Рекомендована ціна - 2 5 грн

ЗО

Незалежна суспільно-політична газета міста Старокостян

с.

2

ЗА КУБ ВОДИ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ...

ЧИТАЙТЕ У НОМЕРІ:

ЧИНОВНИКИ

СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОЇ РДА «РОЗТРАТИЛИ» 300 ТИСЯЧ З БЮДЖЕТУ

Старокостянтинівською міжрайонною прокуратурою під час проведення перевірки в одному з управлінь Старо-костянтинівської райдержад-міністрації виявлено грубе порушення бюджетного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

СТОВПИ СТАЛИ ЖОВТО-БЛАКИТНИМИ

Діти та молодь фарбували стовпи на центральній вулиці у національні кольори.

Як розповіли учасники акції, яка 11 серпня пройшла у Старокостянтинові, ідея фарбування стовпів виникла, і її одразу підхопили в Інтернеті.

І ДІДУСІ ГОТОВІ В БІЙ!

Неабияк          здивувалися

працівники Старокостян-тинівсько-Красилівського об'єднаного військкомату, коли до них прийшов підстаркуватий, але ставний чоловік високого зросту і попросився, аби записали добровольцем в армію захищати українську землю.

ЗКСііькі

і

с.

ЗАГРАВАННЯ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОДЯГНУТИ ШКОЛЯРА У СТАРОКОСТЯНТИНОВІ?

14 серпня 2014

 

РУБРИКИ

 

новини

2

ЕКСКЛЮЗИВ

3

новини

4

новини

5

новини

6

ПРОГРАМА ТБ

7

ПОРАДИ

8

ДИТЯЧА СТОРІНКА

9

ПРОГРАМА ТБ

10-12

НА ДОЗВІЛЛІ

13

ОГОЛОШЕННЯ

14-15

РЕКЛАМА, КОНКУРСИ

16

ТИЖНЯ

25-РІЧНОГО ПЕДІАТРА ЗНАЙШЛИ МЕРТВИМ У

ВЛАСНОМУ КАБІНЕТІ

''разоумової діагностики наМГпараті експертного класу ХДКІО фірми Т05НІВА: ** -• ,.' І

-серця з доплероасьним аналізом;

-органів черевної порожнини;

-нирок, наднирниніо. органів малого тазу:

- молочних та слинних щитоподібної та вилочнової залози;

- лімфатичних вузлів;

- гінекологічне обстеження з використанням оагінапьного датчика;

- УЗД плоду о усіх термінах вагітності;

- УЗД судин шиї. голови, верхніх та нижніх кінцівок,

- інші види обстежень

пн.-'пт*8:ІЇ0- 17:00 неділя - вихідний

Ми проводимо комп'ютерну томографію на 4-х зрізовому апараті фірми Т05НІВА:

-голови;

-додаткових пазух носа;

-лицевого черепу, орбіт;

-органів шиї, шийного відділу хребта;

-органів грудної клітки;

-грудного відділу хребта;

-поперекового відділу хребта;

-органів черевної порожнини;

-верхніх та нижніх нінцівон;

-  кульшових суглобів.

Результати обстежень:

- опис результату К1'обстеження лінаря-рентгенолого:

■ пшона із зображеннями! формат 35хШ.

За бажанням можете отримати :

- запис повних результатів обстеження на номпант-дисн.

ти МОЗУСеріяАЕ V 1967)0ФдОЗОІ.ЇОІЗр

низькі

- Лікарські засоби.

- Дитяче З харчування.

- Лікувальна! косметика. І

- Оптика.

- Засоби гігієні

...                 .                           а ■ и ш**..м.*в ОС               (на території районної центральної

Адреса: М. ШеПетіОНа ОуЛ. ВОЛІ ПОПіиНа, ОО        ткорш.терапттичнштрпІ

Попшаедній запис за тшлшфонани: (097) ОІВ 35 00, (Обі) вИ ІІ 39 <' -ожликт. лроото ол™,

•                                                                                                                                                                                                                               ЗО€рМҐМНЙ /

Нулицм Осгроії.кшп, М/І (кшіиіпш иіддіченни «ІІриіміОдмкг», біїш парто ршиН

•ж ~т-ш-~тг-ш-ш ж -ж-ш-л                                         _. -                __ __                   _

ЦІНИН

' Пілечі» сгріш АЕ Х194СТ від Т* "чуття 2014 рогт, річдпг» »806

о

новини

з міста, з району, з області

ПЕРША МІСЬКА

№30 (126) 14 серпня 2014 року

КОЛОНКА РЕДАКТОРА

'\

ПРИРЕЧЕНІ НА ДИКТАТУРУ

8 серпня 2014 року Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради законопроект N44538 "Про санкції'. А 12 серпня у Верховній Раді його прийняли у першому читанні. Проте чомусь з приводу цього не відбувається ніяких мітингів, газети не виходять із білими передовицями на знак протесту, громадські активісти мовчать... Зрозуміло, що війна. Але ж за люстрацію палять шини і за вибори думають. А тут глуха тиша.

А насправді ж цей законопроект наділяє Президента та РНБО всією повнотою диктатури. Без рішення суду це коло «вибраних» зможе блокувати сайти в Інтернеті, закривати ЗМІ, припиняти діяльність громадських організацій. До речі, ці обмеження стосуються не лише громадян Росії, але й українців.

Додаткового цинізму цій ситуації надає пояснювальна записка міністра юстиції Павла Петренка:

"8. Громадське обговорення Проект Закону не потребує проведення консультацій з громадськістю".

І дійсно, навіщо суспільству обговорювати те, що його прирекли на диктатуру, навіщо людям говорити про це і думати, коли війна, коли гинуть люди.

Але чи обмеження свобод людини, нівелювання демократичних цінностей можна виправдати війною і чи власне не це нівелювання стало причиною війни? Чи намагання перетворити журналістику на пропагандистську машину, яка висвітлюватиме виключно позицію влади, не нагадує вам Кремль?

То чому ж мовчимо, колеги? «5 канал», «Громадське». Де ви? Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка та Комісія з журналістської етики висловили своє обурення щодо намірів запровадити цензуру в Україні під виглядом захисту національних інтересів.

А де ж спільноти, чому німі сторінки у Фейсбуці, чому ми не об'єднуємось і не виходимо білими шпальтами? Може, тому, що давно більшість ЗМТ в Україні, які себе позиціонують як незалежні, насправді залежні, тільки від інших господарів, які люблять бавитись у демократію, насправді породжуючи той же Кремль тільки в себе вдома.

ЗА КУБ ВОДИ ПО-ЄВРОПЕИСЬКИ...

З 1 вересня куб холодної води у Старокостянтинові коштуватиме Н грн 51 копійку, це майже 1 євро

Ірина Рожок-Капранова 1ті$ка@икг.пе(

Це в два рази вище, ніж у більшості великих міст України, в тому числі Києві, Львові, Тернополі та Хмельницькому.

До речі, після подорожчання хмельничани платять за куб холодної води 7 гривень 93 копійки. Майже така сама ціна і у Львові. Трохи вища - у Рівному. А в сусідньому Кам'янці-Подільському, де тривалий час були проблеми із водогоном, після подорожчання куб води коштує 11,45 грн, тобто на цілих З грн дешевше, ніж у нас.

До слова, у міській раді вперто замовчують, що тарифи затверджує Національна комісія з регулювання у сфері комунальних послуг, проте, пропозиції нових тарифів подавала власне міська влада в особі КП «Водоканал».

А під час формування тарифів у Старокостянтинові не захотіли обговорювати це питання навіть з депутатами. Отак «сформували» у своїх колах і відправили на затвердження. Мовляв, немає сенсу з вами говорити. Та й дійсно. Фахівцям краще знати. Та й що таке 15 грн. за куб води для цих людей, які мають дещо вищі доходи, ніж пересічні мешканці міста.

До прикладу, таким як директор Старокостянтинівського КП «Водоканал» Олександр Лактіо-нов, який при місячному доході на підприємстві, яке очолює, у понад 8 тис. грн встигає у робочий час ще й громадську раду контролювати та активну громадську діяльність проводити.

І це у той час, як підприємство десятиріччями занепадає та нищиться. Але хто ж думає про майбутнє та про самоокупність, коли недолугість керування можна компенсовувати із кишені пересічного мешканця.

Цікаво, що після подорожчання води у Коломиї на Іва-но-Франківщині до 14,64 грн. за куб. м. ще й досі тривають масові протести з цього приво-

ду. Коломияни відмовляються платити майже 15 гривень за кубометр споживчої води. Про-тестувальники також вимагають звільнення з посади директора водоканалу.

Люди говорять, що будуть до останнього вимагати знизити тарифи на водопостачання та водовідведення.

У Старокостянтинові ж очіль-ники комунальних підпри-

ємств почувають себе досить комфортно. Городяни мовчки переживають подорожчання. І в думках людей чомусь не постає питання про те, що здо-рожчання води у місті може бути пов'язане власне не із критичною ситуацією у державі, а з системним недолугим керівництвом. Та питання неодмінно виникнуть. На все свій час.

ЧИНОВНИКИ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОІ РДА «РОЗТРАТИЛИ» 300

Посадовці

Старокостянтинівської райдержадміністрації розтратили 300 тисяч гривень бюджетних коштів

Ольга Старовойт 1тІ5ка(о>икг.пе<

Старокостянтинівською міжрайонною прокуратурою під час проведення перевірки в одному з управлінь Старокостянтинівської райдержадміністрації виявлено грубе порушення бюджетного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

За інформацією міжрайпроку-рора Олексія Олійника, посадовці цього управління, зловживаючи своїм службовим становищем та з корисливих мотивів, без проведення передбаченої законом процедури державної закупівлі, неправомірно використали бюджетні кошти на придбання твердого палива. Договори на закупівлю вугіл-

ля уклали з трьома підприємствами, власником яких є одна і та ж особа. Внаслідок таких злочинних дій з бюджету незаконно витрачено майже 300 тисяч гривень.

За вказаним фактом міжрайонною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. З ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України. Триває слідство.

Нагадаємо, нещодавно у Старо-костянтинівському секторі Державної міграційної прокуратура затримали на хабарі начальника цієї служби. Як повідомляли у прокуратурі, працівнику державної міграційної служби оголошено підозру про злочин за частиною 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме одержання хабара.

Але судячи з корумпованості нашої буденності, таких затримань буде ще чимало. Важливо, щоб врешті-решт справа була доведена до свого логічного завершення, а винні у розтратах чи вимаганнях хабарів покарані.

ПРОКУРАТУРА СУДИТЬСЯ З ДЕРИКОТОМ

Прокуратура хоче повернути приміщення, яке голова облради "віддав" своєму сину за 6 мільйони

Ольга Старовойт 1тІ5ка@икг.пеі

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір оренди не-житлових приміщень ТОВ «Ринок Будтранс-А». Про це повідомляє прес-служба прокуратура Хмельницької області.

Йдеться про нежитлове приміщення у Хмельницьку загальною площею 2378 кв. метрів вартістю понад 4 млн грн.

«Позов мотивовано тим, що всупереч законодавству цей договір оренди укладений колишнім головою обласної ради з товариством одноособово, без погодження із сесією обласної ради», - йдеться у повідомленні.

Засновником            «Ринок

Будтранс-А» у листопаді 2012 року був Андрій Дерикот, син Миколи Дерикота, який очолював Хмельницьку облраду

0 Микола Дерикот (Фото Іпіегпеї)

до лютого 2014 року.

Сьогодні фірма переоформлена на Олега Деркача. Директором весь час був Микола Хмурковський.

Сказано також, що незаконна передача колишніми високопосадовцями обласної ради вказаних примішеНЬ в оренду приватному під* приємству призвела до не-доотримання обласним бюджетом значної суми коштів-Скільки саме грошей недо' отримано, не повідомляється. Прокуратурою Хмельницької області пред'явлено відповідний позов до гоС подарського суду. До слова, Микола Дерикот ще і"' Д°^' є почесним громадянином м.Старокостянтинов;і

ЦИФРА ТИЖНЯ

1543

людей загинуло на сході

помічник генсекретаря ООН з прав людини

ПЕРША МІСЬКА

М* ЗО (126) 14 серпня 2014 року

ЕКСКЛЮЗИВ

з місця події, актуально

О

тижня

25-річного лікаря-педіатра знайшли мертвим у власному кабінеті в амбулаторії в Старому Острополі на Старокостянтинівщині

Ірина Рожок-Капранова 1тІ5ка@икг.пе1

Вранці 5 серпня працівники амбулаторії знайшли молодого лікаря у власному кабінеті з численними ранами на шиї, порізами на руках. Довкола був безлад та калюжі крові.

Як розповідає начальник слідчого відділення Старокостянти-нівського РВ УМВСУ в Хмельницькій області Олександр Зайцев, наразі триває розслідування по цій справі. По факту смерті людини відкрите кримінальне провадження.

«2-3 тижні ми чекаємо на детальні результати судмедекспертизи, яка проводиться у Хмельницькому. Лише тоді ми зможемо щось сказати точно», -зауважив він у коментарі «Першій міській».

Батьки ж Івана Лешко, який приїхав до нас зі Львова, досі не можуть оговтатись від страшної смерті їх єдиного сина, яка чекала його на Хмельниччині. 6 серпня вони приїхали забирати тіло молодого лікаря. У довідці про смерть написали: «Причина смерті - різані рани шиї.

«Відчувало моє серце, що не треба його тут лишати», - говорить мама Івана Ірина Лешко і починає згадувати сина, який так і не повернувся до Львова.

25-річний Іван Лешко нещодавно закінчив інтернатуру в Хмельницькому. Молодий лікар приїхав на Хмельниччину зі Львова, де з відмінними відмітками навчався у Львівському фізико-математично-

25-РІЧНОГО ПЕДІАТРА ЗНАЙШЛИ МЕРТВИМ У ВЛАСНОМУ КАБІНЕТІ

му ліцеї. А потім за покликом серця вступив на навчання у 2006 році до Львівського національного медичного університету за спеціальністю "педіатрія". Поглиблено та з інтересом навчався медичної справи. А після успісшного закінчення університету був направлений управлінням охорони здоров'я Хмельницької ОДА у Старокос-тянтинівську лікарню на посаду лікаря-педіатра.

Мама Івана Ірина Лешко згадує, що син її з дитинства дуже хворобливий, завжди мріяв допомагати людям і працював з великим натхненням та завзяттям.

«Він тільки приїхав у Старий Остропіль і вже на виклики їздив до діток. І розповідав про це. Він так любив життя. Так хотім допомагати людям», - говорить мама.

Але в Старокостянтинівській ЦРЛ місця молодому лікареві зі Львова не знайшли. І перена-правили його завідувачем Ста-роостропільської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

«Іван Зеновійович був бого-бійним християнином, чесною і щирою людиною з відкритим серцем, зразковим і люблячим сином, надійним другом, здібним учнем, високопрофесійним спеціалістом», - зауважує жінка і говорить, що могли, як усі, домовитись і не відправляти сина зі Львова так далеко, але вирішили покластись на долю і робити все як має бути.

Після консультацій зі зна-

• Іван серед колег-другий зліва (Фото з ар>

йомими лікарями, а також детального вивчення документів він визначив основні напрямки роботи, про що свідчать записи в блокноті, з якими ознайомив працівників закладу на короткій нараді вранці 4 серпня. Також на нараді попросив підготувати матеріали по закріплених площах, по переліку товарно-матеріальних цінностей та основних засобах, інформацію про технічний стан будівель та господарських споруд, стан електропостачання, газопостачання, водопостачання, про перевірки, які проходили. А вже наступного дня його не стало.

іва родини)

Батьки згадують, що у сам день смерті Іван радісно дзвонив до батька, розповідав про здійснені виїзди до хворих дітей, про покупку продуктів (молоко, масло, стетана), про домовленість з п. Людою про регулярну покупку в неї молока для себе, про прохання до головного лікаря дати дозвіл на підключення Інтерне-ту для покращення організації роботи та підготовку до вступу в ординатуру, про намір поїхати через тиждень у гості до од-ногрупниці по інтернатурі, а на День Незалежності- приїхати додому, до батьків.

Але всі плани на майбутнє,

наміри і прагнення служити людям та працювати чесно були трагічно обірвані. Вранці 5 серпня 2014 року його не стало.

Друзі говорять про Івана як про хорошого і фахового лікаря, який мав великі перспективи та любив свою роботу.

Сьогодні ж всі - і родина, і колеги, і друзі - бажають знати причину смерті молодого лікаря. «Ми звертатимемось і в прокуратуру, і до адвокатів, аби з'ясувати, як загинув наш син. Ми не віримо у версію про самогубство. І не збираємось здаватись», - зауважує батько Івана Зеновій Лешко.

ВРЯТУВАЛИ 53-РІЧНОГО ЧОЛОВІКА

УСтарокостянтинові пожежники врятували чоловіка. Сталося це 12 серпня у Болгарському містечку. Того дня на пункт зв'язку 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Старокосгянтинів надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир, що розташована на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку по вул. Есенській.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області. Негайно до місця виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій Старокостянтинівського району. Як розповідають в управлінні,

Пожежники та лікарі працювали разом

на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу в квартирі було сильне задимлення. Під час здійснення розвідки вогне-борці в одній із кімнат виявили непритомного 53-річного власника помешкання. Рятувальники відразу винесли його на свіже

{Фото "Перша міська")

повітря, де чоловік прийшов до тями. Лікарі, котрі прибули на місце події, надали чоловіку першу медичну допомогу.

За попередньою інформацією причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Нещасних випадків на пожежі не було.

ЗНАЙШЛИ У РІЧЦІ

Протягом п'яти днів тривали пошуки 23-річного староностянтинівця, який пішов з дому і не повернувся

Ірина Нагзлевська 1тІ5ка@икг.пе(

Оголошення про зниклого хлопця рясніли в Інтернеті, на сторінках друзів у соціальних мережах. Його фото були розміщені всюди.

«6.08.14 пішов з дому і не повернувся. 07.08.14 у нього день народження, але вже другий день від нього ніякої звістки, телефон відключений. Останній раз виходив на зв'язок 06.08 біля 22:00», - закликали товариші і знайомі.

Проте всі пошуки були безрезультатними. Аж поки 11 серпня у річці Ікопоть не знайшли тіло зниклого хлопця. Як повідомляють у правоохоронних органах, наразі проводиться розслідування. Причини смерті з'ясовують.

Друзі ж пишуть слова співчуття та суму за своїм товаришем і виражають своє співчуття родині загиблого.

"Не стало нашого друга, однокласника... Він був моім сусідом, тільки-що сказали, що опізнали його труп. Шкода хлопця. Мій брат також з ним товаришував ще змалечку.Царство йому Небесне! А я з ним виріс! Шкода хлопця і батьків! Нехай земля йому буде пухом", - пишуть друзі у соціальних мережах.

о

актуально з міста та мікрорайонів

НОВИНИ

ПЕРША МІСЬКА

№30(126) 14 серпня 2014 року

СТАРОКОСТЯНТИНОВОМ НА ДВОХ КОЛЕСАХ

17 серпня у

Старокостянтинові вперше відбудеться велопробіг

Вадим Остапчук 1тІ5ка@икг.пеі

Організатори заходу запрошують усіх бажаючих долучитись до цього заходу і гарантують багато позитивних емоцій та сюрпризів.

«Ми не розголошуємо про кінцеву точку призначення нашого велопробігу. Збираємось на 1 вокзалі, а далі всіх чекає багато сюрпризів. Ідея виникла у людей, які хочуть показати, що можна вести здоровий спосіб життя, їздити на велосипеді і отримувати від того задоволення», - розповідає один із організаторів заходу Микола Кулініч.

Для залучення максимальної кількості молоді у соціальних мережах створили групу, де старокос-тянтинівці активно обговорюють можливість участі у цьому заході.

Як говорять самі організатори, на сьогодні є близько 50 учасників. Але з кожним днем цифра зростає. Тому масштаби першого велопробігу в Старокостянтинові важко спрогно-зувати.

«Так як проводимо такий захід вперше в нашому місті, просимо не звертати уваги на наші маленькі фейли. В подальшому все виправимо і прислухаємось до ваших порад. Свої питання та пропозиції пишіть

На велик сіл Педалі крути-Панамку,вод З собою бери.

Запрошуємо активних людей лопрогулянку містом.

Місце зустрічі: Перший вокзал

льна інформація

в темі обговорень!» - пишуть на своїй офіційній сторінці у Контакті організатори.

Що стосовно маршруту. Велопо-дорож бере початок з вокзалу №1 о 14.00, а під час поїздки заплановано зробити три зупинки. Остаточний пункт призначення буде для

вас сюрпризом.

«Наша ідея щира і сповнена надій показати місту і автівкам, що велосипед - це транспорт, спроможний бути на наших дорогах. А велосипедист вміє рішуче льотати на своєму байку, не порушуючи правил», - переконують вони.

У ШКОЛАХ І САДКАХ МІНЯЮТЬ ВІКНА

У 6 школі та ДНЗ «Вишенька» на другому вокзалі поміняли всі вікна та двері

Ольга Старовойт 1гтшка@икг.пеі

Зробив це народний депутат Віктор Бондар на прохання батьків. Наразі у цих навчальних закладах міста ідуть активні роботи по заміні вікон. До робіт долучились всі - і батьки, і педколек-тиви.

«Ми вдячні депутатові, який не залишився осторонь нашої проблеми. Заміна вікон у цілій школі - це свідчення того. Тепер наші діти з 1 вересня будуть займатися у комфортних умовах. Тому ми щиро дякуємо народному депутатові, який не залишив наше прохання поза увагою», - говорять батьки учнів 6 школи в один голос.

Підтримує у цьому батьків і весь педколектив, який з посмішками працює на місці.

У ЗОШ №6 замінили 97 вікон та 8 дверей.

Пощастило неабияк цього року і садочку №4, який знаходиться у віддаленому мікрорайоні міста - другому вокзалі. Там також батьки писали листи до Віктора Бондаря із проханнями. І вже невдовзі прохання

• Старокостянтинівська ЗОШ № 6 (Фото"

батьків були почуті.

«Ми зверталися, писали і дуже швидко нас запевнили, що все буде. Раніше наш садок нікому, окрім нас, не потрібен був ніколи. Але цього разу нас не надурили, а навпаки допомогли. Тому ми дуже вдячні депутатові», - говорить Наталя Пилипчук, мама, дитина якої відвідує цей садок.

Підтримує у розмові Наталю і завідуюча садочком Галина Іванівна Слободянкж, яка говорить, що для садка заміна вікон - це просто початок нового життя.

«Садочкові 35 років, а самій будівлі 70 років. Ми останні роки робили все за рахунок батьків. І

Перша міська")

заміна всіх вікон та дверей була для нас просто непосильною. А тепер ми просто очам своїм повірити не можемо», - говорить завідуюча.

У садочку «Вишенька» замінили 21 вікно та двоє дверей. У цьому ДНЗ навчається 35 діток із мікрорайону другого вокзалу. Перед тим Віктор Бондар замінив 50 вікон у ДНЗ №1, який знаходиться у центрі міста. Це найстаріший садок міста, і проблема з вікнами була чи не першочерговою у цьому дошкільному закладі.

Громада міста завдячує Віктору Васильовичу і сподівається на подальшу співпрацю та його підтримку.

СТОВПИ СТАЛИ ЖОВТО-БЛАКИТНИМИ

Діти та молодь фарбували стовпи на центральній вулиці у національні кольори

Галина Макарчук 1ті5ка@икг.пеі

Як розповіли учасники акції, яка 11 серпня пройшла у Старокостянтинові, коли ідея фарбування стовпів виникла, її одразу підхопили в Інтернеті.

«Люди активно почали обговорювати та долучатись. Тому що всім захотілося зробити довколишню дійсність яскраві-

До розмови долучаються • інші учасники цього заходу Дівчата, які навчаються у зощ №1, говорять, що їм дуже спо. добалась ідея із патріотичними стовпами, тому вони залюбки взялися їх фарбувати.

«В інших містах роблять весь час щось оригінальне. У нас же майже нічого не відбувається Тому ми об'єднались і вирі-шили показати всім, що навіть діти можуть жити інакше і хочуть, щоб довкола було гарно та яскраво», - говорить Настя і фарбує стовпа.

Щодо своїх подальших планів, то ініціатори їх не розголошують. Кажуть, що все залежить

Молодь обирає українське в усьому (Фото "Перша

шою та патріотичнішою», - розповідає один із організаторів цього заходу Роман.

Роман говорить, що у Старокостянтинові вперше проводить подібні заходи, а ось у Тернополі, де він навчається на митника, хлопець із однодумцями провів чимало патріотичних заходів. Але Роман переконує, що насправді молодь може організовуватись і проводити щось цікаве будь-де.

«Ми самі скинулись на фарбу. В нас на це пішло 500 грн. Самі знайшли драбини та придбали пензлики. Прийшло цього разу 20 людей, які не пошкодували свій час і вирішили допомогти нам втілити свою ідею у життя», - говорить він.

іська")

від самих учасників цих заходів, на які люди зголошуються і приходять, не знаючи один одного.

Нагадаємо, раніше у місті фарбували у патріотичні кольори два мости. До того на одному із мостів чіпляли жовто-блакитні стрічки. Останнім часом у Старокостянтинові почастішали акції з ініціативи пересічних мешканців, які в новинах та в Інтернеті бачать приклади інших міст та містечок України, де

вже роками проводяться

подіб-

ні заходи. Врешті-решт громаді, а особливо молоді, набридло жити у культурній резервації, тому активна громадськість міста переважно власними силами намагається її здолати.

ДОПОМОГТИ МОЖЕ КОЖЕН!

У Старокостянтинові відбудеться благодійний аукціон

Вадим Остапчук 1тІ5ка@икг.пе(

^■Ж ^^ серпня на те-М ш Риторії замка Ш Ш княза Ост-^Г £ розького від-■^ ■■'■ будеться виставка картин та фотографій талановитої молоді нашого міста та благодійний аукціон. Про це "Першій міській" розповів завідувач відділу культури Старокостянтинівської міської ради.

На зібрані кошти організатори обіцяють придбати наи-необхідніші речі для військових на сході.

«Про усі витрати мось. Речі відправимо військову частину (звіп

СХІД КОЖНОГО ТИЖНЯ ВІД--.

ють машини). На захід оуДе прошено багато місцевих приємців та депутатів. _

Якщо ти зацікавлений у ній акції і хочеш Д°п0^ні - приходь», - закликаю^ ^ організатори цих зах°Д ^аІі0)к старокостянтинівціі"' а це звертаються до гРоЛ бути байдужими

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

передвиборчі дискусії

ВИБОРИ

ЗАГРАВАННЯ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ

У Верховній Раді провалили спроби приступити до змін виборчого законодавства. Сьогодні ситуація може прояснитись

Ірина Рожок-Капранова 1ті$ка@икг.пе(

А поки що за 10 днів до початку виборчого процесу - 24 серпня - і за два місяці перед днем голосування - 5 жовтня - ми не знаємо, за якими правилами проходитимуть вибори.

Свого часу навіть Янукович не дозволяв собі такого. Політики говорять про зміни, але в результаті змін поки не відбулося. Один популізм та купа законопроектів, врешті решт на виході - пшик. Адже 12 серпня депутатами було провалено спроби приступити до змін виборчого законодавства.

Всі п'ять законів, які виносились на розгляд, впроваджували голосування за відкритими списками. Найбільше - 200 голосів - на-

тему, коли провладні партії покращують свій результат завдяки переможцям у мажоритарних округах.

Питання в тому, чому ж почалася вся ця метушня з відкритими списками після розпаду парламентської коаліції, а також із внесенням змін? Виглядає на те, що це була тільки спроба позагра-вати з виборцем, оскільки пропорційна система з відкритими списками є вимогою громадянського суспільства, яку не можна просто проігнорувати. Коли ж необхідну кількість голосів не вдасться зібрати, колишні коаліційні фракції будуть змушені обмежитися "косметичним ремонтом' нинішньої змішаної системи, що їм усім на руку.

А чинна змішана система має ряд суттєвих недоліків. Про це не раз говорили і писали політологи, аналітики та експерти. Закриті списки дозволяють відкрити торги за найгарячіші прохідні місця. Мажоритарка збільшує ймовірність підкупу виборців із боку місцевих кандидатів.

Пропорційна система із закритими списками

42221 2ДМ 4О1ОІ

Преференційна пропорційна система

брав проект Соболева. Після того, як жоден з законопроектів не набрав достатньої кількості голосів для розгляду в парламенті, Турчи-нов оголосив перерву на ЗО хвилин і запросив лідерів фракцій на консультації. Але і після перерви нічого не змінилось.

Хоча в офіційних заявах фракції УДАРу, "Батьківщини" та "Свободи" підтримують пропорційну систему з відкритими списками - насправді в їхніх інтересах зберегти нинішню змішану сис-

Високий прохідний бар'єр не дає можливості потрапити до Верховної Ради новим політичним силам. Непрозоре фінансування партій та передвиборчих кампаній перетворює політику на пісочницю для олігархів. І це лише частина найбільш очевидних проблем, які озвучують незалежні експерти.

Оскільки більшість законопроектів пропонують пропорційну систему, то важливим залишається питання виборчого бар'єру. Класичним прикладом країни з

високим виборчим бар'єром залишається наш чорноморський сусід - Туреччина, де бар'єр сягає 10%. У 2002 році правляча Партія справедливості та розвитку отримала 11 мільйонів голосів, 34%, тоді як партії, що не пройшли до парламенту, разом набрали 15 мільйонів. У результаті, ПСР отримала ледь не вдвічі більшу частину місць у парламенті, аніж відданих за неї голосів - 64%, а майже половина виборців викинула свої голоси на вітер.

Буває й таке, що прохідний бар'єр відсутній взагалі. За такою схемою проводили свої перші демократичні вибори після розпаду Східного блоку наші західні сусіди, поляки. Тоді, у 1991 році, до сейму пройшло 29 партій, причому партія-переможець, Демократична унія, виборола всього 62 місця з 460. Мінімальним фактичним порогом для входження до парламенту стало 1922 голоси - саме стільки виборців підтримало партію "Союз жінок".

Зайве говорити, що Україна після Майдану потребує зміни політичної еліти, тому зниження прохідного бар'єру є ще одним важливим критерієм для проведення нових виборів до Верховної Ради.

Законотворчі врахували цей момент: майже у всіх проектах закладений трьох-відсотковий бар'єр, а один взагалі пропонує 2%.

Якщо виборча система мажоритарна, то існує один потужний і майже легальний механізм підтасовування результатів виборів - маніпуляції з межами виборчих округів. Правильно окреслені округи можуть забезпечити впевнену перемогу потрібному кандидату.

Найважливішим питанням зараз залишається репрезентативність системи, за якою відбуватимуться вибори. Попередній досвід українського парламентаризму показує, що й класична мажоритарна, і звичайна пропорційна системи в наших умовах працюють погано, змішана система з паралельним голосуванням виявилась не набагато кращою.

Оптимальною схемою за лишається пропорційна система з відкритими списками та прохідним бар'єром 3% хоча запропонований варіант із використанням змішаного пропорційного представни цтва також виглядає доситі перспективним.

На думку ж багатьох полі тологів, серйозним недолі ком цієї системи є складніст її впровадження в нинішні українських реаліях. Том вони як альтернативу пропо нують різновид пропорцій ної системи з відкритими списками, при якому й голо сування, і підрахунок дово лі прості, а депутати будуть прикріплені до конкретних округів.

Андрій Магера, заступ ник голови ЦВК, вважає, щ< в нинішніх умовах в Украї ні реальним є застосуванн. однієї з трьох виборчих сис тем: існуючої змішаної, де пропорційна та мажоритарне складові не пов'язані між со бою, мажоритарної системи та пропорційної системи із закритими списками.

Оскільки впровадження пропорційної системи з відкритими списками потребує значного часу на навчання членів виборчих комісій і розробку відповідного програмного забезпечення, усі заяви політиків про можливість її використання вже на найближчих виборах є чистої води популізмом, який в один голос ставлять під сумнів фахівці.

Насправді ж нині діючі депутати хочуть зберегти стару зручну систему, в якій вони звикли працювати і пристосовуватись. Зміна правил гри явно не в їхніх інтересах, а інтерес суспільства мало кого цікавить серед тих, хто нині присутній у раді.

Ось і відбувається весь цей цирк із законопроектами та змінами, який врешті-решт має всі шанси закінчитись так і не розпочавшись. А виборці вкотре залишаться біля розбитого корита. І якщо врешті-решт внесення хоч якихось змін провалиться, то для більшості українців виборча урна знову стане сміттєвим баком.

КОМЕНТАРІ ЕКСПЕРТІВ

ЛЮБОМИРГУЗАР, АРХІЄПИСКОП

Богу дякувати - будуть нові вибори. Не залишається те, що було. Якщо будуть нові вибори, я, як громадянин, вважаю, що вони мають бути за новими правилами!

Але ці правила не є виключно новим виборчим законом.

Мусить змінитися саме по- -няття політичного життя, політична культура.

Я хотів би, щоб певне число того, що я думаю, було б враховане в новому законі.

Щиро сподіваємося , що,, цим разом, коли прийде час вибирати керівні законодавчі органи нашої держави, нарід поведе себе як справжній суб'єкт свого існування і життя.

ГАННА СОПКО, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ

Прийдеться теж ночувати під Радою..' Ми вимагаємо перевиборів за новими правилами! Це ефективний спосіб очищення парламенту, так само як і застосування Кримінального кодексу для депутатів- сепаратистів.

Як забезпечити представництво гідних депутатів в майбутньому парламенті? Який механізм очищення? Додаткові ідеї (крім зниження прохідного бар'єру, відкритих списків, прозорості фінансування кампаній політичних сил, обмеження політичної реклами) для оновлення політичних еліт та зміни правил через внесення змін до ст. 53 Закону Про вибори: обмежити присутність депутатів у списках партій, які голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 р. Це мчяка форма люстрації, повністю конституційна; обмежити старожилів у ВР - час на політичну пенсію, писати мемуари, няньчити внуків чи продовжувати ходити на ефіри Шустера; забезпечити гендер-нин баланс. Такі заходи мають стимулювати конкуренцію всередині надзвичайно хворих партій, які є акціонерними товариствами закритого типу, олігархам приналежні.

о

новини

з міста, з області

ПЕРША МІСЬКА

№30 (126) 14 серпня 2014 Гу

І ДІДУСІ ГОТОВІ В БІЙ!

Громадянин Росії, який живе у Старокостянтинові, записався добровольцем, щоб захищати українську землю

Борис Домченко 1ті$ка(а>икг.пе(

Неабияк          здивува-

лися         працівники

Старокостянтинів-сько-Красилівського об'єднаного військкомату, коли до них прийшов підстаркуватий, але ставним чоловік високого зросту і попросився, аби записали добровольцем в армію захищати українську землю. Для годить ся поцікавилися віком незвичного відвідувача.

«Та я ще зовсім молодий, навіть сімдесяти немає», - жартівливо відповів дідусь.

Службовці посмішкою підтримали його веселий настрій, а потім цілком серйозно додали, що наразі мобілізують чоловіків лише до 40 років, а буде потреба, то покличуть.

«Не можу спокійно сприймати, як на Донбасі гинуть від куль російських найманців молоді чоловіки, залишаючи напівсиротами малолітніх дітей

• Старокостянтинівський військкомат (Фото 'Перша міська")

За національністю він - українець, родом з Мотрунок Кра-силівського району, але має російське громадянство. (Щоправда, у військкоматі про це не сказав. Авт.). Наприкінці 60-х років проходив строкову службу на Півночі, так і залишився там. Тривалий час працював на рибопромисловому флоті в Мурманську. На десять років переїхав у Білу Церкву. А потім знову подався в Росію - у погоні за довгим карбованцем

Не можу спокійно сприймати, як на Донбасі гинуть молоді чоловіки, залишаючи напівсиротами малолітніх дітей та вдовами молодих дружин. їм би жити ще і жити. Мені ж втрачати нічого. Діти дорослі, мешкають окремо від мене, а я один у квартирі холостякую.

та вдовами молодих дружин, їм би жити ще і жити. Мені ж -втрачати нічого. Діти дорослі, мешкають окремо від мене, а я один у квартирі холостякую», -каже 66-річний старокостянт-нівець Григорій Олійник.

доля закинула в Сургут до нафтовиків. Після дострокового виходу на пільгову пенсію деякий час прожив у Смоленську, а дев'ять років тому покинув сім'ю і переїхав у Старокостян-тинів.

Григорій Олійник не звик жити та працювати на одному місці, постійно прагне до різноманітності. Тому часто переїжджає і змінює фах. Свій доволі таки цікавий кочівний спосіб життя пояснює тим, що людина повинна спробувати всього, аби не жаліти за дарма прожитими роками.

«Якщо здоров'я не підведе і нормалізуються відносини з Росією, хотів би на старості років знову повернутися туди. У Мурманську живе моя старша дочка, а в Смоленську - молодша Юля. Часто їх відвідую. З паспортом громадянина Росії набагато простіше перетинати кордон. Саме тому й досі не прийняв українського громадянства», - говорить мій співрозмовник.

В Україні він перебуває за виданою міграційною службою посвідкою на постійне проживання. Але це жодним чином не обмежує його прав та свобод як людини. Без проблем купив квартиру, влаштовувався на роботу, навіть на останніх президентських виборах йому до-

зволили голосувати. Це тільки путінська пропаганда сіє ворожнечу між двома братніми народами, мовляв, в Україні принижують російськомовне населення. І більшість росіян свято вірять кремлівським брехунам.

«Нещодавно спілкувався телефоном зі старшою дочкою. Сніжана переконана, що війну на Донбасі розпочали та ведуть між собою тільки українці, і там немає ніяких російських та інших закордонних найманців. Гостювати у мене категорично відмовляється, боїться їхати в Україну. Я їй навіть не наважився сказати, що записався добровольцем», - говорить Григорій Олійник.

А молодша Юля таки не злякалася. Днями зі своєю дочкою Владою гуляла на весіллі двоюрідної сестри у Старокостянтинові і переконалася, що ситуація в Україні набагато відрізняється від тієї, яку росіянам показують з телевізійних екранів. Щоправда, рішення батька записатися добровольцем в армію не підтримує, вва-

жає його диваком.

Та Григорій Іванович на ц не зважає. Переконаний Щп навіть у 66 років автомат ву руки взяти не пізно, і в такому поважному віці може принести користь українській армії та жителям Донбасу. Він виглядає дещо молодше від своїх років При зрості 175 сантиметрів важить 91 кілограм. І за фізичною підготовкою може дати фору багатьом значно молодшим від себе.

«Якщо не хочуть брати на передову, то хоча б направили охороняти мости та інші важливі об'єкти. Це для мене також підходить. Адже в Сургуті та на Старокостянтинівському маслозаводі загалом близько десяти років охоронцем відпрацював», - продовжує мій співрозмовник.'

Григорій Олійник переконаний, що його життєвий досвід та набуті спеціальності могли б прислужитися і у відбудові зруйнованого війною Донбасу. Має водійське посвідчення на право керування легковими та вантажними автомобілями, може працювати трактористом-бульдозеристом, слюсарем-комп ресорником, будівельником тощо.

«Мій знайомий прапорщику відставці, який сторожував на автозаправній станції, неохоче відправлявся за мобілізаційною повісткою у військкомат. А коли сказали, що після цього проведуть перерахунок пенсії, та ще й додаткові пільги нададуть, настрій у нього відразу поліпшився. Я ж вважаю, якщо військовий давав присягу служити народу України, то повинен йти на захист Вітчизни без будь-яких привілеїв для себе. Це святий і почесний обов'язок кожного чоловіка», - каже на завершення нашої розмови Григорій Іванович.

ВІЙСЬКОВИЙ НАМАГАВСЯ ВИВЕЗТИ З ЗОНИ АТО ГРАНАТИ ТА РАКЕТИ

Йому та ще трьом його товаришам загрожує до восьми років ув'язнення

Ірина Нагалевськз 1тіїка@икг.пеі

.— ^^ серпня у го-^М II ловному залі III ВОКзалУ станції І І І Харків-Пасажир-I ^^ ський Південної залізниці правоохоронці затримали чотирьох військовослужбовців, які незаконно зберігали зброю.

У молодиків віком від 20 до 22 років, які є мешканцями Дніпропетровської, Черкаської та Хмельницької областей, міліціонери-транспортники вилучили 45 патронів калібру 7,62 мм, 4

набої калібру 9 мм, 3 патрони до кулемета та З патрони до автомату калібру 7,62 мм. Крім того, молодики перевозили 15 гранат «РГД-5», одну гранату «Ф-1», 6 освітлювальних та З сигнальні ракети», - повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Затримані пояснили, що їхали із зони проведення анти-терористичної операції у відпустку і прихопили собою і

зброю. Наразі речові докази вилучено та направлено на експертизу.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 410 - викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем.

За вчинення подібного злочину передбачено до восьми років ув'язнення. Матеріали провадження будуть передані до військової прокуратури.

ГРИВНЯ"ВПАЛА"ДО ІСТОРИЧНОГО МІНІМУМУ

Національний банк України знизив офі ційний курс гривні до 13,1393 грн за долар.

Як повідомляє Інтербіз-несконсалтИнг, торги по долару США відкрилися наступними         котируваннями 13,0000/13,3000, до 12:00 ціни виросли 13,2000/13,5000. До закриття торгів цінові рівні досягли максимуму 13,4500/13,6000.

Ринок євро-гривня відкрився наступними індикативними котируваннями 17,3740/17,7790, до 12:00 ціни пішли вгору 17,6160/18,0205. До закриття торгів цінові показники по ЕІІКА1АН досягли рівня 17,9455/18,1500. Рублевий ринок відкрився

котируваннями 0. до .2:00 ці-         Ц

0,3654/0,3741. До заР у тя торгів ціни досягли вен 0,3677/0,3819.                       0.

На міжнародному » му ринку ціни на валютну .а_

євро-долар змінювалися пазоні 1,3340/1,3385. рЄ. Нагадаємо, "°псрЄДнг;У бу» кордно низький курі ^, зафіксований 14 ""'^ долар коштував 12

ПЕРША МІСЬКА                               канали національного та

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року супутникового телебачення

ПОНЕДІЛОК 18.08

ПРОГРАМА ТБ

О

ПЕРШИЙ         ПЕРШИЙ

06.00,07.00.08.00.13.00

Новини

06.10,07.15,08.15,23.20 Спорт

06.15,07.20,08.20.09.40,

10.55,18.00,18.55,21.40.

23.25,00.25 Погода

06.20 Невідоме про відомих

07.25 Ера бізнесу

07.30.23.30 На слуху

07.45,00.30 Від першої особи

08.25 М/ф

08.35 Корисні поради

09.00,21.00,01.20 Підсумки

дня

09.45.19.00 Про головне

10.30 Д/ф 'Мисливці на

мамонтів"

11.10,05.00 Т/с "МонтеКрісто"

12.05 Т/сТГ«ть хвилин до

метро*

13.15 Вікно в Америку

13.40 Х/ф "Райський

куточок-2

15.45 Книга їй

16.25 Худ.серіал 'Сержант

Рокка"

18.10 Еигопе\«

18.15 Час-Ч

18.30 Новини (із

сурдоперекладом)

19.45 3 перших вуст

19.55 Д/ф Щастя в тарілці"

21.50 Д/ф"КофіАннан.

Відкладена мрія*

22.55 Трійка, Кено, Секунда

удачі______________________

20.30 «Секретньїе материальї

■2014»

21.20 Т/с «Свати -1.(1)

22.45,23.45 Д/ф «Свати. Життя

без гриму» (1)

01.00 Х/Ф Божевільний на

свободі* (2)

тоніс

ТОНІС

1+1

х+а.

06.00 Х/Ф «Славний хлопчина»

07.10,16.50 «Алло, лікарю!»

10.00 Змова Ісуса

12.30 Родом з України. Пам'яті

Клари Лучко

13.45 Змія-вбивця

14.50 «Сильні світу цього»

15.20.03.50 «Цивілізація

Іпсодпііа»

15.30 Сльози світу. Сльози

Амазонки

17.45 «Екстренім»

18.10 Шлях до перемоги-Нанкін

18.20 «зМІСТОвна Україна»

18.35,23.35 «Світські хроніки»

18.55,22.35 «Економічний

пульс»

19.00 В гостях у Дмитра

Гордона. Мустафа Джемілєв, 1 ч.

20.15 Невідоме про відомих:

лев і левиця

21.15 Родом з України. Марлен

Хуцісв

22.00 «Модні історії з Оксаною

Новицькою»

22.40 Загадкові світи

00.00 «Красиві та амбіційні»

01.50 Х/ф «Солодкий трепет»

5 КАНАЛ                         @

15.30,16.30,17.30,18.30

22.30,23.30,00.30 Час.

Важливо

07.40.18.25,23.25,00.25.

06.20 Час спорту

07.50 Автопілот-новини

08.40 Трансмісія-новини

09.15,13,15 Час: підсумки

тижня з В. Гайдукевичем

09.50.13.55.15.25,17.25,

00.55 Погода на курортах

10.25,14.20,02.55 Погода

у світі

10.35,18.35,23.35 Велика

політика

11.35 Тема/Хроніка тижня

12.35.17.35 В кабінетах

14.35 Кіно з Яніною Соколовою

15.45 Мамина школа

16.35,00.35 Машина часу

18.10.02.40,05.45 Місцевий

час

19.50.20.10,21.10.01.15,

04.15 Час. Підсумки дня

21.40.03.30,06.00 Час-Тайм

00.32 Кримінальні новини

ТРК "УКРАЇНА"

13.25 «Битва екстрасенсів» 15.00 «Все буде смачно!» 18.00,22.00 «Вікна-Новини» 21.00 Т/с «Вітер в обличчя» 22.35 «Вагітна у 16» 23.30 «Доньки-матері» 00.30 «Один за всіх»

ІНТЕР

ІНТЕР

06.00.07.00.07.Ї0.08.00. 08.30.09.00,09.30.19.30,

05.30 ТСН

06.45.07.15.07.35.08.10,

09.10,09.35'СніданокзМ"

07.10 "Особистий рахунок"

08.35,21.00 "Чистопет"

10.00,10.25 М/ф "Ападдін-(І)

11.00 «Міняю жінку • 6»

12.35.13.40,04.10 «Сімейні

мелодрами - 2»

14.45 Т/с «Терпкий сма«

кохання»(1)

16.45 «ТСН. Особливе»

17.10,02.35 Т/с «Величне

століття. Роксолана - 3» (1)

06.30 06.45,07.15,07.35. 07.45,08.10.08.20,08.35, 08.45 Ранок на П'ятому 06.40,10.20,00.50,02.50, 05.55 Огляд преси 07.00,08.00.09.00,10.00. 11.00 12.00,13.00.14.00, 15.00,16.00,17.00,18.00, 19.00 20.00,21.00,22.00, 23.00,00.00.01.00,03.00. 04.00 Час новин 07.10,08.15,22.35.23.15, 00.15 Бізнес-час 07.25,08.25.12.25.17.55, 22.50,23.55 Погода в Україні 07.30,08.30.09.45,10.30, 11.30,12.30,13.45,14.30,

05.25Т/с«МентузаконІ»

07.00.09.00,15.00.19.00,

02.30 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15 Х/ф «Рівняння з усіма

відомими» (1)

13.10 Т/с "ОСА* (1)

14.10,15.25,17.10 Т/с

■Слід-(І)

18.00 Т/с 'Дворняжка Ляля" (1)

19.45 Ток-шоу «Говорить

Україна»

21.00 Т/с «Скасуванні) всіх

обмежень» (1)

23.00 Події дня

23.30 Х/ф «Гіпнотизер»

(Мегахіт щопонеділка) (3)

01.50 Щиросерде зізнання

06.00,16.00 «Все буде добре!»

07.45,18.30 «Неймовірна

правда про зірок»

08.55,01.50 Х/ф «Вагітний»(1)

10.30 Х/ф «Дві історії про

кохання»(1)

12.30,20.00 «Слідство ведуть

екстрасенси»

05.50 Т/с «Повернення

Мухтара-2» (1)

07.00,08.00,09.00,12.00,

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10 «Ранок з ІНТЕРом»

09.10 Х/ф «Почуй мос

серце» (1)

11.00 Д/с «Слідство вели... з

Леонідом Каневським»

11.55.12.25,04.10 Д/с «Склад

злочину»

13.10 Д/с «Легенди радянського

розшуку»

14.20 «Судові справи»

15.20 «Сімейний суд»

16.15 «Жди меня»

18.10 Ток-шоу Ток-шоу

«Стосується кожного»

19.00 Т/с .Поки станиця

спить» (1)

20.00,04.50 «Подробиці»

20.40 Т/с «Аромат шипшини»

Прем'сра

22.35 Т/с «Справа для

двох»(2)

01.25 Х/ф'Милий друг* (2)

НОВИЙ КАНАЛ

Т435 Т/с «Красуні в Кливленді»(1) 05.50,07.00 КісЧТІте 05.55 М/с «Котопес» 07.05 Вся така раптова 09.00 Т/с «Ворожий» (1) 16.00,19.00 Ревізор 18.00,03.00 Репортер 18.20 Абзац!

21.45 Страсті за Ревізором 23.00 Х/ф «Смертельна зброя 3.(1) 01.25 Х/ф-Могутні каченята'

ІСТУ                          Ж,

^^___________ІСІУ

04.35 Служба розшуку дітей

04.40 Світанок

05.45,19.20 Надзвичайні

новини з Костянтином Стогнієм

06.30 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

08.45 Факти. Ранок

09.15 Надзвичайні новини.

Підсумки з Костянтином

Стогнієм

10.15 Т/с «Прокурорська

перевірка»

11.20,13.15 Х/ф «Бетмен»

12.45.15.45 Факти. День

14.15,16.15 Х/ф «Бетмен

повертається»

17.05 Х/ф «Тачка 19»

18.45 Факти. Вечір

20.25 Дістало!

21.15 Свобода слова з Андрієм

Куликовим

00.00 Х/ф «Доміно». (2)

06.00 «Шеф-кухар» 06.30 «ТОР 5Н0Р» 07.30 «М/ф» (1) 10.45 Х/ф "Фантом Мегаплексу* (1) 12.20 Х/ф Примарна команда* (1) 14.10 «КВК»

16.20 «Вечірній квартал» 18.00 «Звана вечеря» 19.00 «Орел і Решка» 21.00 «Розсміши коміка» 22.00 Х/ф «Повелитель стихій» (2)

00.00 Х/ф'Побачення моєї мріГ (2)

06.25.10.25 М/с «Маша і

ведмідь» (1)

06.50,09.30 М/с «Клуб Вінкс:

Школа чарівниць» (1)

07.45 Мультик з Лунтіком

08.25 М/с «Черепашки мутанта

ніндзя» (1)

08.55 М/с «Гуфі і його команда» (1)

10.55 Сралаш

12.00 Т/с .Маленькі таємниці» (1)

13.50ДайошМолодьож!

14.50,01.00 17*

15.50 Віталька

17.00.13.50 Дайош молодьож!

18.00,23.00 Т/с

«Світлофор» (2)

19.00 Розсміши коміка

20.00 Т/с «Кухня» (1)

21.00 Країна У 22.00,00.00 6 кадрів 01.55 Чортівня щодня 02.45 Рзй.гудбай 03.30 Теорія зради

ОлкхП-юс

06.00 М/с «В дорогу с Нодди»

06.30,12.30 М/с «Смурфики»

07.00,13.25 М/с «Маленьке*

королевство Вена и Холли»

07.30.11.00,17.45 М/с

«фиксики»

07.45,11.15.15.30,21.45 М/с

«Огги и кукарачи»

08.00,18.30 М/с «Дружба-зто

чудо»

08.30 М/с «Аладдин»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса»

10.10 М/с «Джейк и пирати из

Нетландии»

10.30 М/с «Мистер Мейкер в

городе»

12.00,18.10 М/с «Свинка

Пеппа»

12.50 М/с «Оливия»

13.10 М/с «Малиши-

супергерои»

13.45 М/с «Английский с

Нодди»

14.05 М/с «Учимся с Нодди»

14.15 Ералаш

14.40 М/с «Циповиль»

15.00 М/с «Ужасньій Генри»

16.30,22.40 М/с «Хрюсик и

Мухася»

17.00 М/с «Финеас и Ферб>

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Тимон и Пумба»

21.00 Сказка с папой 21.10 М/с «Чип и Дейл спешат на помощь» 23.05 М/с «Крохи» 23.30 М/с «Сова»

11.00 «До суда» 12.25 «Суд присяжних» 13.25 «Суд присяжних. Окончательньїй вердикт» 14.35.17.35 «Обзор. Чрезвмчайное происшествие» 15.30 .Прокурором проверка» 16.35 Т/с «Улицм разбнтме фонарей-12» 19.00 Т/с «Тихая охота» 20.55 Т/с «УГРО-5» 22.50 «Сегодня. Итоги» 23.20 Т/с «Паутина-6»

1ЛАНАЛ УКРАЯНА

08.00,11.00.14.00.02.00

Новости

09.10 «Жить здорово!» 12*

10.05.03.00 «Модний

приговор»

11.20 «Сегодня вечерои» 16+

12.50 «Добрий день»

13.30 Т/с «Ясмин» 16*

14.15 «Ясмин» 16*

15.20 «Валерия. От разлуки до

любви» 12+

16.10,00.35 «Наединесо

есеми»16+

17.00 Вечерние новоста

18.05,02.05 «Давай

поженимся!» 16+

19.00 «Пусть говорят» 16+

20.00 «Время»

20.30 Т/с їЛичная жизнь

следователя Савельева» 16+

22.15 Т/с «Викинги.18»

2±і

НТВ-МИР

07.10 «Их-нравм» 08.00 Т/с «Возвращение Мухтара-2» 09.00,12.00,15.00.18.00

«Сегодня»

09.25 «Александр Журбин.

Мелодии на память»

10.05 «Таинственная Россия»

06.00 М/ф(1) 06.25 Х/ф «Курс на

: СТОЛКНОВеНИе» (1)

08.20 Д/п «Молниеносно

уничтоженние»

10.20 Д/п «Противостояния

животних»

12.30 Д/п «Оружие будущего»

13.30 Д/п «Глазами воина»

14.30 Т/с «Гончие»(1)

18.30,21.30 Новости «Слецкор»

19.00 Т/с «Улицм разбитмх і фонарей-5»(1) | 21.00 «ДжеДАИ. Воиньї дорог»

22.00 «Люстратор 7.62» і 22.05 Х/ф «Из Парижа с

любовью. (2) | 00.00 Х/ф Мояместь*(2)

Кінопродукція.що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії, залежно від аудиторії, на яку вона розрахована, її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень

О І КТО РО К          19 О О (загальн°Д°стУПна). категорія II (позначка в телепрограмі - 2) жовтий трикутник - перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками ,

категорія III (позначка в телепрограмі - 3) червоний квадрат- рекомендується тільки для дорослих (18+).

ПЕРШИЙ          ПЕРШИЙ

06.00,07.00,08.00,13.00

Новини

06.10,07.15.08.15,23.20 Спорт

06.15,07.20,08,20,09.40,

10.55,13.25.16.10,18.55,

23.25.00.25 Погода

06.20 М/ф

06.30 Невідоме про відомих

07.25 Ера будівництва

07.30 Ера бізнесу

07.35.23.30 На слуху

07.45,00.30 Від першої особи

08.25 Паспортний сервіс

08.35 Корисні поради

09.00,21.00,01.20 Підсумки

дня

09.45,19.00 Про головне

10.30 Уряд на зв'язку з

громадянами

11.10,05.00 Т/с «МонтеКрісто»

12.05 Т/с <П»ять хвилин до

метро»

13.15,18.15 Час-Ч

13.35 М/с «Сандокан»

14.00 Хочу бути

14.30 Українського роду

14.45 Д/ф «Містерія чорної

матерії»

16.25 Худ-серіал «Сержант

Рокка»

18.05 Еіяопем

18.30 Новини (із

сурдоперекладом)

19.45 3 перших вуст

19.55 Д/ф «Буддистські ченці

Калмикії»

21.40 Документальний цикл

«Схід» Ф.14 «Арсенал»

21.45 Д/ф «Українська

Гельсінська спілка - вектор

визначено»

22.55 Трійка, Кено, Максима

23.00.00.00,01.00 Підсумки

01.55 ТелеАкадемія

03.00 Т/с «Час абирати

11.15,21.20 Т/с "Свати -1* (1)

12.45,13.45.04.15 «Сімейні

мелодрами ■ 2»

14.45,15.45 Т/с «Терпкий смак

кохання»(1)

16.45 «ТСН. Особливе»

17.10,02.45 Т/с «Величне

століття. Роксолана ■ 3» (1)

22.45,23.45 Д/ф «Свати. Життя

без гриму» (1)

01.00 Х/ф Привид

зоккомон" (1)

ТОНІС

таніс

1+1

їда

06.30,20.30 «Секретние материальї - 2014» 06.45,07.15,07.35,08.10, 09 10 09.35 «Сніданок з 1+1» 0700 07.30,08.00,08.30. 09.00.09.30,19.30,05.30 ТСН 07.10 «Особипий рахунок» 08 35 21.00 «Чистопет» 1О.ОО, 10.35 М/ф «Аладдіи»(1)

05.40 Х/ф «Веселка» 07.05.18.55,22.35

«Економічний пульс»

07.10,16.50 «Алло, лікарю!»

10.00 «Екстремікс»

10.30,22.00 «Модні історії з

Оксаною Новицькою»

10.50,15.20,18.45,03.40

«Цивілізація Іпсодпіц»

11.00,20.10 Невідоме про

відомих: лев і левиця

12.15 «Диваки»

13.00 Родом з України. Марлен

Хуцісв

14.00.22.40 Загадкові світи

14.50 «Сильні світу цього»

16.00 Вторгнення: болотні

монстри і свині-мутзнти

17.45 «Соціальний статус: ваша

пенсія»

18.30 Шлях до перемоги-Нанкін

19.00 В гостях у Дмитра

Гордона. Мустафа Джемілсв, 2 ч.

21.15 Родом з України. Лідія

Вележееа

23.35 «Світські хроніки»

00.00 «Красиві та амбіційні»

01.50 Х/ф «Убивчий стриптиз»

03.10 «Джаз-коло»

03.50 «Будь в курсі!»________

5 КАНАЛ                         @

06.30.06.45,07.15.07.35, 07.45,08.10,08.20,08.35, 08.45 Ранок на П'ятому 06.40,00.50 Огляд преси 07.00,08.00,09.00,10.00, 11.00,12.00,13.00,14.00, 15.00,16.00,17.00,18.00. 19.00,20.00,21.00.22.00, 2Ї.00,00.00.01.00.03.00. 04.00 Час новин 07.10,08.15,22.35,23.15, 00.15 Бізнес-час 07.25.08.25.12.25,17.25.

22.50,23.55 Погода 8 Україні

07.30.08.30,09.30,10.30,

11.30,12.30.13.30,14.30,

15.30,16.30,17.30,18.30,

22.30,23.30,00.30 Час

Важливо

07.40.18.20,23.25.00.25.

06.20 Час спорту

07.50 Автопілот-новини

08.40 Трансмісія-новини

09.25,16.25,00.55,05.55

Погода на курортах

09.35,10.35,11.35,12.35,

13.35,14.35,15.35.16.50,

19.30,20.10,21.10,01.15,

04.15 Час. Підсумки дня

10.25,14.25.15.25,02.55

Погода у світі

16.10 Трансмісія

17.15 Драйв-новини

17.35 Особливий погляд

18.10,02.40 Місцевий час

21.40.03.30.06.00 Час-Тайм

ТРК "УКРАЇНА" Фк-

ІНТЕР

ІНТЕР

05.20,18.00 Т/с «Дворняжка

Ляля»(1)

06.05,13.10 Т/с "ОСА'(1)

07.00.09.00,15.00,19.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,15.25,17.10 Т/с

«Слід» (1)

10.00 Т/с "Умови

контракту-2" (1)

12.00,19.45 Ток-шоу «Говорить

Україна»

21.00 Т/с «Скасування всіх

обмежень» (1)

23.00,03.00 Події дня

23.30Т/С «Ментузакоиі-2»(2)

1 05.30 Т/с «Повернення

Мухтара-2» (1)

07.00,08.00,09.00.12.00,

14.00.17.45 Новини

07.10,08.10 «Ранок з ІНТЕРом»

09.10,20.40 Т/с «Аромат

шипшини»

11.05 Т/с «Слідство вели... з

Леонідом Каневським» | 12.25,04.10 Д/с «Склад

злочину» і 13.20,14.20 Д/с (Легенди

радянського розшуку»

14.45 «Судові справи»

15.45 «Сімейний суд»

16.45 Т/с «Небесне

кохання»(1)

18.10,03.25 Ток-шоу

«Стосується кожного»

19.00 Т/с «Поки станиця

спить» (1)

20.00,04.50 «Подробиці»

22.35 Т/с «Справа для двох»

Заключна серія (2)

00.30 Х/ф "Осінь у Нью-

Йорку"(2)________________

10.30,16.50 Т/с «Вулиці розбитих ліхтарів. Менти-6» 12.30,13.15 Т/с «Прокурорська перевірка»

12.45,15.45 Факти. День 14.00,16.15 Х/ф «Бетмен назавжди» 18.45 Факти. Вечір 20.10 Т/с «Літсйний» 22.00 Факти. Вечір (російськомовний випуск) 22.20 Х/ф «Ударна сила». (2) 00.10 Т/с "Стріла*. Прем'сра 01.00 Х/ф «Кур'єр». (2)

К1

к<О

НОВИЙ КАНАЛ ®КЗ"*

СТБ

05.25 «У пошуках істини. Жуков:

сімейні поразки Маршала

Перемога»(1)

06.10,16.00 «все буде добре!»

07.55,18.30 «Неймовірна

правда про зірок»

09.15 «Зіркове життя. Діти

багатих теж плачуть»{1)

10.10 Х/Ф «Удача напрокат»(1)

12.00,20.00 «Слідово ведуть

екстрасенси»

12.55 «Битва екстрасенсів.

Апокаліпсис»

15.00 «Все буде смачної»

18.00,22.00 «8ікна-Новини»

21.00 Т/с «Вітер в обличчя»

22.35 «Кохана, ми вбиваємо дітей»

04.50 Т/с «Красуні в

Кливленді» (1)

05.45.06.55 КіоУПте

05.50 М/с «Котопес»

07.00,18.00.03.10 Репортер

07.05 Вся така раптова

09.00 Т/с «Щасливі разом» (1)

16.35 Серця трьох

18.20 Абзац!

19.00 Т/с «Вороніни» (1)

22.00 Т/с "Останній з

Магикян" (1)

23.00 Х/ф "Смертельна зброя

4"(1)

4(1)

01.30 Х/ф "Могутні каченята

2'(1)

06.00 «Шеф-кухар»

06.30 «ТОР 5Н0Р»

07.30 Т/с «Хто у домі

господар» (1)

09.00 «М/ф» (1)

09.50 Х/ф Примарна

команда" (1)

11.40 Т/с Всі жінки-

відьми* (1)

13.30 Т/с "Ти - мо« життя" (1)

15.15 «Шопінг монстри»

16.10 «Орел і Решка»

17.10.21.00 «Розсміши коміка»

18.00 «Звана вечеря»

19.00 «Орел і Решка. Курортний

сезон»

22.00 Т/с «Доктор Хаус» (2)

01.20Т/С "Клініка" (2)

ТЕТ

04.05 Факти

04.40 Світанок

05.40 Свобода слова з Андрієм

Куликовим

08.45 Факти. Ранок

09.15.19.20 Надзвичайні

новини з Костянтином Стогнієм

10.05 Дивитись усім!

06.00 Малята-твійнята

06.25.10.25 М/с «Маша і

ведмідь» (1) І 06.50,09.30 М/с «Клуб Вінкс:

Школа чарівниць» (1)

07.45 Мультик з Лунтіком ! 08.25 М/с «Черепашки мутанти

ніндзя» (1)

08.55 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

10.55 Єралаш

12.00 Т/с «Маленькі

таємниці» (1)

13.50.17.00 Дайош молодьожі

14.50,01.0017*

15.50 Віталька

18.00,2 3.00 Т/с

«Світлофор» (2)

19.00 Розсміши коміка

20.00 Т/с «Кухня» (1)

21.00 Країна У

22.00,00.00 6 кадрів

01.55 Чортівня щодня

02.45 Рай, гудбай 03.30 Теорія зради 04.15 3 ночі до ранку

ПлюсПлюс

06.00 М/с «В дорогу с Нодди»

06.30.12.30 М/с «Смурфики»

07.00.13.25 М/с «Маленькое

королевство Бена и Холли» і 07.30,11.00,17.45 М/с

«фиксики» і 07.45,11.15,15.30.21.45 М/с

«Огги и кукарачи»

08.00,18.30 М/с «Дружба-зто | чудо» ; 08.30 М/с «Аладдин»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса» ' 10.10 М/с «Джейк и пиратьі из

Нетландии»

10.30 М/с «Мистер Мейкер в

городе»

12.00,18.10 М/с «Свинка

Пеппа»

12.50 М/с «Оливия»

13.10 М/с «Мальїши-

супергерои»

13.45 М/с «Английский с

Нодди»

14.05 М/с «Учимся с Нодди»

14.15 Ералаш

14.40 М/с «Циповиль»

15.00 М/с «Ужасньій Генри»

16.30,22.40 М/с «Хрюсик и

Мухася»

17.00 М/с «Финеас и Ферб»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Тимон н Пумба»

21.00 Сказка с папой

21.10 М/с «Чип и Дейл спешат

на помощь»

23.05 М/с «Крохи»

23.30 М/с «Сова»

00.00 М/ф

Окончзтельнуй вердикт» ' 14.35,17.35 «Обзор. Чрезвичайное лроисшествие» 15.30 «Прокурорская проверка»

16.35 Т/с.Я-знгн на» 19.00 Т/с «Тихая охота» 20.55 Т/с «УГРО-5» 22.50 «Сегодня. Итоги» 23.20 Т/с «Паутина-6» 01.15 Т/с ОраСтрельца-3» 03.10 Т/с «Адвокат»

1 КАНАЛ УКРАЙНА

НТВ-МИР

05.00 «Утрекний блок программ

НТВ»

07.10 «Их нравьі»

08.00 Т/с «Возвращекне

Мухтара-2»

09.00.12.00,15.00,18.00

«Сегодня»

09.25 «Кулинарний

поєдинок»

10.25 Т/с «Згаю

11.00 «До суда»

12.25 «Суд присяжних»

13.25 «Суд присяжних.

04.00,08.15 «Доброе утро» ; 08.00,11.00.14.00,02.00

Новости

08.40 «Контрольная

закупка»

09.10 «Жить здорово!» 12+

10.05,03.00 «Модньїй

приговор»

11.20,20.30 Т/с «Лнчная

жизнь следователя Савельева»

16»

13.00 «Добрий день»

13.30 Т/с «Ясмин» 16* ! 14.15 «Ясмин» 16* 15.20,00.10 Т/с «Семьжен одного холостяка» 12+ 16.10,01.00 «Наедине со всеми» 16+ 17.00 Вечерние новости

18.05.02.05 «Давай поженимся!» 16+ 19.00 «Пусть говорят» 16* 20.00 «Время» 22.15 Т/с «Фарго» 18+

2+2

06.00 Х/ф «Мойбоевой

расчет»(1)

07.35,09.35 Т/с "Навигатор* (1)

08.35.21.00 «ДжеДАИ. Воини

дорог»

09.00.18.30 Новости

«Спецкор»

09.30 «Люстратор 7.62»

16.30,19.00 Т/с .Улицм

разбктнх фонарей-5» (1)

21.25 Лига Чемпионов У ЕФА

Бешикташ (Турция) - Арсенал

(Лондон)

23.40 «Про Лигу Чемлиоиов •

обзор игрового дня»

00.45 Х/ф«Из-под земля» (3)

02.05 Х/ф "Троянсшйс

«"(І)

о

корисні поради, цікаві факти

ІПОРАДИ

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

немовляти

72

народилося у пологовому відділенні ЦРЛ за липень місяць

97 осіб за цей же період у місті та районі померло

УФпарвзяло, шлюбуРАЦСі за липень 2014 року

4 розлучення 'зареєстровано заідейже період у РАЦСі

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ОДЯГНУТИ ШКОЛЯРА У СТАРОКОСТЯНТИНОВІ?

Є ОРІЄНТОВНА ВАРТІСТЬ ТОВАРІВ ДЛЯ ШКОЛЯРА (грн)

І Довідка «Першої міської»

Форма Туфлі

Спортивна форма

Кросівки

Бантики

Гетри, колготи

Сумка Канцтовари

Підготувати першачка до школи дорожче, ніж старшокласника

Галина Макарчук 1тІ5ка(о>икг.пеі

Одяг для школярів на прилавках з'явився ще в середині літа. Асортимент величезний: від класичних моделей до сучасних. Є вітчизняна та імпортна форма.

Як розповідають продавці на центральному ринку, шкільним одягом вже цікавляться, та ще не надто активно. Дивляться і класичні, і новомодні моделі. Ціна синтетичної китайської форми нижча за українську. І мало хто думає, як вона може зашкодити дитині.

Поки що на місцевому базарі шкільні форми купують дуже мало. Для дівчинки вона цього сезону коштує залежно від моделі і складу тканини 500-600 гривень. А от хлопчачі - приблизно на сто гривень дешевші.

«Наприклад, от піджачок є 170 гривень, є 220. Але я і бачила за 270. Ну то є поль-

ПОГОДА на тиждень

ський виробник. Штани в нас 100-125, 140 коштують», - розповіла продавець Ольга.

Якщо дешевше, то китайське, наголошують продавці. Але цьогоріч шкільні форми на ринку здебільшого від київських та навіть львівських виробників.

Та попри те, що очі розбігаються від кількості товару, шкільний торг насправді ще й не розпочався, нарікають у крамничках. Покупців цьогоріч обмаль.

«Практично продано за місяць, за півтора місяця десь три форми і це при тому, що форми в мене в основному для першого класу. А минулого року у цей час було продано десь 50 комплектів для хлопчиків і 20 - для дівчаток», - нарікає продавець.

Щодо сумок, то на ринку вони коштують від 70 до 400 гривень. Середня ціна у магазині - близько 300 гривень.

«Але є сумочки 100-150 гривень, рюкзачки маленькі. Є навіть маленькі, які повністю повторюють за формою шкільний, при цьому вони менші, розраховані на діток від 3 до 5 рочків. Зате

малюки вже можуть себе відчути справжніми школярами», - зауважила продавець канцтоварів.

У магазинах також є величезний вибір зошитів. Економ-варіант для наймолодших від 80 копійок. Старшокласники, зазвичай, купують дорожчі - від півтори до 3 гривень за один.

Загалом на шкільний крам ціни цьогоріч зросли так, як і подорожчав долар, бо товар здебільшого закордонний. Тому зібрати першокласника до школи - разом із формою та усім приладдям - менше, ніж за тисячу гривень не вдасться.

Якісне шкіряне взуття і для хлопчика і для дівчинки вартує 500-600 гривень. Крім того, колготки - 30 грн, бантики - 20 грн. Також доведеться придбати спортивну форму (350-400 грн) та кросівки (300-500 грн).

Чи не найбільшу увагу привернуло те, що форма для учнів молодшого віку дорожча, ніж для школярів старших. Тож виходить, що вдягнути першачка затрат-ніше, ніж старшокласника.

СНІДАНОК ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО ШКОЛЯРИКА

Сирна запіканка "Веселий ранок"

Інгредієнти:

Пачка 9-15 % білого сиру

2 яйця

1 повна столова ложка манної крупи

Морожені- ягоди (чорниці, малина, вишні)

1 столова ложка дрібно натертої моркви

1 повна столова ложка

. ЦУКРУ

' Приготування:

Готувати звечора. Сир змішати з манною крупою, додати дрібно, натерту моркву. Білки відділити від жовтків. Жовтки збити до густої піни з цукром, білки - з дрібкою солі.

Всі складники змішати, вилити у змащену олією та посилану сухарями роз'ємну форму, поставити у нагріту до 180 градусів духовку та випікати до появи золотистої кірки (майже 1 годину).

Охолодити. Вранці відрізати шматочок, полити сметаною і з любов'ю та усмішкою подати до столу.

Запіканка містить повноцінні білки, корисні жири та холін для живлення мозку (яйця, сир), клітковину та пектин (морква, ягоди), кальцій, вітаміни (С, А, Д, групи В, каротин, лютеїн, зеоксантин). Сприяє покращенню зору, якісному формуванню кісток.

Смузі "Для відмінника"

Інгредієнти:

Склянку натурального йогурту

2 грецьких горіха 1 кофейну ложечку насіння льону

1 столову ложку мороженої чорниці

1 чайна ложка меду або цукру

'4 пачки м'якого білого сиру 9-15% жирності

Приготування: Складники збити у блендері. Подавати із тостами із висівкового хліба, або налисниками, або сухими хлібцями. Доповнити чашкою какао з молоком.

Ця смачна сирна паста багата білком та кальцієм, молочним жиром та молочним цукром, які покращують увагу та швидкість реакції, позитивно впливають на розвиток всіх органів тіла.

Смачного! Рецепти підготувала Галина Макарчук

'ПРИВІТАННЯ

ВІТАЄМО З ЧУДОВИМ ЮВІЛЕЄМ! Любого чоловіка, люблячого сина, турботливого татуся, гарного кума АНАТОЛІЯ БІЛИКА вітаємо з 50-літ-і тям!

Від щирого серця бажаємо і наступних І 50 прожити під мирним небом з міцним і здоров'ям, у сімейній злагоді, з вірними друзями.

Для всіх нас ти зразок чоловічої порядності та стабільності. Залишайся та- -ким. Многії літа тобі! З повагою та любов'ю батьки, . сім'я, друзі, куми :

14.08 Четвер

15 08 П'ятниця

16.08 Субота

17.08 Неділя

18.08 Понеділок

вдень дощ

вночі ясно

+24» С +23° С

вдень +24° С дощ

вночі +17° С хмарно

вдень +22° С хмарно

вночі +17°С ясно

19.08 Вівторон

ень +22° С но

очі +15°С

вдень +26° С ясно

"Г^вночі +17°С

,1*. ЯСНО

20.08 Середа

+284

ПЕРІЙА МІСЬКА

№ ЇО (126) 14 серпня 2014 року

вправи на розвиток, загадки, казки,

умілі ручки, ребуси

ДІТВОРА

Ох і смачні ж були фрукти! Одні кісточки від них лишилися. , ■■ л Що з ними робити?

1.Я

промив і просушив

КІСТОЧКИ. .<■"+----------

II -1\ \\ \\

/ о"                             \

/ 2. Обліпив пластиковий ч

стаканчик пластиліном. А банку обклеїв серветками.

ЧИМ ПОГАНІ НАШІ ГРУШІ

Груші в нас смачні, духмяні, Й родять рясно, й спіють впору. Лиш одним вони погані -Що ростуть не вниз, а вгору.

Бо з-за цього, признаюся, Кожен раз прохать я мушу Тата, маму чи бабусю: - Підсадіть мене на грушу!

3.3 кісточок і насінин ч"^-""""*^^'"''"

II

II

II

!|

виходять чудові візерунки, іх можна приліплювати пластиліном чи приклеювати клеєм „ПВА".                   ^

4 Ти теж можеш зробити такий стаканчик для олівців. Або й цілу скарбничку.

Круглий та смугастий. Ач, замаскувався, Вигрівався часто, У росі купався. Нам на стіл попався.

То нічого, що грушки ростуть високо. Ми все одно ними поласуємо. Роби як я!

ПРОВЕДИ НАЙІІОРОТШИМИ ШЛЯХАМИ 1СОТА СМИКА ДО БГФЕТГ, А УіОТА ОМЛЕТА -НА ГОРИЩЕ , ДО КАБІНЕТ) БУТАФОРА.

крОсВОрд

Стільки смакоти 8 одному кросворді - справжній іспит для ласунчиків! Заповни порожні клітинки словами зі стовпчиків. Вписані слова викреслюй зі списку

4 -№ерч: к&кс 1

1 М

абрикос імення.

6 літер: некплр крекер і пончик ■ пряник коптт :

Минай перешкоди то не забудь. що квалаті друзякм мають т/сці'пиаі через 10 хвилин

- і б'71" оходу в партер.

і^,) :.л Хто прийде туди першим?

ПРОГРАМА ТБ

канали національного та супутникового телебачення

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

СЕРЕДА 20.08

ПЕРШИЙ         ПЕРШИЙ

06.00,07.00.08.00.13.00

Новини

06.10,07.15.08.15.25.20 Спорт

06.15.07.20.08.20.09.40.

10.55.13.25,18.55,21.45,

25.25,00.25 Погода

06.20 М/ф

06.30.00.30 Від першої особи

07.25 Ера бізнесу

07.30,23.30 На слуху

07.40 Сім історичних чудес

України

08.25 Паспортний сервіс

08.35 Корисні поради

09.00,21.00,01.20 Підсумки

09.35.19.45 3 перших вуст

09.45.19.00 Про головне

10.30 Перша шпальта

11.10,05.00 Т/с «МонтеКрісто»

1105 ТД «Линь пило до метро»

13.15.18.15 Час-Ч

15.35 М/с «Сандокан»

14.00 Школа Мері Попліне

14.25 Околиця

14.50 Як ваше здоров'я?

16.20 Х/ф «Дні ми»

18.10 Еигопет

18.30 Новини (із

сурдоперекладом)

19.55 Д/ф «Василь Стус

феномен суток»

2140 Документальний цикл

«Схід» Ф15 «Армен і Олена»

21.55 Д/ф «Ті десять років.

Евген Сверстюк»

22.40 Мегалот

22.50 Суперлото, Трійка, Кено

23.00,00.00,01.00 Підсумки

01.55 ТелеАкадемія

03.00 Т/с «Час збирати і

04.25 Д/ф «Українська

Гельсінська спілка - вектор

визначено» (ф.1)

1*1

14.40,15.45 Т/с «Терпкий смак

кохання»(1)

16.45 «ТСН. Особливе»

17.10,02.35 Т/с «Величне

століття. Роксолана - 3» (1)

21.20 Т/с "Свати-2-(1)

22.35,23.35 Д/ф «Свати. Життя

без гриму» (1)

00.50 Х/ф Покинута" (2)

04.55 «Служба розшуку дітей»

ТОНІС

ТОНІС

06.30,20.30 «Секретньїе материальї - 2014» 06.45,07.15.07.35,08.10, 09.10.09.35 «Сніданок з 1*1» 07.00,07.30,08.00.08.30, 09.00,09.30,19.50,05.30 ТСН 07.10 «Особистий рахунок» 08.35,21.00 «Чистопет. 10.00,10.35 М/ф «Аладдіи» (1) 11.15 Т/с"О»та-1"(1) 12.45.13.45,04.10 «Сімейні мелодрами - 2»

05.40 Х/ф «Подвиг

розвідника»

07.05.18.55,22.35

«Економічний пульс»

07.10.16.50 «Алло, лікарю!»

10.00 «Соціальний статус: ваша

пенсія»

10.40,22.00 «Модні історії з

Оксаною Новицькою»

11.00 Невідоме про відомих:

лев і левиця

12.15,21.40 «Диваки»

13.00 Родом з України. Лідія

Велсжева

14.00,22.40 Загадкові світи

14.50 «Сильні світу цього»

15.20,03.30 «Цивілізація

Іпсодпііз»

16.00 Вторгнення: болотні

монстри і свині-мутанти

17.45 «Екстремікс»

18.10 Шлях до перемоги-Нанкін

18.20 «зМІСТОвна Україна»

18.35,23.35 «Світські хроніки»

19.00 В гостях у Дмитра

Гордона. Олег Ляшко, 1 ч.

20.00 Невідоме про відомих:

корейський леопард

21.00 «Глобал ■ 5000»

00.00 «Красиві та амбіційні»

5 КАНАЛ                          @

06.30,06.45.07.15,07.35,

07.45.08.10.08.20.08.35.

08.45 Ранок на П'ятому

06.40,00.50.02.50,05.50

Огляд преси

07.00,08.00,09.00.10.00.

11.00,12.00,13.00,14.00,

15.00,16.00,17.00.18.00,

19.00.20.00.21.00,22.00.

23.00,00.00.01.00,03.00,

04.00 Час новин

07.10.08.15.22.35,2Ї.15,

00.15 Бізнес-час

07.25.08.25,12.25.17.25.

22.50.23.55 Погода в Україні

07.30.08.50,09,30,10.30.

11.30,12.30.13.30,14.30

15.30,16.30.17.30,18.30,

22.30,23.30.00.30 Час.

Важливо

07.40,18.20,23.25,00.25,

06.20 Час спорту

07.50 Автопілот-новини

08.40 Трансмісія-новини

09.25,16.25,00.55,05.55

Погода на курортах

09.35,10.35,11.35,12.35

13.35,14.35,15.35,19.30,

20.10,21.10,01.15,04.15 Час.

Підсумки дня

10.25,14.25,15.25,02.55

Погода у світі

16.35 Зооакадемія

17.10 Міграційний вектор

17.35,18.35,23.35.00.35

Машина часу

18.10,02.40,05.45 Місцевий

час

21.40.03.30,06.00 Час-Тайм

ТРК -УКРАЇНА"

05.20,18.00,05.20 Т/с «Дворняжка Ляля» (1) 06.05,13.10 Т/с "ОСА" (1) 07.00.09.00,15.00,19.00.

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,15.25,17.10 Т/с

«Слід» (1)

10.00 Т/с "Умови

коктракту-2" (1)

12.00,19.45 Ток-шоу «Говорить

Україна»

21.00 Т/с «Скасування всіх

обмежень» (1)

23.00 Подіі дня_____________

ІНТЕР

ІНТЕР

05.30 Т/с «Повернення

Мухтара-2» (1)

07.00.08.00,09.00,12.00,

14.00,17.45 Новини

07.10.08.10 «Ранок з ІНТЕРом»

09.10,20.40 Т/с «Аромат

шипшини»

11.05 Д/с «Слідство вели... з

Леонідом Каневським»

12.25,04.10 Д/с «Склад

злочину»

13.20,14.20 Д/с ісЛегенди

радянського розшуку»

14.45 «Судові справи»

15.45 «Сімейний суд»

16.45 Т/с «Небесне

кохання»(1)

18.10,03.25 Ток-шоу

«Стосується кожного»

19.00 Т/с «Поки станиця

спить» (1)

20.00,04.50 «Подробиці»

22.35 Т/с «Колишня

дружина» (2)

01.00 Х/ф Фреикі і

Джонні"(2) _____________

11.55,13.15 Т/с «Прокурорська перевірка» 12.45,15.45 Факти.Деиь 14.40,16.15,20.15 Т/с «Літсйиий» 18.45 Факти. Вечір 22.05 Факти. Вечір (російськомовний випуск) 22.25 Х/ф «Смертельний

удар»- (2)

00.15 Т/с "Стріла"

01.05 Х/ф «Ударна сила». (2)

02.35 Т/с "Уся правда'

К1

кс©

ОлдеПлж

НОВИЙ КАНАЛ

СТБ

05.25 «У пошуках істини. Вбити

вождя: замахи від Леніна до

Горбачова»(1)

06.05,16.00 «Все буде добре!»

07.55.18.30 «Неймовірна

правда про зірок»

09.10 «Зіркове життя. Здолай

свій страх»(1)

10.10 Х/ф «Королева

бензоколонки»(1)

11.45,20.00 «Слідство ведуть

екстрасенси»

12.40 «Битва екстрасенсів.

Апокаліпсис»

15.00 «Все буде смачно!»

18.00,22.00 «Вікна-Новини»

21.00 Т/с «Вітер в обличчя»

22.35 «Хата на тата»

О4\50 Т/с «Красуні в

Кливленді» (1)

05.45,06.55 КіоГТіте

05.50 М/с «Котопес»

07.00,18.00,00.05 Репортер

07.05 Вся така раптова

10.00,19.00 Т/с «Вороніни» (1)

16.40 Серця трьох

18.20 Абзац!

22.00 Т/с «Останній з

Магикян»(1)

23.00 Т/с Щасливі разом" (1)

00.10 Служба розшуку дітей

00.15 Х/ф «Ворон» (1)

02.00 Зона ночі

04.25 25-й кадр___________

ІСТУ                           Щ

05.05 Служба розшуку дітей 05.10 Факти 05.50 Світанок 06.50 Т/с «Таксі» 07.15 Т/с «Леся'Рома» 07.45,08.45 Факти. Ранок 08.10 Сім чудес Украіни 09.15.19.20 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм 10.05,16.55 Т/с «Вулиці розбитих ліхтарів. Мекти-6»

06.00 «Шеф-кухар»

06.30 «ТОР 5Н0Р»

07.30 Т/с «Хто у домі

господар» (1)

09.00 «М/ф» (1)

09.50Т/с Всі жінки-

відьми" (1)

13.30 Т/с Ти • моє життя" (1)

15.15 «Шопінг монстри»

16.10 «Орел і Решка»

17.10,21.00 «Розсміши коміка»

18.00 «Звана вечеря»

19.00 «Орел і Решка. Курортний

сезон»

22.00 Т/с «Доктор Хауо (2)

01.20 Т/с "Клініка-(2)

02.00 «Нічне життя»

ТЕТ

06.00 Малята-твіиията

06.25,10.25 М/с «Маша і

ведмідь» (1)

06.50,09.30 М/с «Клуб Вінкс:

Школа чарівниць» (1)

07.45 Мультик з Лунтіком

08.25 М/с «Черепашки мутанти

нікдзя» (1)

08.55 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

10.55 Єралаш

12.00 Т/с «Маленькі

тасмниці» (1)

13.50.17.00 Дайош молодьож!

14.50.01.00 17*

15.50 Віталька

18.00,23.ООТ/С

«Світлофор» (2)

19.00 Розсміши коміка

20.00 Т/с «Кухня» (1)

21.00 Країна У

22.00.00.00 6 кадрів

01.55 Чортівня щодня

02.45 Рай, гудбай

03.30 Теорія зради

04.15 3 ночі до ранку

06.00 М/с «В дорогу с Нодди»

06.30,12.30 М/с «Смурфики»

07.00,13.25 М/с «Мзленькое

королевсгво Бена и Холли»

07.30,11.00.17.45 М/с

«Фиксики»

07.45,11.15,15.30,21.45 М/с

«Огги и кукарачи»

08.00,18.30 М/с «Дружба-зто

чудо»

08.30 М/с «Аладдин»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса»

10.10 М/с «Джейк и пиратьі из

Нетландии»

10.30 М/с «Мистер Мейкер в

городе»

12.00,18.10 М/с «Свинка

Пеппа»

12.50 М/с «Оливия»

13.10 М/с «Мальїши-

супергерои»

13.45 М/с «Английский с

Нодди»

14.05 М/с «Учимся с Нодди»

14.15 Ералаш

14.40 М/с «Циповиль»

15.00 М/с «Ужасньїй Генри»

16.30,22.40 М/с «Хрюсики

Мухася»

17.00 М/с «Финеас и Ферб»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Тимон и Пумба»

21.00 Сказка с папой

21.10 М/с «Чип и Дейл спешат

на помощь»

23.05 М/с «Крохи»

23.30 М/с «Сова»

00.00 М/ф

16.35Т/с«Я-ангина» 19.00 Т/с «Тихая охота» 20.55 Т/с «УГРО-5» 22.50 «Сегадня. Итоги» 23.20 Т/с «Лаутина-6» 01.20 Т/с «Зра Стрельца-3» 03.10 Т/с «Адвокат»

1 КАНАП УКРАЙНА

04.00,08.15 «Доброе утро»

08.00,11.00.14.00.02.00

Новости

08.40 «Контрольная закупка»

09.10 «Жить здорово!» 12*

10.05,03.00 «Модньїй

приговор»

11.20,20.30 Т/с «Личная жнзнь

следователя Савельєва» 16*

13.00 «Добрмй день»

13.30 Т/с «Ясмин» 16*

14.15 «Ясмин» 16*

15.20,23.50 Т/с «Семьжен

одного холостяка» 12*

16.10,00.45 «Наединесо

всеми» 16-*

17.00 Вечерние новосги

18.05,02.05 «Давай

поженимся!» 16+

19.00 «Пусть говорят» 16»

20.00 «Время»

22.15 Т/с «Фарго» 18»

2±і

НТВ-МИР

05.00 «Утренний блок програми

НТВ»

07.10 «Их нравьі»

08.00 Т/с «Возвращение

Мухтара-2»

09.00,12.00,15.00,18.00

«Сегодня»

09.25 «Квартирний вопрос»

10.30 Т/с «Зтаж»

11.00 «До суда»

12.25 «Суд

присяжних»

13.25 «Суд присяжних.

Окончательнуй вердикт» - 14.35,17.35 «Обзор. ' Чрезвьічайное происшествие»

15.30 «Прокурорская лроверка»

06.00 М/ф(1)

06.10 «Осторожно,

модерн!»

06.35 Т/с «Слецотряд Кобра

11.(1)

08.35,21.00 «ДжеДАИ.Воинм

дорог»

09.00,18.30,21.30 Новости

«Спецкор»

09.30,22.00 «Люстратор 7.62»

09.35 Х/ф .Тридцятого

уничтожкть» (1)

12.25 Д/п«Акульі»

13.30 Д/п «Тайнн

времени»

14.20 Д/п «Взгляд изнутри:

Суперавизносец»

15.20 Д/п «Самолегьі Второй

Мировой войньї»

16.30,19.00 Т/с «Улицм

разбитьм фонарей-5» (1)

22.05 Т/с Секретньїе

материальї" (2)

01.05 Х/ф'Смертельньїе

гонки"(2)

02.25 Х/ф "Бравьіе

парни"(1)

ЧЕТВЕР 21.08

Кінопродукція, що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії , залежно від аудиторії , на яку вона розрахована. її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі - 1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія II (позначка в телепрограмі - 2) жовтий трикутник - перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками , категорія III (позначка в телепрограмі - 3) червоний квадрат - рекомендується тільки для дорослих (18+).

ПЕРШИЙ

06.00,07.00.08.00.13.00

Новини

06.10.07.15,08.15,23.20 Спорт

06.15,07.20.08.20,09.40,

10.55,13.25,18.55,19.50,

21.50,23.25,00.25 Погода

06.20 М/ф

06.30,00.30 Від першої особи

07.25 Ера будівництва

07.30 Ера бізнесу

07.35,23.50 На слуху

07.40 Сім історичних чудес

України

08.25 Паспортний сервіс

08.35 Корисні поради

09.00,21.00,01.20 Підсумки

дня

09.35,19.45 3 перших вуст

09.45,19.00 Про головне

10.30 Д/ф «Шедевр»

11.10,05.00 Т/с «МонтеКрісто»

12.05 Т/с «П»ять хвилин до

метро»

13.15,18.15 Час-Ч

13.35 М/с «Сандокан»

14.00 Світло

14.35 Надвечір'я

15.50 Кордон держави

16.20 Х/ф «Коала в кухні»

18.00 Ешопе«$

18.30 Новини (із

сурдоперекладом)

20.00 Схеми

20.30 Д/ф «Синонім свободи»

21.40 Документальний цикл

«Схід» Ф.16 «Тут були...», Ф.17

«Зачистка»

22.00 Д/ф «На порозі історії»

22.55 Трійка, Кеио, Максима 23.00,00.00.01.00 Підсумки

01.55 ТелеАкадемія 03.00 Телевистава «Мина Мазайло»ч.1

12.45.13.45,04.10 «Сімейні

мелодрами - 2»

14.45,15.45 Т/с «Терпкий смак

кохання»(1)

16.45 «ТСН. Особливе»

17.10,02.30 Т/с «Величне

століття. Роксолана ■ 3» (1)

22.35,23.35 Д/ф «Свати.Життя

без гриму» (1)

00.50 Х/ф Джошуа" (2)

04.55 «Телемагазин»

ТОНІС

ТОНІС

05.50 Х/ф «Два бійця» 07.05,18.55,22.35

«Економічний пульс» 07.10,16.50 «Алло, лікарю!» 10.00 «Екаремікс» 10.30,22.00 «Модні історії з Оксаною Новицькою» 10.50,15.20.18.45,03.40 «Цивілізація Іпсодпііа» 11.00,20.00 Невідоме про відомих: корейський леопард 12.15,21.40 «Диваки» 13.00 Родом з України. Інна Макарова

14.00,22.40 Загадкові світи 14.50 «Сильні світу цього» 16.00 Вторгнення: болотні монстри і свииі-мутанти 17.45 «Соціальний статус: ваші права і пільги»

18.30 Шлях до перемоги-Нанкін 19.00 В гостях у Дмитра Гордона. Олег Ляшко, 2 ч. 21.00 Родом з України. Володимир Коренєв 25.55 «Світські хроніки»

11.30,12.30,13.30,14.30.

15.30,16.30,17.30,18.25,

22.30,23.30,00.30 Час.

Важливо

07.40,18.20,23.25,00.25,

06.20 Час спорту

07.50 Автопілот-новини

08.40 Трансмісія-новини

08.50 Драйв

09.25.13.25,15.25,17.25,

00.55 Погода на курортах

09.35,10.35,11.35.12.35,

13.35,14.35,15.35.19.30,

20.10.21.10,01.15.04.15 Час.

Підсумки дня

10.25,14.25,02.55 Погода

у світі

17.10 Територія закону

17.35 Велика політика

18.10.02.40,05.45 Місцевий

час

18.30 Вікно в Європу

21.40,03.30,06.00 Час-Тайм

00.32 Кримінальні новини

ІНТЕР

■ НТЕР

ТРК "УКРАЇНА"

5 КАНАЛ

05.20,18.00 Т/с «Дворняжка Ляля»(1)

06.05,13.10Т/с"ОСА"(1) 07.00,09.00.15.00.19.00,

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15.14.10,15.25,17.10 Т/с

«СЛІД» (1)

10.00 Т/с "Умови

контракту-2" (1)

12.00,19.45 Ток-шоу «Говорить

Україна»

21.00 Т/с «Скасування всіх

обмежень» (1)

23.00 Подіі дня____________

05.30 Т/с «Повернення

Мухтара-2» (1)

07.00,08.00,09.00,12,00.

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10 «Ранок з ІНТЕРом»

09.10,20.40 Т/с «Аромат

шипшини»

11.05 Д/с «Слідство вели... з

Леонідом Каневським»

12.25,04.10 Д/с «Склад

злочину»

13.20,14.20 Д/с «Легенди

радянського розшуку»

14.45 «Судові справи»

15.45 «Сімейний суд»

16.45 Т/с «Небесне

кохання»(1)

18.10,03.25 Ток-шоу

«Стосусться кожного»

19.00 Т/с «Поки станиця

спить» (1)

20.00.04.50 «Подробиці»

22.35 Т/с «Колишня

дружина» (2)

01.00 Х/Ф Дещо про Генрі" (2)

02.40 М/ф

09.15,19.20 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм 09.55,16.45 Т/с «Вулиці розбитих ліхтарів. Менти-6» 11.45,13.15 Т/с «Прокурорська перевірка» 12.45,15.45 Факти.День 14.30,16.15,20.10 Т/с «Літсйний» 18.45 Факти. Вечір 22.00 Факти. Вечір (російськомовний випуск) 22.20 Х/Ф «Хранитель». (2) 00.10 Т/с "Стріла" 01.00 Х/ф «Смертельний удар». (2) 02.35 Т/с "Уся правда"

ПлюсПлюс

К 1

к<0

НОВИЙ КАНАЛ

(Н) ."Я?

1+1

х+а

06.30,20.30 «Секретньїе материальї - 2014» 06.45.07.15,07.35,08.10. 09.10.09.35 «Сніданок з 1-1» 07.00,07.30,08.00.08.30, 09.00.09.30.19.30,05.25 ТСН 07.10 «Особистий рахунок» 08.35,21.00 «Чистопе«5» 10.00,10.35 М/ф «Аладдін» (1) 11.30,21.20 Т/с "Свати-2"

Об.ЬО, 06.45,07.15.07.55. 07.45,08.10,08.20.08.35,

08.45 Ранок на П'ятому

06.40.00.50.02.50.05.50

Огляд преси

07.00,08.00.09.00.10.00.

11.00,12.00,13.00.14.00,

15.00.16.00.17.00,18.00,

19.00,20.00,21.00.22.00.

23.00.00.00.01.00,03.00.

04.00 Час новин

07.10,08.15,22.35,23.15,

00.15 Бізнесчас

07.25,08.25,12.25.17.55,

22.50,23.55 Погода в Україні

07.30.08.30.09.30.10.30.

СТБ

06.10,16.00 «Все буде добре!»

07.55,18.30 «Неймовірна

правда про зірок»

09.10 «Зіркове життя.

Окільцювати холостяка»(1)

10.10 Х/ф «Кохання

А»рори»(1)

11.55,20.00 «Слідство ведуть

екстрасенси»

12.50 «Битва екстрасенсів

Апокаліпсис»

15.00 «Все буде смачно!»

18.00,22.00 «Вікна-Новини»

21.00 Т/с «Вітер в обличчя»

04.50 Т/с «Красуні в Кливленді" (1)

05.45,06.55 КісІіТіте

05.50 М/с «Котопес»

07.00,18.00,00.05 Репортер

07.05 Вся така раптова

10.00,25.00 Т/с .Щасливі

разом» (1)

16.40 Серця трьох

18.20 Абзац!

19.00 Т/с «Вороніии» (1)

22.00 Т/с "Останній з

Магикян" (1)

00.10 Служба розшуку дітей

00.15 Х/ф «Табір року» (1)

02.00 Зона ночі

04.20 25-й кадр___________

06.00 «Шеф-кухар»

06.30 «ТОР 5Н0Р»

07. ЗО Т/с «Хто у домі

господар» (1)

09.00 «М/ф» (1)

09.50 Т/с Всі жінки-

відьми" (1)

13.30 Т/с Ти - мос життя" (1)

15.15 «Шопінг монстри»

16.10,19.00 «Орел і Решка.

Курортний сезон»

17.10,21.00 «Розсміши коміка»

18.00 «Звана вечеря»

22.00 Т/с «Доктор Хаус» (2)

01.20 Т/с "Клініка" (2)

02.00 «Нічне життя»

ТЕТ

ІСТУ

04.0(1,05.55 Т/с «Мій батько

дас перцю»

05.00 Факти

05.40 Світанок

06.40 Т/с «Таксі»

07.05,08.10 Т/с «Леся'Рома»

07.45.08.45 Факти. Ранок

06.00 Малята-твійнята

06.25,10.25 М/с «Маша і

ведмідь» (1)

06.50,09.30 М/с «Клуб Вінкс:

Школа чарівниць» (1)

07.45 Мультик з Луитіком

08.25 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

10.55 Єралаш

12.00 Т/с «Маленькі

таємниці» (1)

13.50,17.00 Дайош молодьож!

14.50.01.0017*

15.50 Віталька

18.00,23.00 Т/с

«Світлофор» (2)

19.00 Розсміши коміка

20.00 Т/с «Кухня» (1)

21.00 Країна У

22.00.00.00 6 кадрів

06.00 М/с «В дорогу с Нодди»

06.30,12.30 М/с «Смурфики»

07.00,13.25 М/с «Маленькое

королевство Бена и Холли»

07.30,11.00,17.45 М/с

«Фиксики»

07.45,11.15,15.30,21.45 М/с

«Огти и кукарачи»

08.00,18.30 М/с «Дружба-зто

чудо»

08.30 М/с «Аладдин»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса»

10.10 М/с «Джейк и пиратьі из

Нетландии»

10.30 М/с «Мистер Мейкер в

городе»

12.00,18.10 М/с «Свинка

Пеппа»

12.50 М/с «Оливия»

13.10 М/с «Мальти-

супергерои»

13.45 М/с «Английский с

Нодди»

14.05 М/с «Учимся с Нодди»

14.15 Ералаш

14.40 М/с «Циповиль»

15.00 М/с «Ужасньїй Генри»

16.30,22.40 М/с «Хрюсики

Мухася»

17.00 М/с «Финеас и Ферб»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Тимон и Пумба»

21.00 Сказка с папой

21.10 М/с «Чип и Дейл спешат

на помощь»

23.05 М/с «Крохи»

23.30 М/с «Сова»

00.00 М/ф

Чрезвьічайное происшествие» 15.30 «Прокурорская проверка» 16.35Т/с«Я-ангина» 19.00 Т/с «Тихая охота» 20.55 Т/с «УГРО-5» 22.50 «Сегодня. Итоги» | 23.20 Т/с «Паутина-6» 01.20 Т/с «Зра Стрельца-3» 03.10 Т/с «Адвокат»

1 КАНАЛ УКРАЙНА

04.00,08.15 «Доброе утро»

08.00,11.00.14.00,02.00

Новости

08.40 «Контрольная закупка»

09.10 «Жить здорово!» 12*

10.05,03.00 «Модньїй

приговор»

11.20,20.30 Т/с «Личная жнзнь

следователя Савельєва ■ 16*

13.00 «Добрий день»

13.30 Т/с «Ясмин» 16*

14.15 «Ясмин» 16*

15.20,23.50 Т/с «Семьжен

одного холостяка» 12*

16.10,00.45 «Нзединесо

всеми» 16*

17.00 Вечерние новосги

18.05.02.05 «Давай

поженимся!» 16*

19.00 «Пусть говорят» 16>

20.00 «Время»

22.15 Т/с «Фарго» 18*

2±2

НТВ-МИР

05.00 «Утренний блок програми

НТВв

07.10 «Школа злословия»

08.00 Т/с «Возвращение

Мухтара-2»

09.00.12.00.15.00.18,00

«Сегодня»

09.25 «Дачньїй огвет»

10.30 Т/с «Зтаж»

11.00 «До суда»

12.25 «Суд присяжних»

13.25 «Суд присяжних.

14.35,17.35 «Обзор

06.00 М/ф(1)

06.10 «Осторожно, модерн!»

06.35 Т/с «Спецотряд Кобра

11» И)

08.35 «ДжеДАИ. Воиньі дорог»

09.00,18.30,22.00 Новости

«Спецкор»

09.30,22.30 «Люстратор 762»

09.35 Х/ф «Плащаница

Александра Неккого» (1)

12.25 Д/п «НЛО»

13.45 Д/п «Пулемег «Максим»

13.55 Д/п «Взгляд изнугрх

Катастрофа в Мекс»«нс«ом

заливе»

15.20 Д/п «Самолеш Второ*

Мировой войньї»

16.30 Т/с «Улицм ги*"™"

фонарей-5» (1)

18.51 Лиіа^ Европм Джмір -

Хайдук

21.00 «Профіт*»"

ПЕРША МІСЬКА          ПРПГВАЛЛЛ

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року 1ІГ V/! ХГТІУ1/\

канали національного та супутникового телебачення

Ф

П'ЯТНИЦЯ 22.08

ПЕРШИЙ

ПЕРШИЙ

06.00,07.00.08.00,13.00

Новини

06.10,07.15,08.15 Спорт

06.15 07.20,08.20,09.40,

10.55.13-25.18.05.18.55.

00.25,01.15 Погода

06.20 М/ф

06.30 Від першої особи

07.25 Ера бізнесу

07.30,00.30 На слуху

07.40 Сім історичних чудес

України

08.25 Паспортний сервіс

08.35 Корисні поради

09.00,21.00,01.25 Підсумки

дня

09.35,19.45 3 перших вуст

09.45.19.00 Про головне

10.30 Схеми

11.10.05.00 Т/с «МонтеКрісто»

12.05 Т/с «П»ять хвилин до

метро»

15.15 Час-Ч

13.35 М/с «Сандокан»

14.00 Як це?

14.30 Театральні сезони

14.55 Віра. Надія.Любов

16.25 Х/ф «Капучино на трьох»

18.15 Еигопе«5

18.30 Новини {із

сурдоперекладом)

21.25 Шустер ЇМ

00.00,01.00 Підсумки

01.20 Трійка, Кено, Секунда

удачі

01.45 Х/ф «По-модньому»

03.00 Телевистава «Мина

Мазайло» ч.2

04.30 Уряд на зв'язку з

громадянами ______________

століття. Роксолана - 3» (1) 20.30 «Вечірній Київ - 2013» 22.25 «Світське життя« 23.30 Х/Ф «Викрасти н 60 секунд (2)» 05.00 «Телемагазин»

ТПНІС

1+1

05.40 Х/ф «Чекай на мене» 07.05.18.55,22.35

«Економічний пульс» 07.10,16.50 «Алло, лікарю!» 10.00 «Соціальний статус: ваші права і пільги» 10.40,22.00 «Модні історії з Оксаною Новицькою» 11.00 Невідоме про відомих: корейський леопард 12.15,21.40 «Диваки» 13.00 Родом з України. Володимир Коренсв 14.00.22.40 Загадкові світи 14.50 «Сильні світу цього» 15.20,03.40 «Цивілізація Іпсодпііа»

16.00 Вторгнення: болотні монстри і свині-мутанти 17.45 «Екстремікс» 18.10 Шлях до перемоги-Нанкін 18.20 «зМІСТОвна Україна» 18.30,23.35 «Світські хроніки» 19.00 В гостях у Дмитра Гордона. Володимир Етуш 20.00 Невідоме про відомих: земля динозаврів 21.00 Персона. Марина Голуб 00.00 «Красиві та амбіційні» 01.00 «Вихідний, після опівночі» 02.00 Х/ф «Інша Жінка» 03.20 «Джаз-коло» 03.50 «Будь в курсі!» 04.10 Х/ф «Олександр Невськнй»

06.30 «Секретньїе материальї - 20Н»

06.45,07.15,07.35.08.10, 09.10 09.35 «Сніданок з 1+1» 07.00.07.30,08.00,08.30, 09.00.09.30.19.30 ТСН 07.10 «Особистий рахунок» 08.35 «Чистопет» 10.00,10.35 М/ф «Аладдін.(і)

ИіїХг"

12.50.13.50,03.30,04.15

«Сімейні мелодрами»

14.45,15.45 Т/с «Терпкий смак

пханню (1)

16.45 «ТСН. Особливе»

17.10,01.50 Т/с «Величне

5 КАНАЛ                 £}

06.30,06.45,07.15.07.35,

07.45,08.10,08.20,08.35.

08.45 Ранок на П'ятому

06.40,02.50,05.50 Огляд преси

07.00,08.00,09.00,10.00,

11.00,12.00.13.00.14.00,

15.00,16.00,17.00.18.00.

19.00,20.00,21.00,22.00.

23.00,00.00.01.00.03.00,

04.00 Час новин

07.10,08.15,12.40.2Ї.20.

00.15 Бізнес-час

07.25.08.25,12.25,17.55,

22.50.23.55 Погода в Україні

07.30,08.Ї0,09.30,10.30.

11.30.12.30.13.30,14.30 15.30.16.30.17.30.18.30

22.30, 23.30,00.30 Час

Важливо

07.40,18.20,23.25,00.25

06.20 Час спорту

07.50 Авгопілот-новини

08.40 Трансмісія-новини

09.25,13.25,15.25,17.25,

00.55 Погода на курортах

09.35.10.35.11.35,12.35

13.35.14.35.15.35.16.35.

19.30,20.10,21.10.01.15,

04.15 Час. Підсумки дня

10.25,14.25,02.55.06.25

Погода у світі

17.15 Мотор

17.35,18.35 Машина часу

і 18.10,02.40,05.45 Місцевий

1 час

21.40,03.30,06.00 Час-Тайм 22.10 Особливий погляд 00.32 Кримінальні новини

і ТРК "УКРАЇНА"            |™г

| 05.20,18.00 Т/с «Дворняжка

і Ляля>(1)

06.05,13.10ТД-ОСА" (1) 07.00,09.00,15.00,19.00,

03.00 Події

07.15 Ранок з Україною

09.15,14.10,15.25,17.10,

21.00 Т/с «Слід» (1)

10.00 Т/с "Умови

контракту-2" (1)

12.00.19.45 Ток-шоу «Говорить

Україна»

23.00 Події дня

23.30Т/с«Ментузаконі-3»(2)

03.45 Х/ф 'Свідок' (1)

05.30 «У пошуках істини.

Таємниці кремлівських смертей:

отрути для вождів»(1)

06.15 Х/ф «Бережіть

чоловіків»(1)

07.40 Х/ф «Королева

6ензоколонки»(1)

09.05,18.ЗО «Неймовірна

правда про зірок»

10.05 Х/ф «Чародії»(1)

13.00 Х/ф «Д'Артаньяи та три

мушкетери»(1)

18.00.22.00 «Вікна-Новини»

20.05,22.35 Т/с «Час

кохатн»(1)

00.25 Х/ф «Кохання

Аврори»(1)

02.10 Нічний ефір

ІНТЕР

ІНТЕР

05.30 Т/с «Повернення | Мухтара-2» (1) ' 07.00,08.00,09.00 12.00

14.00,17.45 Новини

07.10,08.10 «Ранок з ІНТЕРом»

09.10 Т/с «Аромат шипшини»

11.05 Д/с «Слідство вели... з

Леонідом Каневським»

12.25 Д/с «Склад злочину»

13.20,14.20 Д/с «Легенди

радянського розшуку»

14.45 «Судові справи»

15.45 «Сімейний суд»

16.45 Т/с «Небесне | кохання»(1) І 18.10,02.40 Ток-шоу ! «Стосується кожного» і 19.00 Т/с «Поки станиця ! спить» (1)

: 20.00,04.00 «Подробиці» [ 20.40 Т/с «Мисливці за

діамантами»

01.15 Х/Ф «За тобою» (2)

02.20 М/ф

04.40 Т/с «Школа для

товпунок», 1-4 с. Заключна

!НОВИЙ КАНАЛ ©Ж"

. 04.45 Т/с «Красуні в [ Кливленді.(і)

05.40 Служба розшуку дітей | 05.45,06.55 КіоУПте , 05.50 М/с «Когопес» ! 07.00,18.00,00.50 Репортер і 07.05 Т/с «Вся така

раптова» (1)

09.00,22.00 Т/с "Останній з

Мапкян'(і)

10.00,19.00 Т/с "Вороний" (1)

16.45 Серця трьох

18.20 Абзац!

23.00 Х/ф «Гарольд і Кумар : ідуть у відрив» (1) І 00.55 Х/ф "Нац. Гольф і

молокососи" (1)

02.25 Зона ночі

04.10 25-й кадр___________

09.55,16.50Т/с «Вулиці

розбитих ліхтарів. Менти-6»

11.55,13.15 Т/с «Прокурорська

перевірка»

12.45.15.45 Факти. День

13.35 Дістало!

14.35,16.15,20.10 Т/с

«Лгтсйний»

18.45 Факти. Вечір

22.00 Факти. Вечір

(російськомовний випуск)

22.20 Х/ф «Небезпечна

людина». (2)

00.10 Т/с Стріла"

01.00 Х/ф «Храиитель». (2)

02.30 Т/с "Усяі правда'

ПлкхПлюс

К1

06.00 «Шеф-кухар»

06.30 «ТОР 5Н0Р»

07.30 Т/с «Хто удомі

господар» (1)

09.00 «М/ф» (1)

09.50 Т/с Всі жінки-

відьми" (1)

13.30 Т/с Ти ■ мос життя" (1)

15.15 «Шопінг монстри»

16.10,19.00 «Орел і Решка.

Курортний сезон»

17.10,23.00 «Розсміши коміка»

18.00 «Звана вечеря»

20.00 «КВК»

23.50 «Прожекторперісхілтон»

00.40 «8елика різниця»

02.15 «Нічне життя»

ГЕТ

ІСТУ

ІСІУ

04.50 Служба розшуку дітей 04.55 Факти 05.35 Світанок 06.35 Т/с «Таксі» 06.55,08.10 Т/с «Леся+Рома» 07.45,08.45 Факти. Ранок 09.15,19.20 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм

06.00 Малята-твійнята

06.25,10.25 М/с «Маша і

ведмідь» (1)

06.50,09.30 М/с «Клуб Вінкс:

Школа чарівниць» (1)

07.45 Мультик з Лунтіком

08.25 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

10.55 Сралаш

12.00 Т/с «Маленькі

тасмниці» (1)

13.50 Дзйош молодьож!

14.50,01.00 17*

15.50 Віталька

17.00 19.00 Розсміши коміка

18.00,23.00 Т/с

«Світлофор» (2)

20.00 М/ф «Корпорація

монстрів» (1}

21.50,00.00 6 кадрів

01.55 Чортівня щодня

02.45 Рай, гудбай

03.30 Теорія зради

06.00 М/с «В дорогу с Нодди»

06.30.12.30 М/с «Смурфики»

07.00,13.25 М/с «Маленькое

королевство Бена и Холли»

07.30,11.00,17.45 М/с

«Фиксики»

07.45,11.15.15.30,21.45 М/с

«Огги и кукарачи»

08.00,18.30 М/с «Дружба-ло

чудо»

08.30 М/с «Аладдин»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса»

10.10 М/с «Джейк и лиратм из

Нетландии»

10.30 М/с «Мистер Мейкер в

городе»

12.00,18.10 М/с «Свинка

Пеппа»

12.50 М/с «Оливия»

13.10 М/с «Мальїши-

супергерои»

13.45 М/с «Английский с

Нодди»

14.05 М/с «Учимся с Нодди»

14.15 Ералаш

14.40 М/с «Циповиль»

15.00 М/с «Ужасньїй Генри»

16.30,22.40 М/с «Хрюсик и

Мухася»

17.00 М/с «Финеас и Ферб»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило иСтич»

20.10 М/с «Тимон и Пумба»

21.00 Сказка с папой

21.10 М/с «Чип и Дейл спешат

на помощь»

23.05 М/с «Крохи»

23.30 М/с «Сова»

00.00 М/ф

19.00 Т/с «Тихая охота»

20.50 Х/ф .На рубеже.

Ответнмй удар»

00.25 «Полицаи»

01.45 «Филипп и Алла. Почему

НЄ ВМ1ІІЛО?»

03.25 Т/с «Адвокат»

1 КАНАЛ УКРАЙНА

НТВ-МИР

05.00 «Утренний блок програми

НТВ»

07.10 «Женский взгляд»

08.00 Т/с «Возвращент

Мухтара-2»

09.00,12.00,15.00,18.00

«Сегодня»

09.25 «Пир на весь мир»

10.30 Т/с «Зтаж» | 11.00 «До суда» і 12.25 «Суд присяжних» І 13.25 «Суд присяжних.

Окончательньїй вердикт»

14.35.17.35 «Обзор. І Чрезвьічайное происшествие» 1 15.30 «Прокурорская проверка»

16.35Т/с«Я-ангина»

04.00,08.15 «Доброеутро»

08.00,11.00,14.00 Новости

08.40 «Контрольная закупка»

09.10 «Жить здорово!» 12*

10.05 «Модний приговор»

11.20 Т/с «Личная жнзнь

следователя Савельева» 16+

13.00 «Добрий день»

13.30 Т/с «Ясмин» 16+

14.15 «Ясмин» 16+

15.20 Т/с «Семь жен одного

холостяка» 12+

16.10 «Наедине со всеми» 16+

17.00 Вечерние новости

18.05 «Поле чудес» 16+

18.55.20.30 «Точь-в-точь»

20.00 «Время»

22.10 «Агнета: А6БА и далее...»

23.05 Х/ф «Джентльмени

удачн»

00.35 Х/ф «Цезарьдолжен

умереть» 16+

01.50 Х/ф «Похождения

зубного врача»

03.10 Х/ф «Молчание доктора

Ивенса» 16+

2±2

06.00 М/ф(1)

06.10 «Осторожно,

модерн!»

06.35 Т/с «Спецотряд Кобра

11.(1)

08.35,21.00 «ДжеДАИ. Воини

дорогі

09.00,18.30,21.30 Новости

«Спецкор»

09.30.22.00 «Люстратор 7.62»

09.35 Х/ф «Узник замка

ф()

14.55 «Новое Сумасшедшее

видео по-украински»

16.25 «Облом ІМ.

Новий сезон»

19.00 Т/с «Улицьі разбкшх фонарей-5» (1) 22.05 Х/ф "Битва за Лос-Анджелес" (2)

00.00 Х/ф-Чернотижиик" (3) 02.00 Х/ф "Захар Беркут" (1)

СУБОТА 23.08

Кінопродукція. що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії, залежно від аудитори , на яку вона розрахована. її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія II (позначка в телепрограмі - 2) жовтий трикутник - перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками , категорія III (позначка в телепрограмі - 3) червоний квадрат - рекомендується тільки для дорослих (18+).                                                             ______

ПЕРШИЙ ПЕРШИ»',

06.00 Шустер ІМ

08.45 Підняття прапора України

за участі Президента України

П.Порошенка

09.20,13.55.18.40,22.05,

22.35,23.30,01.15 Погода

09.30 Національний відбір на

ДПКС--2014. ФІНАЛ

11.35 Т/с «П»ять хвилин до

метро»

12.40 Світло

13.10 Хочу бути

13.30 М/с «Сандокан»

14.25 Околиця

14.55 Українського роду

15.35 Наш спорт. Олімпійська

слава України

16.20 М/ф «Про козаків»

16.45,05.00 В гостях у ' ДГордона

17.40 Концертна програма

«Символ країни - прапор

України»

18.45 Книга иа

19.25 Д/ф «Харків 41-43. Життя

як воно є»

21.00,01.20 Підсумки дня

21.40 Дреди епохи

22.10 Прем'єра. Моя країна

22.40 Мегалот

22.50 Суперлото, Трійка, Кено

23.00 Від першої особи

23.45 На слуху

00.50 Гумористичний клуб

«Золотий гусак»

01.50 «Надвечір'я» з

Т. Щербатюк ' 03.05 Телевистава «Дві сім»і»

і*і_________Х+Х

ио.05 «Шість кадрів» 07.00,19.30 ТСН

, 08.00,08.25 М/с «Гуфі та його команда»(1) . 09.00 «Світське життя « 10.00 Х/ф «Мала Москва» 14.30 «Вечірній Киів« 16.30 «Вечірній квартал а ^і 18.50 «Розсміши коміка - 5» £Я 20.15 «Українські сенсації. На Ш. России»

21.20 «Анімаційний проект кварталу 95 «Мульти Барбара» 22.30 Х/ф «День "«•«жиосгі» (2)

01.40 Х/ф "Кохана" (2) 04.15Х/ф'БезнеГ(2) 05.55 «Телемагазин»

ТОНІС

таніс

05.50 «Диваки»

06.10 «Екстремікс»

06.25 Х/ф «Раллі»

10.00.19.00 Церемонія

нагородження «Людина року

-2013»

11.20 Х/ф «Матч відбудеться

за будь-якої погоди»

14.35 За сім морів

15.00 Сльози світу. Африка

16.25 Шлях до перемоги-Нанкін

16.40 Вперед, на Олімп!

17.00 «Ронін. Ток-шоу з Дмитром

Видріним»

17.50 «Модні історії з Оксаною

Новицькою»

18.30 «Глобал - 3000»

20.00 Долина Т-Кех

21.00 Х/ф «Старовинна

розповідь: Коли сонце було

болім»

00.00 «Вихідний, після опівночі»

01.00 Х/ф «Небезпечне секс-

побачення»

02.30 Х/ф «Маленька Віра»

04.30 Родом з України.

Володимир Конкін

05.00 «Цивілізація Іпсодпііа»

05.20 «Будь в курсі!»________

5 КАНАЛ                    Ь7

00.30,01.35,02.35,03.30,

04.45,05.30 Час Важливо

07.35 180 градусів

08.15,13.25,16.10,00.55

Погода на курортах

08.35,16.35.20.35,02.15 В

кабінетах

09.10 Мотор

09.15 Мамина школа

09.35 Укравтоконтинент

10.10 Вікно в Європу

11.10 Трансмісія

11.35 Автопілот-тест

11.45,23.35 Історія усліху

12.20 Зооакадемія

13.10 Драйв

13.35 Інтелект.иа

15.35,04.15 Кіно з Яніною

Соколовою

17.15 Міграційний вектор

17.35.02.40 Феєрія мандрів

19.15,20.20 Тема/Хроніка

тижня

21.10,00.35.03.45 Велика

політика

21.35,03.00.06.00 Вікно є

Америку

03.40,05.35,06.25 Погода

у світі___________________

ТРК "УКРАЇНА"           €-3-

дітей»

19.00 «Х-Фактор ■ 5»

21.55 «Вагітна у 16»

22.55 «Доньки-матері»

23.55 «Давай поговоримо про

секс»

01.40 Х/Ф «ДАртаньян та три

мушкетери»( 1)

05.00 Нічний ефір_________

ІНТЕР

ІНТЕР

06.30,18.10.04.50 Місцевий

06.40.14.35,18.35.19.35.

22.35.01.15,01.40,05.10,

05.40 Машина часу

07.00.08.00.09.00.10.00.

11.00,12.00,13.00,14.00,

15.00,16.00.17.00,18.00,

19.00.20.00.21.00,22.00.

23.00.00.00,01.00,02.00,

04.00 05.00 Час новин

07.10.08.10.18.25.23.25,

00.25,03.25.06.20 Час спорту

07.15,12.55,14.25,17.10,

22.55,23.50 Погода в Украіні

07.20.22.20,23.20.00.15.

03.35 Бізнес-час

07.30 08.30 09.30,10.40.

11.30,12.30.13.50.14.30.

15.30.16.30.17.30.18.50,

19.30,20.30,22.30,23.30.

05.20 Т/с «Дворняжка

Ляля»(1)

06.05 Таємниці зірок

07.00 15.00,19.00,03.50 Події

07.10,09.15 Т/с «Інтерни» (1)

09.50 Один за сто годин

10.50,15.20,19.40

Т/с «Скасування всіх

обмежень» (1)

20.30 Х/ф'Із чистого

аркуша" (1)

22.35 Х/ф Нічний гість" (1)

00.30 Х/ф "Свідок" (1)

02.20.04.30 Т/с "Мент у

законі" (2)                   ______

СТБ          ___________*Д

06.25 Х/ф «Вам І не

снилося«(1)

08.00 «Караоке на Майдані»

08 55 «Все буде смачно!»

09.50 Х/ф «Діамантом

рука»(1)

11 50 «Хата на тата»

15.30 Т/с «Час кохата.(і)

17.05 «Кохана, ми абиваімо

08.00 «Школа доктора

Комаровського»

08.30 «Городок»

09.30 «Новини»

10.00,04.35 Х/ф «Вокзал для

двох»(1)

13.00 Т/с "Я прийду сама", 10-

12 с Заключна (1)

15.55 «Міжнародний фестиваль

гумору «Юрмала»

18.00,20.35 Х/ф «Підміна в

одну мить»

20.00,04.00 «Подробиці»

22.30 Д/ф «Гаджьо» Прем'єра

23.30 Т/с «На безіменній

висоті», 1-4 с Заключна (1)

05.05 М/ф________________

НОВИЙ КАНАЛ ©КЗГ

04.35 М/с «Нові пригоди мисливців за привидами» (1) 06.00 Нереальні історії 08.10.10.00 Ревізор 12.45 Страсті за Ревізором 14.00 Уральські пельмені 15.45 Т/с «Вороніни» (1) 18.40 М/ф «Тарзан» (1) 20.40 Х/ф "Гра Зндера"(1) 23.05 Х/ф "Хатина в лісі" (1) 01.00 Х/фТарольд і Кумар ідуть у відрив" (1) 02.40 Зона ночі 04.45 25-й кадр___________

ІСТУ                               ,січ

04.35 Т/с «Карадай»

06.10 Факти

06.45 Світанок

07.35 М/ф «СкубіДу і Король

гоблінів»

09.05 Зірка УоиТиЬе

10.30 Дача

10.55 Х/ф «ПрибульцІ-2.

Коридори часу»

12.45 факти День

13.25 Х/ф «Матриця»

16.05 Х/ф «Матриця-2.

Перезавантаження»

18.45 Факти. Вечір

19.15 Надзвичайні новини.

Підсумки з Костянтином

Стогнієм

20.10 Х/ф «Матриця-3.

Революція»

22.40 Х/ф «Останній самурай»

01.20 Х/ф «Воїни світла». (2)

02.55 Т/с "Уся правда"

00.00 Дівчата зрозуміють 00.55 БарДак 02.35 3 ночі до ранку

ПлюсПлюс

К 1

к<О

06.00 «Шеф-кухар»

06.30 «ТОР 5Н0Р»

07.30 «М/ф» (1)

09.45 М/ф «Трістан та

Ізольда» (1)

11.15 Х/ф Хатіко:

Найвірнішнй друг" (1)

13.00 «ВусоЛапоХаіст»

15.00 «Орел і Решка. СРСР»

17.00 «Орел і Решка. Шопінг»

18.00 Х/ф «Випадковий

чоловік» (1)

19.50 «Вечірній квартал»

21.45 «КВК»

00.00 Х/ф «Дівчина мого

найкращого друга» (3)

01.45 Х/ф "Хороший

хлопець" (2)

03.10 «Нічне життя»________

|ТЕТ                      І»

06.00 М/ф «Маленькі герої» (1)

07.30 Байдиківка

08.30 М/с «Смішарики» (1)

09.00 Мультик з Лунтіком

09.40 М/с «Даша-

дослідниця» (1)

10.05 М/с «Вперед,Дієго,

вперед!» (1)

10.35 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

11.25 М/ф «Великий мишиний

сищик» (1)

12.40 М/ф «Мами застрягли на

Марсі» (1)

14.10 Х/ф "Школа

супергероїв" (1)

16.00 Х/Ф "Боги, мабуть,

•їхали і глузду" (1)

18.05 Х/ф 'боги, мабуть,

з'їхали з птуїду 2" (1)

20.00 Рокміши коміка

22.00 6 кадрів

06.00,08.00 М/с «В дорогу с І Нодди»

06.30 Классическая анимация 07.00,12.05 М/с «Смурфики» 07.30 М/с «Контраптус-гений» 08.30 М/с «Приключения мишек Гамми»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса» 09.50 М/с «Джейк и пиратм из Нетландии»

10.10.12.30 М/с «Оливия» 10.20 М/с «Маленькое

королевство Бена и Холли»

10.45 М/с «Смешарики: Пин-

код»

11.15 Полезнме подсказки

11.25.18.00 М/с «Свинка

Пеппа»

13.00,18.30 М/с «Дружба-зто

чудо»

13.30 М/с «Маленький і зоомагазин»

15.05,00.00 М/ф

15.30 Т/с «Джесси»

16.30.21.45 М/с «Огги и

кукарачи»

17.40 М/с «Фиксики»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Утииьіе истории»

21.00 М/с «Чудеса на виражах»

22.50 М/с «Крохи» 23.30 М/с «Сова»

19.00 «Самьіе громкие русские

сенсации»

20.50 «Тьі не поверишь!» - 21.30 Х/ф «Кома»

23.30 Т/с «Олергрупги» . 01.25 «Остров»

02.55 Т/с «Адвокат»________

1 КАНАЛ УКРАЙНА

05.00 09.00.11.00 Новости

05.10Х/ф«Убнйствов

Саншайн-Менор» 16+

06.25 Х/Ф «Лучшее лето нашей

жизки» 16+

08.05 «Играй, гармонь

любимая!»

08.40 «Слово пастиря»

09.15 «Смак» 12»

09.50 «Игорь Ливанов. С чистого

листа» 12»

10.45 «Смешарики. Новьіе

приключения»

11.15 «Идеальний ремонт»

12.30 Х/Ф «Гусарская баллада»

14.05 Фестиваль бардовской

лесни

15.45.17.15 Х/ф «Каннкульї

строгого режнма» 12*

17.00 Вечерние новости

18.30 «Две звездм»

20.00 «Время»

20.30 «Сегодня еечером» 16«

22.00 «КВН. Премьер-лига 16'

23.20 Х/Ф «Поокдспи»

любви» 16+

01.00 Х/Ф «Не горюй!» 12*

02.30 Х/ф «Мимо окон идут

поезда»

НТВ-МИР

07.00,09.00,12.00.15.00.

18.00 «Сегодня»

07.20 «Их нравьі»

07.55 «Главная дорога»

08.30 «Готовим с Алексеем

Зиминьїм»

09.25 «Русская начинка»

09.55 «Кулннарньїй поєдинок»

10.55 «Квартирний вопрос»

12.25 «Александр Журбин

Мелодии на память»

13.10 «Своя игра»

14.00 Т/с «Возвращение

Мухтара-2»

15.20 «Наши» со Львом

Новоженовим»

16.05 Т/с «Поіштка і бегпіу»

06.00 М/фШ

06.15 «Осторожно. модерн!»

07.15 «Новое Сумасшедшее

андео ло-украински»

08.35 «ДжеДАИ. Воиньї дорог»

09.00 Новости «Спецкор»

09.30 «Люстратор 7.62»

09.35 «Облом иА Новин сезон»

10.30 Т/с «Наигатор» (1)

19.00 Х/ф "Медовий мклц- (2)

21.10 Х/ф "Восходящее

солнце'(2)

23.55 Х/ф "Храп нлиик" (2)

01.50 Х/ф "Била за Лос-

Анджелк"(2)

03.15 Х/ф "кепобеждмт

любои" (1)

ф

гороскоп, кросворд, анекдоти

НА ДОЗВІЛЛІ

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

и

ГОРОСКОП

ОВЕН (21.03-20.04).

Звільніть на тижні час особисто для себе. Він необхідний вам для творчого перетворення, а невдоволення собою може відбитися і на кохану людину. ТЕЛЕЦЬ (21.04-21.05). Ваше ставлення до когось з друзів може почати мінятися. Раптово ви відчуєте, наскільки це серйозно. Не поспішайте, але і не затягуйте з прийняттям рішення. БЛИЗНЮКИ (22.05-21.06). Тиждень сприяє зміні настроїв. Постарайтеся прислухатися не тільки до себе. Ви можете бути абсолютно спокійним і умиротвореним, але раптово перетворюєтеся в вогонь, чим можете навіть шокувати кохану людину. Подумайте, чи готова вона до таких перепадів. | РАК (22.06-22.07). Ви занадто мало приділяли уваги коханій людині в останні дні, тому на горизонті у вас назрівають певні проблеми. Поки ще є час виправити свої помилки і загладити вину, але його залишилося зовсім небагато. ЛЕВ (23.07-2Ї.08). На початку тижня бажано не призначати побачень, вони можуть закінчитися розбіжністю або сваркою. А ось в середу або в четвер зовсім по-іншому обернуться романтичні зустрічі. ДІВА (24.08-23.09). Початок тижня обіцяє бути безхмарним і дарувати гармонійність у стосунках з коханою людиною. Понеділок вдалий для зустрічей і побачень. У середу не бажано наполягати на своїх помилках.

НЕДІЛЯ 24.08

Кукраїнські Р0СВ0РДИ

ПЕРШИЙ ВЕЛИКИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ЖУРНАЛ КРОСВОРДІВ!

ПЕРЕДПЛАТНИЙ ІНДЕКС 98552

ГОРОСКОП

ТЕРЕЗИ (24.09-2Ї.10).

Цього тижня у взаєминах з коханою людиною вірогідні не дуже-то приємні несподіванки. Однак взаємна доброзичливість і прагненнй краще зрозуміти одне одного допоможуть обійти усі гострі кути.

СКОРПІОН (24.10-22.11). Цей, тиждень краще присвятити оновленню вашого вигляду і гардеробу. А субота може принести радість спілкування з коханою людиною, якщо, звичайно, вищезазначене оновлення виявиться вдалим.

СТРІЛЕЦЬ (23.11-21.12). У стосунках з коханою людиною цього тижня варто обійтися без причіпок і критики, так як кохання від цього міцнішим не стане. КОЗЕРІГ (22.12-20.01).

Цього тижня Козерогам не доведеться страждати від самотності. Сфера любовних стосунків обіцяє приносити винятково позитивні емоції, особливо, якщо ви все-таки віддасте перевагу відпочинку перед роботою. І не забудьте узгодити плани на відпустку.

ВОДОЛІЙ (21.01-19.02). Ви може бути поки самотні, але раптове романтичне знайомство цього тижня буде дуже вдалим і перспективним. Проведіть вихідні з новим знайомим на природі. РИБИ (20.02-20.03). Будьте обережні, стежте за своєю мовою, не брякніть зайвого, інакше в середу вас може чекати розчарування. Якщо ви опинилися на самоті, і вам сумно, не сидіть вдома, вибирайтеся в гості.

Кінопродукція, що транслюється на телеекранах України, поділяється натри категорії .залежно від аудитори ,на яку вона розрахована. її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія II (позначка в телепрограмі- 2) жовтий трикутник -перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками .категорія III (позначка в телепрограмі-3) червоний квадрат-рекомендується тільки для дорослих (18+).

Місце для

ЧИТЦІВ ЦврІСВ

 

Герб племен

       

г

"Начинка" земних

ІГ

Грошове Жіноча

 

Шар грунту

3

1,

Багата жінка в ІспанП

і,

Ґ

     

Єана-

ноід

 

Високий чоловічий

 

Швидке приготування кави

   

а

       

Державна мов

ІНДІЇ

 

Знімок легень

             

Пушок на тканині

 

Солодка горіхова маса

 

Мішень

 

Г

     

Шматок розбитої чашки

 

Татарська кобза

 

Джонатан .... письменник

л_

 

 

Т

 

"де:

му

 

Лесь

■ ■■і УКРАЇНСЬКИЙ

         

т

АбОри-ГвН острова Ява

 

Північна народність

       
 

Ґ

 

4

   

Тибетський козел

 

Норман, скандинав

 

Ь

     

Об'єднання церков

 

Перука

Дврвви на, насичена

Жовч-

сечовий

 

Золотистий заєць

         

Ірофой

Індіанця

     

^

 

Т

Єврейський

ДУХІВНИК

г

           

Заміжня

       

Ставка

 

Служник

V ЛІвПеІ

 
 

Плямис ™й гриб

Сцена ДЛЯ

співаків

 

Богородиця

           

Робітнича професія

 

V

     

КужомнмЯ предмет

и

   

4

   

Східно-сибір-

олвнь

Помста боягузів

Фанати їзди на мотоциклах

           

Ч

Рішуча атака

укріплення

 

В'язниця

 

Дрібна, морська риба

с

г*

         

Архітектурний орнамент

       
       

Гуцульський

килим

 

Вінегрет, олів є

         

Глянець

   

Цифрові

ім'я

Господарське приміщення

 

Кальмар

           

Конопляний наркотик

 

Розріджувач фарб

4.

^

 

т

и

       

Ударний інструмент

     

К

 

Жаб'ячі .... делікатес

 

Пізній класицизм

 

Серцевий м'яз

 

Михайло

Хмара, поет

франц поет Поль

           

Спеціальність біолога

         

т

         

Шаховий

         

Важіль для вантажів не кораблі

 

Материкова дюна

 

Індіанці

 

Документ депутата

Розрекламована торгова

 

! чорний, валютний

 

Трав'яниста рослина

 

Ковбойський

СПОРТ

 

Акварель, гуаш

 

 

 

сі

Відходи на спирт-заводі

?

 

Т

 

Т

діфипін

   

^

   

Німецьке авто

 

АвгосвІ-тильник

Суперечка на

         

З'являється

ВІД

роботи

     

Є

 

Сестра МврПта

 

   

В'язана

 

■Сто тисяч", (арпен-ко- ...

 

Населення держави

         

Сіра земляна жаба

           
         

Взяття під варту

         

Аперкот, хук

     
 

Ферма у США

 

Ріка в Африці

         

Запа- 1 лення ^ мигда- Г ликів 1

         

ПЕРШИЙ         ПЕРШИЙ

06.00,07.25,08.05,09.00,

10.00.14.00,16.15,22.05,

22.55,25.50,01.15 Погода

06.05 Світ православ'я

06.40 Крок до зірок

07.40 Сім історичних чудес

України

08.10 Шеф-кухар країни

09.20 Урочистості з нагоди Дня

Незалежності України

11.00 Молитва за Україну

11.30 Д/ф «Ген свободи»

12.00 РЕКВІЄМ

12.55 Православний вісник

13.20 Школа Мері Попліне

13.35 М/с «Сандокан»

14.15 Фольк-ггш5Іс Святковий

випуск

15.40 Театральні сезони

16.25 М/ф «Про козаків»

16.50.05.00 В гостях у

Д.Гордонз

17.45 Д/ф Прем'єра. «Павло

Загребельний.До запитання»

19.00 Святковий концерт з

Майдану Незалежності

21.00,01.20 Підсумки дня

21.40 Перша шпальта

22.10 Моя краіна

22.55 Трійка, Кено, Максима

25.00 Ера бізнесу. Підсумки

23.35 Концерт «Я люблю тебе,

Україно!»

01.55 Фольк-гпиііс____________

1+1

06.10 «Шість кадрів»

07.00 «Велика ілюзія»

07.35 М/ф (1)

08.00.08.25 М/с «Гуфі та його

команда»(1)

09.00 Лотерея «Лото-забава»

10.00 «Світ навиворіт-5:

Танзанія, Ефіопія»

11.25 «Маша і ведмідь» (1)

11.40 М/с «Пригоди

Котигорошко»

12.50 Х/ф «Король Артур.(і)

15.40 «Міняю жінку - 6»

17.25 «Розсміши коміка - 5»

18.25 «Українські сенсації. На

России»

19.30 ТСН

21.30 «День незалежності з

«Океаном Ельзи»

00.30 Х/ф «Без неї»_________

ТОНІС

тоніс

05.50 Х/ф «Матч відбудеться за будь-якої погоди» 10.00,19.00 Церемонія нагородження «Людина року ■2013»

11.25 Х/ф .Раллі» 14.00 За сім морів 15.00 Сльози світу.Африка 16.15,20.00 «Цивілізація Іпсодпііа»

16.25 Шлях до перемоги-Нанкін 16.50 Ювілейний вечір Андрія Демиденка «На відстані душі», 1ч

20.15 «Кумири» 20.40 «Світські хроніки» 21.00 «Таке спортивне життя. Ольга Харлан»

21.40 Ювілейний вечір Андрія Демиденка «На відстані душі», 2ч.

23.50 Х/ф «Маленька Віра» І 02.10 Х/ф «Венеціанський каприз»___________________

5 КАНАЛ

06.15.06.40,10.35,16.35,

23.35.00.35,04.40 Машина

часу

06.30 Місцевий час

07.00,08.00,09.00,10.00,

11.00,12.00.1Ї.00,14.00.

15.00.16.00.17.00,18.00.

19.00.20.00. 22.00.21.00.

00.00.02.00.03.00,04.00.

05.00 Час новин

07.10,08.10.18.15,23.25.

00.25 Час спорту

07.15,11.25.14.25.17.25,

22.55.23.55 Погода в Украіні

07.20,08.20.22.15,23.20.

00.15 Бізнес-час

07.30,08.30,09.30,10.30,

11.30,12.30,13.30,14.30,

15.30,16.30,17.30,18.25,

19.30,20.50,22.30,23.30,

00.30,01.35,02.35,03.30,

04.35 Час Важливо

07.35 180 градусів

08.25,03.35 Погода у світі

08.35,20.35,02.15 В кабінетах

09.10,12.35,19.35.01.40

Велика політика

09.35.15.35 Вікно в Америку

10.25 Погода на курортах

11.10 Технопарк

11.35,17.35,22.35,02.40 Кіно

з Яніною Соколовою

13.35 Мотор

14.35,03.40.04.15 Феєрія

мандрів

18.30 Вікно в Европу

21.00,01.00,05.15

Час: підсумки тижня з

В. Гайдукевичем

21.40,03.15,06.00 Час-Тайм

22.20 Територія закону______

СТБ

06.10 Х/ф <Чародії»(1) 09.00 «Все буде смачно!» 09.55 «Карзоке на Майдані» 12.10 Т/с «Вітер в обличчя» 16.00 «Х-Фактор - 5» 19.00 «Битва екстрасенсів» 20.35 «Один за всіх» 21.50 Х/ф «Мріяти не

ШХІДЛИВОв(і)

23.40 Х/ф «Камінний гість»(1) 01.35 Х/ф «Д'Артаньян та три иушкетери»(1)_____________

ТРК "УКРАЇНА"

07.00.08.00.09.00,09.45 Події

07.15 Ранок з Україною.

Спецвьшуск до Дня

Незалежності

08.15,09.15 Ранок з

Україною. Спецвипуск до Дня

Незалежності

10.00 Х/ф «Нічний гість» (1)

12.00 Х/ф "З чистого

аркуша" (1)

14.00,15.20,20.40 Т/с'Ключі

від минулого" (1)

15.00 Подіі. Спецвипуск

19.00.03.20 Події тижня

19.55.04.05 Спеціальний

репортаж. Карачун - звільнення

Слов'янська

23.30 Великий футбол

01.00 Д/ф «ДНК. Портрет націй»

02.15 Д/ф «ДНК.Упошуках

04.50 Т/с «Мент у законі-2» (2)

ІНТЕР

ІНТЕР

06.45 «Міжнародний фестиваль

гумору «Юрмала»

08.40 «уДачний проект»

09.30 «Недільні новини»

10.00 «Орел і Решка. На краю

світу»

12.00 Х/ф «Дорога моя

донечка»(1)

14.00 Х/ф "Підміна в одну

мить"

18.00 Х/ф «Я подарую тобі

кохання»

20.00 04.50 «Подробиці»

20.55 Х/Ф «Вій»

23.40 Т/с «Вогнем і мечем»,

1-4 с Заключна

22.40 Х/ф "Синевир"(1) 00.10 Х/ф "Хатина в лісі" (1)

04.20,05.05 Т/с «Карадай»

05.55 Факти

06.25 Світанок

07.00 Таксі

07.25 Анекдоти по-українськи

08.15 Зірка УоиТиЬе

09.30 Х/ф «Іван Сила»

11.15,00.40 Х/ф

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

12.45 Факти. День і 13.30 Х/Ф «Останній самурай»

16.35 На передовій

17.45 Революція гідності | 18.45 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

20.25 Україна 2041

21.20 Х/ф «Темний лицар.

Відродження легенди».

Прем'єра

К 1

к<О

НОВИЙ КАНАЛ

05.10 М/с «Нові пригоди

мисливців за привидами» (1)

06.10 М/ф «Шкільні

канікули» (1)

07.35 Х/ф'Лускунчик: Принц

горіхів' (1)

08.30 Х/ф "План гри" (1)

10.40 М/с «Дракони: Вершники

олуха» (1}

12.35 М/ф «Тарзан.(і)

14.40 Уральські пельмені

16.25 Т/с .Вороніни. (1)

18.25 Х/ф 'Гра Ендера-(І)

20.40 Х/ф Тіні незабуті»

предків" (1)

06.00 «Шеф-кухар» 06.30 «ТОР $НОР» 07.30 «М/ф» (1) 08.15 М/ф «Трістан та Ізольда» (1) 10.00 Х/ф'Хатіко: Найвірнішийдруг-(І) 11.50 «ВусоЛапоХвіст» 12.30 «Розсміши коміка» 13.25 «Орел і Решка. Шопінг» 14.20 «Орел і Решка. СРСР» 16.15 Х/ф «Випадковий чоловік» (1)

18.00 «Вечірній квартал» 20.00 М/ф «Змивайся» (1) 21.45 «Ш» 00.00 Х/ф «Хороший хлопець»(2)____________

ТЕТ                      ЬІ

06.00 Х/ф «Цей клятий кіт» (1) 07.30 Байдиківкз

08.30 М/с •Смішарики>(1) 09.00 Мультик з Лунтіком

09.40 М/с «Даша-

дослідниця» (1)

10.05 М/с «ВпередДІЕго,

вперед!» (1)

10.35 М/с «Гуфі і його

команда»(1)

11.25 М/с «Все про козаків» (1)

14.35 Мюзикл «Три

мушкетери» (1)

16.35 Мюзикл «Пригоди Вєрки

Сердючки» (1)

18.00 Краіна У

20.00 Розсміши коміка

22.00 6 кадрів

Плюс Плюс

07.00,12.05 М/с «Смурфики»

07.30 М/с «Контраптус-гений»

08.30 М/с «Приключения

мишек Гамми»

09.20 М/с «Клуб Микки Мауса»

09.50 М/с «Джейк и пираго из

Нетландии»

10.10.12.30 М/с «Оливия»

10.20 М/с «Маленькое

королеве™ Бена и Холли»

10.45 М/с «Смешарики: Пин-код»

11.15 Полезньїе подсказки

11.25.18.00 М/с «Свинка

Пеппа»

13.00,18.30 М/с «Дружба-зто чудо»

13.30 Х/ф «Лимонадний

голос»

15.30 Т/с «Джеои»

16.30,21.45 М/с «Оггии

кукарачи»

17.40 М/с «Фиксики»

19.00 М/с «Русалочка»

19.25 М/с «Лило и Стич»

20.10 М/с «Утинме истории»

21.00 М/с «Чудеса на виражах»

22.50 М/с «Крохи»

23,30 М/с «Сова»___________

КТВ-МИР

07.00.09.00.12.00,15.00,

18.00 «Сегодня» 08.00 «Еда без правил» 09.25 «Едим дома!» 10.00 «Чудо техники»

10.40 «Знаютли русекие

русекий»

10.55 «Дачний ответ»

12.25 «Золотая пьіль»

13.10 «Своя игра»

14.00 Т/с «Возвращение

Мухтара-2»

15.20 «Враги народа»

16.05 Т/с «Попьггка к бегетву»

19.00 Т/с «Мент в законе-7».

«Опасше забави»

22.55 «Криминальная Россия.

Современние хроники»

1 КАНАЛ УКРАЙНА

05.00,09.00.11.00 Новости

09.10 «Непутевьіе замегки» 12»

09.30 «Пока все дома»

10.15 «Фазенда»

10.45 «Смешарики. ПИН-код»

11.15 «Идеальньїй ремонт»

12.00 «Среда обитания» 12*

12.45 «Что? Іде? Когда?»

13.40 «Семен Фарада. «Уно

моменго!»

14.30 Х/ф «Формула любви»

16.00 «Молодме миллионерьі» \Ь*

16.55 «Минута слави» 12*

18.05 «ДОстояние РЕспублики»

Лучшее

20.00 «Время»

21.30 «Повтори!» 16»

23.25 Х/ф «Бсдная Саша»

2±2

07.00 «Маски-шоу»

09.00 іНовое Сумасшедшее

видео по-украински»

10.00 «Облом ІІА. Новий семи»

10.45 Женский американки»

футбол

12.00 «Бушидо»

15.00 Х/Ф «Темний перчу»" І1'

17.00 Х/ф "Аутсайдер" II)

19.00 Х/ф "Секретине

материальї.Хочумркт» ш

21.30 »Профут6ол-23.15 .ИА! БОДРИТ» 00.00 Х/Ф ' комнати» (')

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

ПЕРЕХРЕСТЯ ДОЛЬ

ОГОЛОШЕННЯ

безкоштовні оголошення, реклама

ПЕТРІВ ПОЇЗД

Володимир ПОГОМІЙ

Тату, тату! Це синьооке дівча з білявими кісками часто аж біжить вулицею за якимось здорованем — гар-, ним, як намальованим. А той іде собі та й іде. Ні, все-таки оглянувся,тицьнув малій цукерку і далі заквапився. Маруся, так звати дівчинку, щоразу після таких зустрічей із батьком приходить до неньки з одним і тим же запитанням: «Мамо, чому тато не хоче зі мною розмовляти?»

— Іди, Марусю, пограйся з ляльками, — відказує, ледь стримуючи сльози, Галина. А сама думає: виросте донечка і все зрозуміє...

Галина після школи влаштувалася техпрацівницею на одне з підприємств. Старанна, скромна, симпатична дівчина. Задивлявся на неї Петро — чи не найвродливіший хлопець у їхньому містечку. Вона відповіла на його почуття — гарний же! А ще тішило самолюбство, що цей красень, з якого не зводять очей дівчата, обрав саме її.

Зіграли весілля. Правда, деякі спільні знайомі жаліли її: «Така хороша дівчина, а за такого ледаря пішла!»

Петро й справді не хотів шукати жодної роботи — мовляв, немає тут гідної його. Повернеться ввечері стомлена дружина додому, а він своєї: «Давай у Кривий Ріг подамося, де мій кореш облаштувався. Там ми з тобою заживем, як люди!»

І переїхали таки Галина з Петром до великого промислового міста. Вона відразу пішла робітницею на один із заводів. Петро ж довго шукав

вигідної роботи, доки врешті-решт став охоронцем на місцевій швейній фабриці: справа неважка, і часу вільного багато. Якогось ранку Галя сказала чоловікові про найзаповітніше:

- Петрику, я скоро стану матір'ю...

- Дитина?! - скинувся той. - Не потрібна нам поки що вона. Зроби так, аби її не було. Зрозуміла?

Уперше, мабуть, не послухалась Галя свого Петрика. Виплакала гірку образу та й вирішила: звикнеться чоловік із новиною, схаменеться...

...Петро зозла поглядав на її «зіпсовану фігуру», дому майже не тримавсь, але ніби змирився з тим, що стане батьком.

У них народилася донечка — Гали-нине сонечко, маленька копія Петра. Відчуваючи, як крижинками в душі плаває нерозтоплена образа, Галина прихиляла до неї Петра: «Дивись, яка красунечка: носик, губки, брівки—все твоє!» Той байдуже-байду-же глипав на дитину синіми очима з-під розкрилених чорних брів. І що тепер Галині з його краси?

У два місяці донька, яку назвали Марусею, захворіла. Гроші на лікування Галині дала сусідка. Петро був наче глухий і сліпий: ти хотіла цієї дитини, от і вибирайся з лиха сама!

Дівчинка одужала, стала підростати, зіп'ялася на ніжки, почала вимовляти перші слова: «ма-ма», «та-то». А татові все однаково... Скільки не допитувалася в нього дружина, чому так холодно ставиться до власної дитини, нічого не відповідав.

Розгадка прийшла одного весняного дня. Галина випадково почула, як Петрова мати, а її свекруха Катерина, кричала у трубку мобільного телефона синові:

— Це мамка, мамка тобі дзвонить!

V

—  гукала так, що голос розносився на всю кімнату, та Петро, власне, не дуже й ховався.

— Коли, сину, додому повернешся? Ти ж писав, що скоро вже покинеш свою квочку. Тамара читала мені твого листа. Тамарочка тепер бізнесом займається, не рівня твоїй

—  завжди водиться свіжа копійка. А що вже тебе ще з пуп'яночка любить, ти сам знаєш. Якщо твоя подасть на аліменти — не біда, викрутимося.

Галина вже й не здивувалася: тільки така «мамка» могла виростити такого синочка...

Після розлучення з Петром по-

вернулася з дитиною до рідного містечка. Живуть тепер у мами. Галина працює. Серед земляків, вважає, якось легше і труднощі переборюються. Люди співчувають, підтримують одиноку маму. А молоді чоловіки часом проходу не дають: самостійна, гарна, чепурненька. Але Галина хоче бачити біля себе людину з тими рисами характеру, яких так і не побачила в Петра. Головне — надійну.

А що ж Петро? Пожив трохи з Та-марочкою, доки та не розкусила кра-сеня, за яким мліла «з пуп'яночка», та не вигнала. Врешті переїхав до мамки. На постійне проживання. У

«старої», як він її називає, непогана пенсія, є за що попивати оковиту з друзями. При цьому шукає нову грошовиту подругу, яка не встоїть перед його чоловічою вродою. А те, що маленька Маруся — копія тато! — росте напівсиротою, містечкового красеня ніскілечки не обходить. Поки що. Ще є сили, ще є чари, і попереду, ях йому здається, довге і безтурботне життя. Мовляв, один поїзд пішов, встигне на інший.

Щоправда, ще жодному такому «батькові» не вдалося сісти у той поїзд, який забрав із собою дитинство його сина чи доньки...

ОГОЛОШЕННЯ

НЕРУХОМІСТЬ

Продам

Будинки

• Продається будинок зі зручностями в селі Красносілка. Тел. 097 45 74 741

• Продається півбудинку. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається нова незавершена дача в кооперативі 'Сокіл'. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається новий будинок зі зручностями або обмінюється на однокімнатну квартиру з доплатою. Тел. (097) 572 55 37

• Продається частина будинку по вулиці Закузьминській,47; біля будинку є гараж, літня кухня, сарай, кусочок землі. Тел. (097) 488 16 60; 3-07-21

• Продається новий будинок у центрі міста загальною площею 45 кв. м.; є сарай, 3 сотих землі. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається півбудинку. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається незавершений новий будинок.Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається недорого недобудований будинок загальною площею 10x11; є 10 сотих приватизованої землі. Тел. (068) 032 19 38; (097) 743 62 18

• Продається жилий будиночок 1998 року по провулку Лісовий; є сарай, льох, фундамент, свердловина, 15 сотих землі.Тел.(068) 589 89 46;3-31-49

• Продається хата в селі Григо-рівка; у хаті 4 кімнати, веранда, підведені газ, вода; біля хати 2

Опитування

Шановні читачі, ось уже три роки ми робимо газету, яка була б цікавою і корисною кожному старокостянтинівцю. Ми вдячні за ту довіру, яку ви висловлюєте нам, купуючи

«Першу міську» газету. Тому нам дійсно цікаво, якою ви хотіли б її бачити. Ми будемо дуже вдячні, якщо заповнюючи купон безкоштовного оголошення, ви дасте відповідь на декілька запитань. І ми обов'язково будемо враховувати вашу думку. Творімо] новини міста та його історію разом!

Як часто ви купуєте «Першу Якої інформації, на вашу думку,

часто ви купуєте міську» газету?

0   Щотижня П Іноді

П Колипотрібноподатиоголошення. Що спонукає вас купувати нашу газету?

1   І Оголошення

□ Програма передач П Новини

не вистачає у газеті?

□   Новин

□   Оголошень

□   Ваш варіант_____

Які новини для вас є найцікавішими?

□   Новини міста

□   Новини з області

□   Новини з України

□   Ваш варіант_________________

сараі, гараж, 2 садки, 25 сотих го-рода; до міста 5 хвилин автомобілем. Тел. (097) 055 69 06; 4-53-85

• Продається хата в Старокос-тянтинові по вулиці Короленка, в районі бойні; підведені вода і газ; біля хати великий город, сараї, літня кухня, гараж; можливий обмін на квартиру. Тел. (097) 416 74 48; 4-53-85

• Продається незавершений двоповерховий будинок біля ставу, поруч ліс; біля будинку 0,12 га землі.Тел. (098) 582 34 47

• Продається частина хати по вулиці Великій Закузьминській; біля хати є гараж, врем'янка, хлів; є також кусочок грядки. Тел. (097) 488 16 60; 3-07-21

• Продається будинок у селі Гре-бенинка.Тел. (096) 651 74 09

• Продається будинок у с. Красносілка зі зручностями та прибудовами. Тел. (097) 672 16 53

1 кімнатні квартири

• Продається          однокімнатна квартира по вулиці Комсомольській (біля дитячого садка "Чебу-рашка').Тел.(096) 850 97 42

2 - кімнатні квартири

• Продається двокімнатна квартира з індивідуальним опаленням; біля будинку € господарські будівлі, 20 сотих землі. Тел. (097) 106 49 26

• Продається двокімнатна квартира; 2 поверх, індивідуальне опалення, ремонт; також гараж під бус, 10 сотих землі в районі Заслу-ЧІ.Тел.(068)589 89 46

• Продається двокімнатна квартира по вулиці Софійській, 13; 2 поверх; можливий обмін на Вінницю. Тел. (093) 387 35 73

• Продається двокімнатна квартира; індивідуальне опалення, ремонт, гараж під бус, сарай, 10 сотих землі (Заслуч).Тел. (068) 589 89 46;3-31-49

З - кімнатні квартири

• Продається трикімнатна квартира в Болгарському містечку; гараж, земельна ділянка (сад) 10 сотих. Тел. (063) 357 24 40

• Продається трикімнатна квартира по вулиці Миру, 5 поверх; можливий обмін на меншу квартиру. Тел. (097) 820 89 27

• Продається трикімнатна квартира по вулиці Миру, в районі ліцею (другої школи) у відмінному стані. Тел. (067) 283 89 44

• Продається трикімнатна квартира в цегляному будинку в центрі міста загальною площею 60 кв. м., 4 поверх; є лічильники. Тел.(068)724 65 16; 3-20-20

• Продається дорого трикімнатна квартира на 1 поверсі: євроремонт, євроопалення, су-пердизайн. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

5 - кімнатні квартири

• Продається                терміново п'ятикімнатна квартира площею 100 м', 2 поверх, санвузол окремий, кухня-столова, частковий ремонт. Ціна як за двокімнатну ЗЗтис.уо.Тел.(067) 863 23 64

ф

ОГОЛОШЕННЯ

безкоштовні оголошення, реклама

ПЕРША МІСЬКА

№ 50 (126) 14 серпня 2014 року

БЕЗКОШТОВНІ ОГОЛОШЕННЯ ПРИЙМАЮТЬСЯ ТІЛЬКИ НА ФІРМОВИХ КУПОНАХ ДО ВКАЗАНОЇ ДАТИ

п офісі редакції щоденно з 10:00 до 16:00, крім суботи ту неділі м. Старокостянтинів пул. Острозького, 11

ДОВІДКА

за телефоном щоденно

з 10:00 до 16:00, крім суботи та неділі

(067) 664-46-44

П.П. «Нерухомість - інформ»

Експертна оцінка нсрухомоічі мани», купіплн-нролаж вул. К. Острозького 43/1. тсл. 3-25-76. 8-ОЧ7-7ОІ-18-67. 0Ч7-509-26-8Ч.

Кімнат

Адреса

Поверх

Загальна

Житлова

Кухня

Ціна у.о. (старт)

1

Чиру 1/156

3/5

26.7

13.1

59

13 000

2

Чиру1/137

5/5

51.3

31.3

7.8

29 0ОО(тахі

2

Ииру1/141

50.1

28.6

8.1

26 000 (топ

5

Чиру 3/20

3/4

55,6

41,2

6,1

24 ОООїютп

5

Покришкіна 1

2/2

84.3

49

8.9

45 ОООіюрл

3

Софійська 17

1/5

69.2

40.8

9.7

ЗБОООїтаї

Будинки

Земля

Заг. площа

Опалення

Зручності

Ціна

зудинок по вул. 1 Травня

17СОТ

81,2

є

немає

50 000

Будинок по вул. Орджонікідзе

Юсот

125,7

є

немає

30 000(торо

Іачний буд. кооп. «Сокіл» (вихід до річки)

Юсот

150

парове

є

55 ООО(горг)

зудинок с Красносілка

18 сот

113,4

є

є

25 ООО(гарг)

Будинок по вул Б. Хмельницького (шлак]

15сот

70

парове

немає

23000 (таро

ТОВ «ІНТЕРАВТО СТ»

ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ

АВТОСЛЮСАРЯ-

МОТОРИСТА.

ДОСВЩ РОБОТИ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ!

ТЕЛ.(067)7281762

КАЛЕНДАР СВЯТ

14 серпня - Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього. Перший (Медовий) Спас

15 серпня-День археолога

19 серпня - Преображення Господнє. Другий (Яблучний) Спас, День пасічника, Всесвітній день гуманітарної допомоги

[ЦЕРКОВНИЙ КАЛЕНДАР

14 серпня - Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього, Семи Мучеників Макка-веїв, Соломонії і Єлеаза-ра, Початок Успенського двохтижневого посту, Медовий чи Мокрий Спас, День хрещення Русі князем Володимиром в 988 році.

15 серпня - Блж. Васи-лія, Христа заради юродивого, Московського чудотворця, Перенесення мощей первомч. арх. Стефана

16 серпня - Прп. Анто-нія Римлянина

17 серпня - Прмц. Єв-докії

18 серпня - Передсвят-кування Преображення Господнього

19 серпня - Преображення Господнє. Яблучний Спас

20 серпня - Свт. Митро-фана Воронежського

ДЕНЬ АНГЕЛА

14 СЕРПНЯ - ОЛЕКСАНДРА, ЛЕОНТІЯ

15 СЕРПНЯ-ВАСИЛЯ, СТЕПАНА

16 СЕРПНЯ - АНТОНА, КУЗЬМИ, ДЕНИСА

17 СЕРПНЯ-ЄВДОКІЇ 20 СЕРПНЯ - МИТРОФА-

НА

Земельні ділянки

• Продається земельна ділянка 6 сотих під забудову на березі річки Ікопоть. Тел. (097) 625 68 44

• Продається земельна ділянка 15 сотих в обжитому районі (Лісовий), є літня кухня, сарай, фундамент, свердловина. Тел. (068)

589 89 46; 3-31-49

• Продається земельна ділянка зі старим будинком по вулиці Попова. Тел. (063) 477 19 45

• Продається дві суміжні ділянки (5 гектарів) у районі міста.Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

Гаражі

• Продається гараж у кооперативі "Беркут". Тел. (067) 505 59 70

Кіоски та інші приміщення

• Продається капітальний склад висотою 4 метри загальною площею 500 кв. м.; 14 сотих землі.Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продається вагончик № 306 на центральному ринку; ціна договірна.Тел. (097) 411 64 98

КУПЛЮ

- вуглекислотні, кислородні балони;

- пивні ящики;

- пивні бочки;

- пивні пляшки;

- кліщі до бочок. ТЕЛ.(067)3817494,

106713721722

ПРОДАМ

Шукаєш редакцію газети

«Перша міська», щоб подати

безкоштовне оголошення?

1

. чЛ ;_____

Відтепер безкоштовне

оголошення можна

вкинути в скриньку для

безкоштовних оголошень!

Для того аби подача оголошень була для іас

максимально комфортною, ви можете

вкинути заповнений

купон із оголошенням у

спеціальну скриньку за

такими адресами:

-  вул.Орджоніиідзе (центральний ринок,

- вуп. Острозького, 6 (Старий універмаг;

-  вул. Острозького, 11 (редакція газети

-  оул. Попова (магазин «Оболонь») • вул. Попова (магазин «Ромашка»)

-  вул. Франка (магазин «Апельсин»)

СКРИНЬКА

безкоштовних '

ОГОЛОШЕНЬ

НЕРША

_М_ міська

магит «Попуиична») і Перша міська»)

Куплю

• Куплю квартиру на першому поверсі під комерційне використання. Тел.(096)39021 18.

Обміняю

• Обмінюються дві двокімнатні квартири на 1 поверсі з індивідуальним опаленням, 60 кв. м. та трикімнатна квартира на З поверсі, 56 кв. м. на великий будинок зі зручностями в доброму стані. Тел. (068)031 52 31

Здам

• Здається однокімнатна квартира в кооперативі "Авіатор"; індивідуальне опалення.Тел. (096) 971 54 56

ТРАНСПОРТ

Продам

• Продаються двері до МОСКВИЧА, фаркоп. Тел. (068) 724 63 16; 3-20-20

• Продається автомобіль ПЕЖО ЕКСПЕРТ, 2000 року випуску. Тел. (097) 502 76 47

• Продається терміново автомобіль ВАЗ-2111,2005 року випуску. Тел.(097)454 96 58

• Продається гірський велосипед за ціною 650 грн.Тел. (096) 225 ЗО 08

БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

• Продаються металева загорожа, двері нові дубові, двері (б/в), балки. Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продаються панелі; ПК - 54-15 у кількості 4 штук; ПК - 54-12 у кількості 1 штука. Тел. (098) 382 34 47

• Продаються нові дубові двері, двері (б/в), вікна (б/в), металева загорожа, труби (б/в). Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

• Продаються крокви з ялини довжиною 6 метрів.Тел. (098) 382 34 47

ПОБУТОВА ТЕХНІКА

• Сім'я зніме квартиру чи будинок на тривалий термін. Тел. (097) 320 48 76.

• Молода порядна сім'я зніме однокімнатну квартиру в місті на тривалий териін.Тел. (068) 011 90 36

• Молода порядна сім'я зніме квартиру в місті на тривалий териін.Тел. (068) 709 37 10

Продам

• Газоблоки, піноблоки, відсівбло-ки, ракушняк, металочерепиця, про-фнастил, пінопласт, клей, сітка, зонти, короїд, фарби, гідробар'єр, паробар'єр, утеплювачі. Дешевше не буває - переконайся сам! Тел. (067) 383 26 17.

• Продається шамотна цегла (б/в).Тел.(096)747 37 57

ВСЕ ДЛЯ ДАХУ

Продаж метало черепиці та метало профілю

виготовлення комплектації для даху та фасаду (відливи, коньки, вітрові планки та інше) продаж водостічних систем: ■ платанова

- металева кольорова

-  металева оцинкована (ринва 11 грн. за м.п.) Д Л Я гідробар' ер, ущільнювач під коньок, само різи та ін.і

________н.Старокостянтинів, тел. (098)892 22 75

Приватне підприємство «Вітал»

пропонує вам придбати продукцію ' власного виробництва:

- кільця залізобетонні діаметром їм, 1,5м;

- залізобетонні днища та кришки;

- перекриття інженерних колодязів їм, 1,5м. Пропонуємо високу якість та низькі ціни.

Можлива доставка.

Тел. 3-06-00.3-30-59, (097] 076 26 64

Продам

• Продаються неробочі холодильник, пральна машинка, швейна машинка. Тел. (068) 681 70 18

• Продається праска радянського зразка, електрична бритва 'ВКАІІМ". Тел. (096) 225 30 08

• Продається газова плита, телевізор (б/в).Тел. (068) 589 89 46; 3-31-49

Куплю

• Куплю автомагнітолу. Тел(067) 383 26 17

V МЕБЛІ, ТОРГОВЕ ' ОБЛАДНАННЯ

Продам

• Продається новий дерев'яний стіл, круглий і прямокутний. Тел. (067) 396 32 83

• Продається комп'ютерний стіл у гарному стані. Тел. (067) 405 65 99; 4-99-49

• Продається дешево два старих дивани-ліжка, роздвижний полірований стіл. Тел. (068) 681 70 18

ПРОДАМ

дерев'яні ящики по 1,5 грн, оптом дешевше. ТЕЛ. (06Л 38174 94, (067137217 22

тлткЩШідт

РІЧКИГСАРАЙТА'Літ КУХНЯ, ПОГРІВ. ПОРУЧ ЛІС

ТЕЛ.(097)28968

і КУПОН ДЛЯ

1 ГОЛОСУВАННЯ*

ПЕРША

ш міська

і Прізвище та ім'я учасника і

1 * Вирізний купон для голосування у

І   конкурс. Цей купон надає право голо-

І   сування лише за одного конкурсанта з І            зарахуванням одного голосу.

міська

безкоштовного

ОГОЛОШЕННЯ

Дані про клієнта обов'язкові для заповнення {в газеті не публікуються)

Прізвище, ім'я

З правилами подачі оголошень ознайомлений І згоден.

Адреса

Телефон

Підпис

КУПОН ДІЙСНИЙ ДО 20.08.2014

V ЦЄЙ КУП°Н Д

УП°Н Да£ ЗМ°ГУ ??рьохном2йх 6Д3КОШТОВНе оголошення")

??рьохном2йах г6

Текст оголошення ідо ю сто у.

ПЕРША МІСЬКА

№ ЗО (126) 14 серпня 2014 року

• Продаються диван-малютка, спальня "Регіна", прихожа, тумба для білизни. Тел. (098) 410 92 32; 4-39-46

• Продаються м'які меблі: диван та два розкладних крісла. Тел. (067) 100 56 96

• Продаються старі куханні столи, буфети. Тел. (068) 681 70 18

• Продається майже новий мЬкий куточок "Лондон" у відмінному стані. Тел. (097) 815 83 81

безкоштовні оголошення, реклама

ОГОЛОШЕННЯ

©

Шукаю роботу

• Шукаю роботу вчителя музики або фортепіано. Тел. (096) 790 02 53

ПОСЛУГИ

РОБОТА

Пропоную роботу

• Потрібні працівники для утеплення стін пінопластом на 4 поверсі будинку. Тел. (067) 100 56 96

• Потрібен водій категорії *Д" на автобус. Тел. (067) 800 65 60

• Запрошуємо менеджерів та торгових представників. Тел. (067) 578 35 03

• Запрошуємо менеджерів та торгових представників. Тел. (067) 578 35 03

• Запрошуємо продавців; час роботи з 16.00 до 20.00.Тел. (063) 468 10 03 ОЛЬГА

• Запрошуємо промоутерів; зарплата 100 грн у день. Тел. (063) 468 10 03

• Догляну одиноку пристарілу людину з наступним правом успадкування житла. Тел. (096) 372 58 71

\ ДИТЯЧИЙ ОДЯГ " ТА РЕЧІ

Продам

• Продається терміново дитячий візочок, зимово-літній варіант, салатового кольору. Тел. (096) 111 20 54

• Продається шкільна форма для дівчинки, розмір 140-152; нові білі туфлі, розмір 36. Тел. (050) 734 16 21; 4-98-37

• Продаються дитячі речі: літній візочок, стільчик для годування, музикальна карусель на ліжечко, коник-гойдалка, постільна білизна, одяг для немовляти. Тел. (050) 734 16 21; 4-98-37

• Продається недорого майже новий укомплектований зимово-літній візочок бежевого кольору. Тел.(093)814 29 07

страхування

АВТОЦИВІЛКА

КАСКО

СТРАХУВАННЯ МАЙНА

ОСОБИСТЕ СТРАХУВАННЯ

СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ

Адреса: вул. К.Острозького, 13,

в магазині «Освіта-плюс»

Тел.: (03854)3-17-84, 098 97 66 521, 067 929 09 42

І ПРАВИЛА ПОДАЧІ ОГОЛОШЕНЬ

Нагадуємо, правила подачі оголошень.

За будь-яких обставин редакція сайтута газети не несе відповідальності за достовірність інформації, яка публікується, а також не дає ніяких гарантій, пов'язаних з публікацією вищевказаних матеріалів.

Інформація приймається і публікується виключно на розсуд редакції.

Лише в тому випадку, якщо Ви згодні з усіма пунктами вищевказаної угоди і умовами публікації (див. нижче), Ви можете користуватися повним обсягом послуг, які надає медіа-проект «Перша міська».

Умови публікацій безкоштовних голошень у газеті, що не містять комерційного змісту:

1. Вчинення дій щодо подачі оголошення, в будь-який передбачений для цього спосіб вважається письмовою згодою* (письмовим добровільним волевиявленням) фізичної особи - подача оголошення на обробку її персональних даних та їх публікацію в межах наданих для друку в газеті та на сайті. * відповідно до п. 6 ст. 6 Закону України від 1.06.10 № 2297-ІУ «Про захист персональних даних» не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди. Відповідно до ст. 2 цього ж закону, персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка іден-

тифікована або може бути конкретно ідентифікована.

2.    Безкоштовно приймаються оголошення приватного характеру (продаж речей б/в, купівля, подарую, шукаю роботу).

Всі інші оголошення, подані з метою отримання прибутку (послуги з продажу нерухомості, комерційна нерухомість, будівництво, послуги перевізників, автосервіс, туристичні, медичні послуги, послуги з працевлаштування та подібне), вважаються комерційними та безкоштовно не публікуються.

3. Інформація від подавачів друкується українською мовою.

4. Безкоштовні оголошення приймаються на вирізних купонах

5. На одному купоні можна замовити публікацію лише одного приватного оголошення з 1 об'єктом продажу

6.  Безкоштовне оголошення публікується протягом 3 тижнів (у газеті - при наявності вільного місця). Обсяг оголошення - до 10 слів

7. Текст оголошення повинен починатися з предмету купівлі/про-дажу/обміну

8. Оголошення про загублені документи, штампи і повідомлення про ліквідацію підприємств приймаються тільки у редакції при наявності відповідних документів

9. Редакція лишає за собою право редакторської обробки поданої інформації з метою надання

• Продається дитячий акумуляторний мотоцикл. Тел. (097) 174 62 08

• Продається недорого шкільний костюм для хлопчика 6-7 класу у відмінному стані (майже новий).Тел. (096) 127 25 52

• Продається новий шкільний костюм для хлопчика 7-8 класу. Тел.(096)127 25 52

ТВАРИНИ, РОСЛИНИ

РІЗНЕ

Продам

• Продаються великопородисті кролі. Тел. (096) 658 58 69; (068) 512 09 58

• Продається цуценя карликового пікінеса. Тел. (097) 788 67 99

• Продаються великопородисті кролі різного віку. Тел. (096) 658 58 69; (068) 512 09 58

Обміняю

• Обмінюється бичок на зерно.Тел. (096) 658 58 69; (068) 512 09 58

Подарую

• Віддам у надійні руки котика. Тел.(067)803 35 75

• Подарую гарних пухнастих кошенят. Тел. (097) 28120 27

• Подарую турботливим господарям пухнастих кошенят, які не вибагливі до харчів. Тел. (097) 281 20 27

Продам

• Продається два автомати-сюрпризи, з яких можна діставати м'які іграшки. Тел. (067) 788 44 07

• Ви вирішили купити нові меблі чи газову плитку, а старі ще в гарному стані. Прийму їх як подарунок або куплю за символічну плату. Твл. 097 47 51 032

• Продається раковина керамічна. Тел. (096) 225 30 08

• Продається труба нержавіюча діаметром 34.Тел. (096) 225 30 08

• Продаються дешево: бочки 200л., залізні старі дивани-кро-ваті, полірувальний стіл. Тел. (068) 681 70 18

Швидка комп'ютерна Допомога

Професійне вирішення будь-яких проблем з комп'ютером

•  Встановлення та заміна операційних систем, будь-яких програм, драйверів, ігор;

■ Комплексне тестування та налаштування комп'ютера;

• Захист від вірусів, встановлення антивірусних програм;^

•  Підключення до Інтернет. Налаштування \М-РІ мереж, роутерів, АО51. модемів;

Модернізація комп'ютера та підбір оптимальної конфігурації за найнижчими цінами              Ійл (ҐЮТ\ ОДЯ 43 ЙЧ

їй форми, зручної для читацького сприйняття.

Оголошення, які не відповідають умовам публікації в газеті, НЕ ПУБЛІКУЮТЬСЯ

10.  Претензії через затримку чи втрату оголошень, відправлених поштою, редакція не приймає

11.  Редакція з читачами не листується

В такому оголошенні зазначається номер контактного телефону або номер поштової абонентської скриньки, або адреса поштового відділення з поміткою «До запитання».

12. Не публікуються оголошення та реклама про купівлю-продаж документів, наркотиків, зброї, отрут, внутрішніх органів, крові та плазми, медикаментів, неліцензованих комп'ютерних програм, державних нагород України, нагород колишнього СРСР та інших країн, паспортів, трудових книжок, дипломів, інших документів; оголошення, що містять таємну та конфіденційну інформацію, які нав'язують політичні чи релігійні погляди, які дискредитують фізичних або юридичних осіб, пропагують проституцію, неприйнятні з етичних міркувань, а також оголошення з проханням про матеріальну допомогу, з пропозицією пересилання грошових сум та інших цінних вкладів як оплати за товар чи послугу; оголошення без зазначення в тексті

номера, дати видачі відповідної ліцензії та назви органа, який її видав, якщо це передбачено діючим законодавством; оголошення, які оформлені нерозбірливим почерком, або без зазначення особи по-давача оголошення та його номеру телефону.

13. Ціни на об'єкти продажу, послуги, заробітна плата (рубрика «Біржа праці») вказуються лише у національній валюті України.

18. Претензії через невихід безкоштовних оголошень редакція не розглядає, оскільки кількість безкоштовних оголошень постійно зростає.

Редакція попереджує: відповідальність за інформацію в оголошеннях несуть їх подавачі.

Іноді автори оголошень можуть бути недобросовісними в контакті з вами.

Будь ласка, будьте обережні та обачливі.

Інформація про усі види діяльності, що є комерційними, публікується в газеті та на сайті у вигляді рекламних блоків, комерційних оголошень, рекламних статей, ба-нерів.

ОСТАННІЙ ТЕРМШ ПРИЙОМУ ОГОЛОШЕНЬ У ПОТОЧНИЙ НОМЕР ТИЖНЕВИКА - вівторок, до 15.00 год.

У рубрику «Терміново в номер» - ВІВТОРОК, до 18.00 год. (подвійна оплата)

АНЕКДОТИ

Вчитель запитує учнів: -Діти, скажіть, скільки буде 7x7 ?

Ну скажи, Вовочка.

-Я не чую, Іван Миколайович.

Вчитель підходить до Вови ближче

і запитує: ■Скільки буде7x7?

- Не чую, Іван Миколайович.

- Обманюєш. А ну давай поміняємося

місцями.

Вовочка заходить за вчительський стіл і запитує:

- Іван Миколайович! Кали ви перестанете ходити до моєї мами? -Тії диви! 1 справді не чути з цієї

парти... *••

-Алло, прокуратура?

- Так, я вас слухаю.

-А мій батько купив Вентлі на

крадені гроші!

-Таня?!

- Тату?!

Лектор:

- Ну скільки можна базікати ? Вийди

замість мене і продовжи! Студент виходить до дошки:

- Всім дякую, лекція закінчена!

*••

- Мамо!.. Мамочко!

-Що, синку?

- У мене під ковдрою якесь чудовисько!

- Яку з нічного клубу привів, така і

лежить... •*•

Білявка в магазині техніки:

- Скажіть, а чим відрізняються ці

два телефони? Продавець:

- Ці два телефони відрізняються тим, що один з них - плеєр, а другий -

фотоапарат.

Лежать двоє у ліжку. Думки жінки: 'Все, він мене більше не кохає, навіть

не дивиться на мене, буде точно розлучення, а в нас маленький синочок, Боже, як він це все сприйме, як він без батька рости буде? Все, завтра ж збираю речі та Іду до мами!' Думки чоловіка: 'Муха. Муха на стелі. Як вона там тримається своїми

маленькими лапкамиТ

***

- Мерзота, ти створений з єдиною ціллю - прислужувати мені, твоєму

панові! Слухайся мене, або я знищу

тебе і весь твій рід!

- Кицюня, кицюня, що ти там

мявкаєш? їсти хочеш? їди до мене,

кис-кис-кис...

***

З постійним зростанням аліментів від колишнього чоловіка у Надії почала закрадатися думка, що, може, колишній не такий вже алкаиі і імпотент... *♦*

На держіспиті з літератури випускник Сидоренко істотно збагатив зміст відомого афоризму Сократа "Я знаю, що я нічого не знаю".

Він додав: 'І знати не хочу". ***

Керівник пожежної охорони

перевальцем, з руками в кишеню.

заходить у кімнату, де зазвичай,

чекаючи на виклик, сидить бригадо,

й спокійно так каже: 'Мужики, нумо

збиратись потрохи, горить офіс

податкової адміністрації...'

•••

Одеський дворик Моня повернувся з риболовлі й скаржиться дружині:

— Усе, Цит, шобя ще хоч раз потів ізЛьовою й Немою на риболовлю...

Та ні за що! —А шо трапилось? ■^ Ти таки собіуявляєш, які жлоби! Приїхали на риболовлю и Лхмови-лись — хто перший рибу зловить, той ставить пляшку, а хто другий

— купує закуску, йшож ти думаєш? Дивлюся, в Льови поплавець на дно

пішов, а він, жлоб, сидить і ніби нічого не бачить. За пару хвилин у Неми потягло, шо аж вудилище зігнулось... а він ні телень... от скупердяї!

— Моня, а в тебе самого хоч клювало? — вирішила поцікавитись жінка.

—Цилечко, рибка моя... та шо ж

тобі таки сказати... я взагалі без

наживи закинув!

Телефон редакції: (067)314 44 09 відділ реиими: (067)664 46 44 Ечімії;                     Ітіікіфикг.пеї

Адреса редакції: Ш00 Хмельницька обл. н. Старокостянтииів, вул. Острозького, 11 електронна версій тижневика

ПЕРША

А міська

Суспільно-політична газета

Засжяш* ті німиць: ПП Афшсьи 0. В.

Голомш» редактор: Ірина Рошж-Капранои

Л/МИ'іідШИЮІІр».

Рекомендована

ціна 2 грн 50 коп

мит

гЧдмціі гакти .Пер** мсьи> м орну «тар.» ггуоліицш і илмш рйипгмш нлгршм « №і*рил > поник» в іргадшиї пустул» имгриї»!- мнеш Відпс*иили«п> " мю рмлу н«

Будь-я« копіювання, у тому числі окроми* частин теши чм юбрахгнь, пуоткумння і репуь**уі*#«, передрук чи 6удь*ке інше поширення інформації а будь-якім формі ті «им 6м то гсінічнмм способом воно ме ідійшомлосі, суюро ибороншк* беї попередньої письмової дещи і Ск»> неповний едання іЛерш ниьи». Відповщпшісл и імп та шп реміим нест рекланодмгць. Відповідальність м доаздірнісп, фмти, манни* імен та іншмл д»м« несуть втори п и кість друку несе друмрнл

Ти» -БвД». їіно***.«И*ПМ.1ч>« П»

Конкурс дитячого фото «Наші сонечка» и

Наближається літо - найпре-красніша і найулюбленіша пора для дітей. Подорожі, відпочинок, нові знайомства та купа яскравих вражень - це ще не повний і перелік того, чому діти обожню-

ють літо.

Редакція газети «Перша міська» 15 травня розпочала конкурс дитячого фото «Наші сонечка». Дорогі читачі, надсилайте нам найоригінальніші та найцікавіші фото дітей (віком до 12 років) на адресу 1ті$ка@икг.пеі.

У листі з фото обов'язково вкажіть: прізвище, ім'я та вік дитини (на фото); адресу та контактний телефон (дитини чи батьків для редакції); короткий опис фото (до 15 слів). Фото приймаються до 1 вересня 2014 року.

Переможець визначатиметься шляхом голосування наших читачів, які мають можливість голосувати на купонах, що друкуватимуться протягом усього терміну конкурсу в газеті на сторінці 14. Наприкінці конкурсу буде обрано трьох переможців, які отримають

4 найбільшу кількість голосів наших читачів.^ | На переможців конкурсу чекають цікаві подарунки та незвичайні

сюрпризи.

памперсьі..

Найбшьши'

планшетів?;

Продаж у кредит, гарантія, сервісне обспуговування

.Телефон ;і

Оформлення

залів квітами

та кульками

Оформлення маї

Декорування фу-ж

та пам'ятних пляшок_

Замовлення весшбнш

букетів та

з живих квітів

м. Старокостянтинів вул. Острозького, 6, Старий універмаг ®             тел. (097) 456 87 05

к

ЄСвітлодар і

ФАБРИКА ВІКОН

а МЕТАЛОПЛАСТИКОВІ

ВІКНА

ДВЕРІ

М- Старокостяитинів, вул. Софійськії, 3/1

ТКАНИН

пропонуг: швейну фурнітуру;

-тканини різної яі

- все для рукоділлі

- все для вишивки і нитками тЛбісеріш; -'шерстянііковдри т'я ватні матраци;

о. (і

ВАНТАЖНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

- по місту;

- по райої

- по обла<

■доУкраші.

послуги ■ вантажників.

Транспорт обладнаний гідробортом. Вантажопідйомність до 3 тонн.

Т8Я106713470780 1063)8011939

16 серпня Зустріч з народним ._ 0 депутатом України Ігорем Сабіем

Субота Школа №1

Та звіт про роботу депутатів Старокостянтинівської міської ради від В0 «Свобода»

Запрошуємо всіх старокостянтинівців!

Тел.(093)824 55 00                                   ,-

металопластикові вікна та двері

і порота, жалюзі, роле

, МОСКІТНІ СІТКИ, ПІДВІКОННЯ

. Оцініть поревлги1

Виклик спеціаліста, замір, доставка, демонтаж-БЕЗКОШТОВНО!

тел.: З 00 83

моб.: 09В 678 42 86

__вул. Острозького) 53/і

(приміщення м-ну ВІКТОРІЯ)

ДОДАТКОВІ ЗНИЖКИ:

-пенсіонерам, інвалідам; -будівельним організаціям.

благодійний фонд «у нас чужих дітей

НЕ БУВАЄ»

Перерахувати кошти можна вже зараз на рахунки благодійного фонду: Код: ЄДРПОУ-39190376

Р/р 26003319439873 у Старокостянтинівському ТВБВ

Ч №10022/094 гЦ Г

АТ «Ощадбанк» ~ ^ Код банку: 315784 тел. 3-11-41, (068) 771 07 10 (для детальнішої інформації). Центральний офіс: вул. Миру, 17/1 (у приміщенні магазину

«Чайка») ,              ,

Сдодаткові знижки: Л БЕЗКОШТОВНО! пенсіонерам, інвалідам; 1. виклик спеціаліста, будівельникам, дилерам^ замір, доставка.

ЛІТНІ ЗНИЖКИ

40%

ДО

Завітайте до нас.-Яаші ціни Вас приємно здивують/

вул. Орджонікідзе,2

(за кафе "Берізка")

РИТУАЛЬНІ ПОСЛУГИ

-катафалк, автобус, вінки;

- д.омовини,(різні;види);

• хрести (різні види);

• таблички, фотокераміка;

- Пам'ятники, |бопк», шриур, «ри,тл, ботітьт).

- якісне встановлення!пам'ятників

вул. К. Острозького, 8/1 ^(у дворі Старого універмагу) тел. ї-03-53 моб. (067) 254 35 65

Ми не дпп оос, а дпп тих. хто буо пч/ ;., ;.і/

мдгдзиниРИТУДЛЬНІ ПОСЛУГИ.

Пропонує комплекс послуг при похвоянні: - катафш. оатоЬус, тнропатаіус — іміч/хпех

труни, хрести, стни то т і достошв;

пам'ятники ійі-ітн, мрсмо/шонриира. граніт.іол>,< ■> та а итмттт).                       МоШ!іВИЙ

фото та таЬптш тталоніртт,,. КРЕдиу

ті'.'і. моб. (0(>7) 7-ІК " тол. 1-36-65          йв

Адреса: »уд. (Ьищонікіл (за ринком и» шиіггі»сміїй трасі)