80500

Загальні і спеціалізовані стоматологічні поліклініки

150851 9

145292,5

103,8

555937

91102

рограми і заходи центрів соціальних служб для сім і, дггеи МОЛОДІ

1330,51

978,41

135,99

352,10

80800

Загальні і спеціалізовані стоматологічні поліклініки

3844.00

0,

 

3844,00

91103

ціальні програми і заходи державних органів у справах

ЮЛОДІ

0,00

380,00

000

■380,00

90000

Соціальний захист та соціальне мбехпечення

11258,70

294МЗ

381,80

8309,87

91204

Територіальні центри і відділення соціальної допомоги на

дому

11258 70

2548.83

 

8309,87

91107

соціальні програми і заходи державних органів у справах

0,00

80000

0,00

-800,00

110000

Культура 1 мистецтво

56260,19

129791,39

43,3

-73531,70

91108

моди з оздоровлення та відпочинку дітей, крім заходів з здоровлення дггеи що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок орнобильської катастрофи

30000,00

49365,07

60,77

-19365,07

110201

їіблютеки

775,85

67711,98

1.15

-66936,13

110202

Музеї і виставки

219,23

359.62

60,96

М039

91204

ериторіальні центри соціального обслуговування (надання ощальних послуг)

887677,80

827434,19

107.28

60243,61

110204

Іалаци і будинки культури, клуби та інші заклади клубного

типу

29796,51

33714 42

8838

-391791

91205

їиплата грошової компенсації фізичним особам, які надають оціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, гпш-гнеалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування отреоують сторонньої допомоги

49994,22

48900,00

102,24

1094,22

110205

Школи естетичного виховання дітей

25468.60

28005,87

90,94

-253 7,27

130000

ФІжична культура 1 спорт

0,00

15336,00

0,00

-15336Д0

130203

Утримання та навчально-тренувальна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл (які підпорядковані громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості)

0,00

15336,00

0,00

1533600

91206

ентрисоціальноїреабілггаціїдггеи-інвалідів центри

108283,12

73067,92

148,20

35215,20

91209

інансова підтримка громадських організацій інвалідів і «теранш

2124,29

6988,03

30,40

-4863,74

150000

Будівництво

0,00

57350,00

0,0

-57350,00

150202

Розробка схем та проектних рішень масового застосування

0,00

57350,00

00

57350 00

91300

ержавна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дгтям-валщам

2863444,29

2671745.76

107,18

191698,53

250000

Видати, не віднесені до основних груп

612350,00

394214,20

155,33

21813540

250354

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на 5удівництво, реконструкцію ремонт та утримання вулиць і

цоріг комунальної власності у населених пунктах

214500,00

203800,00

105,25

10700,00

91303

омпенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт ехобслуговування автотранспорту та транспортне «слуговування

4415,74

3342,41

132,11

1073,33

250380

ніш субвенцГі (Немиринецькіи, В Чернятинськіи сільським

задам)

380350,00

0.00

 

380350.00

91304

становлення телефонів інвалідам 1 та II груп

168,00

60,00

280,00

108,00

110000

тшяурл і мистецтво

1327756,50

14Ш22/40

92,32

-110465,90

250403

идатки на покриття інших заборгованостей що виникли у опередні роки

17500 00

190414,20

9 19

172914,20

110201

ліотеки

522714/15

547251.31

95 52

24536,86

Всього по бюджету

2156169,64

1645036,96

131,07

511132,**

110202

»узеі і виставки

41124,03

445513?

92,31

-3427,34

Аналіз регуляторного впливу проекту розпорядження голови Старокостянтинівської районної державної адміністрації "Про Регламент центру надання адміністративних послуг"

1  Визначення та аналгз проблеми

На виконання Закону України "Про адміністративні послуги' з метою запровадження сучасних форм надання адміністративних послуг розроблено проект розпорядження *Про Регламент центру надання адм> нюративних послуг', надалі - Центр

У Центрі буде забезпечено організаційне поєднання в одному приміщенні дозвільного центру, адміністративних органів, їх посадових і службових осіб, адміністратора, з метою дотримання та реалізації принципів 'організаційної єдності', 'дійного вікна' при організації надання встановленого переліку адміністративних послуг через адміністратора шляхом ного взаємодії з суб'єктами надання адміністративних послуг

Проблема, яку планується вирішити шляхом прии ниття регуляторного акта, є дуже важливою, оскільки мас на меті вирішення цілого ряду організаційних питань

2  Визначення цілей державного регулювання Прийняття розпорядження голови районної державної адміністрації "Про Регламент центру надання адміністративних послуг' чітко визначить порядок організації роботи та взаємодії учасників Центру ад мінкпраіора, територіальних органів виконавчої влади, орган* місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових та службових осіб, задіяних у забезпеченні організації надання переліку адміністративних послуг у Центрі, а саме

забезпечить можливість оіримання суб'єктами господарювання та населенням адміністративних послуг у одному приміщенні за принципом 'єдиного вікна' у чгтко визначені строки, в комфортних умовах, у тому числі для інвалідів та осіб і обмеженими можливостями, з мінімальними витратами часу на очіку вання прийому;

забезпечить субєктам господарювання та населенню вільний доступ до інформації щодо порядку, умов, строків, вартості (у разі платності) адмінюра гнаних послуг а також до інформації про стан, хід та результати розгляду заяв/ююпотань/івернень у ад повідних адміністративних органах,

надасть можливість отримувати фахові консуль таці взд експертів, консультант адміністративних органів, суб'єкти надання адміністративних послуг у

приміщенні ЦНАП у визначений графіком гх роботи час,

- мінімізує корупційну складову за рахунок зменшення або відсутності безпосереднього спілкування суб'єктів звернень з представниками адміністративних органів,

- запровадить сучасні форми надання адміністративних послуг та підвищить яюсть їх надання

3  Визначення та оцінка всіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей

Перша альтернатива - залишити дану ситуацію без

ЗМІН

Дана альтернатива є неприйнятною у зв'язку з тим, що цілей правового регулювання не буде досягнуто Друга альтернатива відмовитись від регулюаан-

Дана альтернатива є неприйнятною, оскільки су перечить діючому законодавству

Виходом з даної ситуації є прийняття запропонованого регуляторного акта Цей вихід є актуальним та адекватним, створює можливості для досягнення поставлених завдань

4   Опис механізмів і заходів, які забезпечують розв'язання проблеми

Для розв'язання проблеми зазначеної у розділі І цього Аналізу, пропонується прийняття Старокос тянтинівською районною державною адміністрацією розпорядження 'Про Регламент центру надання адмі нкттративних послуг"

5  Обґрунтування можливості і досягнення встановлених цілей

Прийняття запропонованого регуляторного акта не буде порушувати законні права та інтереси фі зичних та юридичних осіб оскільки відповідно до чинного законодавства надання адміністративних послуг результат здійснення владних повноважень суб ектом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на на буття, зміну чи припинення прав та/або обовнжів такої особи відповідно до закону

Проект розпорядження негативних чинників не має

Оприлюднення проекту розпорядження та анз лізу регуляторного впливу в установленому порядку забезпечить отримання зауважень та пропозицій

від громадськості Рівень поінформованості громад-              7 Обґрунтування запропонованого строку

ськосп буде достатній для усвідомлення та реалізацГі        чинності регуляторного акта

проекту розпорядження                                                             Термін дГі регуляторного акта пропонуєть-

6 Визначення очікуваних результатів                   ся встановити невизначеним і вносити зміни в

Сф«р.дГі

Витрати

Вигоди

Органи влади

На утримання центру надання адміністративних послуг

відкритість проіорісіь та зрозумілість процедур з надання адміністративних послуг, дотримання принципу організаційної єдності, раціональна мінімізація кількості документів та процедурних дій, необхідних для надання адміністративних послуг, мінімізація черг суб ектів звернення в адміністративних органах, мінімізація корупціиної складової, оперативність вирішення питань, повязаних з наданням адміністративних послуг, формування в суспільстві позитивного іміджу влади

Субскти господа рюаанни

Плагд за наданих

послуг згідно чинного законо даиства

Інші додаткові витрати не плану

ЮІЬСН

доступність та зручність

належні умеши для очікування та заповнення необхідних документів (бланків, заяв тощо), у тому числі для осіб з обмеженими фізичними можли востнми {особливими потребами), чітке визначення переліку документів необхідних для отримання нщпоиїдної адміністративної послуги отримання адміністративних послуг у одному приміщенні зо принципом 'органі іащиноіСДмоаГ мінімізації* кількос м відвідувань Центру для отримання результату надан нн адміністративної послуги можливість отримання бланків заяв з.) місцем тримання послуги отримання у приміщенні Центру професійних консультацій щодо порядку мацання адмінімраіииних послуг та допомоги в оформленні документів, необхідних для їх оірим.іння досіуп субектів звернень до інформації про стан, хід та результати роз гляду їм звернень

Населення

Плата за надання одмінк тративних послугзгідно

дане тім

НШІ ДОДаїКОВІ

цитрати не плану

доступніс ть та зручність (місце розташування, режим роботи ЦНАП), мінімізація часу на очікування ч черзі

бл^нкіь іаяо тощо) у тому числі дл» осіб з обмеженими фізичними можливостями (особливими потребами), чітке визначення перетну документів, необхідних для отримання відповідної адміністратииної послуги отримання адміністративних послуг у одному приміщенні за принципом ■ідиного вікна> мінімізація кількості відвідувань ЦНАП для отримання результату надання адміністративної послуги можливість отриманих бланків іапн ).і місцем отримання послуги, отриманим у приміщенні ЦНАП професійних консультацій щодо порядку надання адмінісіративних послуг та допомоги в оформленні документів, необхідних для дотримання наявність та доступність інформації про перелік та порядок подання адміністративних послуг доступ субектів звернень до інформації про стан, хід та результати розгляду їх звернень.

разі необхідності після еідстеження результативності регуляторного акта або зміни діючого законодавства

8  Визначення показників результативності регуляторного акта

Показниками результативності проекту розпорядження є

- створення належних умов для прозорості надання адміністративних послуг,

скорочення часу при отриманні адміністративних послуг

-  дотримання термінів розгляду звернень щодо надання адміністративних послуг

9   Визначення заходів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності регуляторного акта

Відстеження результативності буде здійснюватися на основі аналізу даних, отриманих шляхом моніторингу, який включатиме в себе

-  кількість наданих адміністративних по слуг, у тому числі дозвільних (погоджувальних) процедур в розрізі суб ектів їх надання.

-   кількість суб'єктів звернень в розрізі суб'єктів господарювання та фізичних осіб,

витрати часу на отримання адміністративних послуг,

відповідність термінів надання адміністративних послуг визначеним у стандартах адміністративних послуг

Базове відстеження результативності вищезазначеного регуляторного акта буде здійснюватися відповідно до вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності'

Повторне відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься через рік після прийняття з використанням показ ників результативності у формі звіту

Періодичні відстеження результативності будуть здійснюватися раз на кожні три роки, починаючи від дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності

А.ЛІТВІНЧУК,

керівник апарату рмдержадміністрації

.Життя Старокостянтинівщини.

Субота, Н сгрпн» 2ОТ?^Г • N•1**5^* (N.N,11738.1 пз,|

Лист 6

МІЖ ДОБРИМИ ЛЮДЬМИ

Спонукала взятися за перо подія місячної давності, яка ніби умовно розділила життя на «до» і «після», згуртувала родину, стала своєрідним «лакмусовим папірцем* для переоцінки стосунків, випробуванням характерів на міцність. Кілька разів бралася за ручку але перед очима зринали картини пережитого, і рука опускалася Час лікує все Прийшло заспокоєння, розуміння суєтності життя Але людська вдячність не має строку давності тому хочеться висловити щирі слова подяки усім нижче названим і неназва ним сусідам, друзям, знайомим і незнайомим, людям із добрими серцями і чистими помисла ми, чия допомога була такою своєчасною і доречною

Як часто за свою більш як двадцятирічну практику розповідала дітям на уроках світової літератури про той життєдайний вогонь, що його приніс людям з високого Олімпу могутній титан Прометейі Як часто на виховних годинах застерігала про силу неконтрольованої стихії вогню, що несе загрозу добробуту, життю і здоров'ю і Себе не вберегла, не допомогли теоретичні знання про первинні засоби пожежогасіння Вогнегасник, пісок, вода Єдина надія на порятунок від вогню, що через коротке замикай ня електромережі ввечері 5 липня блискавично охопив будівлю майстерні з запасом так дбайливо заготовлених лісоматеріалів для ремонту підлоги, заготовок для вуликів, дров - вода, та життєдайна волога, що здатна зарадити несподіваному лиху1 Але запаси й просто мізерні для зупинки вогню, який змушує стріляти шиферну покрівлю врізнобіч, готовий щохвилини переметнутися на житловий будинок та хлів, горище якого вщерть заповнене сухим запашним аном, щедрий урожай якого гак радував віднедавна1 Води ж лише кілька відер та бідонів, більше просто не має де взяти, тому що вмикають насоси центрального водогону лише на двнри години вранці та ввечері

Старий Остропіль, який колись був райцент ром, та й зараз є чи не найбільшим селом району, просто задихається без питної води, нестача яко! стала найбільшою проблемою та головним болем села, адже в центральній його частині -гак званій Володарівці (до речі, місце народжен-

ня героя революції В Володарського), немає жодного (і") колодязя, лише центральний водогін від свердловини, яка майже порожня, тож глибинні насоси качають намул замість води

Ця проблема існує давно, особливо гостро постаючи влпху, коли мешканці остропільської Володарівки з бідонами та відрами вирушають від колонки до колонки на пошуки води Най більш потерпають жителі центральної вулиці Заіпна яка з одного боку, ніби і вигідна тим, що заасфальтована, а з другого - до інших вулиць та провулків вода хоч трохи стікає з горбків, та ледь довше затримується внизу, тож їх щасливі мешканці можуть розраховувати ще на якісь додаткові 2 3 години водопостачання'

На якусь хвилину розгубилася, заціпеніло, ніби на кадри німого кіно, дивилася як свічкою палахкотіла будівля Губи шепотіли слова молит ви, затерпле тіло не слухало голосу розуму Що або хто, яка сила врятує і допоможе7

Через якийсь час зрозуміла, що головне багатство України не лише її широкі степи з родючими грунтами, могутні ріки, високі Карпати чи надра з покладами корисних копалин, а народ - прості українці Щира, викрита, доброзичлива вдача народу - ось найбільше багатство української держави Події, що відбуваються зараз в країні - яскраве свідчення української ментальності прагнення прийти на допомогу тим, хто її потребує на Майдані, переселенцям з Криму чи Донецька

Тож і остропільчани не стояли осторонь нашої бщи Звщусшь на допомогу поспішали сусіди, друзі, просто знайомі і незнайомі Поспішали чоловік з молодшою донькою, десь посеред поля залишивши мотоблок із аном. На подвір'ї враз стало гамірно Якась добра людина викликала пожежників з Вишнополя Вже потім дивувалася, звщки взялися сили в руках сусідки, молодої чарівної жінки Лесі Осадчук, щоб разом з Миколою Галамагою за лічені хвилини викотити з подвір'я легковик та звільнити дорогу пожежному автомобілю' Які Геркулеси чоловіки зламали металевий стовп біля воріт, щоб безперешкодно пропустити автомобіль пожежників' Яким дивом легковик Миколи Осадчука ніби розтягнувся, вмістивши просто небачену кіль-

кість пасажирів, що поспішали на допомогу' Як вдалося всі свої запаси води буквально за лічені хвилини перенести з сусіднього будинку Тетяні Савченко'

Вже чимдуж поспішав на допомогу з Сер-бинівки Василь Бачук з працівниками своєї агрофірми Найголовніше було до приїзду вог неборців зі Старокостянгинова зупинити, від сікти вогонь від житлового будинку та хліва Що спонукало незнайомця з Полонного, який лише перший день працював в Острополі, не задуму ючись, кинутися рятувати чуже майно, втративши при цьому власний мобільний телефон, що випав з кишені під колеса пожежного автомобіля' (на щастя, телефон пізніше вдалося знайти під шаром попелу та повернути власнику хоча б сім картку; уявляю як хвилювалася його родина, втративши зв'язок і)

Вогонь вдалося здолати, може допомогою в цьому стали слова щирої молитви до Всевиш нього з уст Валентини Галамаги та інших сусідів'

А як відрадно було бачити юні обличчя колишніх учнів1 Юрій Галамага, Олександр Смаляний, Олександр Любарчук та інші не жи вуть за принципом «Моя хата скраю» Значить, не даремними були прагнення мої та колег із Староостропільського НВО не лише дати запас необхідних знань, а посіяти в дитячі душі та серця зерна доброти, людяності та милосердя, які проросли добрими справами

Сміливим вогнеборцям з Вишнополя та дру гаго відділення 19 ДПРЧ мХларокостянтинова на чолі з командиром відділення В Демчуком вдалося зупинити вогонь А побм майже півночі з допомогою сусіда Леонща Бурковського витягали з попелу та заливали на подвір'ї водою залишки дощок, щоб вогонь, який десь підступно зачаївся під шаром попелу, не спалахнув з новою силою

Наступного ранку руки опускалися від побаченого покрівля знищена, будівля сліпо позирала в небо обгорілими балками, скрізь недогарки, та попіл Тож таким циіющим бальзамом стали материнські слова сусідки Станіслави Ульянівни Огреби «Дпи, звичайно шкода втраченого, але найголовніше, що вдалося у спеку так вчасно зупинити пожежу; добре, що не було вітру, бо і

будинок, і хлів могли пати попелищем, ви могли втратити все Дякувати Богу, все можна відбуду вати Звертайтеся, чим потрібно, допоможемо» Будівля була застрахована, тож вирішила якнайшвидше зателефонувати до страхової компанії «Гарантія», щоб повшрмити про лихо Незважаючи на вихідний день, начальник компанії Валентина Орищак уважно вислухала та заспокоїла і запевнила, що все буде залагоджено в наикоротші строки Як відрадно було чути ці слова, приємно, що у людини, яка щодня стикається з проявами лиха, не загрубіло серце і вона так щиро реагує на чужу біду, як на свою власну' Молоді працівниці страхової компанії (шкодую і досі, що не уточнила їх імен та прізвищ!) зустріли гостинно, допомогли правильно оформити всі необхідні документи [х молодість компенсували професійна компетентність, щире прагнення вислухати, прийти на допомогу! як часто нам не вистачає такої професійної та людської витримки і такту, коли проходимо владними інстанціями, збираючи якісь необхідні папірці1) Є з кого брати приклад, тож рівняються на своїх старших колег, таких, як страховик Тетяна Шматлай, що і в літню спеку, і в зимові холоди, і в осінню сльоту поспішає розбитими сільськими дорогами до осель людей, які на неї чекають, які за роки сумлінної професійної діяльності стали близькими Вона переконана, що сума страхового внеску, яка ніби і значна на перший погляд - шкода просто так вщдати 100-120 гривень' ■ стане просто мізерною вартістю однієї чи двох порцій морозива, якщо розділити її на кількість місяців у році А в разі нещасного випадку, від якого не застрахований ніхто, бо ж, як кажуть, ва під Богом ходимо, можна отримати грошову компенсацію, яка буде такою доречною В цьому я особисто переконалася через два тижні

Поступово все ставало на свої місця Цілий день небо плакало дощеч який, наче по-осінньому набридливо аявся дрібними краплями В таку погоду хочеться усамітнитися зі склянкою гарячого чаю перед телевізором, або зручно скрутитися калачиком пщ теплим пледом та солодко подрімати під акомпанемент дощу Але несприятливі погодні умови не зупинили Івана Терещука та Василя Присича, які

прагнули якнайшвидше завершити роботу до помагаючи зводити покрівлю

Все налагоджувалося, ницо не нагадувало про трагедію, адже допомога добрих небайдужих людей була такою своєчасною та плодотворно» Але залишилося ще якесь занепокоєння, важкість на душг В пам'яті зринули почуті колись слова отця Анатолія Герзсимчука настоятеля місцевого храму про те, що до Бога ми часто звертаємося лише з проханнями про допомогу в хвилини тривоги та печалі, забуваючи приносити хвалу Всевишньому за допомогу Тож пости-

шила до церкви на службу, щоб подякувати Гос поду, запалити свічки та помолитися за здоров'я усіх, хто прийшов на допомогу коли вона була такою необхідною В храмі і священик отець Анатолій, і прихожани поставилися до мене ї розумінням, підтримали морально

Коли дитячі янгельські голоси заспівали хвалу і осанну Всевишньому, душу охопили спот і умиротворення Життя продовжується, і я просто щаслива, що разом з родиною живу мк до-брими людьми

Переконана, що Україна стане вільною сильною та незалежною коли в душах укращв пануватиме людяність і доброта бажання т за законами добра і справедливості Повторюю вслід за американцем Г Лонгфеллс «Наша сила - тільки в згоді, а безсилля - в ворожнеч» Тож ніякі сепаратисти не поставлять на коліна народ, якщо він буде єдиним не лише в радості, айв горі Ніякі політичні сили не зможуть розділити українців на Схід і Захід, бо ми єдина країна, бо ми-українці

Р5 Нещодавно Володарівкою прокотилася «приємна» новина води, як і раніше не вистачає. Тож тепер отримувати її ми будемо лише один раз на добу -з6до8 ранку щекажрть,що папери про облаштування нової свердловини десь загубилися, чи то «у верхах» чи в «низах» В країні напружена ситуація, розуміємо що тепер не до нас, тож маємо те, що маємо І хоч, як кажуть в народі, «снаряд двічі в одне місце не по-падає>, буду намагатися набрати води буквально скрізь, навіть в склянки

Людмила САВЧЕНКО, с Старий Остропіль

згідно зі а 336

Кримінального

кодексу України за

ухилення від військової

служби передбачено

позбавлення

пеження —і пенсії

"ПІД Чс!(

ТЕЛЕФОНИ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ

(044) 206-48-08 -дл» мобілізованій, учасників АТО. їх сімей та волонтері!

(044) 456-41-28 - щодо боротьби а корупцією у ЇС України

(044) 253-04-71 - громадська приймали» Мімістгрітва оборони Украпи

(044) 454-43-37 - Міністерство оборони України

(044) 454-44-51 - Генеральний шгаб ЗС України

(044) 456-41-28 - чергомй Головного упраміинл Військове'' ■- - ■•-------зо

(044) 454-73-03 - олсратшна група Головного упранління !■                        ,

(044) 5200764

(044) 520-07-64 - щолп

"-имо-консульгатиіноі и тило-іопчної допомог»

раиш. Уцикторк іш».» штамп» постання о0м'яз.<*л

Життя Старокостянтинівщини.

5

машину, то ти полежиш на цій лежанці Заодно пройдеш сеанс терапії,» зрозумівши мою цікавість до цієї «споруди», промовив бджоляр

Неодразу помічаю, що внизу цієї матки» розташований вулик. Зверху накритий і місця вистачає зручно вмоститися дорослій людині

Здоров'я з вулика Кузьмича

■( Професійне.

Напередодні Дня пасічника який зазвичай відзначається 19 серпня кореспондент «ЖС» вирішила побувати на пасці одного із знаних пасічників Старокостянтинівського району Ми коли Кузьмича Пробатюка

Дорогою до села Ілляшівка, в якому и знаходиться святая святих бджоля ра - гиока, Микола Кузьмич запропонував. «Поки будемо їхати візьми ось на панельці роздрумвки, ознайомся з продуктами, які ми виробляємо» Дістаю стос пареру а там і липовий мед, і гречаний, і прополіс пилок, настоянка прополісу, підмор і тд Ще й усе розписано чим корисні ці продукти для здорового організму людини

сі все це ви виробляєте'» запитую €Так, все самі Вже й книжку потрібно було б написати та все часу не вистачає, - сміється Микола Кузьмич - Та все по ходу тобі розповім як приїдемо на пасіку Там сама побачиш Добре, що сьогодні зателефонувала, якраз іду забирати мед, бо мають приїхати покупці Ще відвезу тебе до пасічників села А то якось буде неправильно, треба ж

і їх уважити на передодні такого свята»

Уся вулиця, що плавно в'юниться в долину, пахне духмяним ароматом меду По обидва боки дороги знаходиться господарство бджоляра Заходимо на одне з них

«Це хата моєї бабусі, а то дядькова Все отримав у спадок. З 1998 року вирішив поставити пару вуликів Знай шов одного дідуся, який поділився зі мною досвідом Розпитував у нього все, що і як. Так і розпочалася ця справа Зараз у мене близько 13О вуликів Всі, як бачите, стоять біля хати»

Розглядаю кожен будиночок. Всі різні за кольором та формою Запитую в чому різниця «Є вулики Озерова, Паливоди, Лівіцького, українські, багатокорпусні їх відмінність в розташуванні рамок»

Але увагу привертає найбільший за розміром «Ось коли я буду грузити

«Такий знаходиться тут і один стоїть у мене вдома у Сгарокостянтинові Це робили мені на замовлення Якось дав рекламку, то одна жінка приходила й днями могла лежати Тепер бажаючі можуть приїхати сюди, полежати Тут у мене самообслуговування Та ходи ще покажу тобі й іншу господу,» - каже Микола Кузьмич

По дорозі показує розвішані мішковини «Мусили повісити, бо бджоли літаючи на інше подвір'я кусали перехожих, а ті мені скаржилися А так затуливши їм переліт, піднімаються вище і нікого не чіпають»

Заходимо до іншої господи «Ось садок, ось грядочки полуниці посаджено, сильно в город не влазимо, сама розумієш Ходи ще покажу й копанку Карп одного року запустив, дозволив

рибалити на вудочку Так були тут і сітки і електровудочки Тоді вирішив, що є карась, то хай собі ловлять, аби не шкодили»

На моє запитання, як можна за цим всім услідкувати, якщо сторожа нема, помічників особливо теж, Микола Кузьмич відповів «Минулого року поставив камери спостереження Так і слідкую за порядком Та ходи, раз ми уже тут, я тобі покажу, що у хаті маю Тут у мене й медогонка (в іншій хаті стоїть електрична, та я нею не користуюсь), стіл для розпечатки, цідилок Ось на накинь сггку на голову, щоб бджоли не покусали, підемо назбираємо яблук»

Повертаємось до попереднього гас подарства По ходу Микола Кузьмич розповів, що нещодавно докупив 50 вуликів Та вже завершують збір меду, тепер готує бджілок до зими, тому на господарстві всіх вуликів нема, части на вивезена в поле Також показав сонячну та парову воскоплавки

Потім бджоляр почав вантажити машину, а мені дозволив полежати на вулику-лежанці Зручно розташував шись, одразу відчуваю тепло Як потім мені розповів Микола Кузьмич, бджо ли внизу рояться і таким чином гріють поверхню лежанки чим і забезпечують и поверхню теплом

Потім спеціальним прибором-реф-лектором заміряли якість меду, а це 17-20 відсотків вологості, що є гарним показником

Закінчивши свою роботу на пасіці та приємно відпочивши, вирушаємо до інших бджолярів, яю, як виявилося, учні в цій копоткій праці Миколи Кузь мича

Дорогою про кожного розповідає «Зараз ми відвідаємо вчителя фізкультури за фахом, починаючого професі-

онала Петра Калібабчука» Заходимо до господи Вітаємось «На сьогодні у мене всього лишень сім вуликів Але все що знаю про бджільництво навчив Микола Кузьмич», каже Петро Андрійович

Далі відвідуємо Володимира Поліщука, теж за фахом вчителя та на разі працює у Хмельницькому, у водоканалі «Раніше працював на колгоспній пасіці, тепер сам має близько 15 сімей, говорить Микола Кузьмич До речі, це найбільший виробник пилку в Ілля-шівці Це зараз заберемо у нього мед якого він у цьому році назбирав 700 літрів, та повеземо на Старокостянти-нів Адже бджолярський ілляшівський осередок старається відразу реалізувати мед поки він рідкий На сьогодні ми співпрацюємо з великими виробниками заводами, які відправляють мед на Європу Так, що наш мед їдять далеко за межами нашої держави, чим ми й гордимося»

Хочеться сказати, що пан Микола активно займається бджільництвом, щороку отримуючи майже всі його продукти мед, пилок, бджолиний віск, підмор, настоянку воскової молі, настоянка прополісу, також і медовуху таїн

Повертаючись додому у розмові пан Микола заговорив і про проблеми бджільництва «На сьогодні кожен думає сам за себе, багато виробників не задумуються про якість меду Часто продають такі сорти меду, які не відповідають назві Так, важко зібрати якийсь один чистий сорт Хіба, що покласти сггку на один день і витягнути її, та й то відбувається змішування Тому хочеться, щоб бджолярі були більш відповідальними у цій справі»

Ольга ЯРОХНО

Жнибл 10/4 Ш

Польова хроніка

АграрГі Старокостянтинівського району продовжують жнивову кампанію

Завершено збирання ранніх зернових культур Цьогоріч жнива у нашому районі стартували ще в перших числах липня Першими завершили жнива СГОВ «Новий шлях» с Ілляшівка, ТОВ «Енселко-Агро» с Сахнівці, ТОВ «Сіг-нет-Поділля> с Малевичі, ПАФ «Олена» сОрювка

Ранніх зернових і зернобобових культур обмолочено 22610 га (100%), "змолочено 108400 тонн зерна, при Урожайності 47,9 цнт/га

Такими даними із читачами «ЖО> поділилися в управлінні агропромислового розвитку районної державної адміністрації Результат намолотів уже прогнозовано свідчить про збільшення вРожайносп ранніх зернових та зернобобових в порівнянні з минулим роком

Озима пшениця обмолочено 10900

га, намолочено 57770 тонн, урожайність пшениці на середину тижня тримала планку у 53 цнт/га

Ярий ячмінь обмолочено 8122 га, на молочено 36549 тонн, кожний гектар цієї культури дав урожайність 45 цнт/га,

ярої пшениці обмолочено 424 га, на молочено 1908 тонн, урожайність становить 45 цнт/га,

овес обмолочено 1095 га, намолочено 3832 тонн, урожайність 35 цнт/га,

озиме жито обмолочено 184 га, намолочено 644 тонн, урожайність 35 цнт/га

Агропідприємства приступили до обмолоту гречки та продовжують обмолот ярого ріпаку, вики, гірчиці

У господарствах різних форм влас ноті району проводиться посів озимого ріпаку, підготовка грунту під посів озимих культур

Ред.

^                 армії

За одну добу в Огіївцях

ні погляди українського народу і юдеи всього світу прикуп до подій, які від Чаються на сході нашої держави, звідки ! кож"им днем приходять невтішні новини

ПР° шерп військових та мирних жителів На Р№еликии жаль безневинних смертей долається

^ «хист нашої держави також були мові

"««ані

«ителі Огіївськ» сільської ради, які

рох°'і"'ь службу на території нашого рано Ну'а*»ох односельчан Михаипа Наконечно та та іУлана Домбровського підготовлююіь

зібрали 8 тисяч гривень

до відправлення в зону АТО, для яких жителі сільської ради зібрали за одну добу кошти в сумівтисгрн На ці коштибуло придбано два бронежилети, вони були передані дружині _,                       Михайла Наконечного Окса

,                       ні, які вона доставить у вм

ськову частину, де проходять підготовку наші односельчани Протягом останніх трьох тижнів громада сіл збирала продукти харчування, медичні засоби та інші необхідні речі для військових, які перебувають в зоні АТО

Виконавчий комітет Опевськм сільської ради, сільський голова Микола Петрук щиро дякують всім, хто не залишився осторонь цих подій

Всім воїнам, які охороняють наш спокій, бажаємо здоров я, витримки, мужності і повернутися додому живими та меушкоджени ми Миру всім та злагоди'

■( Сшльна. сираія ^^^^1^1

У Сковородках дякували захиснику

На даний час Україна переживає нелегкі часи ПодГі на Сході України сколихнули весь світ, в тому числі і наше село

По всій країні організаціями, установами не припиняється збір коштів, для підтримки військовослужбовців, що знаходяться на територй АТО

Громада села Сковородки також не стоїть осторонь Двічі сільська громада збирала допомогу на армію Було зібрано багато продуктів харчування та засобів гігієни Допомогти та підтримати матеріально своїх земляків Олександра Кучерука та Дмитра Ля-шука вирішили односельчани Це солдати строкової служби, які служать на сході України За кілька днів небайдужими мешканцями села було зібрано 900 гривень

На даний момент у ці дні у відпустку на кілька днів приїхав із зони АТО Олександр Кучерук. Його зі сльозами на очах зустрічали рідні, сусіди та друзі Зустрічали як героя захисника на-

шої держави

Олександр нагороджений грамотою за бездоганне виконання військового обов'язку, п р о я в л є ну мужність щодо подолання теро ристичної загрози і збереження територіальної цілісності України в ході АТО на сході України

Матеріальну допомогу Олексан дру Кучеруку вручали особисто, для Дмитра Ляшука передали його роди чам

Від імені батьків хочемо подякувати всім небайдужим односельчанам, хто долучився до благодійної допомоги

У цій справі не важлива сума внеску.

а важлива єдність громади, єдність народу Бо тільки спільно ми можемо здобути перемогу

Із словами вдячності хочемо звер нутися до всіх солдат ми пишаємось і гордимося вами Тримайтеся і повертайтеся живими а ми будемо молити ся за вас і за всю Україну1

С. ПАВЛЮК, Л. СТОРОЖУК.

працівники будинку культури

сала Сковородки

8 серпня 2014 року в ПЗОВ "Калинівка" для учнів 7-11 класів фахівцями відділу активної підтримки безробіт них Старокостянтинівського міськра-йонного центру зайнятості спільно з управлінням освіти, молоді та спорту РДА було проведено профорієнтацій ний урок на тему "Праця моїх батьків", ігротеку та тренінг "Дорослі та діти мистецтво діалогу" В заходах взяло участь 37 дітей, з них 2 дітей-сиріт та 2 позбавлених батьківського піклування

Головна мета заходу розширення уявлення про різні види професійної діяльності, формування позитивного ставлення до професій, розвиток уяви, Інтуїції та творчого мислення, підвищення серед молоді престижу робітничих професій і заохочення до їх здобуття

Учням попередньо було дане зав-

Праця моїх батьків

дання самостійно вивчити, дослідити професію одного із батьків і підготува ти невеликий виступ Вихованці 1 за гону виявили неабиякий рівень знань професій, розширили знання про професії батьків тракториста, фермера, водія, вчителя, лікаря, кухаря та інші Присутні із зацікавленістю слухали розповіді про професії, про те, які про фесн користуються попитом на місцевому ринку праці, задавали питання в яких навчальних закладах краще на вчагисм

Кожен з присутніх розуми, що необхідно прийняти для себе одне з най важливіших рішень вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію яка буде приносити не тільки дохід, але і задоволення

Спеціаліст Старокостянтинівського МРЦЗ Л Наконечна запропонувала учням проформнтаціимі ігри, нкі до-

помагають учням познайомитись з безмежним евгтом професій професійними навичками та здібностями Для визначення своїх здібностей та нахилів, бажаючі змогли пройти проф діаіностичне обстеження а також отримати поради іа індивідуальні кон сультацп

Н Лошак методист районного методичного кабінету управління осаі ти, молоді та спорту провела тренінг 'Дорослі та діти мистецтво діалоіу' з вихованцями ПЗОв 'Калинівка* він був спрямований на розвиток комуні кативних вмінь та навичок дітей фор муваннн впевненості в (.ооі Це іаняттн спринь іняттю емоційною напружеи ня вихованців іюОудоаі ефективно» взаємодії дітей та педагогів

Л. НАКОНЕЧНА, головний спеціаліст відділу лі тиамо* підтримки б« «робітних

ТУ-ПРОГРАМА

ПОНЕДІЛОК, 18

0525 Т/с "Мент у замни"

07.00 09.00 15.00,19.00.

0230 Пали

07.15 Ранок з Україною

09.15Х/ф"РІвняннязу<іма

13.10Т/С-ОСА-

14.10,15^5,17Л0Т/с*Сяід"

К.00Т/с "Дворняжна Ляля"

19.45 Ток шоу "Говорить Україна'

21.00 Т/с "Скасування всіх

обмежень'

23.00 Події дня

2330 Х/ф "Гіпнотизер'

(Мегахгт щопонеділка)

0130 Щиросерде зізнання

06.00 07.00 08.00 13.00 Новини

06 10 07 15 0)15 2320Спорт

0615 07.20 0820 09.40

10.55 18 00 18.55 21.40

2305 00.25 Погода

0620 Невідоме про відомих

07^5 Ера бізнесу

07.30,2330 На слуху

•7.45,0030 Від першої особи

•825 М/ф

0835 Корисні поради

09.00 21.00 0120 Підсумки дня

09.45,19.00 Про головне

1030 Д/ф 'Мисливці на

мамонтів'

11.10,05.00 Т/с"МонтеКрісто"

12.05 Т/с 'П'ять хвилин до

метро"

13.15 Вікно в Америку

13.40Х/ф"Райшшйкуточо«-2' 06.00,16.00"Всебудгдобре1"

15.45 Книга їм                                  07.45,18.30'Неймовірна правда

про зірок'

08.55,01.50 К/ф "Вагітний' 1030 Х/ф "Дві іоорГі про «охання"

1230,20.00 'Слідство ведуть екстрасенси'

13^5'Битва екстрасенсів" 15.00 "Все буде смачно'* 18.00,22.00'Вікна Новини' 21.00 Т/с'Вітер в обличчя" 2235'Вагітна у 16' 2330'Доньки-матерГ

1625 Худ серіал "Сержант Роки"

18.10 Еигопеж

18.15 Час-Ч

1130 Новини (із

сурдоперекладом)

19.45 3 перших вуст

1935 Д/ф "Щастявтарілці"

2130 Д/ф'КофіАннан

Відкладена мрія'

2235 Трійка, Кено, Секунда удачі

ІДИ 1-Й.

06.00,07.00 07 ЗО, 08.00,0830, 09.00 0930,1930,0530 ТСН 06.45 07.15,0735,08.10, 09.10,0935 "Снідаиокзі+Г 07.10"0со6истии рахунок" 0835,2100 "Чиполеиі' 10.00.1025 М/ф *Аладдш* 11.00 "Міняю жінку- б* 1235,13.40,04.10'Сімейні мелодрами 2'

14/45 Т/сТергжнй оми пхання" 1645Т.СН Особливе" 17.10,0235 Т/с "Величне столгття. Роксолана - З" 2030 'Секретине материалн 2014"

2120 Т/с "Світи -1" 22.45,23.45 Д/ф 'Свати Життя без гриму"

01.00 ХУф "Божевільний на оободі"

0030'Один завах*

ІНТЕР

06.00 Х/ф 'Ситий хлопчина"

07.10,1630'Алло, лікарю1'

10.00 Змова Ісуса

1230 Родом з України Пам'яті

Клари Лучко

1345 Змія-вбивця

1450 "Сильні світу цього*

1520, 0330 "Цивілізація

Іпсодпіга"

иЗОСльози світу Сльози

Амазонки

1745*Екстремікс"

18.10 Шлях до перемоги-Нанкін

1820'зМІСТОвна Україна*

1835,23.35'Світські хроніки'

0530Т/с"Повернення

Мужтара-2"

07.00.08.00,09.00.12.00,

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10'РанокзІНТЕРом*

09.10Х/ф-П очуймо« серце"

П.ООД/с'Слідствовели з

Леонідом Каневським'

11.55,12.25,04.10Д/с'Сшд

злочину"

13.10 Д/с"Легенди радянського

розшуку"

142О"Судові трави"

1520 "Сімейний суд"

Іб-И-Ждименя"

18.10 Іок-шоу Ток-шоу "Стосупься кожного* 19.00 Т/с "Поті станиця слать" 20.00,0430 "Подробиці" 20.40 Т/с'Аромлт шипшини' Прем'єра

2235Т/с"Слравадлядю»Г 0125 Х/ф "Милий друг"

■гаш

О4Л5Т/с"Красунів

КлмлендІ"

0530,07.00 КіоУТІ те

ОвЗвМ/с'Кспопес"

07.05 Вся така раптова

09.00 Т/сТЮеоніни"

16.00,19.00 Ревізор

18.00,03.00 Репортер

1820 Абзаці

21.45 Страпі за Ревізором

1835,22.35'Економічний пульс" 23.00Х/ф"Смертельм зброя

19.00 В гостях у Дмитра [ордона З"

МупафаДжемілсв, 1 ч

20.15 Невідоме про вщомих лев

і левиця

21.15 Родом з України Марлен

Хушсв

0125 Х/ф 'Могутні каченяті"

22.00-МаднііпорІізОисанио

Новицькою'

22.40 Загадкові евгги

ОО.ОО"Красиві и амбіційні'

01.50 Х/ф "Солодша трепет"

м

06.30 06.45 07 15 07.35

07.45 0810 08.20,08.35

08.45 Ранок на П ніому

06.40 10.20 00.50,02.50,

05.55 Оілнд преси

07.00 08 00 09 00 10.00

1100 12 00 1100 1400

15.00 16 00 17 00 18.00

19.00 20 00 21 00 22 00

21.00 00 00 01.00 0100

04 00 Чаї шівин

07 10 08.15,2235,23.15

0015ІИІНМ чаї

07 25 08 25 12 25 17 55

12 50 23 55 Поїш > Україні

07 10 08 10 09 45 10 10

11.30 12.10 11.45 14 10

1510 16 10 17.10 18 10

22 10 21 10 ООІОЧаї Ймиво ОбООМл

0435 Служба розшуку дітей

04.40 Світанок

05/45,1920 Надзвичайні

новини з Костянтином Стогнієм

0630 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

08.45 Факти Ранок

09.15 Надзвичайні новини

Підсумки з Костянтином Стогнісм

10 15 Т/с "Прокурорська

перевірка"

11.20,13.15Х/ф"Ьетмен'

1245.15.45 Факти День

14.15,16.15Х/ф"6етмеи

повертиться"

17.05 Х/ф Тічи 19*

18.45 Факти Вечір

2025 Дістало1

21.15 Свобода слова) Андрієм

Куликовнм

00.00 Х/ф "Доміно"

02.05 Т/с "Уся правда'

02 50 Т/с "Мін батько дв«

перцю'

ВІВТОРОК, 19

ПЕРШИЙ

06.00,07.00,08.00,13.00

Новини

06.10.07.15,08.15 2320Спорт

06.15,0720,0820,09.40,

1035,1325,16.10 1835,

2325,0025 Погода

0620 М/ф

0630 Невідоме про відомих

0725 Ера будівництва

0730 Ера бізнесу

0735 2330Наслуху

07.45,0030 ВІД першої особи

0825 Паспортний сервіс

0835 Корисні поради

Погода у світі 16.10 Трансмісія 17.15 Драйв-новини 1735 Особливий погляд 18.10,02.40 Місцевий час 21.40,0330,06.00 Час Тайм 0032 Кримінальні новини

0520,18.00 Т/с"Дворияжіи

Ляля"

06.05,13.10Т/с"0СА"

07.00,09.00,15.00,19.00 Подй

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,1525,17.10 Т/с

09.00,2і.ОО,0120Плсумкидня "Слід"

09.45,19.00 Про головне                 10.00 Т/с "Умови контракту-?

10.30 Уряд на зв'язку з

громадянами

11.10,05.00 Т/с "МонтеКрісто"

12.05 Т/сТГять хвилин до

метро'

13.15,18.15 Час-Ч

І335М/с"Сандокан*

14.00 Хочу бути

!430 Українського роду

12.00.19.45 Ток-шоу'Говорить

Україна"

21.00 Т/с "Скасування всіх

обмежень"

23.00,03.00 Події дня

23.30Т/с"Ментузакоиі-2"

14.45 Д7ф 'Містерія чорної матери"

1625 Худ серіал "Сержант Рокка" 18.05 Еигопет 1830 Новини (із урдоперекладом) 19.45 3 перших вуст 19.55 Д/ф "Буддистські ченці Калмикії*

!1.40 Документальний цикл ■Схід'Ф14'Арсенал' 1.45 Д7ф "Українська Гельсінська спілка - вектор

ізначено"

22.55 Трійка. Кено, Максима 3.00,00.00,01.00 Підсумки И.55ТелеАкадемія

0525 7 пошуках істини Жуков

сімейні поразки Маршала

Перемоги"

06.10,16.00"Все буде добре''

07.55,1830'Неймовірна правді

про зірок"

09.15"3іркове життя Діти

багатих теж плачуть"

10.10 Х/ф "Удача напрокат*

12.00,20.00 'Слідство ведуть

екстрасенси*

12-55 'Битва екстрасенсів

Апокаліпсис"

15.00"Все буде смачно'"

18.00,22.00"Вікна Новини"

21.00 Т/с "Впер в обличчя"

2235'Кохана, ми вбивасмо

дітей"

0030 Нічний ефір

0630,2030 "Секретине

ітериали -2014" 06.45,07.15,0735,08.10, 09.10,0935 "Сніданок з 1+Г

17.00,0730,08.00,0830, 09.00,0930,1930,0530 ТСН

МО"Особистии рахунок" 0835,21.00 "Чипопеж* 10.00,1035 М/ф "Аладдін"

1.15,2120 Т/с"Свати-1" 12.45,13.45,04.15'Сімейні

елодрами - 2"

1.45,15.45 Т/сТерпкий смак ліання"

І.451СН Особливе'

.10,02.45 Т/с"Величие століття. Роксолана З' 22.45,23.45 Д/ф 'Свати Життя іез гриму" .00 Х/ф "Привид зоккомон"

ІНТЕР

-ш---------1

|РПЬ|

.40 Х/ф'Весел ка' '.05.1835,2235

кономічний пульс" .10,16.50'Алло, лікарю1' і.00"Екстремікс* 130,22.00"Модні історії з ксаною Новицькою' 130,1520,18.45,03.40 Цивілізація Іпсодшіа' .00,20.10 Невідоме про Ідомих лев і левиця :.15*Диваки"

і.ОО Родом з України Марлен щісв

1.00.22.40 Загадкові світи 130"Сильні світу цього" І.00 Вторгнення болотні жстри І свині-мутанти '.45 "Соціальний статус ваша їнсія"

1.30 Шлях до перемоги Нанкін .00 В гостях у Дмитра Гордона іустафаДжемілсв 2ч .15 Родом з України Лідія жжева

135 "Світські хроніки" 1.00 "Красиві та амбіційні' і .50 Х/ф "Убивчий стриптиз"

07 40 1115 2125 00.25

06 20'и і і . ОМОАепии

08 40 Іц»'«

09  15 II 1І її иліушиїи

її, !,•„. ,.

*»                    '. 1725.

ічЬИНИ никиии

1І.І) 21.11 Нема

1 II Іпи Хікпш ним» : і', і' >5«и(шгиі

0625 1025М/1 Машаї

м-дмідь'

0630 09.30 М/с ІІлуОВіии

Школа чарівниць' О7.45М|т.іикі"Іуні»о« 0825 М і 'Чгрпишиї мітити

НІЦДІЙ*

•В.55М>'Іуфііішошмаі<м'

»15(|>алш

И Л 1/с "Мини іі ташичі'

0530Т/с"Повернення

Мухтара-Г

07.00,08.00,09.00,12.00,

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10"РанокзІНТЕРом"

09.10,20.40 Т/с"Аромат

шипшини*

11.05 Т/с"Сяідст>о вели... з

Леонідом Каневським"

1225,04.1 ОД/с'Склад злочину"

1320,1420 Д/с'Легенди

радянського розшуку"

14.45 "Судові справи"

1545 "Сімейний суд'

1645 Т/с "Небесне конання"

18.10,0525 Ток-шоу'Стосуггься

кожного'

19.00 Т/с "Поки станиця спить"

20.00,0430'Подробиці*

2235Т/с'Спр»мллядво»-

Закліочиа серія

0030 Х/ф "Осінь у Нью-Йорку"

04ІОТ/с"Красунів

Клнвленді"

05.45,0635 ШіТІте

ОвЗОМЛ'Котопес"

07.00,18.00,03.10 Репортер

07.05 Вся така раптова

09.00 Т/с 'Щасливі разом"

1635 Серця трьох

1820 Абзаці

19.00 Т/с "Вороніии"

22.00 Т/с "Останній з Магикян"

23 ЛО Х/ф "Смертельна зброя 4*

01 ЗО Х/ф "Могутні каченята 2*

04.05 Факти

04.40 Світанок

05.40 Свобода слова і Андркм

Куликовим

08.45 Факти Ранок

09.15.1920 Надзвичайні

новини з Костянтином Стогнісм

10.05 Дивитись усім1

1030,16.50 Т/с'Вулиці

розбитих ліхтарів Менти-6"

12.30,11151/с "Прокурорська

перевірка'

12.45 15.45 Факти День

14 00,16.15 Х/фТилмеи

назавжди*

18 45 Фанти Вечір

20.10Т/с'Літ«шніи-                   ,

22.00 Фіни Вечір

(російськомовний випуск)

2220І/ф-У«ариашн'

00 101/с 'Сірім' По»» ф*

СЕРЕДА, 20

ПЕРШИЙ

1335,1435,1535,1930, 20.10,21.10,01.15,04.15Час

Підсумки дня 1025,1425,1525,0235

Погода у евгп 1635 Зооакадемія 17.10 Міграційний вектор 1735,1835,2335,0035 Машина часу

18.10,02.40.05.45 Місцевий час 21.40,0330,06.00 ЧасТайм 0032 Кримінальні новини

06.00,07.00,08.00,13.00

Новини

06.10 07.15.08.15,2320 Спорт

06.15 0720,0820.09.40

1035,1325,1835,21.45,

2325.0025 Погода

0620 М/ф

0630,0030 Від першої особи

0725 Ера бізнесу

0730,2330 На слуху

07.40 Сім історичних чудес

України

0825 Паспортний сервіс

0835 Корисні поради                      0520,18.00,0520 Т/с

09.00.21.00,0120 Підсумки дня "Дворняжка Ляля"

0935,19.45 3 перших вуп              06.05,13.10 Т/с "ОС»"

09.45,19.00 Про головне

1030 Перша шпальта

11.10,05.00 Т/с "МонтеКрісто"

12.05 Т/с"П"ять хвилин до

метро'

13.15,18.15 Час-Ч

1335МЛ'Сандокан"

14.00 Школа Мері Поппінс

1425 Околиця

14.50 Як ваше здоров'я'

1620 Х/ф "Дні лева"

18.10 Еигопет

1830 Новини (із

сурдоперекладом)

1935 Д/ф "Василь Стус Феномен

суток"

21.40 Документальний цикл

"СхуГФ 15'АрменіОлена"

2135 Д/ф "Ті десять років Евген

Сверстак"

22.40 Мегалот

2230 Суперлото, Трійка, Кено

23.00,00.00,01.00 Підсумки

0135ТелеАкадемія

07.00,09.00,15.00,19.00,

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,1525,17.10Т/С

"Слід"

10.00 Т/с "Умови контракту-2"

12.00,19.45Ток шоу'Говорнть

Україна'

21.00 Т/с"Скасування вш

обмежень"

23.00 Події дня

2330Т/с"Ментузаконі-2"

ЧЕТВЕР, 21

ПЕРШИЙ

06.00,07.00.08.00,13.00

Новини

06.10,07.15,08.15,2320 Спорт

06.15.0720.0820,09.40.

1035,1325,1835,1930,

2130,2325,0025 Погода

0620 М/ф

0630,0030 Від першої особи

0725 Ера будівництва

0730 Ера бізнесу

0735,2330 На слуху

07.40 Сім історичних чудес

України

0825 Паспортний сервіс

0835 Кориші поради

17.10 Територія закону 1735 Велика політика 18.10,02.40 05.45 Місцевий час 1830 Вікно в (вропу 21.40,0330,06.00 Час Іайм 0032 Кримінальні новини 0035 Кіно з Яніною Соколовою

ІДИ 1+1

0630,2030'Секретние

материалм ■ 2014"

06.45,07.15,0735,08.10,

09.10,0935 "Сніданок з 1+1"

07.00,0730,08.00,0830,

09.00,0930,1930,0530 ТСН

07.10'Особистий рахунок*

0835,21.00"Чистопєї«'

10.00,1035 М/ф'Аладдін'

11.15Т/с"Сватти-1"

12.45,13.45,04.10"Сімейні

мелодрами - 2'

14.40,1545 Т/с-Терпкий смак

«охання"

16.45ЧСН Особливе*

17.10,0235 Т/с"Величне

століття. Роксолана - З"

2120Т/с"Свати-2"

2235,2335Д/ф'Свати Життя

без гриму"

0030 Х/ф "Покинута'

0525Т пошуках істини Вбити

вождя замахи від Леніна до

Горбачова'

06.05,16.00'Все буде добреї'

0735,1830'Неймовірна правда

про зірок*

09.10'Зірковежиття Здолай

свій страх"

10.10 Х/ф "Королева

бензоколонки"

11.45,20.00 'Слідство ведуть

екстрасенси*

12.40'Битва екстрасенсів

Апокаліпсис"

15.00'Все буде смачно'"

18.00,22.00 "Вікна-Новини*

21.00Т/с"Вперво6личчя"

2235 "Хата на тата'

0020 Нічний ефір

■ЇЇТШ ІНТЕРІ

05.30 Т/с "Повернення

Му«тара-2"

07.00,08.00,09.00,12.00.

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10"РанокзІНТЕРом"

09.10,20.40 Т/с'Аромат

г-

14І' І» II 00 11 Міннії і гт

її іо ги 4а им м>цгш «•>

•в «1 15

>30 06.45 07.15 0735 45 08 10 08.20 0835 1 08 45 Раню на П яшму І 06 40 ООЗООі ляд прти

07.00 01.00 09.00 10.00

11.00 12.00.11.00 14 00

15.00 16 00 17 00 11.00

19.00 20 00 2100 22.00

21.00 00.00 01.00 03.00

•4.0» Час новин

•7.10.08.15,22.35.21.15

00.15 Ьнмгс чаї

•725 0825 1225 1725

223» 21.55 МопміУкіш

073» 08 10 09 10 10 ЗО

11 М 12 10 1) 10 14 10             Шмм чарашш*

1510 1» 10 1710 II !•             •745МуяишіПу*тшіі

22 И 2110 РОКУ Пати N25М/с*Черейатаиутм»

07.40 1120 2121 N21           ми»'

•*35и,с1|іфііюііишчм'

10 Я (|>мш 12 М 1,4 і

11 И

143* І1Л' 1534 Вії,

05.40 Х/ф'Подвиг розвідний' 17.05,1835,2235

'Економічний пульс-17.10,16-50'Алло, лікарю1' 10.00'Соціальний статус ваша пеная'

10.40,22.00'Модні історії з )ксаною Новицькою" 1.00 Невідоме про відомих лев левиця

2.15,2140'Диваки' 3.00 Родом з України Лідія іелсжева

4.00 22.40 Загадкові світи І430 "Сильні світу цього' 1520,0330'Цивілізація гкоопііа"

6.00 Вторгнення болотні монстри і свині мутанти 745*:кстремікс" 18.10 Шлях до перемоги Нанкін і820'зМІСТ0вна Україна' 835,2335 "Світські хроніки' 19.00 В гостях у Дмитра Гордона )лег Ляшко, І ч 10.00 Невідоме про відомих ореиськии леопард .М'Глобал ІООО" ОО'КрасивпаамбщіинГ 50 Х/ф -«Ілскофіл будуару Маркіза де Сада"

11.О5Д/с'Слщпвовели з

Леонідом Каневським'

1225,04.10Д/с'Склад злочину*

1320,1420 Д/с'Легенди

радянського розшуку*

11-*і"СуД0Ві справи*

15.45'Сімейний суд*

16.45 Т/с "Небесне кохання-

18.10,03 25 Ток-шоу'Стосується

кожного'

19.М Т/с 'Поки станиця спить'

20.00,0430'Подробиці'

2235 Т/і"Колишня дружина'

01.00Х/ф**ренкііДжонні'

0520,18.МТ/с"Д»орівіжіи Ляля"

О6.05,13.10Т/с"Оа' 07.00,09.00,15.00 19.00

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,1525.17.10Т/С

09.00,2І.00,0120Підсумкидня 'Слід'

0935,19.45 3 перших вуст              10.00 Т/с "Умов» юнтракту-Г

09.45,19.00 Про головне

1030Д/ф"Шедевр*

11.10,05.00 Т/с"МонтеКрісто"

12.05 Т/с "ТГять хвилин до

метро"

13.15,18.15 Час-Ч

1335М/с'Сандокан*

14.00 Світло

1435 Надвечір я

1530 Кордон держави

1620 Х/ф'Коала в купи"

18.00 Ецгопеі«

1830 Новини (із

сурдоперекладом)

20.00 Схеми

2030 Д/ф "Синонім свободи'

21.40 Документальний цикл

•Схтд-ф16"Тут6ули ",Ф17

■Зачистка'

22.00 Д/ф *На порозі історії"

2235 Трійка Кено, Максима

12.00,1945 Ток-шоу Товорить

Україна'

21.00 Т/с"Сисуваннявш

обмежень"

23.00 Події дня

2330 Т/с "Мент у закояі-г"

03.45 Х/ф "Рівняння з усіма

відомими"

р

23.00,00.00,01.00 Підсумки 0135ТелеАкадемія

ІДИ 1+1

0630,2030 'Секретпь»

материальі-2014'

06.45,07.15,0735.08.10,

09.10.0935'Сніданокзі+Г

07.00 0730 08.00 0830,

09.00 0930 1930 0525 ТСН

07.10'Особистии рахунок"

0835,21.00*4иоопеїп"

10.00,1035 М/ф "Аладдіи*

1130,2120 Т/с "Свати Г

12.45,13.45,04.10"Сімейн

мелодрами 2'

14.45,1545 Т/с "Терпкий смак

кохання"

16.45 ТСН Особливе"

17.10,02.30 Т/с'Величне

століття. Роксолана З"

2235,2335 Д/ф "Свати Життя

без гриму*

0030 Х/ф "Джош|я"

05257 пошуках істини Микита

Хрущов кривавий блазень

Кремля"

06.10,16.00*Все буде добреі*

0735,1830'Неймовірна правда

про зірок'

09.10 "Зіркове життя

Окшьцювати холостяка'

Ю.ЮХ/ф'«.охання Аврори*

1135,20.00 'Слідство ведуть

екстрасенси*

1230'Битва екстрасенсів

Апокаліпсис*

15.00'Все буде смачно'*

18.00,22.00'Вікна Новини'

21.00 Т/с "Вітер в обличчя'

2235 'Давай поговоримо про

секс"

0030 Нічний ефір

0430 Т/с'Красуні в

Клшленлі'

05.45 0635 КгаУТІте

0530 М/с ■Котопес"

07.00,18.00,00 05 Репортер

07.05 Вся така раптова

10.00.19.00 Т/с "Вороніии"

16.40 Серця трьох

1820 Абзаці

22.00 Т/с "Останній з Мапмян'

23.00 Т/с "Щасливі разом"

0530 Х/ф "Два бНця" 07.05,1835,2235

*Економічний пульс" 07.10,1630'Алло, лікарю'* 10.00 "Ексгремікс" 1030 22.00'Модні історії з Оксаною Новицькою' 1030,1520.18.45 03.40 "Цивілізація Іпсоопіта' 11.00 20.00 Невідоме про відомих корейський леопард 12.15,21.40'Диваки' 13.00 Родом з України Інна Макарова

14.М, 22.40 Загадкові світи 1430"Сильні світу цього' 16.00 Вторгнення болотні монстри і свині мутанти 17.45*Сошальниистатус ваші права і пільги"

18.30 Шлях до перемоги Нанкін 19.00 В гостях у Дмитра Гордона Олег Ляшко, 1 ч 21.00 Родом з України Володимир Коренса 2335'Свпсмі хроніки" 00.00'Красиві та амбішині* 0130кУф-Т1мІ«гша"

0530 Т/с "Повернення

Мухтара-2-

07.00,08.00.09.00.12.00.

14.00.17.45 Новини

07.10.08.10*РанокзІНТЕРом*

09.10,20.401/с "Аромат

шипшини"

11.05 ДУс 'Слідство вели з

Леонідом Каневським'

1225,04.10Д/с'Склад злочину*

1320 1420 Д/с'Легенди

радянського розшуку'

14.45 'Судові справи*

15.45'Сімейний суд'

16.45 Т/с "Небесне коиими"

18.10,0325 Тж-шоу'Стосується

кожного'

19.00 Т/с 'Пош станиця сшть'

20.00,0430 -Подробиці'

2235 Т/с "Колишня дружина'

01.00 Х/ф-Децо про Генрг"

0430 Т/< 'Красунів

Кливлмді'

05.45.0635 КісЬТІПіе

0530 М/с "Котопес*

07.00 18.М N.05 Репортер

07.05 Вся така раптова

10.00,23.00 Т/с "Щасливі

разом'

16.40 Серця ірьої

1820 Абзац'

19 00Т/с'Вороніин"

22.00 Т/с 'Остійній з Маїими

00.10 (лужоа розшуку дітей

00 15 Х/ф Табір року"

■ИІ7ЇЇЇІ.1

07.15 Т/с""нк«+"*ма"

07.45.08.45 Факти Рано»

08-ЮСім чудес України

09.15 1920 Надзвичайні

новини і КостянтиномСтсинк

10.05,16351/с 'Вулиці

розбитні мітарія М>ніиГ 06.30 06.45 07 15 07.35.

1155,13.15 Т/с "Прокурорська 07 45 08 10 0820 0815

08.45 Рамо* н4 II нтому День

07 05,08.10 Т/с "Якя+Рома" 07 45 08.45 Факт Рано» 09 15 19 20НШШЧЛІНІ новини і К(ніниіином(тоіміш 09 55,16 45 Т/с'Вулиці розбитих ліхтарів Ментик* 1145,11.15Т/с-Црокурорсь«а

0630 06.45.07.15 07.35

07 45 08 10.0820 0835

08 45 Ранок на І) міому

06 40 00 50 02.50 05 50 Оі ляд

12.45 15 45Фак 14.40,16.15,20 15 Т/с

■м-шів» (ІЗіЧчиамівта

Н.1І |«21 МЗІ ИЗІ

ПІ) 10 1) 11 1) Ш) II 15 14 15 15» 1630 ІІИМІІ11 1» II 1) ІМ.ІІЧК І«#г»«»«-

мл ил Н21 чм

07 00 08 00 09 00 10 00 1100 12 00 1100 14 00 15 00 16 00 17 00 18 00 19 00 20 N 2100 22 00 21.00 0» 00 01 00 01 00 04.0* Час аекш •7.10 М.І5.2235.2І.15 М.15Ь»иг> час •725 N25 1225 1721 223*2131 Полім і Гарам •73*МЗ«.МЗ* ІГМ 1131 1234) 113*. 1431 15 ЗО 1* М 17 И 18 ЗО 22 10 21 1» 00 » і 17 40 1821 212> И2>

18.45 Фами Вечір 22.05 «а«ти Вечір Іросіиськсмовнии випуск) 2225 Х/ф "Смртммиа г«1»' М15Т/с'(трии*

0*40 00.50 02 50 05 500пін.і

преси

•7.00 08 00 09 М 10 00

11.00.12.00 1100 14 00

11.00 16.00 1700 1100

19 00 20.00 21 00 22 00

2100 00.00 01 00 01 00

12.45 15.45 «а«ш Дгнь 1430,16.15,20.10 Т/< 'Лііинни* 18.45 «ліш Впір 22

•7 « 08.15 22 35 21.15 'МНЬшксчас 0725 0825 1221 17 55

•745 Мушт І Пуктом N21 М/с -Чергшм чтімп

•83ІМ.і'Іуфііі>«0 ТяМІ «рим

ЇМ). ІІМ І/< ЧМіаан-ииг* 1МІ І/іТ

«ЗІ МЛ 11Л 12 1)

о; м м)«09 ю ю ю

1110 12.10 11.10 14 10 113* 1І.И 17 М 1825 22 М )1 )0 «0 10 і„ і,. •7.4118Л 2121 М2)

М2ФЧКІПЦИ, •73«Авгалиоіноааа М.40 Іримммш «ммм

і О»25 ТІ .4 1! 21 17 25

04 00 «4 и і актіи 0625 102)4 Маші

06 50 И10М.,1лгв*~.

ШкОігі чарівниць'

II її                  ' 10

2»И 21 10 ві ІХ4.1ІЧХ

1421 изі Іа>«м і.»"

51 Нм ,)с .

10 Иі^ііЦи

12 X Ііс Чіяміі німиці'

11  50 11 X ..і*ліі ший*1 14 10 01 00 .

Іі 10Мд і..,

IIМ II 00 І. Чшч>і»'

1100 м ..шіи

ЛМІі >іия'

III)',»'

12М ИМг>иіав

ТУ-ПРОГРАМА

П'ЯТНИЦЯ, 22

Посаді у свМ

17.1$ Мотор

17.35 1835 Машина часу

11.10.01.40 05.45 Місцевий час

21.40 0330,06.00 Час-Йим

22.10 Особливий погпяд

00.32 Кримінальні новини

N35 Кор*1

05.20,18.00 Т/с"Д Лиі

06.05, із.ю т/с'оа-

07.00 09.00.15.00,19.00,

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

р

їм іТоО 0іІ5Пш<умкидня 09.15,14.10,15.25,17.10, Е« »Л53перши»«уст              21.00Г/С-СЛІД-

м 1$ 19 00 Про головне                 10.00 Т/с "Умови конттмкту-2'

ЦіІСдаиі                                      12.00 19.45 Гок-шоу'Говорить

11 И, 05 вв Г/с -МонтеКрісго" Україна"

1ГЮ Т/£ -П'іггь «жилим до

13.15 Час Ч

цд5 И/с'Сакдокан'

*1

23.00 Події дня

23.30 Т/< "Мент у иконі-3"

03.45 Х/ф "Свідок"

^Лінр

1435 М» Надм Любов

1125 «/♦ "Кит""» и» ІРМЯ'

Ів.15 Еигоое\«

1Ц< Нотно (із

спроерешдом)

ЩіШсгериИ

ЩіШур

ОСИ 01.00 Підсумки

ОЦОТріика Кено, Секунда удачі

иМ "Секретине матернальї

•2014*

М.45 07.15,0735 08.10,

Й.ю 0935'Сніданок 51+Г

II.X 0730 08 00 0830,

«.00 0930 1930 ТСН

07.10 •Особистий рахунок"

|Ц5"Ч»ста>е«'

1ІЛ,1«35М/ф"*лад»ін"

1135Т/с'(мт»-2'

12Л.13ІО, 0330.04.15

'Оме*» мелодрами'

14.45, 15.45 Т/сТерпшй смак

1І45ТСН Особливе" 17.10,01ІО Т/с "Величне статті. Роколана - З* 2*30 "Вечірній Кмів - 2013' 2225 "Світське життя" 2330 Х/ф "Викрасти за 60 сясунд" 05.00 Телемагазин'

05.40 ІУф-Чеии на мене' 07Л5 18.55 2235

Ікоиомічний пульс*

07.10 1630'Алло, лікарюі"

10.00 'Соціальний статус ваші

права і пільги'

10.40 22.00 "Модні історії з

Оксаною Ноеицькою'

11.00 Невідоме про відомих

корейський леопард

12.15 21.40'Диваки'

13Л Родом з України

Володимир Корена

14.00,22.40 Загадкові світи

14.50 'Сильні світу цього'

15.20,03.40 'Цивілізація

Іпсодлііа'

16.00 Вторгнення болотні

монстри і свині-мутанти

"•45'Екстремікс'

ШО Шлях до перемоги-Нанкіи

'••20'зМІПОвиа Україна'

1130, 2335 "Світські хроніки"

19Л 8 гостях у Дмитра Гордона

Володимир Етуш

20.00 Невідоме про вщомик

їемля динозаврів

И -00 Персона Марина Голуб

00.00'Красиві та амбіційні'

01.00"Вихідний, після опівночі'

ИООХ/ф'ІніиЖінка'

03.20 "Джаз коло'

ОИО'Ьудьвкурсії"

МЮХ/ф-Олжсандр

Н«о,шй-

М30,06.45 07.15 0735, "■« 08.10 08.20 0835, "■4> Ранок на П тому *•« 02 50 05.50 01 ляд преси 0 «0 08 00 О9.оо ,0.00 °» 1! 00 13.00 14.00 ?* "00 17.00 18.00 I» 2000 21.00 22.00 "••0 00 00 01.00 03.00

чаіновин

"'» 0» 15 22.40 23.20 "'•Ьіінкчл •'•25 0ПЯ2І5,17.55, "»!1 55 Погода в Україні "•£0130 0130 1030 ■}• » » 13.30 1430

,, : - '» 17.30 1830, "«"іОМЗОЧасВажлив "«,■20 23.25,00.25

опіпоі новини новини 15.25 17^5. на курортах 11.351235, і 1535 1635. Ю 21 10 01.15, "дн. 5 06.25

0530 "У пошуках істини

Таємниці кремлівських смертей

отрути для вождів'

06.15 «/♦'Бережіть

чоловіків"

07.40 Х/ф 'Королева

бензоколонки"

09.05,1830 "Неймовірна правда

про зірок'

10.05 Х/ф "Чародґ

13.00 Х/ф'ДАртаньян та три

мушкетери"

18.00,22.00'Вікна-Новини'

20.05,2235 Т/с "Час кохати"

00.25 Х/ф "Кохання Аврори"

02.10 Нічний ефір

Об.ООШустерЦД

08.45 Піднята прапора України

н участі Президента України

П Порошенка

09.20,13.55,18.40,22.05

2235,23.30,01.15 Погода

0930 Національний відбір на

дпкс- гон фінал

1135 Т/с ТТять пилин до

•нтро"

12.40 Світло

13.10 Хочу бути

1330М/с"Сандокан"

14.25 Околиця

14.55 Українського роду

15.35 Наш спорт Олімпійська

слава України

16.20 М/ф 'Про козаків'

16.45,05.00 В гостях уД Гордона

17.40 Концертна програма

1535,04.15 Юно з Ямною

Соколовою

17.15 Міграційний вектор

1735,02.40 Фесрія мандрів

19.15 20.20 Тема/Хроніка тижня

21.10 00.35,03.45 Велика

політика

2135,03.00,06.00 Вікно в

Америку

03.40,05.35,06.25 Погода у свт

05.20 Т/с "Дворняжм Ляля" 06.05 Таємниці зірок 07.00,15.00,19.00,03.50 Події 07.10,09.15 Т/сінтерки" 09.50 Один за сто годин 10.50,15.20,19.40 Т/с "Скасування всіх обмежень" 2030 Х/ф "її чистого аркуша" . . -                2235 Х/ф "Нічний гість"

'Символ країни - прапор України" 0030 Х/ф "Свідок"

18.45Книгаиа                                    02ЛО,0430Т/с"Менту

19.25Д/ф-Харш41-43 Життя законі"

як воно С______________________

21.00,01.20 Підсумки дня

21.40 Дреди епохи

22.10 Прем'єра Моя країна

22.40 Мегалот

22.50 Суперлото, Трійка, Кено

23.00 Від першої особи

23.45 На слуху

00.50 Гумористичний клуб

"Золотий гусак"

01.50"Надвечір'я"з Т Щербатюк

03.05 Телевистава "Дві сімТ

ІНТЕР

0530 Т/с "Повернення

Мухтара-2"

07.00.08.00,09.00,12.00.

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10'РанокзІНТЕРом"

09.10 Т/с "Аромат шипшини"

11.05Д/с"Слщствовели з

Леонідом Каневським"

12.25 Д/с "Склад злочину"

13.20,14.20 Д/с"Легенди

радянського розшуку"

14.45 "Судові трави"

15.45 "Сімейний суд"

16.45 Т/с "Небесне кохання"

18.10,02.40 Ток-шоу "Стосується

кожного'

19.00 Т/с 'Поки станиця шить"

20.00,04.00 "Подробиці"

20.40 Т/с "Мисливці за

діамантами"

01.15Х/ф*За тобою"

02.20 М/ф

04.40 Т/с "Школа для

товстунок", 1-4 с Заключна

04.45 Т/с "Красуні в

Кливленді"

05.40 Служба розшуку дітей

05.45,06.55 КіоУПте

05.50 М/с "Котопес"

07.00,18.00,00.50 Репортер

07.05 Т/с"Вся така раптова"

09.00,22.00 Т/с"Остаиній з

Магикян"

10.00,19.00 Т/с-Вороиіни"

16.45 Серця трьох

18.20 Абзац'

23.00Х/ф"ГарольдіКумар

ідуть у відрив"

06.05 "Шість кадрів" 07.00,1930 ТСН 08.00,08.25 М/с Туфі та його команда'

09.00 "Світське життя" 10.00 Х/ф "Мала Москва" 1430 "Вечірній Київ" 1630 "Вечірній квартал" 1830 "Розсміши коміка - 5" 20.15*Украінські сенсації На России"

21.20"Анімаційний проект кварталу 95 "Мульти Варвара" 2230 Х/ф "День незалежності" 01.40 Х/ф "Кохана" 04.15 Х/ф "Без неї" 05.55 "Телемагазин"

06.25 Х/ф "Вам і не снилося" 08.00 "Караоке на Майдані" 08.55 "Все буде смачно'" О9І0 Х/ф "Діамантова рука" 11.50 "Хата на тата" 1330 Т/с-Час кохати" 17.05 "Кохана, ми вбиваємо дітей' 19.ООТФактор-5' 21.55"Ваптнау16" 2235 "Доньки-матері" 23.55 "Давай поговоримо про секс"

01.4ОХ/ф"Д'Артаньянтатри мушкетери" 03.00 Нічний ефір

ІНТЕР

08.00 "Школа доктора

Комароеського"

0830 "Городок"

О930"Новини"

10.00,0435 Х/ф "Вокзал для

двох"

13.00 Т/с"Я прийду сама", 10-

12 с. Заключна

1535 "Міжнародний фестиваль

гумору "Юрмала"

18.00,2035 Х/ф "Підміна в

одну мить"

06.00,07.25,08.05,09.00,

10.00.14.00,16.15,22.05,

2235,2330,01.15Погода

06.05 Світ православ я

06.40 Крок до зірок

07.40 Сім історичних чудес

України

08.10 Шеф-кухар країни

09.20 Урочистості з нагоди Дня

Незалежності України

11.00 Молитва за Україну

11 ЗО Д/ф "Ген свободи"

12.00 РЕКВІЄМ

12.55 Православний вісник

13_20 Школа Мері Попліне

1335М/с"Сандокан"

14.15 Фольк-гтшяс Святковий

випуск

15.40 Театральні сезони

16.25 М/ф "Про козаків"

16.50,05.00 В гостях у Д Гордона

17.45 Д/ф Прем'єра "Павло

Загребельний До запитання"

19.00 Святковий концерт з

Майдану Незалежності

21.00,01.20 Підсумки дня

21.40 Перша шпальта

22.10 Моя країна

22.55 Трійка, Кено, Максима

23.00 Ера бізнесу Підсумки

2335 Концерт "Я люблю тебе,

Україно'"

01.55 Фольк-тияс

03.00 Х/ф Тарас Шевченко"

07.00,08.00,09.Х, 09.45 Події 07.15 Ранок з Україною Спецвипуск до Дня Незалежності 08.15 09.15 Ранок з Україною Спецвипуск до Дня Незалежності 10.00 Х/ф "Нічний псть" 12.00 Х/ф "З чистого аркуша" 14.00,15-20,20.40 Т/сПІЛЮЧІ ВІД минулого" 15.00 ПодГі Спецвипуск 19.00,03.20 Події тижня 1935,04.05 Спеціальний репортаж. Карачун - звільнення Слов'янська 2330 Великий футбол 01.00 Д/ф"ДНК. Портрет націй' 02.15 Д/ф ДНК. У пошуках жінки' 04.50 Т/с'Мент у законі-Г

1ДШ 1+1

06.10'Шість кадрів'

07.00 'Велика ілюзія*

0735 М/ф

08.00,08.25 М/с'Гуфі та його

команда"

09.00 Лотерея "Лото-забава"

Ю.СНГСвп навиворіт З

Танзанія, Ефіопія"

11.25'Маша і ведмідь'

06.10 Х/ф "Чародії"

09.00 'Все буде смачно'"

09.55 'Караоке на Майдані'

12.10 Т/с 'Вітер в обличчя"

16.00 "Х Фактор -5"

19.00 "Битва екстрасенсів'

2035 'Один за вах"

21.50 Х/ф "Мріяти не

шкідливо'

23.40 Х/ф "Камінний

гість"

0135Х/ф"Д'Артаиьянтатри

мушкетери^

04.10 Нічний ефір

ІНТЕР

06.45 'Міжнародний фестиваль гумору'Юрмала" 08.40 "уДачний проект" 0930 "Недільні новини" 10.00"0реліРешка Накраю світу" 11М М/с "Пригоди Котигорошко" 12.00 Х/ф "Дорога моя

06.55,08.10 Т/с"Л«я+Рома" 07.45,08.45 Факти Ранок 09.15,19.20 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм 09.55,16.50 Т/с"ВулнцІ розбитих ліхтарів. Менти-6" 11.55,13.15 Т/с"Прокуроршіа перевірка"

12.45,15.45 Факти День 1335 Дістало' 14.35,16.15,20.10 Т/с "Лгтсйний" 18.45 Факти Вечір 22.00 Факти Вечір (російськомовний випуск] 22.20 Х/ф "Небезпечна людина". /

06 00 Малята івійнята 06.25,10.25 М/с'Маша І ведмідь'

06.50.09.30 М/с'КлубВінкс Шко/іа чарівниць'

07 45МультикзЛунпюм 08.25 Ми "Іуфі і його команда

10.55 (рллаш

12.00 Т/с -Мимь«іт.шииці

13.50 Даиош молцдьо*1

14.50 01 00 І''

15.50 Кмалькі

17 00 19 00 ІМкміши коміка

1100 23 001/с"Світ«оф<«''

21.50 МООЬкшр* 01.55 Чорчж» ЩОД»" 02.45 Рий 'УДІЙ" 03 ЗО Іеори ЧИ»"

05.50 "Диваки"

ОбЛО^кстремікс"

06.25 Х/ф "Раллі"

10.00,19.00 Церемонія

нагородження "Людина року

-2013"

11.20 Х/ф"Матч відбудеться

за будь-якої погоди"

1435 За ам морів

15.00 Сльози світу Африка

16.25 Шлях до перемоги-Нанкін

16.40 Вперед, на Олімп'

17.00 "Ронін Ток шоу з Дмитром

Видріним"

17.50'Модні історії з Оксаною

Новицькою"

18.30"Гло6ал-3000"

20.00ДолинаТйех

21.00 Х/ф "Старовинна

розповідь: Коли сонце було

богом"

00.00 "Вихідний, після опівночі"

01.00 Х/ф "Небезпечне секс-

побачення"

02.30 Х/ф "Маленька Віра"

04.30 Родом з України

Володимир Конкін

05.00 "Цивілізація Іпсодшіа"

05.20 "Будь є курсі1"

ІІОПЬІ 20.00,04.00"Подробиці"

*-----------' 223ОД/ф"Гаджьо'Прем'єра

2330 Т/с"На безіменній висоті", 1-4 с Заключна 03.05 М/ф

0435 М/с"Нові пригоди мисливців за привидами" 06.00 Нереальні історії 08.10,10.00 Ревізор 12.45 Страсті за Ревізором 14.00 Уральські пельмені 15.45 Т/^Вороніни" 18.40 М/ф "Тарзан" 20.40 Х/ф "Гра Зндера" 23.05 Х/ф "Хатина вліа" 01.00 ХУф Таро льд і Кумар ідуть у відрив" 02.40 Зона ночі 04.45 25 й кадр

ІТІЇЇТ

06 ЗО 18.10,04.50 Місцевий час 06.40,14.35,1835,1935, 22.35 01.15,01.40,05.10

05 40 Машина часу 07.00,08.00 09.00 10.00 11.00 12.00,13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 01.00 02.00 04.00 05.00 Час новин

07  10 08.10 18.25,2375, 00 25 03.25,06.20 Час спорту 0735 1235,1475,17.10 22 55 23.50 Погода в Україні 07.20 22.20 2370 00.15 03.35 Ьізнк час

07.30 08.30 09.30 10.40 11 ЗО 1230 1330 1430 15 ЗО 16.30,17.30 18.30 19 ЗО 20.30 2230 23.30 00.30 0135 02.35 03.30 04.45 0530 Час Важливо 0735 180 іоадусі» 08.15.13.2Я6.10 00.55 Погода на курорш 08.35 1635 2035 02 15 В мбіиеш 09.10 Моїор 09.15 Маминликола 09.35 Укрлюкоиіиняі 10.10 Віио « Ороку 11 ЮІронсмиш 1135 Ааііхнпоі '«'

04.35 Т/с "Карадай"

06.10 Факти

06.45 Світанок

07.35 М/ф'СкубіДу І Король

гоблінів'

09.05 Зірка УоиТиЬе

10.30 Дача

10.55 Х/ф "ПрнбульцІ-2.

Коридори часу*

12.45 Факти День

1375 Х/ф "Матриця"

16.05 Х/ф "Матриця-2.

Перезавантаження"

18.45 Факти Вечір

19.15 Надзвичайні новини

Підсумки з Костянтином Стогніш

20.10Х7ф"Матрицл-3.

Революція"

22.40 Х7ф "Останнш самурай'

0170Х/Ф Воїни світла".

02351/с "Уся правда"

06.00 М/ф 'Маленькі герої"

0730ьаидиківка

0830 М с 'Смшарики'

09.00 Мульїик з Лунпком

09.40 М/с 'Даша дослідниця'

10.05 М/с "Вперед, Дкто

вперед1"

10.35 М/с Туфі і його команда'

1175 М/ф-Ветпши

12.50 Х/ф "Король Артур"

15.40"Міняюжінку 6"

1775 "Розсміши коміка - 5"

1875 "Українські сенсацл На

Рости"

1930 ТСН

2130"День незалежності з

"Океаном Ельзи"

0030 Х/ф "Без неї'

0270 Х/ф "Мала Москва"

0575'Телемагазин"

0530 Х/ф "Матч відбудеться за будь-якої погоди" 10.00,19.00 Церемонія

нагородження "Людина року

- 2013"

1175 Х/ф "Раллі"

14.00 За ам морів

15.00 Сльози світу Африка

16.15,20.00 "Цивілізація

Іпсодшіа"

1675 Шлях до перемоги-Нанкін

16.50 Ювілейний вечір Андрія

Демиденка "На відстані душі", 1 ч

20.15'Кумири'

20.40'Світські хроніки"

21.00 Таке спортивне життя

Ольга Харлак"

21.40 Ювілейний вечір Андрія

Демиденка "На відстані душі' 2 ч

23.50 Х/ф "Маленька Віра"

02.10Х/Ф "Венеціанський

каприз"

03.40 Х/ф "Старовинна

розповідь: Коли сонце було

богом"

06.15,06.40.1035 1635

23.35 00.35.04.40 Машина часу 08.15 Зірка УоиТиЬе

донечка'

14.00 Х/ф "Підміна в одну

мить"

18.00 Х/ф "Я подарую тобі

кохання"

20.00.0430 "Подробиці"

2035 Х/ф "Вій"

23.40 Т/с "Вогнем і мечем", 1-4

с. Заключна

03.00 Д/ф "Богдан Ступка

Забудьте слово "смерть"

04.00 М/ф

05.10М/с'Нові пригоди

мисливців за привидами"

06.10 М/ф'Шкільні

канікули"

0735 Х/ф "Луоунчик: Принц

горіпв'

0830 Х/ф "План гри"

10.40 М/с"Дракони Вершники

олуха"

1235 М/ф "Тарзан"

14.40 Уральські

пельмені

1675 Т/с -Вороніжі"

1875 Х/ф "Гра Ендера"

20.40 ХУф Тіні незабутих

предків"

22.40 Х/ф "Снневир"

00.10 Х/ф "Хатина в лю"

02.10 Зона ночі

04.30 2І и кадр

04.20,03.05 Т/с'КарадаЙ"

05.55 Факти

06^5 Світанок

07.00 Така

07.25 Анекдоти по-українськи

Проти агтер "Важир Ліґ

Прюмчсбму 0Я-ТОФ1І

Здач оренд

•ооша»

Іщопіап • 09МММВ

ПрсАМію ■ ВКП-Є97

Залпам ВИ, омси, ют

См про ДЦш. реестр МЮ № $23057

Продам ґноте в с/рмгорви •0О-Ї7Н7-53

Продам 1 ті 2-онматні ццітци • 1 поверяяомч 6ии*пг бо ірічностеи і присцябиит димим •097-0^9-315

ФГ 1(М4* СКрЮОЗЛО

ко роботу юибайнері ні ні

«мбат

Свщ. МЮ № 21845В яд 09 02.2005 р

.Ю7-Ю7-ЗМ6.097-М-9С-34

Продам мов дерм *ні шрмми д

сжлопакетмі

• 067-396-32-13

Виготовлкмо гуїлетм. собач бщи Св. пл. £Д гк5д сери Б № 824793 пд 29Л5-2012 р * 097-57-2047

Продам соосв допш 25,40.50 им.

біжи кропи рипі ииферб/в 097-57-26347

Послуги окАШісци ЕО-3322Д

шганнішгоноі

Сад. про держ. реєстр серн ДОІ *

185925 «д 110411 р

• (ОДП1-9О-2І

• 067-383-26-17

Прздам імлисті папуги та даремт 4>ЗМ6,09В-125-ІКЗ

Громадяни, що мають а пригарі Пшшпецшгі амдеі ради ««м дішнни, нмбііднотерашмо шлаткги кмелкмш податок.

Продам2-ммиатму-аартиру ^ • 09М749-738

Продам зо • 09В-29-22-755

На роботу потрібні г-щеобм іфіцвиики, вмормик та охоронець. СмдАОІ №10298 мд25 (В 2009р. • 096ДО7-517 Дионитн ї в 00 до 17 00

Продам земельну ділянку 012 гз по пров 3-й Подовий,37 і гзиж незаюмене брвницгво по пров. 2-й Пагьовмй.22 012гзземлі • 067-30-20-738

Послуги трала (до М т)

СюдЛ)1 ЯЙШ98 їм 25 03 2003 р.

• 096^46.75-71

ЇДЛМММКГУ4ЛЯДІЮТ

ФОЮфіф М |РМСП ПОД)

Сад 802 № 784606 вя 2109ЛЩ р О6М35-5М1

Продам ■ Шямї фморіг» 1992 р ■ • 09І-ШЗ-ЛП

096-52-Ж-Ж

Продам ИШ99 2007 рл

Иушш причт до мпо«хо в 6>дь-й»оиу сам ■ 0М-2ОЗ-2Ш

Прсиз» добру юрму

ІіТЬООтри.

Прщм дром дабов і доешюо • 1»7«-7«41.0И-5ВЛ-Л

Продш ату > с • ИС719О.7М7

Продам перелелння

Подам иіу в с Грнгорвм ■ ММО.ИМв.72-915

Продам «ту по вул

омот-тмз

ПРОДАМ 2 ПЗЯ4«!МИИЇ бцДИИМ" «

шіептдіоіоііО 25 п < пірж оіилпмі,аода (район иуяроіакагі

Кушюшм дорого О57-1МЯ03

Продам («дорого аяіпьимй «остом

для їлопчии 6-7 «месам *дми«м

Т) ноіий костюм для цкхьма 8

«Аасу

• 0К.ШВ'!]

* Достаао по району і обмпі

Робоп іцг- ^»2 • 067-430-7М4

Марсі' 14 10! іб.МХ/ф'1

06.30 Місцевий час 07.00 08.00 09 00 10 00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18 00 19.00 20.00 22 00 23.00. 00.00 02.00 03.00 04.00 05.00 Час новин 07.10 0810 18.15,23.25 00^5 Час спорту 07.15,11.25 14.25,17.25 22.55 23 55 Погода в Україні 07.20 М.2О 22 15.23.20 00.15 Бізнес час 07.30 08.30 09.30 10.30 12.30 13.30 14.30 1530 16.30 1730 18.25 1930.20.30 2230 23.30 0030 0135 0235,0330. 0435 Час Важливо 07.35 180 ірадуов 08.25 0335 Потала у світі 0835 2035 02 15Випнеш 09.10 1235 1935 01.40 Ь>лика полііика 0935                              |

1035 Поюда на «урорш

09.30 ХУф-ІииСши' 11.15,00.40 Х/ф ТоЙІтоПроішов Крім, богом»"

12.45 Пакти День

1330 Х/ф 'Останні

1635 На передовій

17.45 Революція гщнооі

18.45 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

20^ Украпи .ЧИ!

21 20 Х/ф Т««іі»м мцір.

ВІдроджгана «««у»»'.

Прснсраі

02.20 Т,с

06.00 Х/ф'Цмиатшит" 0730 Ьаидиківка 0830 М,с "Смшарики' М.ООМульМ) Пухтікои

09.40 М, і 'Даш доиідмцк' ІІ.М М/с "Вперед, Дкго. ■жред'' 03Т

3і Щирадяка

Церковна рада та громада с Сашинці. як і «о українці переживаємо скрутне становище що склалося

на Україні Збираючи пожертву на капітальний ремонт сільського храму чушо. що дехто доріпм

•На армію треба іоирати* Та ми і це роОимо

також, бо знаємо, що мир нам потрібен перш ш

все Також треба подумати про духовну сторону

де відспівати покійника, де прск йти шилуаоннм і

здоров я нам грішним Надимсиь, що мир лсе таяи

настане на Україні А тому ремонтуємо <. вол)

сільську святиню і щиро дякуємо мз допомогу ри

ионним депутатам Ракі Григорівні їошшио, Летр>

Володимировичу Сторо*у*у сільському м/ювірині

Дмитрівні Сторожук юступнику директора і соціально» політики помпоне -л володимир

Фиьионовичу Реоді. ^ тила* оЛм ремонтують храм /ІеопіОу іки>р>

Олександру Терещу*у ти а , їм *и

СПІВЧУВАЄМО

1|.віХ.'>'Ьопі.м*«ут», і'іжмйігауіД]г2*

}УМ 17.35 223$«4вЛ)н, 1 кминне (.іжоло*о«> НІ5МО11Л) 143$ 03 40 &4.НФ-ГЧМ

1435 Миімці *!ри муиіАеігрм' 14.15 Маїим "Пршши в<рм

Р 18.»»ко»и»

2«М

00.00 Дшчла

1135 Іиї

21М01.И.И.11

Чіт пшсіша пм і

11.4». «3.15. НЛ Ч* 1«к»

•1356404*

р^Ді'                              -г^мЯНав» ь*і-4 \ І», і . 1 ,іаіп*в

АміГОїк-                             ^^УІ«и> нкізвщ^іу -ьммиЛв'їмг*

^ЧЛ"""-----------і----- О|ж. ^п»і>«ня*^і»імр«ймт'л

№т*Мвзигкя«>»«лу гд^ичу иг^вз^ч чщібіт

Комьпвя МвУММіШшиї.їмо МИ'

«аММИ > ІІ'Ч1І**іТ*Ч " • і«і***п ^^ (Іи * ІИМ

8

.Життя Старокостянтинівщини.

Субота, 16 серпня 2014 року, ■ №№6^66 (№N«11738-11739)

Сгарокостянтинівська районна рада та районна державна адміністрація щиро вітають з 30-річним ювілеєм заступника начальника управління соціального захисту населення раидержадміністрами, депутата районної ради

Дмитра Анатолійовича Поліщука. Нехай цей день принесе вам на крилах нові удачі, хай за

Егться на всі літа прийдешні світлим щастям, безмеж-ідісло, подарує незгасні райдуги на життєвому шляху доля збагачує вас життєвою мудрістю, буде прихильною до вас даруючи радість життя, невичерпну енерпю, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів1

Нехай здійсняться всі ваші задуми і кожен ваш день буде осяяний почуттям любові і взаєморозуміння, а добре здоров'я та гарний настрій стануть запорукою вашої успіш ноїта плідної праці

Колектив управління агропромислового розвитку вггас з прекрасним ювілеєм

Тетяну Анатоліївну Осталчук

У цей святковий свгтлий день, коли настав ваш ювілей, ми щиро вас вгаємо, добра і щастя вам бажаємо Хай обминають вас тривоги, хай Бог дасть щастя на путі, хай світла, радісна дорога щасливо стелиться в житті1 Тож не старійте і не знайте в житті ні смутку, ані бід, у серці молодість плекайте, живіть до ста щасливих літ* Бажаємо свгтлої радості та сили, ласкавої долі, добра і тепла, щоб ласку вам слало небесне свгтило, здоров'ям наповнила рідна земля1

АГРОХОЛДИНГ ЗАПРОШУЄ НА ПОСТІЙНУ } РОБОТУ МЕХАНІЗАТОРІВ (КОМБАЙНЕРІВ)

З ДОСВІДОМ РОБОТИ. Компанія гарантує: стабільну заробітну плату, роботу на високоефективній іноземній техніці, гарні умови проживання та харчування.

095-279-45-17

Колектив працівників Старокостянтинівської районної ради вітають з нагоди 45-річного ювілею

Андрія Васильовича Коланічука. Бажаємо, щоб доля завжди і всюди була щедрою до вас та дарувала безмежне людське щастя, життєве довголіття, успіхи та удачу1 Нехай ваше здоров'я буде міцним, успіхи -вражаючими, друзі достойними, душа молодою, а родина -благополучною'

Добра і радості, здоров'я вам на всі літа Хай сонце весело вам сяє, хай квітне в серці доброта1 Нехай рікою щастя ллється, в родині хай добро ведеться, Нехай щасливо вам живеться на многП і многн лгтаї

Щиро й сердечно вітаємо дорогого Сергія Віталійовича Сиір-нова з славним 30-річним ювілеєм, ^^ який він святкуватиме 19 серпня к            '              І^Н Нехай цвітуть під небом синьо-

•^^ оким ще довго-довго дні йлгга, а тиха радість, чиста і висока, щоденно хай до хати заверта Бажаємо здоров'я, сонця у зенгп, любові, доброти і щастя повен діч нехай у серці розкошує лгго і соняхом квггує золотим Хай постійний успіх, радість і достаток сиплються, немов вишневий цвгт Хай життєвий досвід творить з буднів свято, а Господь дарує довгих довгих літ

З любов'ю та найкращими побажаннями хрещений Олег з сім'ао

19 серпня зустрічає свій тридцятилітній ювілей люблячий

син Сергій Віталійович Смірнов! Хай кожен день ясніє небом мир-

Свгганки сяють, скупані в росі, У серці радість розквгга іскриста, І мрГі хай збуваються усі Хай молодість твоя ще довго квггне.

Усмішка сяє на твоїх устах, І лиш хороше, радісне, привггне, Тобі в житті перетинає шлях1 З днем народження, дорогий наш

З любов'ю - батьки.

У чудовий літній день, 18 серпня святкуватиме свій 4О-річний ювілей кохана дружина, дорога матуся, бабуся та просто чарівна жінка Тетяна Анатоліївна Лозінська, яка проживає в сСамчики

Нехай душа у вас ніколи не старіє, на білій скатертині будуть хліб і сіль Своїм теплом хай завжди сонце гріє, слова подяки линуть звідусіль В житп нехай все буде, що потрібно, без чого не складається життя любов, здоров'я, щастя, дружба та вічно молода душа З любов'ю і найкращими побажаннями, дгти, чоловік, ____________зять, онук, сваха та вся родина

Операція «Мак»

Під час профілактичних заходів «Мак - 2014» працівниками міліції Старокостянтинівщини було виявлено сім фактів незаконного посіву снодійного маку

Про це повідомляє газеті «ЖС» старший оперуповноважений БНОН Богдан Божок «Три із семи фактів попадають до адміністративної відповідальності Це до ста кущів маку та до десяти кущів конопель Решта чотири попада ють під кримінальну відповідальність Два факти з них попадають за частиною 1 ст 310 Криміналь ного Кодексу України, а два інших за частиною 2 цієї ж статті»

Так 4 липня у Старокостянти-нові на території присадибної ді лянки домогосподарства однієї із місцевих жительок працівниками міліції було виявлено незаконний посів снодійного маку у кількості 1770 кущів

Такий же випадок трапився 12 липня в селі Немирівка Старо-костянтинівського району На присадибній ділянці одного із господарств було виявлено 493 кущі маку

А в селі Баглаї у одного із міс цевих мешканців під час прове дення санкціонованою обшуку згідно ухвали Сіарокостянтинш ськоіо суду 21 07 2014 було ви явлено іа вилучено 634 рослини снодійною маку

Подібне сталося и в селі Губ-

ча Так 25, липня близько 13 00 на присадибній ділянці однієї із мешканок було виявлено 362 рослини схожих на посів маку

У всіх випадках на місце подм було викликано слідчо-оперативну групу Зразки рослин правоохоронцями було вилучено та направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-кри-міналістичний центр при УМВС для експертизи Решту - знищено Відомості про дані події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань Триває слідство

Та все ж правоохоронці по переджають власників присадибних ділянок, керівників господарств та земельних наділів, у випадку виявлення на ваших територіях посіви маку чи коно пель негайно їх знищувати, щоб не знайшлося охочих збирати небезпечний урожай

І1

23

СЕРПНЯ

2014р.

Сталося... Скоїлося...

- В ніч на 09 серпня в с Сербинівка, невстановлена особа, перебуваючи на територп домогосподарства місцевої жительки, шляхом злому навіс ного замка проникла в приміщення гаража, звідки таємно викрала 2 бензопили іноземного виробництва, 1 зварювальний апарат, 1 болгарку, 1 електродрель та набір ремонтних ключів

-  В період часу з 08 00 год 08 серпня по 08 00 год 09 серпня в с Сербинівка, невстановлена особа, шляхом вільного доступу, з території господарства місцевої жительки, викрала велосипед марки «Салют» та зварювальний апарат іноземного виробництва

- 10 серпня, близько 05 ЗО год, по вулиці К Острозького поблизу кінотеатру «Мир», невстановлена особа, пошкодила заднє праве скло авто мобіля марки «Міцубісі Талант», який належить місцевому жителю

яг!

К|НШОобіІ

їсти, і?|

ШАМОВНІ ЖИТЕЛІ СТМЧМСШПШВЩИИИ!

Київський центр 'Здоровий Мир' пропонує пройти комплексне комп'ютерне обстеження всього організму за допомогою ультрасучасного приладу, який визначає пан усіх органів та систем Після обстеження підбирається лікування —~- ІіСТЕІІСІкСІ

О.ИШІШІИ мімь\, кіік ід. ц ніш іи.иіі ц \(нЧІп, щніопи іі6м<і не, ш.щікош»-кшшншнн ірдкі (імгчшка, діжчини міир.

шшк її ні і дчішш \л

иммн іґіши І НІС ІІВ, ні|тін, 6,ікіг|ШІ, Ііи|>4-іш, Іфнчміш і площини Гиі.ііо рам і N дішм .до 12 рикш ІМ) і рм

КОИШкЩШ 11ЗМИС ПО Ш1ІФ0НЇ 067 501II 51.

мАТ «Миронівський х

ВП «Ймтльсьний елевап і- ;.;.'.'.'іЙАГ «Миронівський ^^            —*-*-хлібопродукт»

^Проводить закупівлю соняшнику на постійній основі

Засновники

Старокостшпжміаська районна та районна дершашма адміністрація

^ ТТ ТТПТТТТ II ЇТ Т     •*"■"• -А?™" ■ '"-""М^ мі«|^» ириішіціп 'Трійні

ііИІК ІИШі    '" 1кинІ"ш ""'• 1>-ипцгш ІУдиміия ".шіп и ь

ІІПШІШ1ШІ    '*'*'''|'~<''і>'<у*'пі'і>с'»и>1-1» '-■*і'^ш а»

1                  іи|мь 1а іочнь її, іииишлткх фостім І іми і шм-иш

443-28-56;

-00-17;

(050) 444-83-53

ТАНДЕМ

(РеесЛіпе

»™/ФІдлайн/

БМВД (БІлково-Мінерально-ВІтамІннІ добавки)

Премікси, Амінокислоти, Вітаміни, Комбікорме, Сіль для СВИНЕЙ, ВРХ та ПТИЦІ

(050) 30195 04 (0532) 606 771 вул. Енергетична, З м. Вінниця

Щ

ГееШіпе

тлот.т.апсІет-20О2.сот.иа

Проводимо буріння свердловин (скважин),

а також відновлюємо старі скважини

098-29-69-987,096-44-33-813

Закупляємо яблука в

необмеженій кількості за

вигідними цінами за адресою:

м. Старокостянтишв, вул Залізнична 12

І-й вокзал за кафе^ют"), 067-309-19-85

вул Короленка,13/2 (бойня) 067-396-

47-^0, с Левківка, вул Шевченка,40

(хлібзавод) 097-40-52-904

Виготовляємо під

замовлення ковані вироби:

ворота, хвіртки, козирки,

лавки, перила, огорожі та ■

металоконструкції

098-77-94-081

КРИНИЦЯ

підклич

Копання. Доставка. Монтаж.

Найнижчі ціни, бо ми

СІ*."!»

найбільші виробники кілець

о                   иион>ті»нд II їм

100%ямсть

067-415-77-11,063-304-09-91

Ми не для вас,

а для тих.

хто був вам

дорогий

Магазин «

Ритуальні послуги)

пропонує

НОМШІЄИС

*А£ 4-36-65 послуг

3-08-71 »Р» Об 7 -741-33-25 пояоалнні:

•кагафалк.аиюоус, мікро-ангоЬус -д/іи перевезень

* іруни,хр«сги,нінки і їм.

Зііосіаниою

• пам ніники і їх нстанонік'нмн

•нетшськш ті).

СгддкіЦм «Ж*. • /ии'гу«іь*.м л чніичими ;ишк на і їй ріпках їй мчи ІУдажци і лш. шчишкм їй- завжди іюді шкмі цумкн і іи>і;ін>ш ашпіриї иуДді*«иий ("уішііи» н

РЕДАКТОР ТЕТЯНА ОМЕЛЯНЮК

1 01 І*ЙМ і» (

фахтіь і

Мм*-уЛиіИ І ик-гу ш(іг*« ір>«иіш Ьіі мри рсч* і{хііЦ«і і грім \ц МІМ

•.иикіншвпииі ги

ф Д ТІ ОЗ А2Л67

іт кмші МЛІ

їй». Мі

У мі

кім. .. иг.і.м V/ іп,Чі