■г Зміни до нсійного ..онодавства

День

народження -військовоїчастини

Ось і закінчилося літо.

Невблаганно плине час. [ на

календарі знову вересень.

Цей час прекрасний і не-

ювторний. Адже до нас

іриходить чудове шкільне

вято - Перше вересня. Його

іеможливо порівняти ні з

ким іншим. Воно незабутнє

•а чарівне!

ШКІЛЬНИЙ ДЗВО ПРОЛУНАВ В

для 481 першокласника

батьки та гості, ре підготовлені міщення 9 навчаль них закладів відкрили двері для1 4181 учня, в тому числі і для 481 пер-І шачка. Кореспонден-] там нашої га вдалося побу

цього святкового дня у гімназії, ліцеї, ЗНЗ№7 та №3.

Сонячно було на майданчику Старокостянтинівської гімназії. І не лише від гарної погоди, яка врешті змилувалася над школяриками, а й від посмішок, позитивних емоцій, піднесеного настрою. Та найкращими були на урочистостях першокласники і випускники.

(Продовження на 6 ст.)

З нагоди Дня їнань у всіх школах ліста пройшли уро-исті лінійки та вяткові заходи. З очатком нового швчального року, Цнем знань вітали /чнів, батьків, муд->их та самовід-іаних педагогічних ірацівників, що діяться своїми знаннями з молодим майбутнім нашої цержави, представники виконав-юго комітету, уп-іавління освіт

ї урок від Сергія Бубки!

кл.

Дітям додадуть ще чотири щеплення

ВІДЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

У більшості з нас пер-

ше вересня асоціюється зі школою та лункими дзвіночками. Але є цього дня у календарі.ще одне свято - професійний день великої когорти тих, хто власною справою сприяє розвитку України, краю, рідного міста.

Напередодні Дня підприємця у міській раді вітали кращих преставиків цієї галузі, яка у Старокостянтинові охоплює 273 стаціонарних підприємства торгівлі, 34 об'єкти громадського харчування, 85 об'єктів побутового обслуговування, 490 об'єктів дрібнороздрібної мережі. За останніми даними (станом на 1 серпня 2013 року) в місті зареєстровано 2825 фізичних осіб-підприємців. Час доводить - наше місто сприятливе до розвитку бізнесу, з року в рік воно поповнюється новими комфортними магазинами, закладами громадського та побутового обслуговування, населенню надається широкий спектр різноманітних послуг.

То ж недарма міський голова Микола Мельничук, вітаючи підприємців зі святом, назвав їх тими, хто розвиває місто,

сприяє надходженням до бюджету, створенню робочих місць. Окрім того, підприємці - активні члени нашої громади, перші помічники у загальноміських справах, все частіше вони стають спонсорами конкурсів, акцій, допомагають тим сім'ям, що перебувають в кризі, дітям-сиротам, малозабезпеченим.

Грамотами та подарунками міський голова особисто нагородив тих, хто у цьому році за результатами діяльності визнані кращими у сфері підприємництва: Миколай-чука Степана Степановича -фізична особа - підприємець, надання послуг з пасажирських перевезень; Сімоненка

Євгенія Олександровича -фізична особа - підприємець, надання послуг в 3-Д кінотеатрі та громадському харчуванні, Демидаса Євгенія Анатолійовича - фізична особа-під-приємець. надання послуг по технічному обслуговуванню автомобілів та з миття машин, Варвянського Олега Валері-йовича - фізична особа-під-приємець, роздрібна торгівля непродовольчими товарами.

Відтак Микола Степанович висловив сподівання нате, що співпраця між міською владою і представниками бізнесу матиме продовження та принесе добробут рідному місту.

Ірина САПЧУК

ГАЛУЗЬ ОСВІТИ ЗАЛИШАЄТЬСЯ

У минулу середу серпнева конференція педагогічних працівників міста зібрала у ЗОШ І — 111 №1 учительські делегації з усіх навчальних закладів міста. Зібрання відбулося за участі міського голови Старокостянтинова Миколи Мельничука, начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради Надії Щербань, заступника міського голови Сергія Чер-новського, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Валентини Янзюк, директорів, ? заступників та голів профспілко- £ вих комітетів навчальних закладів £ міста.

(Закінчення на 3 ст.)

У МІСТІ ПРІОРИТЕТНОЮ

/> В УКРАЇНІ

>М                            '.Україна

керуватиметься

національними Інтересами

у відносинах з

інтеграційними

об'єднаннями», -

Президент

«Нам треба знайти прагматичні рішення, і наші національні інтереси завжди будуть покладені в основу відносин України як з Європейським Союзом, так і з Митним союзом», -сказав Глава держави під час інтерв'ю українським телеканалам. Говорячи про взаємини України з Митним союзом, Віктор Янукович зазначив, що Україна має шукати порозуміння у взаємовідносинах з цим об'єднанням. Під час інтерв'ю Глава держави виклав свою позицію щодо широкого кола тем, зокрема, європейської інтеграції, соціально-економічного розвитку країни, внутрішньополітичної ситуації та зовнішньої політики.

Президент вимагає суттєвого поліпшення якості соціальних послуг, що

І Про це заявив Уловні |ий Президента Україні З^итини Юрій Павленко за результатами зустрічі та аналізу діяльності фахівців соціальної роботи Тернопільської області. «Зустрічі з фахівцями со-цальної роботи виявили значні прогалини в розумінні ними своїх завдань, суті роботи та, головне, очікуваного результату від своєї діяльності. А результат має бути один - реальне вирішення проблеми сім'ї, а не кількість наданих соціальних послуг, чим, на жаль, звітують соцпрацівники», - наголосив Ю.Павленко. За словами Уповноваженого, Міністерству соціальної політики необхідно якнайшвидше затвердити чіткі методики та індикатори оцінки роботи фахівців соціальної роботи з різними категоріями сімей з дітьми.

Українська освіта має бути інтегрована

до європейської Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості інтеграції української освіти до європейської освітньої системи.—Ми будемо прагнути до того, щоб наші діти отримували якісну конкурентоспроможну освіту. Освіту, яка була б інтегрована в європейську і світову»,- сказав він під час виступу з нагоди Дня знань. Глава держави також вважає необхідним приділяти значну увагу розвитку дошкільного виховання. «Наше завдання - зробити все, щоб наші діти були готові до навчання о школах, і кожного року ми повинні відкривати нові навчальні дошкільні заклади», - сказав Віктор Янукович. Одним із головних завдань Президент назвав створення гідних умов роботи вчителів. «Я хотів би, щоб ми не забували при цій роботі про престижність праці вчителя, про умови роботи наших вчителів», - підкреслив Глава держави.

У КРАЇ

Ключове слово

Напередодні початку нового навчального року, відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та, споріу. У ході засідання участь у якому взяли понад 500 осіб, а це керівництво області, Департаменту, начальники управлінь, керівники навчальних закладів, представники батьківських комітеіів, обговорили стан готовності навчальних закладів до нового навчального року та впровадження нових державних стандартів початкової, базової, повної загальної середньої освіти. «Пріоритетним напрямком роботи влади усіх рівнів є впровадження низки важливих соціальних ініціатив Глави держави В. Януко-вича, серед яких - "Діти -майбутнє України-', - зазначив В.Ядуха. Очільник краю наголосив, що сьогодні освіта - одна із найважливіших галузей у державі, і дуже багато зроблено для її розвитку та модернізації.

Вшанували підприємців області Уже традиційно у першу неділю вересня в нашій державі відзначається День підприємця. В сесійній залі обласної ради з даної нагоди відбулися урочисті збори, участь у яких взяли представники підприємницької спільноти Хмельниччини. Заступник голови ОДА Леонід Гураль привітав присутніх з наступаючим святом, висловив глибоку повагу та щирі побажання всім підприємцям, які відіграють важливу роль в соціально-економічному розвитку Подільського краю та України. Окремо він підкреслив: "Динамічне зростання економіки регіону забезпечують 11,0 тисяч малих та середніх підприємств та 66,5 тисяч приватних підприємців, якими за 6 місяців поточного року перераховано до бюджету понад 1,0 млрд. грн. платежів, у тому числі суб'єктами малого бізнесу - 320.0 млн. грн., що на 18,0% більше минулоріч-ного показника».___________

Оновлено обласний

державний

нотаріальний архів

Символічно, що саме у

професійний день нотаріуса в обласному центрі відбулось урочисте відкриття осучасм, ного обласного державно; нотаріального архіву. З по,, війним святом нотаріусів і виз-начнрю подією для області привітав голова ОДА Василь Ядуха. «Сьогодні свято для всієї області, адже нове приміщення нотаріального архіву - це насамперед можливість пересічним громадянам в найкоротший термін, у зручних умовах, отримати якісні послуги - одержати дублікат втраченого документа чи отримати архівну довідку. Переконаний, що дана установа дозволить покращити роботу нотаріусів регіону та служитиме кожному жителю області »,- зазначив у вітальня .промові очільник краю. ^Я

29 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Старокостянтинівськоїміськоїради, на якому було розглянуто,

обговорено та прийнято рішення з питань розвитку та

життєдіяльності громади та міста вцілому.

Про організацію в місті чергового призову громадян України на строкову військову службу доповідав заступник міського голови С.Г.Чер-новський.

Про стан організації роботи Старо-костннтинівської ЖЕК та ККП щодо розрахунків за надані житлово-комунальні послуги, проведення претензійно-позовної роботи з боржниками доповідали керівники та бухгалтери підприємств. Зокрема, йшлося про

можливість стягнення боргів зі злісних неплатників, серед яких чимало доволі забезпечених людей, налагодження дієвої претензійно-позовної роботи, які дадуть змогу комунальним підприємствам забезпечити стабільну роботу та надання послуг.

Крім того, було знято з контролю виконані рішення виконкому, внесено зміни до складу комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню або пересадженню, від-

тепер у комісії працюватиме депутат ПД.Михайлюк. Рішенням виконавчого комітету затверджено тариф на оплату навчання сімей в РЦРРД, який становитиме 3 грн. за 1 заняття, надано житлу статус "соціального", взято на квартирний облік, затверджено рішення житлової комісії про зарахування на квартирний облік військовослужбовця, внесено зміни до квартирно-облікової справи та ін.

РЕД.

управління соціального захисту інформує

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ІНВАЛІДІВ

Підвищення рівня соціальної захищеності та якості життя осіб з обмеженими фізичними можливостями, є головним напрямком модернізації країни у 2013 році. Згідно з міжнародними стандартами та вдосконалення національного законодавства у сфері захисту прав осіб з інвалідністю, відбуваються зміни підходів до вирішення проблем інвалідності.

Законом визначено, що інвалідом є особа зі стійким розладом функцій організму, що при взаємодії із зовнішнім середовищем може призводити до обмеження її життєдіяльності. Держава зобовязана створити умови для реалізації нею прав на рівні з іншими громадянами та забезпечити їх соціальний захист.

Соціальний захист інвалідів у Законі України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні № 4213Л/І (4213-17) від 22 12.2011 року, визначено складовою діяльності держави та вказано, що він полягає у наданні пенсії, державної допомоги, компенсаційних та інших виплат, пільг, соціальних послуг, здійсненні реабілітаційних заходів, встановленні опіки (піклування) або забезпеченні стороннього догляду.

Інваліди забезпечуються засобами спілкування, що полегшують їх взаємодію між собою та з іншими категоріями населення. Інвалідам та дітям-інвалідам надаються безоплатно або на пільгових умовах послуги з соціально-побутового і медичного обслуговування, технічні та інші засоби реабілітації (засоби для пересування, протезні вироби, мобільні телефони для письмового спілкування тощо), вироби медичного призначення на підставі ІПР, автомобілі за наявності медичного висновку.

Навчальні заклади надають освітні послуги інвалідам нарівні з іншими громадянами, шляхом створення належного кадрового, матеріально-технічного забезпечення розумного пристосування, що враховує індивідуальні потреби інваліда.

Підприємства, установи та організації (незалежно від форми власності та господарювання, виду діяльності і галузевої належності), фізичні особи, які використовують найману працю, у разі працевлаштування інвалідів забезпечують розумне пристосування робочих місць таких осіб.

Дотація (кошти) на створення спеціального робочого місця виділяються Фондом соціального захисту інвалідів на покриття витрат роботодавця на створення робочого місця для інваліда. Дотація надається роботодавцю за місцем його обліку в територіальному органі Пенсійного фонду як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Для працевлаштування безробітних осіб з обмеженими фізичними можливостями, професійно-кваліфікаційний рівень або досвід роботи яких не відповідає вимогам роботодавця, міськрайонний центр зайнятості організовує професійне навчання таких інвалідів.

Для отримання дотації роботодавець подає обласному Фонду соціального захисту інвалідів необхідний пакет документів затверджений даною постановою.

Перерахування дотації здійснюється в розмірі фактичних витрат на створення спеціального робочого місця, але не більше ніж у сумі що зазначена у договорі про надання коштів.

Згідно чинного законодавства інвалід (законний представник недієздатного інваліда, дитини-інваліда) бере участь у виборі технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення, реабілітаційних послуг і санаторно-курортного лікування в межах індивідуальної програми реабілітації у порядку визначеному Кабінетом Міністрів. Інваліди мають право на безоплатне забезпечення санаторно-курортними путівками.

Порядок та умови визначення потреб у зв'язку з інвалідністю встановлюються на підставі висновку медико-

соціальної експертної комісії та з врахуванням здібностей до професійної і побутової діяльності інваліда. Види і обсяги необхідного соціального захисту інваліда надаються у вигляді індивідуальної програми медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації.

При цьому інваліду залишено право відмовитись від будь-якого виду, форми та обсягу реабілітаційних заходів, передбачених ІПР, або від усієї програми в цілому.

Назви технічних та інших засобів реабілітації інвалідів приведено у відповідність до міжнародних стандартів і здійснено їх перегрупування.

До технічних та інших засобів реабілітації якими забезпечуються особи з обмеженими фізичними можливостями через органи соціального захисту населення належать: протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття, спеціальні засоби для самообслуговування та догляду, протези та ортези верхніх та нижніх кінцівок, ортези на хребет, засоби для пересування, допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, меблі та оснащення, спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Інваліди першої та другої груп мають право на позачергове пільгове встановлення квартирних телефонів за рахунок видатків, що здійснюються з місцевих бюджетів і враховуються під час визначення обсягу міжбю-джетних трансфертів.

Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів здійснюється у вигляді грошових виплат (пенсій, допомог, одноразових виплат) забезпечення медикаментами. Види необхідної матеріальної, соціально-побутової і медичної допомоги інвалідам визначаються органами меди-ко-соціальної експертизи в індивідуальній програмі реабілітації.

Н.М.ВЛАДИМИРСЬКА, начальник відділу

нововведення

З 1 вересня майбутні військові льотчики переходять на "п'ятирічку'

У Харківському університеті Повіт-

факультетів, начальники кафедр, співробітники наукового центру Повітряних Сил Збройних Сил України та викладацький склад.

Учасники обговорили актуальні питання організації навчального процесу у 2013-2014 роках, новації, які вступили в силу цього року. Так, серед нововведень було названо перехід з 4-х років підготовки військових льотчиків на "п'ятирічку"

ряних Сил імені Івана Кожедуба    впровадження триступеневої концеп-

проведено дводенні навчально-мето-    ції підготовки льотчиків. Згідно з

дичні збори, участь у яких взяли ко-    останніми змінами передбачено,1 що

мандний склад університету та    перше ознайомлення курсантів з не-

бом відбуватиметься на низьких швидкостях на легкомоторних машинах типу ХАЗ-30. На другому рівні курсанти підійматимуться у небо вже на літаках Л-39 "Альбатрос" та транспортних Ан-26. А на вищій сходинці випускники сідатимуть у кабіну бойових літаків типу МіГ-29.

Виконуючий обов'язки начальника університету військовий льотчик першого класу полковник Андрій Алімпієв, підсумовуючи, підкреслив, що Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба повністю готовий до нового навчального року.

соціальний захист

Микола Шамбір: Я не розумію,

чому соцзахист жінок

ставиться в противагу чиємусь

прибутку

З 1 липня українкам до страхового стажу зараховують відпустку по вагітності та пологах (декрет). Ця норма викликала доволі неоднозначну реакцію. Щоб розібратися в нововведенні, а також в тому, хто від нього отримає зиск, ми звернулися до директора Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Миколи ШДМБІРА.

-  Сьогодні активно обговорюється тема так званого податку на вагітність...

- Давайте почнемо з того, що податок на вагітність вигадав той, хто в очі не бачив зміни до законодавства, про які йдеться. Дійсно, з 1 липня жінкам до страхового стажу зараховується відпустка по вагітності та пологам. Це 126 днів (70 днів до пологів та 56 днів після). Для цього роботодавець сплачує єдиний соціальний внесок - без нього страховий стаж не зараховується. На сьогодні це 33,2% від розміру виплат, що нараховують жінці. Стільки ж платиться до пенсійного фонду і з лікарняних. Крім того, аналогічною є частка ЄСВ, яку сплачують до пенсійного фонду із заробітної плати.

-  Чи суттєво вплинуть ці чотири додаткові місяці страхового стажу на розмір пенсії?

-  Крім того, що дійсно вплине на розмір пенсії, це ще й морально-етичне питання, питання ставлення держави до жінок. До мене надходило багато скарг, у яких нас звинувачували у бездіяльності саме у цьому питанні.

- Чи готовий бізнес до цього нововведення? Чи не захочуть роботодавці перекласти фінансовий тягар на вагітних жінок і тих, хто тільки думає про дітей?

-  Чесно кажучи, я не розумію, чому соціальний захист жінок ставиться в противагу чиємусь прибутку. Скажіть, будь ласка, коли ви йдете на лікарняний, яких за 3-4 роки може назбиратись декілька місяців, роботодавець висуває вам якісь вимоги? Давайте тоді казати про "податок на хворобу", адже за той час, коли ви хворієте, роботодавець також сплачує ЄСВ.

Зміни до пенсійного законодавства ухвалили 340 народних депутатів - за них проголосувала як влада, так і опозиція. Тобто важливість цього питання дозволила створити в парламенті навіть певну ситуативну просоціальну більшість, що, погодьтесь, буває не часто. До розгляду у Верховній Раді документ погоджувався як з профспілками, так і з роботодавцями, про що є їх офіційні позиції.

-  Але ж все одно, реалізація цієї норми - додаткове фінансове навантаження на роботодавця.

- Як я вже казав, ця пропозиція була погоджена із спільним представницьким органом роботодавців і вони підтримали не тільки необхідність зараховувати жінкам до страхового стажу період перебування у декретній відпустці, ай розмір відрахувань, пов'язаних із цим.

Інше питання - недобросовісні роботодавці. На таких підприємствах і понаднормові не оплачуються, І з лікарняними проблема, й Інші соціальні гарантії, закріплені законодавчо, не виконуються. Ці підприємці роблять і робитимуть усе можливе, щоб за рахунок своїх співробітників мінімізувати видатки.

- Експерти стверджують, що це нововведення ставить у нерівні умови жінок по відношенню до чоловіків і порушує тендерну рівність.

- Навпаки, породіллі отримали соціальний захист, якого раніше в них не було. Тобто, якщо у лютому цього року хтось, катаючись на лижах впав, і дуже невдало поламав ногу, то ті декілька місяців, які він лежаву лікарні та проходив реабілітацію, пішли йому до страхового стажу. А ось жінка, яка народила дитину у тому ж лютому і їй виписали аналогічний лікарняний, безповоротно викреслила зі свого страхового стажу ці 4 місяці. Хіба це справедливо? З липня жінкам цей період вже зараховується до страхового стажу. Саме це, на мою думку, і забезпечує тендерну рівність.

-  Ми спілкувалися з жінками І вони все ж побоюються, що тепер роботодавці будуть їм зменшувати зарплату, чи взагалі звільняти.

■ В мене до вас зустрічне питання: серед тих вагітних, яких ви опитали, чи була хоча б одна, яка після подібних спроб роботодавця звернулась із заявою про правопорушення? Кодекс законів про працю, а саме стаття 184, передбачає чітку заборону звільняти вагітних жінок чи зменшувати їм заробітну плату -відповідальність як адміністративна, так і кримінальна. Повноваження по контролю покладені на Держпраці. Однак прийти з позаплановою перевіркою інспектори можуть тільки на підставі офіційної заяви. Через це за перше півріччя цього року було зафіксовано трохи більше 20 таких порушень по всій Україні.

- Проте зазвичай жінки не хочуть звертатися із заявами, бо знають, що потім їм створять усі умови, щоб вони самі звільнились.

- Ось бачите, до якого висновку Ви зараз прийшли. Тож справа все таки не в законі, а саме в роботодавцях, які не хочуть нести відповідальність за своїх співробітників і безчесно ставляться до вагітних жінок.

У тому то й наша біда, що бездіяльність постраждалих у таких ситуаціях і провокує безкарність недобросовісних роботодавців. Ми не можемо покарати підприємця, якщо про своє звільнення вагітна розповіла тільки подрузі. Крім того, в усьому світі на захисті працівників стоять не тільки державні органи, а й профспілки.

Любомира КОВАЛЬ, "Урядовий кур'єр"

3 12 липня через офіційний веб-сайт Головного управління юстиції у Хмельницькій області здійснюється попередній електронний запис на прийом до усіх відділів , державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційних і                                           служб області.

Єдиний соцвнесок стане платити простіше

Українським підприємствам для оплати єдиного соціального внеску відтепер не доведеться оббивати пороги кабінетів чиновників. Таку думку висловив член ради Спілки аудиторів Михайло Крапивко, коментуючи передачу функцій щодо справляння єдиного соцвнеску від Пенсійних фондів до органів доходів і зборів .

"Головна зміна полягає у тому , що відтепер підприємствам не доведеться контактувати для оплати цього податку з купою чиновників. Раніше ситуація була така, що ми мали три соціальні фонди. Потім все об'єднали в єдиний соціальний внесок і доручили Пенсійному фонду" , ■ зазначає експерт. Тепер, за його словами, підприємцям достатньо буде контактувати з однією особою із Міністерства доходів і зборів.

"Відтепер все буде зосереджено у Міністерстві. По суті, для підприємців все зійдеться в одному сер-вісному центрі", - додає Крапивко.

Виробники обіцяють стабільні ціни на хліб до кінця року

Активна робота Аграрного фонду щодо пільгових поставок борошна хлібозаводам сприяє стабілізації ціни на хліб до кінця року. Таку думку висловив голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко.

"Думаю, до кінця року ми не побачимо істотного подорожчання хліба. Зараз досить активно працює Аграрний фонд, виділяючи підприємствам борошно дешевше ринкової вартості. Тим самим він забезпечує підприємства десь на 25% від добової потреби у промисловому хлібопеченні", -зауважив він. У той же час, за його словами, стабілізувати ціни на хліб повинні низка підписаних меморандумів місцевої влади та виробників хлібобулочних виробів. Васильченко зазначає, що частково можуть вплинути на вартість хлібобулочних виробів вимоги уряду щодо підняття зарплат на підприємствах харчової промисловості.

Восени цього року до лав ЗС України ^                      буде здійснено

останній призов

Про це 30 серпня, під час брифінгу на тему: "Останній призов. За крок до контрактної армії" наголосив Міністр оборони України Павло Лєбедєв.

Загалом цієї осені, востаннє перед переходом на контрактну службу, планується призвати 10 тисяч 800 новобранців.

- Восени цього року відбудеться останній призов. На строкову служ-буу Збройні Сили буде призвано 5 тисяч чоловік. Ми плануємо поставитикрапкувцьомупитанні, -наголосив Павло Лєбедєв.

Інші 4 тисячі 800 чоловік буде направлавлено до підрозділів Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, і ще 1 тисячу - до Державної спеціальної служби транспорту.

Українці поспішають в банки відкривати рахунки

З 1 вересня в країні обмежили розрахунки готівкою. Ріелтори не чекають застою на ринку. Українці вже відкривають рахунки в банках, щоб оформити угоди купівлі-продажу понад 150 тисяч гривень.

В банках розповіли про проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з новими правилами обмеження обігу готівки. "У майбутньому ж банки зіткнуться з новою проблемою, спровокованою вимогою про безготівкову проплату угод на понад 150 тис. грн, - вони отримають вантаж з мертвих, тобто практично непрацюючих рахунків, - повідомив член правління "Промінвестбанку" Владислав Кравець. - Більшість рахунків, які відкриються сьогодні під купівлю квартири або тієї ж машини, будуть використані один раз, максимум два - під ще одну схожу угоду. А весь інший час вони будуть простоювати".

До 2017 року на реформування української армії заплановано виділити 131 мільярд гривень

-  Реформа Збройних Сил України розрахована до 2017 року включно. На цей період передбачений і бюджет армії, який становитиме 131 мільярд гривень, - сказав Павло Лєбедєв.

За словами Міністра, на бойову підготовку за цей період буде виділено 12 млрд. грн., на переозброєння армії - 24,7 млрд. грн., утримання ЗС України - 90 млрд. грн.

Зі 180 тисяч військовослужбовців української армії сьогодні 80 тисяч

-  бойовий склад, а 100 - підрозділи тилового забезпечення.

-  Після реформи армії чисельність бойових частин становитиме 70 тисяч, а тилового забезпечення

-   50 тисяч чоловік, - наголосив Міністр оборони Павло Лебедєв

Він відмітив, що на реформування Збройних Сил передбачається виділити 131,5 млрд. грн.

конференція працівників освіти

ГАЛУЗЬ ОСВІТИ ЗАЛИШАЄТЬСЯ У МІСТІ ПРІОРИТЕТНОЮ

(Закінчення- Поч. на 1 ст.) Освітяни традиційно підбили підсумки щодо розвитку освітянської галузі Старокостянтинова у минулому 2012-2013 навчальному році та намітили основні завдання на новий навчальний рік.

Але найпершими вчителів, гарним вкраїнським таночком та щем-ними віршованими рядками, звичайно, вітали талановиті учні.

Начальник управління освіти Надія Щербань підсумувала досягнення минулого навчального року, визначила проблемні питання та сформулювала завдання на новий 2013-2014 навчальний рік. Вона зазначила. що у новому 2013-2014 навчальному році освітяни і надалі працюватимуть щодо забезпечення якісних освітніх послуг, реалізації соціальних ініціатив Президента України, виконання Указу Президента України "Про національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року", впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти. І підкреслила: 'Тільки завдяки працьовитості, самовідданості, наполегливості педагогів, у тісній співпраці з батьками вихованців та громадськістю ми можемо досягати мети, реалізувати важливі освітянські питання". Тож побажала вчительській громаді здобутків і досягнень у справі навчання і виховання юних громадян України, міцного здоров'я, наснаги, творчості, радості від спілкування з дітьми.

У своїй доповіді перед делегатами конференції Надія Михайлівна розповіла про роботу дошкільних закладів міста, які успішно здійснюють освітній процес відповідно до базової програми розвитку дитини дошкільного віку "Я у світі". У 9

Словом, потребує подальшого вдосконалення матеріально-технічна база дитячих садочків, є над чим працювати і в питанні забезпечення всіх бажаючих місцями у ДНЗ. А відтак проблемними питаннями, над якими управління освіти працює спільно з виконавчим комітетом міської ради, залишається вивільнення групових кімнат ДНЗ№6 та ДНЗ№8, де знаходяться Центр раннього розвитку дитини та реабілітаційний Центр дітей-інвалідів.

Особливу увагу у своєму виступі Надія Михайлівна приділила організації навчального процесу у школах нашого міста. У 9 навчальних закладах Старокостянтинова, два з яких - гімназія та ліцей - є інноваційними, у минулому навчальному році здобули освіту 4126 учнів. Належна увага приділялася організації профільного

тивалі хорових колективів, танцювальних колективів, солістів, вокальних груп, читців авторської поезії, традиційні свята. Спрямовуються зусилля на виконання програм фізичного виховання молоді, пошуку "спортивного резерву" з обдарованої учнівської молоді на підготовку висококваліфікованих спортсменів -членів збірних команд міста, області, України.

У міському етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін брали участь 510 учнів, з них призерами стали 234 учні. Призерами II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад стали 234 учні. Найбільшу кількість переможців II етапу Всеукраїнських предметних олімпіад підготували педагогічні колективи гімназії, ліцею, ЗОШ І- III ст. № 8, ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, ЗОШ І-ІІІ ст.№7.

дошкільних закладах здобували освіту 1600 дітей. Охоплення дітей 3-6 років дошкільною освітою у місті, за словами Надії Михайлівни, становить 100%. Цікаво, що у садочках успішно діють школи педагогічної майстерності, зріс творчий потенціал педагогів ДНЗ. Радує й те, що усі ДНЗ Старокостянтинова забезпечені комп'ютерами, мають свої сайти. Цікавим і відповідальним став минулий навчальний період для ДНЗ№6, який презентував досвід роботи колективу з проблеми "Здоров'язбережувальні технології у дошкільних навчальних закладах" на обласному та Всеукраїнському рівнях. А ось на базі ДНЗ№5 відбувся 1 етап Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості "Сузір'я талановитих дошкільнят". В усіх ДНЗ на сьогодні проведено якісні поточні ремонти і вони готові прийняти малюків у дружну родину, проте не оминула начальник управління освіти Надія Щербань і проблемні питання: ремонт покрівель ДНЗ№6,8,3, капітальний ремонт тротуарів ДНЗ№7, заміна сантехнічного обладнання, придбання ліжок тощо.

навчання учнів 10-11 класів. У ЗНЗ міста функціонували класи української та Іноземної філології, технологічного, математичного, інформаційно-технологічного профілю.

Начальник управління освіти відзначила, що аналіз результативності участі учнів профільних класів ЗНЗ у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, інших конкурсах свідчить про позитивні тенденції у ліцеї і гімназії, успішно виступають на міських та обласних олімпіадах з фізики учні ЗНЗ№7, де Є технологічний профіль, учні класів технологічного та інформаційно-технологічного профілів ЗНЗ№8. При міському методичному кабінеті створено інформаційний банк "Обдарованість", до якого минулого навчального року внесено 459 дітей, успішно працює міська філія Хмельницького територіального відділення МАН України.

У ЗНЗ міста проводяться конкурси художньої самодіяльності, виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, міські фес-

В обласному етапі брали участь 63 учні, левову частку - 20 призових місць принесли гімназисти.

У 2012-2013 навчальному році у міському етапі конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України брали участь 69 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. В обласному етапі конкурсу, в якому брали участь 31 учень міста, призерами стали 16 учнів. Нагороджені дипломами: І ступеня -2 учні (ліцею-1, гімназії - 1), II ступеня - 6 учні {4 - ліцею , 2 - гімназії), III ступеня -8 учнів (3 - ліцею, 2 -гімназії), по 1 учню ЗОШ №1, №7, №8. З вдячністю звернулася начальник управління до педагогів, які виховують обдаровану юнь.

До речі, усі наші 16 призерів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН та 16 призерів II етапу учнівських олімпіад були учасниками обласного свята, на якому їм вручили дипломи лауреатів та премії. Цінними подарунками на святі були відзначені директори загальноосвітніх навчальних закладів області, де найкраще поставлена робота з обдарованими дітьми, серед них - Фран-чук Т.І. та Журибіда Л.М. А на традиційному щорічному святі вшанування обдарованих дітей "Таланти твої, рідне місто" переможцям обласних етапів олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт були вручені цінні подарунки міським головою Мельничуком М.С.

Розповіла Надія Михайлівна про значні перемоги юних старокостян-тинівців у конкурсах художньо-естетичного напрямку: учні та 9 колективів закладів освіти міста стали переможцями на обласних етапах, З учні та 1 колектив - призерами на Всеукраїнських етапах.

Також у доповіді йшлося про досягнення власне педагогів міста.

Виставка педагогічних інновацій та передового педагогічного досвіду

стала одним із засобів формування інноваційної культури освітян міста. У 2013 році на виставці було експоновано 195 робіт педагогічних працівників ММК, 9 дошкільних навчальних закладів, 9 загальноосвітніх навчальних закладів, МНВК, МЦДЮТ. СЮТ, ДЮСШ. Рішенням експертних комісій кращими визнано 127 робіт педагогічних працівників. 19-20 груд-

ня 2012р. було проведено І (міський тур) Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2013". Переможцями конкурсу стали: у номінації "Фізика": Бондарчук Сергій Михайлович, вчитель гімназії; у номінації "Інформатика": Вапнічний Сергій Дмитрович, вчитель гімназії; у номінації "Музичне мистецтво": Михайлюк Інна Георгіївна, вчитель ліцею. В обласному етапі конкурсу брали участь усі переможці міського етапу. Лауреатом журі визнало Вапнічного Сергія Дмитровича.

Особлива увага приділялася здо-ров'юдітей, щодо попередження правопорушень, злочинності та запобігання дитячій бездоглядності, а ще шкідливих звичок, алкоголізму, тютю-нопаління, наркоманії, жорстокості, насильства серед дітей та підлітків.

І, звичайно, важливим завданням для вчительської плеяди є і було виховання патріота України, духовно багатої з високими моральними якостями особистості.

Сьогодні усі заклади освіти міста активно працюють над виконанням заходів щодо проведення у 2013 році Року дитячої творчості. Учні та вчителі беруть активну участь у конкурсах, акціях, спортивних змаганнях, масових заходах.

За наслідками проведених змагань найвищих результатів у підготовці учнів до участі у змаганнях досягли вчителі фізичної культури: Онуфрій-чук В.І.(ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1), Козак О.І. (ЗОШ І-ІІІ ст.№ 3), Назарова М.А., Щербатюк С.С. (ЗОШ І-ІІІ ст.№ 7), Яремчук Я.Б. (ЗОШ І-ІІІ ст№8), Кур'євич ТА.(гімназія).

Протягом 2012-2013 навчального року учні загальноосвітніх навчальних закладів міста брали участь у IV Спортивних іграх школярів області, де посіли II загальнокомандне місце з 26 команд, а команда ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 в обласних змаганнях "Джура" посіла І місце і представляла Хмельницьку область у Всеукраїнських змаганнях (керівники Скурський С.А., Севернюк І.В.).

У своєму виступі Надія Михайлівна зупинилася на таких украй важливих питаннях, як належна організація харчування школярів, проведення оздоровчої кампанії дітей міста.

Начальник управління освіти роз-повіла також про роботу та неабиякі

здобутки МНВК та трьох позашкільних закладів, міського Центру дитячої та юнацької творчості, міської станції юних техніків, дитячо-юнацької спортивної школи, 108 вихованців якої стали переможцями та призерами обласних змагань, 4 - чемпіони України, 3 - призери.

Особливою темою для розмови стала матеріально-технічна база закладів освіти. Надія Михайлівна зазначила, що особлива увага приділяється технічному стану приміщень, проведенню ремонтних робіт тощо.

І наголосила, що у цілому навчальні заклади підготовлені до початку навчального року. Відтак, начальник управління щиро подякувала керівникам закладів освіти міста, батьківській громадськості за якісну підготовку до нового навчального року.

Цікавими були виступи педагогів загальноосвітніх та дошкільних закладів міста, вони стосувалися і нагальних питань навчального процесу, і впровадження інноваційних технологій, і національно-патріотичного виховання як складової моделі школи, а також забезпечення наступності в роботі дошкільного та загальноосвітнього навчального закладу, створення розвиваючого середовища у ДНЗ міста та багатьох інших нововведень, впроваджених не деінде, а у дитсадочках та школах Старокостянтинова. Педагоги щиро ділилися з колегами власними напрацю-ваннями та досвідом.

Учасників конференції вітав міський голова Микола Степанович Мель-ничук, який зазначив, що в розбудові національної системи освіти саме учителю відводиться сьогодні найбільш значима роль виховання патріотів України, рідного міста. Він висловив сподівання, що забезпечити нову якість освіти, адекватну сучасному суспільному життю, під силу педагогічній громаді Старокостянтинова, яка з року в рік виховує талановитих творчих учнів, що приносять славу місту.

У своєму виступі міський голова торкнувся найбільш гострих проблем міста та держави вцілому, як то дефіцит бюджету, недостатнє фінансування, зокрема, освітньої галузі тощо. І все ж, вчительську громаду Микола Мельничук без перебільшення назвав елітою міста, яка у складних умовах сьогодення покликана зростити справжнього громадянина України, П щирого патріота. "А міська влада, - підкреслив Микола Степанович, - і надалі робитиме усе можливе, аби всебічно підтримувати розвиток освітньої галузі міста, бо вважає її пріоритетною".

Підготувала Ірина САПЧУК

гостра тема

Дітям додадуть ще чотири щеплення?

У Міністерстві охорони здоров'я розробляють новий графік вакцинації'дітей. У перелік хочуть вписати щеплення від менінгіту, пневмонії, папілома-вірусу і грипу. Батьки малюків, у свою чергу, скаржаться, що не можуть зробити щеплення проти низки інфекційних хвороб, тому що через брак фінансування препаратів просто не вистачає. Нині в Україні рутинна вакцинація проводиться проти 10 інфекційних захворювань. Чинний календар щеплень не має істотних відмінностей від тих схем імунізації, які передбачені в інших країнах.

Календар щеплень входить у життя дитини відразу після народження: першого дня проводиться імунопрофілактика від вірусного гепатиту В. За півтора року набігає шістнадцять обов'язкових уколів. Але робити щеплення своїм малюкам батьки не поспішають через дитячі смерті, які

пов'язують саме з вакцинацією. Доводячи безпечність щеплення, чиновники Міністерства охорони здоров'я пояснюють, що настав час переглянути національний календар щеплень. За рекомендаціями ВООЗ та ЮНІСЕФ у список обов'язкових хочуть додати кілька нових вакцин.

"Імунізація українців - один з головних пріоритетів діяльності міністерства, оскільки це питання безпеки нашої держави та здоров'я нинішніх і майбутніх поколінь. Ми повинні розробити такий календар щеплень, який би відображав реальну потребу населення з урахуванням фінансових можливостей держави",- каже він.

Водночас деякі педіатри висловлюють побоювання, що нові щеплення можуть бути небезпечними, бо позбавляють дітей імунітету. Як приклад, наводять США, де щеплень більше, ніж в Україні, а діти там хворіють частіше. У них високий рівень аутизму

та психічних відхилень. На думку лі-каря-педіатра Наталі Коломієць, те, що вакцина проти папілома-вірусу допомагає від раку шийки матки, -це гра слів. Медик вважає, що від онкологічних захворювань не можна так захиститися, а така вакцинація загрожує раковими захворюваннями, неврологічними розладами, паралічем.

Чиновники МОЗ запевняють, що користь від такого щеплення доведено у багатьох країнах світу. "Щеплення від папілома-вірусу людини включено в календар ще з 2011 року, але воно рекомендоване, а не обов'язкове, - каже Альона Терещенко. -І за бажанням батьків дівчинки пубертатного віку проводиться триразова вакцинація. До речі, у різних країнах це відбувається по-різному: або за гроші батьків, або за гроші благодійних фондів. Але доведено однозначно, що таке щеплення - стовідсоткова

профілактика".

Доки науковці та медики дискутують із приводу нових щеплень, батьки, у свою чергу, висловлюються на кшталт того, що краще б навели порядок з тими, які вже є. Бо через брак фінансування в деяких регіонах не вистачає вакцин. Зокрема це стосується і столиці. У МОЗ визнають, що грошей не вистачає, водночас запевняють, що знають, як розв'язати це питання.

Заступник міністра охорони здоров'я пояснив, що недофінансуваннн закупівлі імунобіологічних препаратів за минулі роки створило прошарок дітей, що потребують вакцинації в наступні роки. "Сформувалася так звана накопичена потреба, її доводиться надолужувати донині. У рамках планової вакцинації за кошти 2012-2013 років прищеплюються діти, які повинні були пройти таку процедуру у 2010-201 1 роках.

Хочеться зазна- [

ЧИТИ, ЩО НИНІ В І

регіонах країни є | основні вакцини для проведення планових щеплень дітям відпо- 1 відно з чинним календарем про- *•* «вииштй.-* філактичних щеплень, - підкреслив він. - Поставки вакцин здійснюються відповідно до затверджених графіків протягом року, а протягом липня-серпня помітно активізувалися, тож регіони забезпечені імунобіолопчни-ми препаратами, зокрема для проведення щеплення дітям першого року життя. Саме вакцинація дітей першого року життя як вікової групи першочергова і найпріоритетніша". Заступник міністра пояснив, що в разі появи проблемних позицій щодо забезпеченості регіонів окремими вакцинами МОЗ оперативно шукає шляхи для здійснення перерозподілу з інших регіонів.

Тетяна Бодня, "Урядовий кур ер"

"ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК" У

СТАРОКОСТЯНТИНОВІ ПРОВЕДЕ

БАГАТОРАЗОВИЙ ЧЕМПІОН СВІТУ,

РЕКОРДСМЕН У СТРИБКАХ ІЗ

ЖЕРДИНОЮ СЕРГІЙ БУБКА

12 вересня, напередодні Дня фізичної культури і спорту, в нашому місті відбудеться унікальна акція Національного олімпійського комгтету України - Всеукраїнський "Олімпійський урок", у якому візьмуть участь учні всіх шкіл міста.

Окрім того відчути себе не лише глядачем спортивного дійства, а й повноправним учасником зможе кожний бажаючий, прийшовши цього дня на стадіон "Центральний" о 15 год.

Урок проводитимуть президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, Олімпійські чемпіони та призери різноманітних змагань представники Хмельницької області.

Новий навчальний рік для дитячо-юнацької спортивноїшколи обіцяє бути насиченим на

різноманітні події та змагання.

7 вересня - черговий тур Чемпіонату області з футболу серед команд вищої групи, у якому команда "Случ" (м.Старо-костянтинів) зустрінеться із командою ДЮСШ-1 (м.Хмельницький). Початок матчів о 15.00 та 17.00.

8 вересня - Першість України з футболу І тур, у якому зустрінуться команди ДЮСШ (м.Старокостянтинів) та ДЮСШ (м.Тернопіль). Початок матчів о 12.00 та 14.00.

13 вересня, о 1 б год. на стадіоні "Центральний", відбудеться урочиста лінійка з нагоди початку нового навчального року у позашкільних закладах освіти.

14  вересня у м.Славута пройде міжобласний турнір з легкоатлетичного кросу, в якому візьмуть участь і атлети Старокостянтинівської ДЮСШ.

Протягом 20-22 вересня у м.Кам'янець-Подільський пройде Чемпіонат області серед команд ДЮСШ.

" 'Чимало спортивних досягнень приніс серпень для спортсменів нашого міста, Команда з баскетболу взяла участь у міжобласному турнірі Західного регіону зі стрітболу серед хлопців у м.Шепетівка. У змаганнях брали участь 26 добре підготовлених команд, проте професійні дії, у напруженій, безкомпромісній боротьбі, принесли перемогу у турнір! команді зі Старокостян-тинова, яку тренує С.С.Щербатюк. Вітаємо наших хлопців з 1 місцем і бажаємо їм подальших перемог!

•"Шепетівка стала щасливим містом і для збірної команди шахістів. Фестиваль шахів, що проходив тут у серпні, порадував прихильників цієї інтелектуальної гри, а наші шахісти А.Петросян та Л.Петросян, яких тренує А.М.Нечаєв, вкотре довели, що є справжніми професіоналами шахової гри.

***31 серпня у м.Нетішин в рамках Чемпіонату області з футболу серед команд вищої групи відбувся матч між командами "Случ" (м.Старокостянтинів} та "Енергетик" (м.Нетішин), у якому команда Старокостянтинова перемогла з рахунком 2:1.

Виконавчий комітет Старокостянтинівської міської Л

ради, депутатський корпус щиро вітають              ~-*У)

з Днем народження члена виконкому, вчителя гімназії і

Сергія Михайловича БОНДАРЧУКА!

Хайрадість Вам життя дарує,                      . /,.,.„

Щоб посміхались Ви весь час, Любов і злагода панує, Й достаток повниться щораз, Щоб Ви добра мали багато, А доля квітла, наче сад, ' цоб на Вас із неба падав : щасливий зорепад.

Управління освіти виконавчого комітету          ^

Старокостянтинівської міської ради, міський           ~{-

профспілковий комітет щиро вітають з Днем дження голову первинної профспілкової організації жшкільного навчально-вирооничого комбінату

Олексія Борисовича ГОЛОТУ!

р вітаємо Вас з Днем народження! Бажаємо миру і світлої долі, запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, < віри й наснаги, щедрості серця, людської поваги. На довгих ї £х Вашої ниви - будьте завжди Ви здорові й щасливі! і

ЖИТТЄВИЙ ПРОСТІР ЯК ФАКТОР ТВОРЧОГО САМОРОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ

Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, міський профспілковий комітет щиро вітають з Днем народження завідувача ДНЗ №7

Людмилу Олександрівну ГОРОДОВУ!

Бажаємо щастя, здоров'я, добра, А серцю - тільки тепла. Щоб його не краяли ані біль, ані жаль, ■" " сповнились тисячі мрій і бажань.

"Дитинство - це ранок життя

людини, а ранок має бути

щасливим"

С. Русова

Дитинство - це світ особливий і неповторний, світ любові і добра зі своїми радощами та прикрощами, переживаннями і досягненнями. Тут діти живуть своїми уявленнями, у них є своє бачення світу, навіть свій вимір часу. Сьогодні інтелект стає головною продуктивною силою, основою творчого розвитку суспільства й цивілізації. Тільки за умови професійної організації розвивального середовища у дошкільному навчальному закладі освітній процес перетворюється на процес саморозвитку й самовдосконалення особистості дитини.

Колектив дошкільного навчального закладу № 4 "Вишенька" приділяє значну увагу постійному вдосконаленню предметно-ігрового середовища. Організація розвивального простору в закладі є основою для захоплюючого, змістовного життя та різнобічного розвитку кожного вихованця. Формування повноцінного та комунікативного середовища сприяє соціалізації дитини, впливає на всі аспекти її розвитку.

Облаштовуючи дошкільний заклад, ми прагнемо зробити його затишним, приємним для перебування дітей, привабливим для гостей. Зручність, доцільність, вишукана обстановка викликає в дитини бажання не тільки милуватися, а й поводитися відповідно до оточення. Праця, що перетворює життя І прикрашає його, також постійно привертає увагу малюка, викликаючи бажання брати в ній участь, відображає її в іграх. І сам процес праці, і привабливий вигляд, створених предметів,

сповнюють дитину радістю, приносять їй задоволення.

Предметно-ігрове середовище на майданчику організоване так, щоб кожна дитина мала можливість займатися улюбленою справою. Для любителів з піском є чудові пісочниці

В процесі роботи виникали нові ідеї щодо поєднання різних матеріалів. В результаті ігровий майданчик поповнився казковими сюжетами "Маша і ведмідь", "Зайчик сіренький", "Черепаха Тартілла", "Рожеве слоненя", "Царівна жаба", "Гуси-лебеді",

під грибками,,.               • . ь ре-

алізовувати свої фантазії. У пісочниці малюки використовують формочки, фігурки знайомих тварин,готують 7жу"дляляльок. Вихователі, використовують гру в пісочниці для пізнавального розвитку, ознайомлюють малятз властивостями піску (мокрий, сухий, розсипається, ліпиться), вправляються у звуконаслідуванні голосів тварин, вивчають потішки, забавлянки.

З метою удосконалення творчої педагогічної діяльності, активізації співпраці з батьками колектив дошкільного закладу з творчим азартом приступив до створення та оновлення конструкцій та спортивного майданчика на території закладу.

іосьминіг". "Жирафа". "Зебра" У сільському подвір'ї випасаються поросята, кури, качки, вилітають бджоли з вуликів.

Малюки полюбляють інколи сісти відпочити, помилуватися природою, помріяти. Щоб дати їм таку можливість, ми створили острівець Африки, де на піску ростуть пальми з кокосами, куточок лісу з маленькими сосонками, під якими виросли казкові гриби, пасеться солом'яний бичок. Є у нас і куточок Арктики, де навколо "крижини" з білими петуніями СТОЯТЬ ПІНГВІНИ.

На клумбах квітують з ранньої весни і до пізньої осені різноманітні квіти. А коли живі квіти йдуть на спочинок, очі радують, наче справжні, чарівні квіти, ство-

рені із пластикових пляшок. При вході в садочок дітей зустрічає Мийдодир, який нагадує малюкам про охайність.

На чарівному автомобілі люблять гратися всі малюки, а особливо хлопчики. Ця споруда допомагає дітям створювати сюжетно-рольові ігри, розвивати спостережливість, закріплювати пра-■ вила поведінки на дорозі.

На спортивному майданчику діти люблять займатися на традиційному обладнанні та снарядах.

Нашими надійними помічниками щодо благоустрою території, обладнання майданчиків є батьки вихованців: Додиченко 1.1., ВоронецькийС. М., Билина Р. О., Наконечний В.В., Доманський В.І. Вони виготовляють обладнання, ремонтують споруди, дбають про їх естетичний вигляд.

Але творчих задумів у нас ще багато. Тому, колектив "Вишеньки" запрошує всіх батьків наших вихованців до співпраці щодо створення належних умов для створення життєвого простору в дошкільному навчальному закладі як фактору творчого розвитку особистості. Щоб вони могли сказати своїм дітям, що вони виконали основні заповіді батьківства: посадили дерево, побудували будинок і виростили дитину.

Ми впевнені, що модель роботи нашого дошкільного закладу щодо сучасного розвивального середовища забезпечить сприятливі умови для особистого буття дошкільнят, їхньої повноцінної дитячої життєдіяльності, збереження та зміцнення здоров'я, розвитку та реалізації творчих здібностей малюків.

Адміністрація ДНЗ №4 "Вишенька "

Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, міський           'і

профспілковий комітет щиро вітають з Днем „ к народження директора станції юних техніків ч£&

Володимира Ілліча ТУРБАНА! 4І£§$

Хай щастя і радість Вам ллються рікою,                  Ог*Г

Щоб Ви не стрічались ніколи з журбою.                ,.;\.^

*. Хай пісня дзвінка виграє на вустах,                        ' •^г%&У£

#сіХай смутку не буде ніколи в очах!                               * ^

і                  Управління освіти виконавчого комітету е>^

>            Старокостянтинівської міської ради, міський <%■

\            профспілковий комітет щиро вітають з Днем *

<        народження директора міжшкільного навчально-

,'                                 виробничого комбінату ,

Василя Олександровича СЕЯГОЧЕНКО!

Нехай щастить Вам у житті,                     1. _ч^£*#

І вдача буде наполеглива, завзята, і Хай в колі друзів та сім'ї .і ^Яскравих днів буде багато.

І=М»1Жщгі

Жителька нашого міста Зоя Чернікоза пише вірші зі шкільних років. Хист до віршування перейняла від мами молодша донечка Діана. Як розповіла для редакції пані Зоя, свої поезії вона має бажання надрукувати з метою спонукати доньку розвивати свій талант і не боятися показувати та читати вірші людям.

ЛІТО НЕ ЙДИ!

Стали дні коротші і раніш темніє. Часто серед ночі сильний вітер віє. Кілька днів нестримно йде холодна злива, То чому ж, не дивно, так нудьгує нива. Вітре невгамовний, не ховай за хмари Сонечко привітне, хай побуде з нами! Травонько зелена, не хились додолу.

Нехай чисті роси нам знімають втому. Літечко, не квапся, зачекай ще трішки! Діточки на річці ще купають ніжки. Ластівонько мила, ти літаєш всюди, Хай здійсниться диво і зими не буде! Виглянь тепле сонечко, не зникай за обрій! Хай сини та донечки відпочинуть добре!

зміни у законодавстві

З 01.07.2013 набрав чинності Закон України

"Проаквакультуру", відповідно до прикінцевих

положень якого статтю 51 Водного кодексу України,

викладено у новій редакцн.

Зазначений закон та зміни до статті 51 Водного кодексу України змінюють існуючий підхід до процедури надання водних об'єктів в користування на умовах оренди.

Відповідно до прийнятих змін, чинне законодавство розрізняє різні процедури та принципи надання водних об'єктів.

По-перше водосховища (крім водосховищ комплексного призначення), ставки, озера та замкнені природні водойми надаються в користування на умовах оренди відповідно та у порядку, передба-ченомустаттею51 Водного кодексу України, для рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, лікувальних, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт.

Відповідно до статті 1 Водного кодексу України водосховище комплексного призначення - водосховище, яке відповідно до паспорта використовується для двох і більше цілей (крім рекреаційних).

Водні об'єкти надаються у користування на земельних торгах (статті 135-139 Земельного кодексу України) у комплексі із земельною ділянкою, органами, що здійснюють розпорядження земельними ділянка-ми підводою (водним простором) згідно з повноваженнями, визначеними Земельним кодексом України (при цьому віднесення водного об'єкта до загальнодержавного або місцевого не має значення),

Ста лося... Скоїлося.

В одному з сіл Ізяславського району 47-річний селянин одним ударом ножа позбавив життя свого 25-річного сина.

До страшної трагедії призвів конфлікт, який раптово виник між батьком і сином після спільного споживання алкогольних напоїв.

відповідно до договору оренди, погодженого з територіальними органами Державного агентства водних ресурсів України.

Крім того, звертаємо увагу, що відповідно до статті 51 Водного кодексу України водні об'єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом. Так, зокрема, у статті 47 Водного кодексу України передбачені можливість та порядок обмеження права загального водокористування.

Відповідно до положень зазначеної статті на водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду, що може бути врегульовано у договорі оренди або у додатковій угоді між ними.

Водокористувач (орендар), який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо).

З наведеного вбачається, що громадяни України мають право реалізовувати свої права на загальне водокористування у передбачених для цього місцях.

Володимир ГАИДАЙЧУК, інженер з використання водних ресурсів міжрайонного управління водних ресурсів

ДО МАМИ

Не сумуй, матусю,

що минає літо.

Скоро жовта осінь

позолотить віти.

А сади духмяні

обдарують щедро.

Посміхнись, матусю,

не сумуй, не треба!

Хай летять за обрій

ластівки та гуси.

Усе буде добре,

не сумуй матусю!

Ти ж бо нас навчала

неквапливо жити.

Діти люблять зиму

так, як люблять літо.

сумуємо

Адміністрація, колектив та профспілковий комітет професійного ліцею глибоко сумують з приводу смерті працівниці ДомбровськоїГалини Вікторівни та висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійної.

Нехай земля покійній буде лебединим пухом, а пам'ять про неї вічно жива.

Обидва чоловіки, мати загиблого та ще декілька друзів родини разом сиділи за столом та розпивали спиртне. У якийсь момент застілля через побутову дрібницю між двома рідними людьми виникла сварка. В ході суперечки, батько, на очах у дружини та гостей, схопив зі столу розкладного ножа та встромив його синові прямо у серце. Цього єдиного, але влучного удару вистачило, аби молодий чоловік загинув на місці події.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Ізяславського райвідділу міліції, викликана сільським головою.

Відомості про вбивство внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальне провадження відкрите за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство). Згідно чинного законодавства даний злочин карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

За Інформацією УМВС України у Хмельницькій області

ОСІНЬ БУДЕ ТЕПЛОЮ З ПОХОЛОДАННЯМ ВСЕРЕДИНІ КОЖНОГО МІСЯЦЯ, А ЗИМА ПРИЙДЕ ЛИШЕ ПЕРЕД МИКОЛАЄМ, ПРОТЕ СУВОРА

Синоптики прогнозують теплу осінь з незначним похолоданням по всій Україні у вересні до +15 - +20 градусів за Цельсієм. Про це на прес-конференції повідомила завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

"Осінь буде а цілому тепла... У перші дні вересня на території України може бути похолодання до 15-20 градусів. Опади очікуються в межах середнього значення", - сказала Мартазінова.

При цьому вона відзначила, що впродовж вересня температурний режим не буде стійким. Значне похолодання, в основному, очікується в Західній Україні. Крім того, до середини вересня синоптики очікують на дуже активні опади, а от прогноз на жовтень-листопад оптимістичний.

"І жовтень, і листопад - температура вища за кліматичні норми цих місяців. У середині жовтня ми чекаємо різке похолодання, так само як і в середині листопада", - повідомила Мартазінова.

За її словами, зима до України прийде лише в Другій половині грудня. "А в другій половині грудня погода буде дуже різкою і морозною. Але досередини грудня ми чекаємо теплі процеси", - сказала експерт. Вона також нагадала, що в Україні осінь починається не з 1 вересня, а вже з 15 серпня - через зміни кліматичних умов.

6 00 Православний калещ 6 05, Ш. 8.00, 12.00, 15..

18.20. 1.20 Новини 6.15 Криве дзеркало 7.15 Хочу все знати 7.25 Ера бізнесу 7.30, £20 Д/ф -Я залишаюся-"45 Корисні поради .05. 2Г0О Підсумки дня „.45 Без цензури 10 25 Хай Вам буде кольорово! 11.40 Світло

12.10. 18.50, 21.25 Діловий світ 12.25 Аудієнція 12.45 Х/ф «Людина уфутлярі»

14  10 Право на захист 14.30 Темний силует 14.40 Вікно в Америку 15.15 Еигопеюз

15.20 Діловий світ Агросектор

15 30 Життя на рівних

15.35 «Останній довід королів»

18 40 Фінансова перспектива 19.05 Останнє попередження

19  30 Агро-№«5 19.40 Сільрада 19.55 Дорослі ігри 20.55 Офіційна хроніка 21.35 В.Данилеиь та

В.Моїсеенко в Коблево 22.55 ТРК "ЕРА" і, 1.00 Підсумки ' Фестиваль "Уморі

.00, 7.00.8.00. 9.00, 16.45. 19.30. 23.35 ТІЙ

і45, 7.10, 8.10 Сніданок з 1 + 1

1.05 "Економічна правда»

9.05 "Шість кадрів-

9.40,17.10Т/с«Сила»

М.35Х/ф«Нічумузеї-2» З 50 "Російські сімейні драми» 4.55 Т/с «Тисяча і одна ніч»

20.15 Т/с «Величне століття»

22.30 «Гроші"

23.50 Х/ф «Терор любов'ю» т

.40 Х/ф «Береги кохання»

.00. 7 30. 8 00. 8.30.9.00, 12.00. 17.50 Новини

7 10.7.35.8.10,8.35 Ранок з ІНТЕРом

9.10Х/ф -Четвертий пасажир-

11.10,12.20Х/ф«Почуй моє серце»

13.40 -Судові справи»

14.35 "Жди меня-

16.50 Т/с «Перше кохання»

18 00 "Стосується кожного»

19.00Т/с«Ясмін»

20.00, 2.25 Подробиці

20.30Т/с«Станиця»

23.40Т/с-Отамано

6.10.7.30.7.35,8-45,12.45,18.45'

6 15 Економічний інтерес

6.25Т/с«Таксі»

6.5077с «Леся+Рома»

9.15, 19,25 Надзвичайні новини

10.10 Головна програма

12.20,13.00 «Прокуроре, перевірка»

13.35Т/с'Штрафбат»

20. ЮТ/с «Морські дияволи»

22.10 Четверта вежа

23.10 Свобода слова

1.10 Х/ф «Код доступу»

20 Пекельне побачення гОО, 7.35, 8.35 Підйом 9.00Х/ф«Блрндинкавзаконі-2» 11.00 Х/ф «Містер І міссісСміт» 13.25, 14 35 Кісіб Тіте 13.30 М/с -Губка Боб-іб.ООТ/свДрузі» 16.00 Шафа 17.00 Голодні ігри 18.00,21 .ООТ/соВороніни» 19.05 Абзац! 20.00 Т/с «Супер Макс» 22.00 Співай, якщо зможеш 23.30 Великі почуття 0.15 Т/с «Щоденники вампіра» 1.10Т/с«Кушдон»

6.40, 16.00 -Все буде добре!» 8.20, 18.20 Нейм. правда про зірок 10 00 -Зіркові схуднення" 10.55 Х/ф «Мій тато - льотчик» 12.50 Х/ф «Іван Васильович змінює

професію" 14.45 "Один за всіх» 18.00, 22.00 Вікна 20.15-Куб -4'                ________

6.00 Православний календар

5.05. 7Ж 8.00, 12.00 Новини

6.15 Криве дзеркало

7.15 Ера будівництва

7.20 Єра бізнесу .30, 8.20 Д/ф -Вельможний пан радянського екрану»

3.45 Корисні поради

9.05, 21.00 Підсумки дня

9.25. 20.55 Офіційна хроніка

9.45 Шеф-кухар країни

10.45 Сім чудес України

11.00 Хай Вам буде кольорово!

12.10, 18.50. 21.25 Діловий світ

12.20 Хай щастить

12.40 Х/ф-Звенигора-

14.15 Крок до зірок

15.00. 18.20. 1.20 Новини

15.15 Еиюпєдаз

15.30 Діловий світ. Агросектор

15.40 «Останній довідкоролів»

18.40 Фінансова перспектива

19.10, 1.40 Про головне

19.30 Формула захисту

19.40, 21.35 Ювілейна програма

В.Білоножка і ТРК -ЕРА-і, 1.00 Підсумки 1 Фестиваль *Умора<

б'05, 7Ж8.0О, 9.00, 16.45,

6.45, 7.10, 8'. 10 Сніданок з 1+1

8.05 -Економічна правда»

9.05,17.10Т/с«Сила»

11.00,20.15 -Величне століття»

13.00 "Не бреши мені - 4» 14.00 «Російські сімейні драми» 15.05 Т/с -Тисяча І одна ніч* 22.30 Мільйонер.Життя спочатку 0.05 Х/ф «Дім без виходу»

14.00 «Судові справи»

14.55 "Сімейний суд»

15.50 "Давай одружимося в Україні-

І6.50Т/с «Перше кохання»

18.00 "Стосується кожного»

__ _. Іодробиці

21.35 Футбол. Зб.України - Зб.Англі!

23.30 "Шустер Цте»

1.30 Х/ф «Гувернантка»

7.10, 7.35и8.10. 8.35 «Ранок з •ІТЕРом»

ІНТЕРом»

12.20,20.25Т/с«Станиця» 'Слідство вели...»

6.20, 7.40, 8.45, 12.45, 18.45 Факти 5.25 Економічний інтерес ).35Т/с-Таксі» 7,00 Т/с «Леся+Рома» 7.45 Надзвичайні новини. Підсумки 9.15, 19.25 Надзвичайні новини 10.10, 13.00 Анекдоти по-українськи 10.25,16.35 Т/с «Агент нац. безпеки» 13.10,22.10 «Прокуроре, перевірка» 14.30,20 .ЮТ/с «Морські дияволи» 23.15^/Ф "Тиха застава» 1.10 Навчіть нас жити

5.35 Т/с «Як сказав Джим»

Ї.20 Пекельне побачення

7.00. 7.35. 8.35 Підйом

9.00 Т/с «Щасливі разом»

11.00; 18.00.21.00Т/с^ороніниі

13.25, 14 30 кідз Тіте

13.30 М/с -Губка Боб-

15.00 Т/с«Друзі«

16.00 Шафа

17.00 Голодні ігри

19.05 Абзац!

20.00Т/с«СуперМаю>

22.00 Знайти Крайнього

23.15 Великі почуття

0.05 Т/с «Щоденники вампіра ■>

1.00 Т/с «Купідон»

16.00 -Все буде добре!» 18.20 °Нейм. правда про зірок»

___-Холостяк ■ З"

18.00. 22.00 Вікна

20.00, 22.25 «Врятуйте нашу сім'ю»

23.25 «Кохана, ми вбиваємо дітей"

1. ЮТ/с «Доктор Хаус»

6.00 Єралаш

22.25 -Детектор брехні - 4»

23.25 "Слідство ведуть екстрасенси"

0.ЗО Т/с «Доктор Хаус»

1.30 Т/с -черговий янгол - 2*

6.00 Єралаш

6.30 Телепузики

7.00 Малята-твійнята

7.30, 7.55, 8 25 М/с

9.00 Т/с «Ранетки»

ІО.Обт/сШпигунка»

11.55 «Та, що говоритьз привидами»

12 50 Богиня шопінгу

16.00 Т/с "Маленькі таємний»

18.10 Моду народу 20.00 Віталька 21 00Дайош молодьож! 21.30 Бійцівський Клуб 22.30 Уа Хорошо 23.15 Дурнєв+1 23.40 Т/с »Секс і місто» 0.15 Валєра ТУ 0.45 Теорія зради 1.35 Твою маму!

7.05Х/ф«Тривожнанеділя»

8.35 "Агенти впливу-

9.30 "Лохотрон"

10.00 «Повернення «Святого Луки»

11.50 Т/с "Загарбники^ ".25Т/с«Погаряч

00. 1.25 «Свідок.

Іо гарячих слідах-2»

"-їдок-

-------.,_ аг,.ииубивчий»

21.30Т7сПеревізник« 22.30 77с 'С51: Нью-Йорк - 9» 23.30Т/с «Менталіст - 5» 0.30 Т/с"Закон і порядок»

_ 0 Т/с «Злочин будерозкрито»

00,9.00, 17.00, ТШПодії 15. 2 40 Щиросерде зізнання 00 Т/с «Подружжя" '.10^4.00, Т7.20Т/с-Слід» 000,20.00 Т/с «Карпов" 12.00 "Нехай говорять" 13 00 Люблю! Чекаю! 14.45 Остаточний вердикт 1600 Критична точка Т/Пі!

1.00 Т/с «Поцілунок!»

«Говорить Україна-

.20 «Г<

5.30 Телепузики

7.00 Малята-твійнята

7.30 М/с "Даша-дослідниця-1

7.55 Мультик з Лунтіком

8.25 М/с -Шоу Гарфілда-

9.00Т/с«Ранетки»

10.05Т/свШпигунка»

11.55 «Та, щоговорить з привидами»

12.50 Богиня шопінгу

16.00 Т/с«Маленькі таємниці»

І 4.55 Т/с «Чемпіонкиї 16.00Т/с«Г

18.10 Моду народу 20.00 Віталька 21.00 Дайош молодьож! 21.30 Бійцівський Клуб 22.30 Уа Хорошо 23.15 Т/с «Секс і місто» 0.15 Валєра ТУ 045 Теорія зради 1.35 Твою маму!

.45 Х/ф -Хабар»

30 Ранковий -Свідок» 00 "Кримінальні справи" 10.00 "До суду--12.00 Т/с "Детективи" 13.00, і9.30Т/с«Другий убивчий" 14.50,17.00-Полюваннянаізюбра» 16.45. 19.00. 1 25 -Свідок-21.30Т/с'Перевізник-12.30 Т/с -С81: Нью-Йорк - 9»

13.30 Т/с -Менталіст- 5»

І.ЗОТ/сЗаконіпорядок»

Щі УКР

6.00 Т/с «Злочин буде розкрито»

7.00,9.00, 17.00, ШЮПодії 7.15 Щиросерде зізнання 7.50, 14.45 Остаточний вердикт ■ 9.10,13.10,17.20.22.00 Т/с-Слід» 10.00,20.0Ьт/с<.карпов» 12.00 -Нехай говорять-16.00 Критична точка 18.00Т/С «Поцілунок!-19.20 -Говорить Україна» 23.25Т/С «Глухар. Повернення»

8.00, 11.00, 13.00, 14.00, 17.00,

23.20 Новини «Контрольна закупівля» -Жити здорово!-

23.00 Х/ф «Форсаж» 1.00Х/ф«Щось»

8.00,11.00,13.00.14.00.17 рО,23.20Новини

8.15 -Контрольна закупівля»

8.50 "Жити здорової-

9.55 «Модний вирок-

11.15 -Час обідати!»

11.55 "Доброго здоров'ячка!»

12 40, 1-4.55 -Істина десь поруч»

13.20,0.35Т/с«Домробітниця»

14 15 -Слід"

15.10Т/С-ЯСМІН»

16 05 "У наш час»

17 45. 1.05 "Давай одружимося!"

18 55, 2.05 -Нехай говорять-20 00 -Час»

20.30Т/с«Мати-і-мзчуха» 22.45 -Вечірній Урганг

23.30 «Мертві води Московс. моря»

7.00 »М/фи»

10.45 Х/ф -Бог печалі і радості»

12.35 "Пороблено в Україні"

13.50 -КВК-2013»

16 00 "Вечірній квартал»

18.00 -Звана вечеря"

19.00 "Орел і Решка«

20 00 -Лямур Тужур»

21,00 "Розсміши коміка»

22.00 «Знайомство з Факерами 2»

0.00 Х/ф»ідеальний самець»

5.20 Лікарі

6.00 Дачні історії

6 45 Телеторгівля

7.35. 13.10,21.00 М/фи

10.10, 10.55. 19.50, 20.35 Школа

доктора Комаровського 11.20, 15.00 Справа смаку 12.20, 17.05 Жіноча форма 16.00 Дивовижний дизайн 18.00,21.40 Т/с «Тетянин день» 23.35 Незіркове дитинство 0.25 Глянець ' 10 Колір Ночі

7.35,9.20 Т/с «Повернення Мухтара»

9 00, 12.00 15 00 18 00 Сьогодні 9.55 -До суду

9.55 "Модний вирок»

11.15 "Час обідати!»

11.55 "Доброго здоров'ячка!-

1240, 14.55 «Істина десь поруч»

13.20,0.35Т/с«Домробітниця»

14,15 «Слід-

15.10Т/с«Ясмін..

16.00 "У наш час»

17.45. 1.05 "Давай одружимося!»

18 55, 2.05 -Нехай говорять-

20.00 «Час»

20.30Т/с=Мати-і-мачуха»

22.45 -Вечірній Ургант»

23.30 «Мертві води Московс. моря»

_____..аВсіжінки- відьми»

11.50. 19.00 «Орел і Решка»

12.5Ь,23.00Т/с«Маргоша»

13.50 «Шопінг монстри»

14.50 "Спецій"

16.00 "Лямур Тужур»

17.00. 21.00 "Розсміши коміка*

18.00 "Звана вечеря»

20.00 Т/с «Моя прекрасна няня»

22,00 «Три сестри»

0.00 «Відчайдушні домогосподарки»

6.45 Телеторгівля

7.35, 13.10, 21.00 М/фи

10.10. 10.55. 19.50, 20.35 Школа

доктора Комаровського 15.20, 15.00 Справа смаку 12.20. 17.05 Жіноча форма 16.00 Дивовижний дизайн 18.00.21.40Т/с «Тетянин день» ?3.35 Незіркове дитинство ).25 Гляї '

7.35,9.20 Т/с «Повернення Мухтара» 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 Сьогодні 9-55 "До суду»

1055,12.25 Суд присяжних 13.35 "Лікарська справа» 14.30, 17.30 Огляд 15.25 «Прокурорська перевірка" 16 40 "Говоримо і показуємо» 18.30 Т/с -Бомбило. Продовження» 20.25 Т/с «Ментовські війни» 22.15 "Сьогодні. Підсумки-

10.55. 12.25 Суд присяжних

13.35 "Лікарська справа»

14.30. 17.30 Огляд

15.25 -Прокурорська перевірка»

16 40 "Говоримо і показуємо-

18.30 Т/с "Бомбило. Продовження»

20.25 Т/с 'Ментовські війни»

22.15 "Сьогодні. Підсумки"

22.35Т/с«Карпов»

0.30 "Найкраще місто Землі»

ншіі^іВицлш

7.00 "Ранок Росії» 11,00 ИООО драниць» 11.35 «Про найголовніше» 12.15 "Чорні діри. Білі плями» 13.00. 16.00,19.00 Вісті 13.35 "Особливий випадок» 14.25 Т/с «Єфросинія» 15.10 Т/с «Таємниці інституту

шляхетнихпанянок» 16.10, 18.40 Місцевий час 16 25 Д/с 'Донька філософа Шпета 16.55, 0 45 Новини культури 17.05Т/с«Катерина. Родина* 19.45 "Прямий ефір-20.40 Т/с «Катерина. Інше життя» 22.15 Т/с «Принцип Хабарова» 23.05 Свідки 23.55 "Тим часом»

6.00, 21.25 Знімала мама

7.00,7.15, 7.45Л 8 00. 8.30, 8.55. 9.20, 9,45.10.05, 10.30 11 00, 11.30. 11.45.12.10,1250,13 25,16.30, 17.10,17.30,18.00,18.30,19.15, 19 30, 20.її 21.10 М/с

14.30 Єралаш

15.30 Т/с «Ловися, рибко!»

21.00 Казка з татом

22.40 Х/ф -Сини Великої'Медведиці»

6 00 М/фи

7.40 Х/ф -Кін-Дза-Дза»

10.40 Т/с «Таємна варта»

16.40 «Тюрьма особливого значення»

18 40-ДжеДАІ'.

19.00 Т/с «Інспектор Купер»

21 00 Новини 2+2

21 40 "Маски-шоу'

22.05Х/ф«16кварталів»

0.35 Х/ф-Шосте чуття»

5.45 Радянські М/фи

9.40 Х/ф ■ Пригоди Робінзона Крузо»

11.25 а/с "Вищий пілотаж*

12.20 Х/с -Утьосов-

14.10 Д/ф "Строката стрічка»

15.05Х/Ф-ІДІОТ»

17.20 Х/ф«Учитель музики"

19 10 Хб"

21.05 Х/ф «Тривожний виліт»

22.40 Х/с «1814»

ТОВ "Ясен-Поділля"оголошує

набір працівників:

- ЛОГІСТ (організація та планування

транспортних перевезень). Вимоги: вища

освіта, бажано за спеціальністю автомобільне

господарство, досвід роботи вданій сфері, знання

ПК організаційні здібності. 3/П від 25ОО грн.

- ВАНТАЖНИКИ. Вимоги: без шкідливих звичок,

здатність витримувати фізичні, навантаження,

бажання працювати. 3/П від 2500 грн.

- ЗАВІДУВАЧ СКЛАДОМ. Вимоги: освіта

середньо-спеціальна, знання ПК, бажано досвід

роботи, організаційні здібності, без шкідливих

звичок. 3/П від 2300 грн.

Співбесіда за домовленістю за тел.:

093 98 ЗО 614 уа5еп@уззеп.кт.иа (для резюме)

ТОВ "Старокостянтинівська меблева

фабрика" запрошує на роботу: ОББИВАЛЬНИКІВ МЕБЛІВ, СТОЛЯРІВ, ОПЕРАТОРІВ ВЕРСТАТІВ, с. Пашківці, вул. Ясенова, 1 т.067335 7587

Продам МАГАЗИН ЛЕГКОЇ КОНСТРУКЦІЇ,

ринок "Анастасія" продуктові ряди, 18 кв. м. т. 093 67 80 676

22.35Т/С-Карпов»

0.30 Головна дорога

7.00 -Ранок Росії» 11.00 «1000 дрібниць» 11.35 "Про найголовніше» 12.15,1-05 Т/с «Маріїна роща» 13.00, 16.00. 19.00 Вісті 13 35 "Особливий випадок" 14.25 Т/с "Єфросинія" 15.10 Т/с "Таємниці інституту

шляхетних панянок» 16.30 Д/с «Донька філософа Шпета* 17.00, 0.45 Новини культури 17.10 Т/с «Завжди говори «завжди '> 18.40 Місцевий час 19.30 -Прямий ефір-20.25Т/сКатерина. Інше життя» 22.00Т/с «Принцип Хабарова» 22.50 Свідки 23.40 «Гра в бісер-0.20 «Євтушенко. Коментарі»

6.00, 21.25 Знімала мама

7.00,7.15, 7.45. 8.00, 8.30, 8.55, 9.20, 9.45иЮ.б5, 10.30, 11.00, 11,30, 11.45,12.10,12.50.13.25.16.30. 17.10,17.30,18.00,18.30,19.15,

19.30, 20 15 21 10 М с

"ралаш

саЛовися, рибко!» З <азка з татом 0 Х/ф-Слід Сокола-

6.00 М/фи

6.50 Х/ф «Калина червона»

9.00. 21 00 Новини 7-2

9.25, 18.40 "ДжеДАІ-

10 00 Порожні війни-

10.40 Т7с «Таємна варта»

16.40 «Тюрьма особливого значення»

19.00Т с^еч..

21 40 Мзі_к,:-ш \

22.05 Х/ф «Брати Грімм-

0.20 Х/ф «Тасманійські дияволи»

15 Радянські М/фи 9.20 «Офіціант із золотою тацею» 11.05 «Уокер, техаський рейнджер» 52.55 Х/с «Утьосов-14.35 Д/ф -Строката стрічка-* 15.30Х/ф«4:0на користь Тетянки» 17.15 Х/с-1814-21.00 Х/ф -П'ядьземлі» 22.30 Х/ф-Сициліанськлй захист» 0.15Х/ф«Спухатиувідсіках»_______

шшшшшшмшл*-*

(.00 Православний календар

р.О5 100, 8.00, 12.00 Новини

і.15, 12.55 Криве дзеркало

'.15 Хочу все знати

'.25 Ера бізнесу

'.ЗО, 8.20 Д/ф -Лев, який

співає, у нас один» 1.45 Корисні поради і.05, 21.00 Підсумки дня і.ЗО. 20.55 Офіційна хроніка ).35 Уряд на зв'язку з

громадянами

0.20 "Периферія для оригінала1 11.15 Правосл енциклопедія 12.10, 18.50, 21.25 Діловий світ і 2 25 Формула захисту 12 35 Сім чудес України 15.00, 18.20, 1.20 Новини 15.10 Еигопеиз

15.20 Ділоеий світ Агросектор 15.25Т/с -Кайфові хлопці» 18.40 Фінансова перспектива 19.10, 1.40 Про головне 19.30, 21.35 «Музика і лід» 20.50 Мегалот 22.50 ТРК -ЕРА» 23.00. 1.00 Підсумки 23.20 Фестиваль -Умора-

9.10 Т/с-Станиця»

10.15,12.20Х/ф«Гувернантка»

12,40 Д/с ^Слідство вели...»

13.35 -Судові справи»

14.30 -Сімейний суд»

15.50 -Давай одружимося в Україні-

16.50 Т/с «Перше кохання»

18 00 -Стосується кожного»

20 00 Подробиці

20.30Т/с«Накрайсвіту»

1.20 Д/ф '-Про смачну і здорову їжу»

2.15 Х/ф -Торкнутися вершини світу»

6.30, 7.40 Ділові факти 6.35 Економічний інтерес 6.45Т/с-Таксі. 7.05Т/с«Леся+Рома» 8.45, 12.45, 18.45, Факти 9.15, 19.25 Надзвичайні новини 10 10. 13 00 Анеадош по-українськи 10.25,16.35 Т/с "Агент нац. безпеки" 13.10,22.05 "Прокуроре, перевірка" 14352010Т/ "морськідияволи"

.00 Єралаш і.ЗО Телепузики 7.00 Малята-твійнита 7.30, 7.55^8.25 М/с 9.00Т/с-Ранетки» 10.05Т/с-Шпигунка-11.55 «Та, що говорить з привидами» 12 50 Богиня шопінгу 14.55Т/С «Чемпіонки»

' Іаленькі таємниці» Ірду народу італька

айош молодьож! _ійцівський Клуб _ _1О Уа Хорошо _!3.15Т/с»Сексімісто» 0.15 Валєра ТУ 0.45 Теорія зради

0 Т/с «Як сказав Джим-

0 П                 обачення

6.00 -Служба розшуку дітей» ".05,7.00,8.00^.00.19.30. 23.Д0, 4.40, 16.45 ТСЙ 6.45, 7.10, 8.10 Сніданок з 1 + 1 8.05 -Економічна правда» 9.05,17.10Т/с«Сила» 10.55,20.15«Величне століття» 13.00 "Не бреши мені ■ 4.. 14.00 -Російські сімейні драми» 15.05 Т/с «Тисяча і одна ніч» 17. ЮТ/с -Сила-22.35 ■■Тютюнова змова» 23.55 Х/ф «Школа для товстуль»

ЗО, 0.25Т/С «Отаман» ..15,19.00Т/с«Ясмін»

7.00,7.30 8 00 8.30,9.00, 12.00, 1/.50 Новини

7.10, 7.35и8.10, 8.35 "Ранок з ІНТЕРом-

/             азав Джим

Пекельне побачення , 7.35, 8.35 Підйом Т/с «Щасливі разо 18X0.21 .

14 ЗО Ніб

зом

/с «Вороніни»

11.00,18X0.21 .

13 25 14 ЗО Ніби Тіт

13.30 М/с "Губка Боб-

15.00Т/с«ДрузІ»

16.00 Шафа

17.00 Голодні ігри

19.05 Абзац!

20.00 Т/с -Супер Макс»

22.00Т/с«Світлофор»

23 00 Великі почуття

0.15 Т/с «Щоденники вампіра»

'. 10 Т/с «Купідон»

6.00Х/ф«Першакінна»

8.30 «Ранковий "Свідок»

9.00 «Кримінальні справи»

10.00 "До суду"

12.ООТ/с «Детективи»

13.00, ■І9.30Т/с-Другийу6ивчий-

14.50,17.00 «Полювання на ізюбра»

16 45, 19.00, 1 25-Свідок-

21.ЗО Т/с -Перевізник»

22.30Т7с<.С5): Нью-Йорк- 9»

23.30 Т/с «Менталіст - 5»

0.30 Т/с «Закон і порядок-

3.25. V

Все буде добре!» Нейм правда пр

6.00Т/с«Злочинбудерозкрито»

7.00, 9.00, 17.00, ШЮ Події

7.15 Щиросерде зізнання

7 50 14 45 Остаточний вердикт

9.10,13.10,17.20.22.00 Т/с-Слід»

10.0Ь,20.00Т/с«карпов»

12.00 "Нехай говорять-

16 00 Критична точка

18.00 Т/с -Поцілунок!»

19.20 -Говорить Україна»

23.25Т/с -Глухар. Повернення

11.15 -Час осідати!»

11.55 "Доброго здоров'ячка!"

12,40, 14.55 "Істина десь поруч-

13.20,0.35Т/с«Домробітниця-

14.15-Слід»

15.10Т/с«Ясмін«

16.05 "У наш час»

17.45, 1 05 "Давай одружимося!»

18.55, 2.05 "Нехай говорять»

20,00 -Час-

20.30 Т/с «Мати-і-мачуха»

22.45 "Вечірній Ургант»

23.30 -Мертві води Московс. моря»

7,00 -М/фи»

10.00 Т/с «Всі жінки - відьми»

11.50, 19.00-Орел і Решка»

12.5б,23.00Т/с-Маргоша»

13.50 "Шопінг монстри»

14.50 «Спеція-

16.00,20.00 «Моя прекрасна няня»

17.00, 21.00 -Розсміши коміка»

18.00 "Звана вечеря»

22.00 "Три сестри»

0,00-Відчайдушні домогосподарки»

6.45 Телеторгівля

7.35.13.10,21.00 М/фи

10.10, 10.55, 19.50, 20,35 Школа

доктора Комаровського 11.20, 15.00 Справа смаку 12.20, 17.05 Жіноча форма 16.00 Дивовижний дизайн 18.00,21,40Т/с -Тетянин день» "ІЗ.35 Незіркове дитинство і.25 Глянець

7.35,9.20 Т/с -Повернення Мухтара»

9.00, 12.00, 15.00, 18.00 Сьогодні

На території ТОВ "Старокостянтинівцукор"1

планується реконструкція бурякопереробного

цеху жомосушильного відділення (для отримання

сухого жому). Замовник зобов'язується виконати

проектні рішення під час будівництва та;

експлуатації жомосушильного відділення,;

виконувати норми охорони навколишнього!

середовища та екобезпеки.

Пропозиції і зауваження подавати до Старо-

костянтинівської міської ради за адресою:

м.СтарокостянтинІв, вул. Острозького, 41;

тел. (03854)30026

0.30 "Живі легенди-

7.00 "Ранок Росії* 11.00 -1000 дрібниць-11.35 "Про найголовніше-12.15,1.05Т/с-Мар_гінароща» 13.00, 16.00. 19.00 Вісті 13.35 "Особливий випадок» 14.25Т/с-ЄфрОСИнія» 15.10 Т/с «Таємниці Інституту шляхетних панянок

0 Місцевий час

Дочка філософа Шпета»

Нини ультури

Вікна

.40 -МастерШеф ■ З" -Доктор Хаус»

: «ЧерГОВИИ ЯНГОЛ - 2»

0 т/с «Доктор Хаус>

8.00,11.00,13.00,14.00,17.00,23.20Новиі 8.15 «Контрольна закупівля» 8.50 «Жити здорово!» 9.55, 2.55 "Модний вирок"________

ЇО"55,' 12.25'Суд присяжних 13.35 "Лікарська справа" 14.30. 17.30 Огляд 15.25 -Прокурорська перевірка-16,40 "Говоримо і показуємо" 1 ЕкЗОТ/с «Бомбило. Продовжені 20.25 Т/с-Ментовські війни» 22.15 "Сьогодні. Підсумки» 22.35Т/с-Карпов- _________

/ шляхетних панянок

16.10, 18.40 Місцевий 16.25 Д/с "Дочка філоф 16.55, 0.45 Новини культури 17.05 Т/с «Завжди говори «завжди» 19.45 -Прямий ефір» 20.40Т/с«Катерина. Інше життя» 22.15 Т/с «Принцип Хабарова» 23.05 "Камчатка. Життя на вулкані" 23.55 «Культурна революція-

6.00, 21.25 Знімала маі.._

7.00,7.15,7,45^8.00, 8.30, 8 55 9.20, 9.45.10.05, Ю,30А 11.00. 11.30, 11 45,12.10.12.50,13.25.16.30, 17.10,17.30,18.00,18.30,19.15,

_____ 19.30. 20.15\ 21.16 М/с

14.30 Єралаш

15.30Т/С «Ловися, рибко!»

21.00 Казка з татом

22.40 Х/ф «Смертельна помилка»

6.00 М/фи

6.55 Х/ф-Доля людини»

9.00, 21 00Новини2+2

9 25 18 40 -ДжеДАІ-

Ю 00 -Дорожні війни»

10.40Х7ф«Білийвибух»

12.05 Х/ф «Через Гобі та Хінган»

15.45 ■Дііверсанти Третього рейху»

16.40,19.00 Т/с «Меч»

21.40 -Маски-шоу

22.05 Х/ф «Повітряний мисливець*

0.00 Х/ф «Немезис-

5.45 Радянські М/фи

10.05 Х/ф «4:0на користь Тетянки*

11.40 «Уокер, техаський рейнджер»

13 30 Х/с "Утьосов-

15.20 Д/ф "Строката стрічка-

16.15-Не стріляйте вбілих лебедів»

1900 Хф «Ти в мене одна»

Слухати у відсіках» Тривожний виліт»

святковий фоторепортаж

ШКІЛЬНИЙ ДЗВОНИК ПРОЛУНАВ ВПЕРШЕ ДЛЯ ■481 ПЕРШОКЛАСНИКА

(Закінчення. Початок на 1ст.) Першокласники, маленькі та безтурботні, з великими букетами крокували за вчителями, випускники, даруючи першачками яскраві книжечки, подумки прощалися з рідним навчальним закладом.

Гімназія І у минулому навчальному році, як розповіла у своєму вітальному виступі директор Л.М.Журибіда, досягла вагомих висот - за результатами ЗНО навчальний заклад впевнено тримає перше місце у місті і займає друге у області. Про перемоги гімназистів на конкурсах різних рівнів та олімпіадах журналісти не раз писали на сторінках газети. Особливістю гімназії залишається її тісне співробітництво з навчальними закладами Європи та світу, що дозволяє її учням та педагогам, вдосконалюючи знання

іноземних мов, бувати у багатьох країнах та переймати досвід іноземних колег. При цьому, вчителі з-за кордону теж часті гості Старокос-тянтинівської гімназії, і запевняють -їм є чому тут повчитися!

Зі стартом нового начального року родину гімназії також вітали заступник начальника управління освіти Т. В. Бон-дарчук, перший директор гімназії Ю.В.Мудрик, заступник голови ради райміської організації ветеранів А.Г.Стеценко, який вручив голові ради старшокласників міста Дар'ї Янзюк грамоту за активну позицію у житті громади та плідну співпрацю з ветеранами, вчитель молодших класів Любов Прокофєва та ін. Найочіку-ванішими моментами шкільного свята стали виступ першокласників, які, як завжди, прикували до себе увагу усіх присутніх, хвилюючі слова випускників, що подарували наймолодшим школярикам символічний "п'ятачок", на якому красувалися "12 балів", щемна церемонія вручення квітів учителям... А кульмінацією - хореографічна композиція юних вихованець гімнастичного клубу, що працює у навчальному закладі, коли на майданчику замайоріло жовто-блакитне знамено, і, безумовно, перший дзвінок, що затремтів у крихітних рученятах першачків, котрих підтримали уже солідні, проте не менш схвильовані випускники.

Оновленими світлими класами зустрів своїх учнів ліцей, який уже багато років поспіль є акумулятором інтелектуальних учнівських ідей, що успішно впроваджуються у МАН. Біля

школи панував піднесений святковий настрій. Директор школи ТІ.Франчук та заступник міського голови С.ГЧер-новський, вітаючи велику шкільну родину, бажали бути успішними, розумними та здоровими, а ще гідно носити звання ліцеїста.

До нових знань ліцей проводжав першачків та одинадцятикласників під вишитими рушниками та своєрідними вінками із барвистих осінніх квітів.

А ось на майданчику ЗОШ І-ІІІ ст. №7 зібралися не лише учні цієї школи, а й вихованці ЗНЗ№5, яка на час реконструкції розмістилася у приміщенні сьомої школи. То ж перед присутніми тримали слово два директора - ЗНЗ№7 - О.Шевченко та ЗНЗ№5 - О.Горбач. Проте обоє вони щиро вітали усіх з Днем знань, бажали доброго початку на шкільній ниві.

Щиро привітала педагогічні та учнівські колективи і керуючий справами виконавчого комітету міської ради Валентина Янзюк, найкращі учні школи отримали грамоти та подяки за досягнення у навчанні та творчості. До речі, на щастя та вдачу першачків тут рясно посипализерном.

На подвір'ї ЗНЗ №3 зібралися учні, вчителі, батьки, гості. У всіх був чудовий піднесений настрій, адже школа - це друга домівка.

Під оплески присутніх йшли найяскравіші зірочки - першокласники та випускники. Ведучі відрекомендували гостей заходу - міського голову М.С.Мельничука, начальника управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Н.М. Щербань, колишнього директора

закладу Р.П.Гарбарець. Школярів, батьків, педагогічний колектив привітав директор школи В.І.Ми-хайлюк, який розповів про їх успіхи та досягнення. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук, який привітав усіх з новим навчальним роком. "Сьогодні міська влада багато робить для того, щоб ви вчилися в комфортних умовах, упорядкованих школах. Все це виключно для того, щоб ви успішно вирішували головне для вас завдання - отримували глибокі і міцні знання, які в майбутньому допоможуть вам трудитися на благо рідного міста", - зазначив міський голова.

Зі словами вітань до учасників свята звернулася і начальник управління освіти Н.І.Щербань. Надія Михайлівна акцентувала увагу на тих значних змінах, які зроблені у цій школі.

Святково вітали учасників урочистостей учні 11-го класу. Вони подарували першачкам їх першу книгу --Буквар» та подарунки. А далі прозвучав святковий дзвінок. Він сповістив школярам та педагогам про | початок нового навчального року.

Підготували АннаДЕРЕЙЧУК, Ірина САЛЧУК та Віктор БАБИЧ

На 40-річчі військової частини А0598 старокостянтинівці поласували смачною кашею, а військовослужбовці випустили у небо білих голубів.

ЗО вересня в/ч А0598 відсвят-    нівського гарнізону, Старокостянти-        Усі вони мали можливість озна-

увала 40-річний ювілей з Дня    нівського районного Отамана Ук-    йомитись з історією та життєдіяль-

творення військової частини. Увесь    раїнського козацтва генерал-хорун-    ністю частини, оглянути військову

ісобовий склад частини вишикува-    жого Олійника Сергія Петровича,    техніку (спеціально до свята була

ися на стройовому плацу. Заходи    членів сімей військовослужбовців,    організована виставка зразків

іозпочалися з підняття Державного    працівників частини і тих людей, яких    автомобільної та бронетанкової

І СОЛДАТСЬКА КАША, І ГОЛУБИ В НЕБО!

техніки), пройтися територією частини, покататися на конях та спеціалізованих автомобілях. Найбільше це сподобалося, звичайно, дітворі. Юні хлопчаки із задоволенням оглядали техніку, просилися до кабін та розпитували військових про усе, що цікавило. Продовжилося свято юходженням урочистим маршем підрозділів військової [частини. Не залишили гостей байдужими військові марші у виконанні муніципального духового оркестру та спортивне свято.

До речі, сьогодні особовий склад в/ч щоден-іно демонструє наполегливість, витримку, самовідданість, а головні зу-■силля спрямовує на виконання поставлених завдань, зростання професійного вишколу, зміцнення військової дисципліни та статутного порядку.

Наприкінці заходу ко-

рапору Україна радицією військоиослу.т.ооьі-о и-*'. іустили у старокостянтинівське небо 5ілих голубів.

Святкова програма була цікавою а насиченою, багато теплих та іобрих слів було висловлено з вуст іапрошених гостей, а саме: на-іальника Центрального автомобіль-юго управління Збройних Сил 'країни Озброєння Збройних Сил

країни генерал-майора Сергія

лександра Петровича, міського олови Мельничука Миколи Степано-іича, заступника голови районної іади Катревича Івана Івановича, іачальника Старокостянтинівського арнізону полковника Коваленка Ииколи Миколайовича, командирів

ійськових частин Старокостянти-

пов"язують з частиною давні добрі відносини і тісна взаємодія.

Теплі слова привітань звучали цього дня на адресу ювілярів. їм дарували подарунки, квіти та усмішки. А найголовніше -щиру вдячність за нелегку |^ службу, з якою вони справ- щ ляються з честю.                ™

У свій день народження військова частина А0598 гостинно запросила усіх бажаючих на день відкритих. Частину відвідали члени родин військовослужбовців з дітьми та колишні військовослужбовці.

мандир частини полковник Михайло Олійник запросив усіх запрошених поласувати смачною солдатською кашею та козацькою юшкою. Дивлячись, з яким апетитом дорослі й діти ласували стравами польової кухні, можна сказати, що готувалися ці нехитрі страви з душею й величезним бажанням порадувати і здивувати всіх гостей святкового дня.

Словом, свято вдалося на славу, воно стало ще одним підтвердженням того, що військова частина А0598 є потужним військовим організмом, який забезпечує надійне зберігання автомобільної, бронетанкової техніки та автомобільного майна стратегічного резерву Озброєння Збройних Сил України. А військовослужбовці частини вміють не тільки відмінно виконувати свої службові обов'язки, а і гарно відпочивати коли є; нагода.

Усі гості, а особливо діти залишилися задоволені і неохоче залишали територію частини.

Текст і фото Анни ДЕРЕЙЧУК

НЕПРОХАНІ ГОСТІ

Олена та н чоловік Віктор давно мріяли жити у селі. Вони познайомилися підчас студентської практики у колгоспі на Херсонщині, з ностальгією згадували чарівні черемхові пахощі, солов'їні трелі та неосяжний купол неба, під яким і народилося їхнє кохання. Олена - корінна львів'янка, Віктор народився у Ковелі, а жити їм випало в Луцьку. Тож коли донька Іванка зібралася заміж, Олена й Віктор, не вагаючись, вирішили здійснити давню мрію, а свою квартиру подарувати молодятам.

Будиночок у селі за 60 кілометрів від Луцька Вікторові колись заповіла тітка. Майже 15 років у хатині ніхто не жив, тож гніздечко подружжю дісталося в аварійному стані. Довелося зводити дім мало не з нул я. Усе, що могли, робили власноруч, кілька разів просили допомоги в друзів.

-  Наталю, ми хочемо поставити склопакети. Здається, твій чоловік працює на фірмі, що виготовляє вікна? Може, щось підкаже? - Олена телефонувала коліжанці-художниці.

-  Та ні! Олежик зараз дуже заклопотаний - сезон! Не до вас йому зараз! А коли новосілля? Ми ж обов'язково приїдемо!

Олена телефонувала другій подрузі.

-  Таню, у нас машина в ремонті, а треба з'їздити, замовити меблі... Можливо, твійСаша допоможе?

-  Ти що! У нас зовсім інші плани! Та й бензин, знаєш, який дорогий! - віднікуваласята.

Звісно, Олену засмутило, що її подруги дезертирували у такий відповідальний момент, але клопоти швидко вигнали

похмурі думки з голови.

Коли було забито останній цвях, п одружж я нарешті полегшено зітхнуло. Вони вирішили відсвяткувати перший б є з т у р -ботний вечір у власному гніздечку пляшечкою вишуканого вина. Раптом за воротами засигналило авто, спаніелька Ча-па, що дрімала під столом, кинулася на звук. За мить на подвір'ї з'явилася Наталя зі своїм сімейством: "заклопотаним" чоловіком Олегом та малою донькою Олесею.

- А ми вирішили зробити вам сюрприз! - Наталя всміхалася на всі тридцять два. - Олежик навіть викроїв кілька днів зі свого графіка!

Олеся вхопила Чапу за хвоста - собачка заскавучала і прошмигнула до будинку, дівчинка побігла слідом - за мить почувся дзенькіт битого посуду.

- Вам все одно нудно й нічого робити! - щебетала Наталя, поки Олег витягував із багажника велику пузату валізу.

- А це, сподіваюся, подарунки на новосілля, - припустив Віктор та обійняв дружину за плечі.

- Та ні, гостинці тут, - Наталя жбурнула на стіл пакет із вафлями. - Ау валізі наші речі -ми ж до вас на цілі вихідні! Ви раді?

Олена та Віктор лише переглянулися.

- Хто ж гостей зустрічає з порожнім столом? - підморгнув

[Олег. - Ми Івідразу після [роботи ви-Іїхали - з ран-[ку й рисинки рот не убрали!

- Але ж немає нічо-,.о... - засмутилася Оле-- Ми не чекали на гостей.

- Сонечко, я ж тебе знаю, ти зумієш! Картопельки навари, м'яска підсмаж... У вас досі немає мангала? Я думала, буде шашлик! Оце ви не подумали...

- торохкотіла Наталя .-Дми поки подивимося ваше село.

- Хіба ти мені не допоможеш?

- здивовано запитала Олена.

-  Примушувати гостей працювати - це моветон! - Наталка ображено закопилила губу.

-  Не хвилюйся, щось вигадаємо, - заспокоював дружину Віктор. - Усе буде добре.

Та добре не стало. Наступні два дні Олена й Віктор лише готували, прибирали і розважали своїх гостей. Крім того, доводилося рятувати бідну собаку від Олесі та заспокоювати вередливу дитину. Любі гості за вихідні знищили тижневий запас провізії. А найгірше те, що з чудового набору келихів, який подружжю подарували на перлинне весілля, лишився тільки один. Тому коЛи гості почали збиратися додому, Олена ледь не плакала від щастя.

- Чудово відпочили! - сказала Наталя на прощання. - Але ти щось маєш недобрий вигляд...

-  Втомилася, - зізналася Олена.

- Не сміши! Це я втомлююся з

малою дитиною! І взагалі життя на природі - це відпочинок!

На наступні вихідні Наталя та Олег знову завітали в г ості. Та ще й прихопили з собою Таню і Сашу, Гості привезли... упаковку пластикових стаканчиків!

- Ваші келихи розбиті, а ми ж маємо із чогось пити, - заявив Олег. - А ця тара не б'ється.

-  Ми так поспішали, що не встигли нічого купити, - щебетала Таня. - Це ж нічого?

Такі навали тривали протягом місяця: щовихідних хтось приїздив пожити. Олена й Віктор уже не раді були, що переїхали і не засекретили свою адресу.

- Треба їм відверто сказати, що ми не раді! - радилася з чоловіком Олена.

-  Ні, не зрозуміють. Образяться та й усе. Треба вчинити так, як вони... Оленко, збирай валізи - ми їдемо в гості! До речі, собака також їде з нами!

Наталі відняло мову, коли вона побачила подружжя з собакою та валізою в себе під дверима:

-А ми до вас у гості! - радісно вигукнув Віктор. - Ви раді? У нас каналізація          забилася...

Викликали майстра, сказав, що за тиждень впорається. То ми у вас до вихідних поживемо!

- Ви розумієте... Я мамі обіцяла, що приїду, а Олежик у відрядженні в столиці... - лепетала Наталя.

Ледве стримуючи сміх, подружжя повернулося до автів-ки. "Що, тепер до Тані та Сашка?" - підморгнув Віктор.

За наступною адресою їм також ніхто не зрадів... Зате тепер гості приїздять лише на запрошення.

Марія ХОЛОДНА

1"1»ДІ.І1Р^І.<І

ЗДРАСТВУИ, ШКОЛО!

рі

ЗО серпня, у переддень! І нового навчального року, усіх І Ішколяриків міста люб'язноР • запросили до літнього кафе. ■

що у центральному парку, де' - для них організували дитяче-».

свято "Здраствуй, школо!". Веселі казкові герої

Мальвина та Буратино разом І

з веселим Казкариком у| 'ігровій формі, з конкурсами!

■  та вікторинами, допомагалиі

■  діткам адаптуватися до| нелегкого, проте такого .,

цікавого шкільного процесу.                                             ______

-і Шкода, що погода не дозволила усім бажаючим прийти на свято, проте ті, хто не побоявся дощику, не пожалкував. Діти наввипередки збирали рюкзаки, змагалися на спритність і отримували солодкі подарунки. Словом, прощалися з безтурботним літом і по-дитячому весело готувалися до школи.

Ь!

Я - УКРАЇНЕЦЬ!

Наступна учасниця конкурсу

Катя Криницька,

учениця ЗОШ №1.

В нашому конкурсі можуть взяти участь фото з будь-якою українською символікою. Чекаємо на світлини дітей і дорослих, словом усіх, хто вважає себе справжнім українцем. Свої фото надсилайте за адресою: вул.Миру, 1/2, електронна адреса: па5петІ5іо@таіІ.ги

ОВЕН Тиждень підвищеної рухливості, у тому числі інтелектуальної. Знайдуться вдалі і спритні рішення у важких ситуаціях, в потрібний час ви опинитеся в потрібному місці. Вдалими будуть подорожі цього тижня. Сприятливий день -середа, несприятливий день - вівторок.

ТЕЛЕЦЬ Енергійний і цікавий тиждень, повний нових ідей. Ви здатні приймати нестандартні і несподівані для оточуючих рішення, за рахунок чого отримаєте перевагу та завоюєте більше симпатій. Гарний період для особистих відносин. Сприятливий день - четвер, несприятливий день - середа.

БЛИЗНЮКИ Робота дасть не тільки можливість заробити на життя і проявити себе в новій якості, а й принесе задоволення. Вихідні проведіть з родиною на природі, це дасть заряд на тиждень. Сприятливий день - вівторок, несприятливий день -середа.

РАК Вам вдасться здійснити задумане в сфері професійного росту. Гарний тиждень для любовного флірту і налагодження більш близьких відносин з тим, хто для вас цікавий. Сприятливий день - субота, несприятливий день - понеділок.

ЛЕВ Тиждень сприятливий для початку кардинальних змін на роботі. Можна почути несподівані і досить привабливі нові пропозиції. В особистій сфері ви одержуєте можливість зміцнити свої позиції і домогтися більшої поваги. Сприятливий день - середа, несприятливий день - понеділок.

ДІВА Вміло проведені переговори піднімуть на якісно інший рівень ваш імідж і реальні доходи. Можна мирним шляхом домовитися в конфліктних ситуаціях з близькими про взаємно прийнятне рішення. Сприятливий день - середа, несприятливий

ТЕРЕЗИ Спостерігається тенденція до поліпшення умов праці одночасно зі зростаючими вимогами до вас. Вам доведеться неабияк попотіти. Втім, напружена робота піде вам на користь у майбутньому. Сприятливий день - п'ятниця, несприятливий день -понеділок.

СКОРПІОН Тиждень обіцяє винятково сприятливі можливості для тих, хто настроєний щось змінити в особистому житті. Активність і оптимістичний стиль поведінки буде добре сприйнятий тими людьми, з ким вас пов'язують робочі відносини. Сприятливий день- вівторок, несприятливий день - четвер.

СТРІЛЕЦЬ Прийдеться ворушитися і бути розбитнішим, щоб не впустити свій шанс. Приготуйтеся, про всяк випадок, до можливості повороту вашого життя в більш активне русло. У вихідні перечекайте бурю в тихій гавані. Сприятливий день -середа, несприятливий день - п'ятниця.

КОЗЕРІГ Поточна робота поглине вас до остатку. Це буде стосуватися і професійної діяльності, і домашніх справ. Можете сміливо розпочинати ремонт, обновляти свій гардероб, змінювати імідж. Сприятливий день ■ четвер, несприятливий день - вівторок.

ВОДОЛІЙ Ви здатні самотужки вирішити проблеми, що нагромаджуються, при цьому можете розраховувати на лояльне ставлення і підтримку з боку партнера. Уникайте проявів егоїзму і нетерпимості, не контролюйте надміру партнера. Сприятливий день. четвер, несприятливий день - п'ятниця.

РИБИ Відносинам на роботі буде присвячена значна частина вашого часу. Прислухайтеся до думки оточуючих. Спільне проведення дозвілля і відкрите обговорення загальних тем згуртує родину. Сприятливий день - понеділок, несприятливий день - вівторок.                                  _______________________

и^5 Ьоресня святкує свій День^їародження гарна, добра, чуйна людина, мудрий керівник та иа£гавм«к

;Людмила Олександрівна ГОРОДОТА!

/Від щирого серця бажаєм здоров'я о-™ Без нього не милі всі добрі діла,             ■- '

/ В здоров'ї - багатство, і радістц А більшого щастя на світі нема А Ваша енергія, мудрість та си Нехай не згасають ніколи з лпй . Душа ж Ваша чиста, велика й к,_ __. Та посмішка щира хай буде між нам.. ЗВдоров'ям міцніти, життям радіти, ■ На добрі діла хай Господь наставлш ' кхай Вам Господь Бог допомагає

З повагою, любов'ю та з

найкращими побажаннями ■ колектив

ДНЗ № 7 Золотий ключик ". *

Щиро вітаємо з Днем "народж дорогу похресницю Юлечку П

який вона відсвигкувяпз 3 вересня

В цей день святковий обі бажаєм всміхатись так, ,об сонце радісно всміхалось^ Тобі щоб квіти дарували І з подарунками вігали, [об під вікном тобі співали солов'ї^ Щоб мир і злагода були в сім'ї! З найкращими побажаннями - хрещена та вся сім'я Гороховських.

»-,. '4^ве£есня~відзн%ічае свій 2 _ ...„„^___

люблячий чоловік, хороший батько і просто ч,.

людина Віктор ПОВЗУН! *

/Йехай сяють очі з ніжністю, і* А серце розквітне радістю,

Хай доля красива, як соняшник,

Дарує тобі щастя райдугу.

Хай сонечко світить із ясного неба,

Бажаєм усього, чого тільки треба,

Хай доля дарує довгого віку,

Добре здоров'я і щастя без ліку.

Хай обминають дім твій тривоги,

Щоб завжд душ панувало до

Краси і наснаги, здоров'я без ліку

І довгого-довгого щедрого віку.

З любов'ю і повагою - дружина Оксана, дочка ^                                          АнастасІя І син Ігор.

ро вітаємо зі славним у Світлану Остапівну НАРАЄВСкЛ^Г;

*                    яке вона відзначила / вересня.

Від усього серця Вам бажаєм                   ,.

Здоров'я, затишку, тепла!                    ^ ' >          V

Хай гарний настрій розквітає,                            *

Щоб в серці молодість жила.

Бажаєм Вам снаги і сили, Р'Щоб був щасливим кожен день,

Щоб до 100 років Ви раділи                - •

Вітанням люблячих людей.

З любов'ю та повагою - усі рідні.

8 серсенл святкує сіли /0-річ ювілей рідна дружина, мама «аДа

Людмила Олексіївна ■• _ ВИШНЯКОВА!

Хай за плечима 70 -Поважна і значима даТа, А Ви есе молода для над; Невтомна, лагідна, завзята. Бажаємо не знати бід, Не відать смутку і печалі, І хай іще багато літ Вас надихають світлі далі. З любов ю та повагою - чоловік, діти, онуки та правнучка Єлизавета.

Вітаємо з прекрасним 45-річним ювілеєягарну подругу, добру, милу, щирої душі дядину Олену Іванівну^ МАЄВСЬКУ!

Нині твій день і ми хочемо всі привіт-..^ Ие сумуй, веселись і в здоров'ї живи щес. .-п^... т 3(ай твій шлях попровадить Пречистая Божая-Ма* І Небесний Ісус береже тебе завжди від бід! ',

З повагою - Аліна, ОАФіІ, Ірина.

ОЧГЄї*есня щиро^вітаємо зі славк*ия-»овілеєм_ дорогу дружину, матусю, бабусю' ^. . >>

Галину Іванівну ГУМЕНН^І -*

Найдобріша, найкраща, матусю рідненька! Вцейденьмивклоняємосьдуженизені ■-За сонечко ясне, за серце прекра За те, що добром зігріваєте нас4 Зате, що в щасливу і скрутну хвиі ч *: Ми можемо всі прихилитись до С ^ і Хай Вас обминають невдачі та гр>

Нехай лиш від сміху з'являються сльози, Міцного здоров'я з роси і води, і Бадьорість і радість хай будут завжди. ---------^__і               З любоаію-- чоловік, діти, онуки.

У щопрекрЯГИу-вс*нню пору>Й оересня,4циро еіТїїємв*з прекрасним 30-річним ювілЄСМ5^ колегу, чудову, щирої душі людину

Л^*ХОлександра Петровича -!,«,», 7 сопРОНЮКА!

^Ф&ю тебе з Днем народження! Нехай —яЛптя грає для тебе найяскравішими барвами і всі твої мрії обов'язково стануть

реальністю. Бажаємо міцного здоров'я, Двстя, радості від життя, безліч посмішок і

всього найкращого. Хай навколо тебе

завжди будуть лише ті люди, яких ти хочеш

біля себе бачити. З Днем народження!

' .„.                  з повагою - особовий склад ЦОРІ.

5.7.00, 8.00, 12.00 Новини Кривр дзеркало Ера будівництва Ера бізнесу

8 20 "М.Козаков. Не дай мен, Боже, лишитися розуму"

>хаи аам чуде лильициои:

,екрети успіху" , ,8 50, 21.25 Діловий світ ) "Сімдесятники. Л. Осика" )Х/фй5емля" "іраінська пісня

■Г20.1.20, 3.05 Новини (із

і/рдоперекладом)

ЯОПЄИ/5

„, „50 Діловий світ її) Т/с"Каифові хлопці"

0 Фінансова перспектива 5 Останнє попередження "Честь маю запросити фестиваль пісні в Коблево

ЇЙ 1 00 Підсумки

ІО Фестиваль гумору "Умора

б нічний канал

(, ПО, 8.10 Сніданок з і "Економічна правда" 5.17.10Т/с"Сила"

~0.15Т/сі:Ррксолана-3"

5 4 і5"Небрешимені-4" .. ^5 "Російські амебні шами" 5 Т/с "Тисяча і одна ніч

** 'Кохання без кордонів"

________І €$

15,7.00.8.00, 12.00 Новини 5 Криве дзеркало 5 Хочу все знати 5 Ера бізнесу

0, 8.20 Д/ф ЧИ.Олялін. Поранене серце" исні поради 00. 5.25 Підсумки дня „_.ційна хроніка і. 4.35 "Віра. Надія. Любов" ц Нехай Вам буде кольорово! — 50 2і.25Т5гловий світ Фольк-тизю

їГТ^? Новини (із сурдопереюіадом)

5  Еигопеюз

з. 5.50 Діловий світ" І "Секрети успіху рТ/с "Кайфові хлопці" 0 Фінансова перспектива

1 40 Про головне х "Надвечір'я' з ТЩербатюк

6 М.Пйтю^Час рікою пливе

ідсумхи

юру "Умора"

,_,_., 19.30,16.45ТСН

_____10 Сніданок з 1+1

'Економічна правда 17.10Т/с"Сила" "і Т/с 'Фоксолана - З" "Не бреши мені - 4" .„_ "Російські сімейні драми 5.05 Т/с "Тисяча і одна ніч"

'.ІЬт/с^Накра'йсві^ 2.2рТ/сиНаі(райсвгту

Т 40'Судові справи

ружимося в рше кохання"

00 Ток-шоу -Стосується кожного"

00 2 10 Подробиці

!5Т/с "Отаман"

0 Д/ф "Таємниці радянського

дефіциту. Дайте, книгу скарг 0 Х/ф ^Кращий стрілець11 0 "Слі - -

МИЛКИ

е буде добре! "Неймовірна правда про зірок1 стяк - З*

Вікна

"Зважені^а щасливі • З

, 7.30 Ділові факти Економічний інтерес Т/с "Таксі" Г/с леся+Ромз

і УоиТиЬе 15 18 45 Факти . 19.25 Надзвичайні новини

10.10. 13 00 Анекдоти по-українськи 10.25,16.40Т/САгент національної

безпеки" 13.15.22.10Т/С "Прокурорська

._____/с "морські дияволи

Максимум в Украін Х/ф"Брат-2" і/с ^Відьомське лезо' .10ХУфиСуперменеджер

6.00 Єралаш

7.55 Мультик з Лунтіком " М/с "Шоу Гарфілда" і ооТ/с"Ранетки .0.05Т/с"Шпигунка" 11.55 "Та, щоговоритьзпривидами" 12 50 Богиня шопінгу Т/с "Чемпіонки"

Й'с "Маленькі таємниці" оду народу ^італька

' |Й0Ш МОЛОДЬОЖІ

Іцівськии Клуб

етективи шутий убивчий" "^Полювання на ізюбра"

1.25. 3.45 "Свідок" тии убивчий"

_ . Т/с "Менталіст ■ 5" ОТ/с "Закон і порядок"

5 "Речовий доказ' 0 "Агенти впливу" й "Правда жипя'

17.20 Т/с"Карпов

, „^ Ток-шоу "Нехай говорять Критична точка Т/сиПоцілунокІ"                    .

3.50 Ток-шоу_"Говорить Україна Г/с "Глухар, повернення" /с"ПожежникиЧикаго" Ш^Ш

11 00, 14,00, 2.00 Новини

ого ранку' 5 Контрольна закупівля" 0 "Жити здорово!" 5, 2.55 'Модний вирок"

Телепузики

ЛНЄТ*И

Та, щоговоритьзпривидами"

"ігиня шопінгу

л "иАнпіликії"

Зогиня шопінгу іТ/с "Чемпіонки" Т/с "Маленькі таємниці"

мо В

/

оду італ й

оду народу італька

р

.„.ХО Віталька П.ООДа.йдш молодьож! >іишвськии Т

_.__. а Хорошо

3.15Т/сгСексімісто" ,15Валєра Т'

■ ОС Vе І№У™И Убивчий"

0_0,17.(ютус''Краповий6ерет"

з Події

,_____іиросерде зізнання

, 14.45 Остаточний вердикт

4.15 Ток-шоу "Нехай говорять" 0 Критична точка(і

.3.35 Ток-шоу 'Говорить Украін І Т/сг'Ментовсьігі війни - 7"

нтрольна закупівля" ити здорово' ий вирок обідати!

о здоров'ячка! на десь поруч

0 "За і проти". Ток-шоу с "Чекай, на мене

5 "Час обідати!" " 'Доброго здоров'ячка!" 5 "Істина десь поруч

Г/с "Домробітниця" . .~ Слід'1 І.ЮТ/с'Ясмін"

' "; "У наш. час" 5 Вечірні новини 1.05 "Давай одружимося!' 2 05 "Нехай гов-""'1

2

"Ч бТ/

ас" с йМ

одру говорять

ОТ/с аМати-і-мачуха"

5 "Вечірній УрганГ

0 Нічні новини

г Мертві води Московського моря"

/Ф,              к 0

с" Всі жінки- відьми" 9.00 "Орел і Решка" З.ООТ/с Маргоша"

ІІопінг монстри"

,пещя"

ІО.РР "Моя прекрасна няня"

'1 00 "Розсміши коміка" Звана вечеря"

арО"Відчаидушнідомогосподарки"

1 МИ І11_|її■ і .ґл ичіттп

а Комароаського , із 00 Справа смаку 0, 17.05 Жіноча форма 00 Дивовижний дизайн 00.21,40Т/с "Тетяниндень 35 незіркове дитинство 5 Глянець Колір Ночі

р "Лікаось'ка справа

Суд присяжних

___Огляд. Надзвичайна подія

рокурорс.ька перевірка" воримо і показуємо"_______

( ^ іюдина і закон з "Поле чудес

ра Комаровського 'у, і з.цц Справа смаку 20. 17.05 Жіноча форма ЗО Дивовижний дизайн Ю.2і.40Т/с'Тетяниндень" 35 мезіркове дитинство о Глянець 5 Колір Ночі

0 Т/с "Повернення Мухтара

-00, 15.0ІГЖ0О Сьогодні

$5Л 2.25 Суд присяжних

35 Лікарська справа

1у, 17 30 Огляд. Надзвичайна подія

'з "Прокурорська перевірка"

З Товоримо і показуємо"

З Ти не пог-.....'

3\Ї5Т/сиКі

тор 360- '

о поа іриш! А Гру!"

іорничний пиріг" Висяки"

"Ранок Росіі" 5 "В Рсі"

'Ране.. ....

"Вся Росія Токч '* 0 Теж-1,

5 Ток-шоу. "І000 дрібниць" О-Іок-шоу. "Про найголовніше"

0Т/с"Бомбило. Продовження' 5Т7с"Ментовські війни"

15 "Сьогодні Підсумки' 35Т/с"Карпоа" О "Дачна відповідь' 5 Дикий свіг

і5Т/с"Висяки"                        ^«^

ртрУ

7 00 "Ранок Росії 11 Ш Ток-шоу. "Ю00 дрібниць 11 35 Ток-шоу. "Про найголовніше 12.15,1.05т/с"Маргінароща"

ібливий випадок

15.10,4.4017с Таємниці інституту шляхетних панянок"

16 10 18 40 Місцевий час ін 25'Д/с "Донька філософа Шпета 55 и 40 Новини культури 15 "Завжди говори "завжди" ■ 8

ефір

. "Катерина" __..,... інципХабарова1

6 55 0 40 новини к 7.05"3авждигово(

9 45. "Пеямии ефір

!2.15Т/с"Принцип)

'аСерпТвна"

14.30 Єралаї 15 30Т/с"Лс

3.25. 8 ДД,

10 ОО "Дорожні війни

1110 "шалене відео по-українськи

1205-Обом иА"

10 17 10, 17.30. 18.30, 19 15 М/с' ) ЗО: 20 15 М/с 1 00 Казка з татом 2.40 Х/ф Чекумзе"

7.15 Х/Ф "Білий вибух"

) 00 2Г0О Новини 5*2 5,2^ ІД.40 'ДжеДЛГ,

орожні г......'

алене ї

Щ!»,

ки-шоу"

/ш В облозі

і^Повгтряний мисливець" ... ©"Прорив" Х/ф "Іван та кобила

Радянські У/фи і.20Х/ф"Не май сто рублів..."

50 Х/с "Уокер,, техаський рейнджер" .40"Утьосов Пісня довжиною в життя"

ЯКІСНІ НІМЕЦЬКІ

вікна

вул. МИРУ-5 (1 поверх ресторана -ІКАР")

тел. 4-55-30 м.097-36-16-500

КП ВКГ "Водоканал"

повідомляє своїх

абонентів, що ЗМІНЕНО

НОМЕР ТЕЛЕФОНУ

АВАРІЙНОЇДИСТАН-

ЦІЙНОЇСЛУЖБИ. І Новий номер 3-21-72

КУРСИ ПЕРУКАРІВ

Запрошуємо на вечірні курси перукарів.

По закінченню видається посвідчення (держзразка). тел. 096 13731 06

ліцензія серіїАВ № 395571 від 22- 04.2008 р.

16.00, 19-00 Вісті Щник Сочі 201 й

Т/с Єфросинія 0,4.40Т/с "Таємниці інституту шляхетних панянок"

1 18.40 Місцевий час 5 4.15 "П'ятий вимір" 5, 0.40 Новини культури їй "Завжди говори "завжди" - 8" Поямии ефір •5 "Я теоеніколи не забуду"

)". Борис

і2зі

Криве дзеркало Фшьм-концерт "М.Басков.

Я з музикою навіки

заручений"

Олімпійський виклик Панянка та кулінар Жипя на рівних Православний вісник Хто в домі хазяїн? " "їм чудес України

(/ф "Подвиг розвідника і Рояль в кущах і. 2.35 Театральні сезони 1 В гостях у Д.Гордона

Золотий гусак

Концерт до Дня знань

Без цензури

Зв"і............._

Еред юніорів. Півфінали ін: подія тижня лот

0 "Нащадки"

0 Доки батьки сплять. М/ф ОД/Ф "Оригінал з периферії" 0 Д/ф "Периферія для

оригінала

і0 "Надвечір'я" з І Щербатюк 0 Служба розшуку дітеи

] "Світ навиворіт - 2: Індія" - 'Кохання без кордонів'

"Шість кадрів" , ^казенная Русь" З "Хочу в УІАгру

"Розсміши соміка - 4" і "Хроніки Нарнії:

Підкорювач світанку"

Х/ф "Анжеліка і король"

С/ф "Хлопчики -

ІІустер ііує"                       ■*

Зсе для мами" Пітня кухня" '""""Пакоханийі -Гойний"

1 Т/с Шлюб за заповітом " -р коханням"

, .40 "Караоке на Майдані"

8.35 "їмо вдома"

9.45 "Зіркове життя. Заможні та

незаміжні"

1045 "Зважені та щасливі - З" 15-10 "Національне талант-шоу

"Танцюють всі!-6"

"Х-Фактор - 4"

З Єрапаш О м/с "Ескім 5 М

10.00 Т/с "Інтерни" Т/с "Злочин буде розкрито" Люблю' Че*.пю' Хуіф "Формула щастя" 1.19.20 ^"Просте життя" _^X/ф "Люблю тебе дремерті" 0 Х/ф Відділ. Страшні

лейтенанти"

г.ОО, 3.50 Т/с "Звіробій - 2" 3.05 Срібний апельсин

гвіт зірок М/фин Справа смаку Ранкова пошта

' 5 С

ва пошта 5 Смачна ліга З Свати біля плити

«к

метр

■■■ по-твоєму 10 Жіноча

0 "Бомонд у будинку актора" „.„._. "Лінія життя' Лариса Голубкіна 1.Ї15 Х/ф "Тече ріка Волга"

5 М/с "Фінес і Ферб" 5 Кухня для двох з м'ясорУПка 5 Уральські пельмені

М/ф "Мадагаскар-2" Х/ф "Канікули строгого

20,55 Х/ф "Канікули строгого

.50 2____,„

.55 Українці Е

0 Жар-птиця

5 Зона ночі Культура

0 Іван Франко

, м/с "Ескімоска" з Малята-твійнята З Телепузики

5 М/с "Смішарики, Пін-код" З Мультик з Лунтіком 0 М/с "Даша-дослідниця" 5 М/с^перед, Дієґо, вперед!" 2 М/с "Фіксики" 'Ш "Переможець" ібережно, діти! . _)дна за всіх 0 Х/ф "Джинси-талісман" ...З М/ф %>щ> і помстіі Вурдалака 3.45 Х/ф "Фантастична четвірка 2. Вторгнення Срібного

Зіталька ' ¥ЧЙІне Бутово ф Затягни мене в пекло і Хлоя. Секс-найманка

До'світанку

5.00,9.00, 11,00 Новини -5 10 "Жінки в пошуках щастя" 5.55 Х/ф "Старша сестра"

7,45 "Смішарики, Нові пригоди" 7.55 "Грай, гармонь улюблена!" 8.40 "Слово пастиря 915 "С"

117.Щ Час краси

5 17 50 Концерт

і 21.40 Мандрівка зі смаком

3. 22.10 Д/с Секрети долі

, 0.05 Диврвижний дизайн

Колір У

Тетяна "

;рет" ----------

і Турецького"

'ечовии доказ . Смертельне

:ксі Капкан

'оловний свідок"

" ■ ■ - - їй свідок" ш т _,. иатьківщини" Т/с "Матусю, я кілера люблю" І7с "Таємниці слідства - 9" ■'Таємниці кримінального світу" Ліквідатори 23.30 Т/с "Криміналісти: мислити як

1.15 Т/с^Закдн і порядок". "Злочинні

2.45 "Речовий доказ" З 45 "Агенти впливу" 4.10 "Правда жипя1 4.40 М/ф "Метеор на рингу

8.40 Слово пастиря

9.15 "Смак"

9.55 До ювілею акторки, '

Дороніна. "Не люблю кіно 11.15 Ідеальний ремонт" 12.10 Х7ф "Три тополі на ПлющисІ" 13.45 "Весільний переполох" 14.50,17.15Т/с"Синіночі" 17.00 Вечірні новини 18.10 "Угадай мелодію" 18.40 "Хвилина слави. Шлях на Олімп!" 20.00 "Час"

20.20 "Сьогодні ввечері" 22.10 "Встигнути до опівночі" 23.05 Х/ф "Панянка-селянка" 1.10 ХДіг'Прлинь - трава гірка" 240 Хф "Діа ірою"

; "Дорожній патруль"

"іяд

„Ж 12.00 Сьогодні

Лотерея "Золотий <люч"

їхні вдачі

Готуємо з Олексієм Зиміним } Головна дорога З Кулінарний двобій З Квартирне питання

2  Слідство вели... 'Очна ставка"

С/ф "Кодекс честі"

З пісні слова не аикинеш!'1 _. Огляд. Надзвичайна подія 0 "Центральне телебачення"

3  "Субота Вечір. Шоу"

ХДігПрл р р Х/ф "Дівчина з гітарою"

"Поле чудес"

7.00 "М/фи" 9.00 М/с 'Рожева пантера і друзі" 10.00 М/ф "Курча Ціпа" 11.45Х/ф"ЩколаАвалон" 13.35 Т/с "Всі жінки - відьми" 15.20 Т/с "Моя прекрасна няня" 16.50 "Лнмуії Тужур' 17.50 "Пороблено в Україні" 19.15 "Вечірній квартал" 21.40Т/С "Надприродне" Крутий хлопець "Невразливий" ічне життя"

5 "Дачна справа 5 Авіатори 5 Дикий світ 5Т/С "Висяки" ОТ/с "Час Волкова"

_____ІРТРІ

, 13.00 Вісті

, 13.20 Місцевий час

і м/с "Клуб Міккі Мауса з Мус "Джейк і піоати з Небувалії' ^ м.'С Маленькі Тінштейни З АЬт аттак

" Вчимося малювати

,. 18.00 М/с "Смурфіки"

3  Єралаш 5. і ЗО М/ф

ОТ/с "Ловися, рибко!" 0 М/с Жік Бутовський"

М/с "Досконала дюдина-павук'

М/с "Лабораторія Декстера"

М/с "Циповіль

М/с "Чорний плащ"

М/с "Кряк-Бряк

М/с "Дива на віражах"

4  М/с "Оггі і кукарачГ ОХ.'ф"Северино1'

*•*«« ^"Повітряніпірати" Й.00)Г/фиПерехогшення" 10.50 Т.с "Таємна варта-2"

16.50 ЧУ 9 Тур Арсенал - Волинь 19,00 Х/ф "Дзіаг 21.д5Х/ф"Золотеоко" 0.00 X' ф Бійцівський клуб" 2.25 Х/ф "В той області небес"

545 Радянські М'фи 15-уО а/Ф "Фронт без флангів" 13.10 Х/ф "фронтза лінією фронту" 'к 75Х ф Фронтутилуворога

ї^ш"нКй

;х Т°РгРДок"- Дайджест

'0, 5,40 Чорні діри. Білі плями

5 Х/ф "Корпус генерала

Тятьхвилин страху" аноформлювач"

____\а

5 Панянка та кулінар

5 Ток-шоу "Дружина" Шеф-кухар країни Околиця

Подорожуй світом Крок до зірок Маю честь запросити Ближче до народу В гостях у Д.Гордона 3-25 Караоке для дорослих

їлотии гусак .35 Як Ваше !онцер_тна програма

к Ваше здоров'я?

18.01

Діловий світ.'Тиждень Слово регіонам Головний аргумент Міжнародні змагання з конкуру "Донбас Тур 9 00 21 5з Бокс. Чемпіонат світу серед юніорів. Фінали і Офіційна хроніка

Д)Х/4"Кара небесна^ ,0, ТСГОО М/ф

З "Ремонт + "Лото-Забава" 1 "Неділя з Кварталом

їй пекарський турнір" ітське життя" і? Де^ Коли?" Відкрий свої очі ' "Клуб"Венера" ^

Т/с "Терор коханням"

"Школа Комаровського ) ЧЗрел і Решка" ] "Шалене весілля"

і........ ■мічудовисько"

зазаповггом ікакохашя"

фр

11.00 Козирне життя 11.30 Максимум в Україні 12.10Х/фЧрат-2п 14.55 Т/с "Ми з майбутнього" 18.45 Факти тижня 19.55 Наша Ршззіа 21.00 Головна програма 22.55 Х/ф "Ключ саламандри" І.ООХ/Ф^Честь11

00 Уральські пельмені 35 М/ф "Мавпи є космосі" 1.25 Співай, якщо зможеш 3.00 Мачо не плачуть 4.20 Божевільний аатостоп 5.20 Т/с "Вороніни" 6 40 М/ф ■Мадагаскар-2" 8.30,19.30 Х/ф"Канікули строгого Лрежиму-Г2,3" 0Х/Ф"2Тібільше"

X/^П7СТун"

, .•"Вогонь.водай...міднітруби" . їмо вдома ) "Зіркове життя" '5 "Караоке на Майдані"

5 "МастерШеф - З

5 "Х-Фактор ■ 4"

З "Слідство ведуть екстрасенси'

~ "Один за всіх

5 Малята-таїйнята

З Телепузики

5 М/с "Смішалики. Пін-код"

5 Мультик з Лунтіком ,10.05, 10 40.11.05, 11.15 М/с 5 М/ф Артур і помста Вурдалака1 Ю Х/ф "Фантастична четвірка-2"

0 Одна за всіх 0 Моду на ролу .^Даиош молі а-. ■'_____________

4.20 Агенти впливу "Найкращі бої братів Клинків" Т/с "Таємниці слідства - 9" Т/с "По гарячих слідах ■ 2 "Круті 90-тґ

■ Т/с Криміналісти"

ї/Ф "Супернона"

_______________           (

'Люблю тебе до смерті"

а смак

, , ,.00 Таємниці зірок і Т/с ''Злочин буде розкрито" /с "Просте життя" ^то гідний більшого" 35 Події тижня 1.00Т/с"Інтерни" отесіу и/оіпап О Великий футбол ,4.25 Т/с "Ментовські війни-7"

5 "Служу Вітчизні!" і "Смішарики. Пін-код" "Здоров я" Непутні нотатки зки всі вдома" ь-іенда

Приходьте завтра... Сині ночі"            „ т ,

..„„оання Республіки: М. Танич 5"Льодовиковий період" 0 Недільний "Час „„ " , Коханняжиретрироки" 55 Кониері групи Бі-2 5Т/с "Заморожена планета" 5 Х/ф ''Європейська історія*1

їб Справа смаку !0 Ранкова пошта .00 Неділя з Кварталом !5 Колір Ночі

З, 9.00, 12.00 Сьогодні 5 Лотерея "Російське лото плюс" 5 їхні вдачі 5 їмо вдома 0 "Перша передача" і "Диво техніки' !5 "їдьмо, поїмо!"

0Т4.

воя гра

"Вороги народу"

"З пісні слів не викинеш!"

Надзвичайна подія

"Сьогодні

Х/ф "Подвійний блюз"

"Промінь Світла" 4 "Школа лихослів'я" Х/ф "Антиснайпер"

.. . _3 Місцевий час

з "У світі тварин"

и Росія ■ любов моя!

" ' """'^"рум'яттяпочуттів"

Ї.4.15ХЛ

їлада факту

бсолютний слух

ф "Нехай говорять" 5 2 40 "Сміятися дозволяється" 5 Вісті тижня 0 "Наш вихід!" 0 "Недільний вечір" 5 Х/ф Обітниця мовчання" Х/ф " Розплата за любов"

;ливці за старі іигоди Мерлінг

іОЛОТ.Є ОКО

ап Діги Чемпіонів УЄФА Гур. Дніпро - Таврія

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ

-    консультування з питань податкового, митного законодавства;

-    реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

-    консультування з питань прийняття спадщини;

-    супроводження операцій купівлі-продажу нерухомого майна;

допомога о оформлені праоз власності на земєл&ні ділинки, врєгулюваннм з&м оска ожвн ня о І ні б н ь поо

х спорів»

Іні

і види юридичних послуг.

Наша адреса: м. Старокостннтинів, вул. Острозького, 10 (Готель -Случ», 2 поверх, офіс №5), тел.: (096) 283 95 40.

ПІСОК-СЛАВУТА митий

1 КУБ. - 170 гри. = 106 грн. за тонну

Доставка по місту, району, області, Україні ЗІЛ-КАМАЗ тел. 0971954064 ПАР             ш 09В 33 33 543

РОЗДРІБНА ТОРГІВЛЯ тел. 097 408 62 34

КАМІНЬ. ЩЕБ. МУЧКД та ін.

ПРОПОНУЮ ТРАНСПОРТНІ ПОСЛУГИ ПО УКРАЇНІ АВТОБУСАМИ ТА МІКРОАВТОБУСАМИ (кількість місць 19, 36, 58)

Поїздки в С.КАТЮЖАНКА(Киівськаобл.)

до отця Олександра Замовлення автобуса

ДЛЯ ВЕСІЛЛЯ ТА РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Поїздки ДО ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РЕЧОВОГО РИНКУ:

"Анастасія" - 5.50 7.15

Автовокзал - 6.00 7.35

тел.3-05-09, 067 81 23 445

я серії Ав Ш50В743 від 12 02 2010

БУС-МерседееВно 110- 199В р а.' ""^ТІВбВ 2038622,068 2038620

•Сітроен Дхампер- 1.9, 1988 р.в. °* "'                          т.0977916385

-ГАЗ-3302-2 9 висок

•ФордТранзит-2.5 І999р.в.,дизель. ЛЗСа)Й1Р                  ,.0979735960

■ВАЗ-21063..1990р.8.

т.068 5390144 Р т.068 0371138

•Сітроен джампер. 2 т •фрлькеваген Т-4.

т.097 22 767 44

•ЗАЗ-1102..1992р.в^шиШМ((н ■ФіатУНО- 1^85 о в

ІМТ-4..1999Р.В.1.9Т.Д

■ВАЗ-21МЗ-.2006р і.

-ВДЗ-21011-

6 9433100 т.068 038 97 04

<ВДЗ-2і06',і988р.а,! •ВАЗ-2і08-,!987р.в ■ВАЗ-21099-, 2007 р.в.. чорний

21

•ВАЗ-2Ю7..2005р.Ел

•ВАЗ-2106.. 1990р

119

,0675846112

., 2 0 пасажир,

-ВАЗ-2106П. жовтий, ■Лаос-1.5.2006| Велосиле^Уда^ Трактор "ЮМЗ-6". 36 Терміново -ВАЗ-2Ю5

•ВАЗ-2306..

т.067 2600720

с^всігЗО9ВЗри-'дизепь' т.097 6605526

^3;2Д05.. 1992р.в.,білий, газова

21-97,0972456668

|отошм:л;2опіз5Меп'.2008р в.. 200

Раму«Т-150К'

т.067 7328072

Двигун'ВАЗ-2101-.коробка, балка, ' га'Н             т.0968748213

Коробка передач -Опель Калібра-. іедогюго.-НісанАпьмерО". нові фари.

Запчастини Багажник доавто Запчастини для Пікаї

Мопед =Мустанг-,неі

Мотоцикл »іЖ Планета 5-. з коляскою,

5 РН                  т.0674026562

ійськовийкунг(розмір2 30*.4 30)на Св0"°"тЇ26-79,0671179 466

г.О-УАЗ-.гум»

Двигун-УД-2*. 8 к.с..( Плуг 6000 гри., кулі

Багажник 'Ренр Трафіки гума з

■ 4 шт «Мішелін-4шг,на титанових дисі'Лх "Ясомаха-'

.0966672960

кварт , 3 поверх, и індивід опалення, 23)

■кімн. кварт (вул. Франка, 31), ЗО 4 т.0971977953,0986144577

зК.П

ре»онт,„е*оМ

і0673099в66

інка. 27}, і'ійхід. житлова пл - 2зкам,

т.067 5081038

. кварт^.Дловерч. євроремонт, ;Є22,068 2038620 т.. 54 кв м. -чешка, т.067 3688363

. кєартдвул.Пог

2-кІмн. кварт., 1 поверх, балкон, «влропіліта а. 7.0974і79680

2-иімн. кварт, (вул. Поі

2-кіми.ийірт.(вуі .2;кімн. кварт Вповерч,євроремонт,

Терм,жй

2-і-імк. кеар

2-кімн. кварт. (Еуп. Зарічна). 2 поверь,

„ЗРУЧНОСТІ т„973668436

2-»мИ.,юр,1вулМйв460950

2-кімн. кварт., р-н -Ті

Терміново 2-і цуйГозаводу,

'варт., р-н

.0673844179

2-кімн. кварт, (вул. Острозького, 11), !"0КВХ                  ,.0682027633

2-кімн. кварт,, р-н.

;арт.. Є8.6 >:в м, індивід. т.0979054153 центр, індивід, і" 0971184459 3-кімн. кварт. 60 св н. ! поверх, р-н ¥ЧИЛт1&3 7959835,098 2931093 3-кімн. кварт, абооОм.ииіі 1-кімн. з ДОПЛт!8§7 7260870,0680269120

3-кімн. кутова

гда768067в6

., 5 повер*. чешка, не-еве

кварт. 5 повер ве» або обмін н

3-кімн кварг. 5поверх,-Жовтневе-"ИЮР"°                ,.0683289996

-,он, тепла підлога в в

3-кімн. кварт., 68.9 кв.м. і повт^ *НТР-                               ,.3-16-80

3-ямн. кварт., -Болгарське^, 5повеп< ^ОМ(!?.8?№Й,О98 72 33868

"3-юмн кварт., З поверх. 63 гя м.н--

2-поаер,< бїяинокзізручнс>ст.,(пров 1 Лшовийь-чРІ' "Оке.м, літня ^ухНя. т.098 3812661

2-поверх будиноь, 150 кв.м,

' '             СОТИХ ЗЄМЛІ.

Т.067 4052650

Част. будинку (60 кв,м), газ. вода,

Будиноувул.?6Бак коміс. 162і.або

Будинок73 3ка.м. сарай, гараж. 0.054 а Єт.'й^6Є85°й4833,050 4356707

2- поверх, будиної

Хатуас.Деркачі.нєдо|

Терміново будинок в с.Верхняки, ЗО

1689

т.О1

зручмбсгГ.Тараж! _ ._

ливо з проживанням та поетапною виплатою,                 т.0963745521

Новий будинок в сДеркачі.мебльов., ™0Р0Г°                   ,.0678592208

Хату в с.

1,0630139110

'Л.Фепорова.ббі.Зкім-

т.0680139085

Є

Будинок, р-Н'Заслучі', заг. пл. 0.10 Є™М$ 4966150,067 9462459

Півбудинку. центр. ремонт.З кімнн її*^'!'_ванча!_|юв_е_інд.сіпал Єх.шв.3

5212086

Терміново, недорого 2-поверх. будинок (жилий). Є опалення, два котла, ■хлів, гараж, льох, зем. діл. 10 сотих. Р-н 20-й Польовий, 52. т.098 26 92 892

Продам будинок (вул. Гагаріна, 5), 72 кв.м, 3 кімн., кухня, санвузол, ванна, о гараж, кухня, теплиця, прибудови. Продаж від власника.

т.067 906 83 24, 096 239 88 ЇЙ

Продається розпочате будівництво. Недорого.

т.098 035 43 96

Хагу в селі

т.0978194031 Хатувс.Самчиш.

Т.О67 5956283

Хату в сПисарівка, 49 сотих землі,

Будинок (вул.

Будинок (вуп.фрунзе, 16). прибудови,

т.096 3504948

Хету,

1,0967841026

іів, льох, парове 14502

Піагати (вул. Сагавдачногоі, 73 кв.м., газ вода

т.098 845 00 52 Частину будинку -Олімпійське-, 90 2

К..М.гарУОТ,,СОПШЮ™

ценірі с Воронківці. т.067 258 09 20 Будинокзі зручностями, Є присадибна ділянка, Можливий обмінмшотирі т.09б87036і5 Недобудований будинок (10х п), 10

Будиноквс Пашкіеці Абообміняюнп 2-3-омн. кварт т0671746029

Б,д>,„о,1в»л ^^„„^

Хату8С.Григооівіса(оул.Пугачова).Є ,азіо«а,Релеі(>он.то97о7зд255

Хат,(в»л

Кезаа. будинок, 25сотій зєм. діл., с Пашшш,

т.096 2В 18998 6 сотих зем. діл. т.0976122730

2003

інну хату (9* 13), під розбірку на й ЄВ           т.0989873572

вс.Пашківці.Єгаз,гараж хлів

/дони зем діл,

т.0976355315

4нок, 110 кв.м, зі зручностями,

Будинок

6788923

<, центр, 11 соти.

Житловий будині ЗСМПІ1 т.3-23-00,096 225 32 80

Будинок;) масандврю.Єсвроремоні, Зручності, гараж. 27 сотих зем. діл. Можливо з поетапною вуплатоиі

зкзприбудовами(вул.Фрунзе, 4 сотих

т.0964504948

І. частково млі, (вул.

т.097 4879131

ПРОДАМ ТЕРМІНОВО

ДІЮЧУ

АВТОМИЙКУ

НА 2 ПОСТИ +

ПТО + ЗЕМ.

ДІЛ. 20

СОТИХ.

Є КОЛО

ПОСТІЙНИХ

КЛІЄНТІВ.

т.067 380 51 34

О990855556

Будинок а р-н* №розавсду, сз.; пр№удови, сарай, літня кухнн зручн ст|т 3-32-16,0963561013

Незав. будиног з р-н! бс-йн ІЄРиі5Й7 684929В, 098 В85648

Півхапі [3 кімнати), газ, вода, земля, окремии заїзд, мкв.м, (аул.Сзгаи-дачного.32).              плпя„„„„

Будинок вс.Красносілі

Новий будинок в р-ні РЕМу. вихід до Р'4™                        т.0679041996

3ЄмельнудшЯнку. т097б82530, Зем діл. під забудову, а будг.мь. ріалами т3.05.09]0678)23445 Зь.м.діпм.ЗаспП.097ба25зоі

°Ї93 5745766 Зем діл ІОсотихпщзаоудовуіі^1:! П""СН"а'-3аС"ЇЧ-1т.0677248802

Зем діп.О 3 га під забудову, цеп 11:

Терміново зем. діл.. ІОсотих. (вул Технічна, 1!              т.0639509066

Дачу р «Дібровці-, 6 сотих землі, незав оудинок. крині-- '-'—

Ділянку під і ара*. Зем діл.О-16га.( Земділ.в-С«ол,,т0970531004 іачу в ■Дібровці-, 6 сотих, незав. 5080331

залбоинею, 10 сотих, і, 0976709905 174770838

ПРОДАМ або ЗДАМ в ОРЕНДУ СВИНО-КОМПЛЕКС. МОЖЛИВО

ПІД СКЛАДИ.

т.097 80 80 364

ПРОДАМ

БІЗНЕС

(ВИРОБНИЦТВО

ПАМ'ЯТНИКІВ:

ФОРМИ, і МОДЕЛІ, ШЛІФ-

СТАНКИ, МАРМУРОВА

КРИХТА), г. 067 3813052

ПРОДАМ

ДІЮЧИЙ

БІЗНЕС

(ВІДДІЛ

ДИТЯЧОГО

ОДЯГУ).

є коло

ПОСТІЙНИХ КЛІЄНТІВ. [

т.096 80 98 З01]

Продаються

ДВА МАГАЗИНИ:

- вул. Орджо-

нікідзе, 2/7;

- вул. Орджо-

нікідзе, 20/2. т.067 398 61 33

Потрібен водій зі, і Потрібна працівниця..

Дкаю... -■ '.,-;■■ ^л ;і;іґ

067 96 26 371

Потрібні швачки. т.097 8 999 320,

Потрібен майстер по водовідведенню йх,о,д»«У            т.0973«Й153

Потрібна няня для хворої дитини 12 Р0Ш-                   т.0982002530

Запрошуємо на роботу в

нічний клуб: ді-джея, охоронця та в кафе: офіціанта, адміністратора, кухаря, т.097 065 85 02

ПОТРІБЕН ПРАЦІВНИК

в СТОЛЯРНУ МАЙСТЕРНЮ. т.096 10 77 661

ЗАПРОШУЄМО НА РОБОТУ В МОСКВУ.

■ будівельників, поварів ■Домогосподарок ■Доглядальників за хворими

■ Нянь для дітей до 1 р. та старших, кухарів

на роботу у Польщу Сишачки, робнники на

аіГлімпг шл гашлшшшшмшай ЛіМІІІІІЙІГ ■■■Ця» ІМи/ПМВГІ

т.ОМ 4Ю 63 0*

ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР.

т.067 310 81 77

В швейний цех на

постійну роботу

ПОТРІБНІ ПРАЦІВНИКИ.

т.067 345 89 04

ПОТРІБЕН

ПРАЦІВНИК

наАВТОМИЙКУ.

т.097 492 92 95

Підприємству терміново ПОТРІБНІ РОБІТНИКИ та

ОХОРОНЦІ. Вахта.

Забезпечення безкоштовне.

3/П 2000-3000 грн./міс.

т.067 735 82 83

На роботу потрібен

ШОФЕР-ЕКСПЕДИТОР

зі стажем роботи на

БУСідоЗ.бтонн.

т.067 381 75 14

ПАТ "Старокостянтинівський спеціалізований кар'єр" запрошує на роботу:

- головного енергетика (досвід роботи

головним енергетиком -Зр.);

- енергетика (досвід роботи -1р.);

-електрослюсарів чергових та з ремонту

устаткування (позмінний графік роботи, З

зміни) -2 людини. _____Звертатися по тел.: 3-24-76

НА ШИНОМОНТАЖ

ПОТРІБНІ ПРАЦІВНИКИ. т.067 97 ЗО 360

ДП "Старокостянтинівський молочний завод"

ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ:

- ВОДІЯ МОЛОКОВОЗА,

- ОБМОТУВАЛЬНИМ ЕЛ. ДВИГУНІВ.

тел. 067-322-50-26

ТЕРМІНОВО ПОТРІБЕН

ПРОДАВЕЦЬ на

ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК

та на ВИЇЗНІ РИНКИ.

_______т.098 97 93 503

НА РОБОТУ ПОТРІБЕН

ЗВАРЮВАЛЬНИК ТА

РІЗНОРОБОЧИЙ.

т.067 48 25 573

ПОТРІБЕН ВОДІЙ ДЛЯ

РОБОТИ НА "КАМАЗ-

54111", КАТЕГОРІЇ "Е".

3/П 2-5 тис. грн./міс.

т.067 365 76 20___

В бар "Корона" на

роботу ПОТРІБЕН

ОФІЦІАНТ.

т.096 359 25 15, 097 497 17 15

""потрібні робітники на МИЙКУ ВАНТАЖНИХ АВТО. т.067 381 35 50

в необмеженій кількості за високими цінами

на території колишнього АВТОПАРКУ (вул. Попова, 97)

'Французькі натяжні стелі

А також,ФОТОДРУК

Висока якість. Доступні ціни.

Гараж в -Авіаторі-

т.097 8640859

Гараж під БУСв-І

Гара«..Двшорі-.

Гар»6х6«,-Металісту 57д8732

під БУС в -Моторі- Є яма.

Гараж

1,0630254666

:і і і і і ■ І і' 11 ■ і і И

т.098 6241330

2-шн.квартир»

І-кімн.гварт., 1-2і

З-кімн. кварт. {1 поверх, •П'ятачож-) на 1 -кімн. кварт, з доплатою або дві 1-кімн. кварт

т.0977258545

4-кімн. кварт., -Індійське-, 1 поверхня '■2т»7Ї7Т2717,096 77 77703 3-кімн. кварт., -Болгарський' на т.0967430340 3-кімн. (2-3 поверх, о™а,8^

Кі,„а,у„л,,2„,вчат

Хзгубез зручностей, криниця газ світно

1.0686465063

1-кімн. кадр; 2-кімн. кварг, р-н-Т| 1-кімн. кварт, мебльої

т.097 8666185 16326

Молода сім'я винаймн квартиру на тривалий термін.

1-2-кімн. кварт., 1-3 поверх, -ГГятачоїе,.Болт*—1-- --------■*■-'

ЧІ, 09711 335 83

.097 592 95 45

йме 1-кімн, , на тривалий

Сім'явинайме2-кімн <ваш , /ату. зб півкати зі зручностями, Порядніст

га?.їбІ21307 62,096737982

Гараж в "Беркуті- або

Терміново квартиру зі

3-мун. кварт, або хату ии триВ'і;і.-

Т.067 771426'

т.067 3832617

згпу, лми'*аміньт?0с$5950285

т.098 5776768

Бетонні кільіін у колодязь 16 - 90 см,

Б/е шифер, цеглу.

Плиш-перекрипя, 6*0.80, 8 шт., НЄД0РОГ0                   т.0677248802

Міжкімнатні двері з лутками, унітаз з

ГБ/в цеглу!               І

! т.068 024 73 09і

Продам б/е будматеріали: цєгпу^шифер, ліс, каміньбілии.синіи, перемички. т.Обї 9831335

Нові шлакоблоки. т.098 867 65 62

Т.0972755425

Металева будка |2к2.5х металева полоса ]2)сЦ

цеменгно-азб

стовзії

.1 м) м

ЙЄ,8

З Щ,'.. б/в. Котел зрий стгін. Сталь

т.097 053 23 92

Металопластикове екнобліч). ЖТж140

листову.

Здається в

оренду ПРИМІЩЕННЯ (56 кв.м) в \ 'Болгарському'] (там де була "Насолода")? іід КАФЕ-БАР, МАГАЗИН, і ] Є Інтернет, всі І І комунікації, 1 Охорона, під'їзді

т.097 485 70 05

ОРЕНДА ПРИМІЩЕННЯ,

РИНОК

'"АНАСТАСІЯ",

ПАВІЛЬЙОН

40КВ.М.

т.067 382 43 70

! ЗДАМ ПРИМІЩЕННЯ І 40 кв.м І (БІЛЯ

МАГАЗИНУ

"ВІКТОРІЯ")

В ДВОРІ ЖИТЛОВОГО

БУДИНКУ. т.3-30-51,

096 957 9610

ПРОДАМ САУНУ

(ПОВНИЙ ПАКЕТ

ДОКУМЕНТІВ).

т.097 80 80 364

■ПЕРШ РЕПОНАЛЬНІ КУРСИ ШШ ШШ ШШ НАБІР НІ 2-уімзді

КУРСИ МАСАЖУ

«Оздоровчий та тотоий масажз ствт анатомПта невідкладної допомош.

Медична освіта не оМв'шкова, курси № всіх бажаючих.

Також запрошуються учні 10-11 класів По закінченні видається ламіноване свідоцтво-сертнфікат

українською та англійською мовауи тел. 096 314 95 47

Медина фірни ше к\ ніобіцш ліиенлії ш щитня киичш кирси. сшои по теж млі тпвдоіа та поші 7й 49Ш і тошттом ш іг%2Ші

ПІСОК-ЩЕБІНЬ.

ЦЕГЛА. ЖЕРСТВА.

КАМІНЬ. МУЧКА.

+ Доставка по місту, району, області.

т.097 350 20 55

"Мальва-А"

ЦИІТуріїтічна агенція

Почаїв- «вересня (свято)

тел. 067 422 61 82

ПІСОК ФАСОВАНИЙ-ЗО п. ВАПНО

(ЦІНА ЗА 1 мішок -12 грн.)              (20 гри.)

Білий пісок Щебінь Цемент М-500 Керамзит

Поставна вантажу по місту (до 9 тонн)

вуя. Вуряуцького, 2/1 (маршрут жшт. Ш9) т.Овв 690 43 24, 3-39-0*

ОРЕНДУ

; площею

250 КВ.М.,

'р-н ЦУКРО-'

ЗАВОДУ.

т.067 27 17720

ЗДАМ

ПРИМІЩЕННЯ В РІЗНИХ РАЙОНАХ МІСТА ДЛЯ КОМЕРЦІЙНОГО ВИКОРИСТАННЯ. Т-067 977 11 771

ХІМЧИСТКА

• м'яких меблів                          з виїздом на дім

• килимів та килимового покриття

• м'яких іграшок

^салонів автомобілів______неділя - вихідний

Старокостянтинів, аул. Орджонікідзе, 22 Т.3-23-39. 097 226 97 73

дсп

ПОРІЗКА-ПРОДАЖ-КРОМКУВАННЯ

моб. 068-724-62-96

МЕТАЛОВИРОБИ

ковані ворота, огорожі, решітки,

лавки^козирки, арки,

зварні контейнери, гаражні ворота,

нестандартні вироби з металу.

т.067 3 985 986 (Віктор)

І~;                  ДИЛЕР

ТЄЛЄКОМ Кллн-Сптсліт

ПЄРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ СОМА ОПЕРАТОР В УКРАЇНІ

БЕЗЛРОВЩН

доступний в будь-якому місці швидке оформлення

ку нержавійкуіі

Груби азйесговіІЮО т( Білий камінь.

юдилціик, газ. колонку, телевізор ипральну машину автомат, моб. тел. р, екектрообігршач, радіотелефон •ьінао-. телефон з визначенням исзцерз. пилосос, мікрохвильову піч,

т.067 5031493

Терміново і дешево побуїову Щініку

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

УНІВЕРСИТЕТУ -УКРАЇНА- І-ІУ рівнів акредитації

проводить набір студентів на заочну форму

навчання її СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ:

*< -СОЦІАЛЬНА РОБОТА-■*£ .ПСИХОЛОГІЯ-т£ -ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ-'>& -ПРАВОЗНАВСТВО-

уГ -документознавство

ТА ІНФОРМАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ. *Т -ФІНАНСИ І КРЕДИТ-КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ЗАНЯТТЯ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ: -Правознавство., -Фінанси І кредит», -Соціальна робота* проводяться на базі СтарокостянтинІвсі,кого ПКП (ЗОШ №1) Адреса: м.Хмельницький, вул. Толвухіна, 2а, тел. (022) 70-45-16, моб. тел. (096) 39-93-700 м.СтарокостянтинІв, вул.Острозького, 40 (ЗОШ №1) тел. 3-11-46, моб. тел. 067-275-45-86, 067-25-33-809

ДВЕРІ

вхідні та міжкімнатні

тел 3-40-04 моб.097-683-2Ш

Маніпулятор - два в одному завантажимо та перевеземо

Навантаження,

перевезення та

розвантаження

будь-яких вантажів

т: О98 077-28-28, 4-33-89

ІШІ

(товщина металу 0.3-0.5 мм; виробник металу: Китай, Польща, Німеччина)

■ ПРОДАЖ СТАНДАРТНИХ ЛИСТІВ ТА ПІД ЗАМОВЛЕННЯ

- ВИГОТОВЛЕННЯ КОМПЛЕКТАЦІЇ ДЛЯ ДАХУ ТА ФАСАДУ

- ПРОДАЖ ЛИСТОВОГО МЕТАЛУ РІЗНИХ

КОЛЬОРІВ (0.45 мм)

-   ПРОДАЖ ПРОФІЛЬНОЇ ТРУБИ, 20X40

ПОСТАВКА. т.098 89 222 75

ЖАЛЮЗІ

р о.л в т и ажні ворота

ТЕП: НШ М0б:097 32 34 102

Металочерепиця

О.45 - в7 ГРН./КВ.» 0.5 - 62 грн./кв.іУі

Металопрофіль Шифер (55.50 грн.)

т.068 17 21 371

ВИГОТОВЛЕННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ ПАМ'ЯТНИКІВ З ГРАНІТУ

Висока якість. Встановлення. Доставка.

Ринок "Анастасія", кіоск №45

т.096 788 94 83

_____Можливі кредити від Приватбанку______

ВІКНА КУПУЮТЬ У НАС, ТОМУ ЩО:

ЯКІСНІ • СЕРТИФІКОВАНІ «ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ГАРАНТІЯ 5 РОКІВ • ВИГІДНА ЦІНА

НОВИНКИ СЕЗОНУ - РОЛЕТКИ ТКАНЕВІ!

двері вхідні мдФши

ВІКНА ДВІР! ЖДЛЮЗ!

* Гиромк-іиіпііпів в),і. Грмиспськпго 39 І Ц Ясси (ні

тея. 3-07-71, 068 172 21 20

ХолодильшК'Мінськ-150, газ плиту ,.болгарське. г0638119555

Холодильнмк'Мінсь*' -б/в, недорого. »*"исіан            ,.0971328819

уі

Швейну машину з гу%, мзшинуЗінгер-.нози

Соковижималку, м Тєл. -МокЙ-ЗПОЧ з

Комплект супутникового ТБ. антен, Стра,нг.. т)Онер *Опен$да> гмюіпшт

8.00 Г«15

85,0937292989

т.0979662906

Б/в кольоровий телевізор, домашній Г.0972276744 ), антену, й 42512

т.097 2755425

Кухню, зелений кухонний куточок, т.097 0392610

Терміново танедорогоб.'е.сііпрозсувний, стільці, шафу двохстаорчаїу,

Меблі.

Журкальняйсоли».

Т.06801 42512

Стінку -Калина-.

2 дивани.

т.3-15-29 т.3-32-95

2 дивани-»уіижка,розсіадье кисло, м які стільці тумбочку підтелевізор,

ШЗфу2-ДВ. іС^рВ^ити кничіїґппчлілт^

Диаан-книжку.

т.3-02-74 т.096 7885123

[Магазин «Залізяка»

! м. Новоград-Волинський, вул. Житомирська, 104. т.096 1515075, 067 8795635, 097 1275222

[ Мотоблок 4 н.с. - 4200 грн.

Мотоблок 6 к.с. - 5900 грн.

Мотоблок 8 к.с. водяного

охолодження - 5900 грн.

Мотоблок 10 к.с. водяного

охолодження - 6900 грн.

Мопед альфа 72 куб. - 4500 грн.І

Мотоцикл 125 куб. - 6900 грн.

Елентровелосипед - 3500 грн.

Міні-трактора навісне обладнання.

Запчастини. Перероблені траиторці.

Таблиця маркування двигунів, щоб вас не

ошукали з кінськими силами.

Жї __ £ї в^ *л ш*.            4 ^ ^ ^^          *^ я

Велосипед наЗ-5р.

т.097 3975398

Зим,-літ. візок -Сіасо-", 2 зимових комбінезона на 1-2р.

т.096 4009758

Зим.-літ. візок *Тако-, укомплект., терміново

т.0988487563 Зим,-літ візок «Джео(

Машинку на акумул

Візочок -Апгію^.ліжечкозкокосовим мзпіацом

т.0962701943

Іграшку коня- гойдалку, ц

Літній візок, машиї велосипед з ручкою

Ліжій візок-щос гри.), ходункиту годуван7н [500 комбінезон дога!1 чоопки на овчині (:

15

акумуляторі, 415 ку ^Іпо" (350 ), стільчик для '.), зимовий ща, на овчині), і

т.098 5720336

гз зимове взуля і---......------иІПолі

_ ._, ____НО-СИНГ

Ш<ІЛЬ"™Са'—-,.067706,563

168

17О  _

17О  О  -

178  О  -

178  О  -

іао р  -

.О        N . С

О   к.с

6  и .с

О   ■«-«?

185 О - О,о

186 о - о,О к.с.

хео о - хо.о к.с.

1Єв О - 12,0 к.с. & 195 - 12,0 к.с.

8 ПРО - 1ВО ч-с

Ванночку велику.

т.3-15-29

Курточіщ.джинрисорочкиспоргинні.

Зим.-літ. візок- Віпд -. блакитно-сіро-СИНЙт.О63 3271922,066 0882129

Зим.-літ. візок •Джеобі- 500 грн

^ т.6672і5І9Ов Новий матрац на кої

Т.І

т.098 0760165

т.0977778052

В, 0988328642

Ці№„„.Ні,„аць»,»,^%80в247

ХМІ"С'";.ЗДв-46,0981252303

™~к""                т.0977548123

Терміново чорно-рябу корову, 5 о. С т?ЙІ7іг73Є8Є, 0961306019

Козу.

т.097 384 3871 т.098 49 963 78

Корову

Коровупервклч, т„965228857

^"ЖЙЬ989, 0986255727

Цуценят пекінеса.

Козу, кізочку безрої Нутрію. Цуценят чорної Корову, торг Цуценят чіхуа-хуа

Т.097 433 1972 І253667 Т.3-08-90

Молоду кобилу, 3 ]і.сі

Корову.

Корову тільну, с. Ві

Продам молоду кобилу, робочу. Недорого.

т.096 58 71 478

Термі„о=оШрМу. Цуценят ^Йоркширського тер »;-ргз *га'                т.097171084,

Корову8р..чорно-рі Козу.

т.0961810395

т.3-20-64 т.096 297 46 27 т.068 646 96 92

Т.4-93-47

1598 Часник                 т.097 17 34 541

Кзртоплю

Т.4-58-22,068 037 10 62 Алое Зр.               т.097 3699459

Дрібну картоплю, гарбуз/.

-.іовіііі о^лон. рочку 2уО л. оід^н

^ЛЮМІШСВИИ

г.067 5031493

Телевізор кольоровш, пульг, гарант::-на півроку.                 т.0981947980

Терміново і дешево тюлі, штори, килими, посуд, карнизи.

Зсігки для огорожі, Металеві огорожі 10

Верстат токарний, верстат свердлильний, прес гідрайлжии.іаль ланцюгова напівавтомат зварювальнии^теплова установка, гззозвзрювальнци апарат.

Автоклав,               т.096 9159261

Сучасний килим 2 5x3 5 м

У                            т.Ш 0254666

Солом'яні токи, т.0982528927

іа

Килим (2x3 м), 200 грн

200 л. нові віконні т.0972755425

16151

Банки (3 л-375 грн і

1                т.0969779023

2-спальний матрац

т.0679395168 Банки (3 лпоАгцн ]

т.3-20-26,068 7246316

І7.067 4067183

(а,деркало..килими т.3-15-29

^ельміЯНий(4«1.5(йй8Лі79

"Т4-Е Бочки залізні (200 л),

Паніцо'Україна--, чорног Д0ЙРтСа,097

.0939831749

1,0952171487

Газ колонку, газову плиту, електродвигун, осці-шограф, елекгричнии чсісготометіі, радю-запчастини, радіолу, патрон, нако^^^^д

Лпюмінієвийдріт5-8^7і94бб57 Осцилограф, частото уел

Картоплю дрібну, т.067 3721722 Гирі 16 кг.              т.096 27 65 662

Дрібну картоплю, т.0972367104

, 0973476059

КУПЛЮ ПИВНІ БОЧКИ, ПИВНІ ЯЩИКИ, ПИВНІ ПЛЯШКИ, МАКУЛАТУРУ, КИСНЕВІ БАЛОНИ, ПИВНІ КЛІЩІ ДО БОЧОК, БАЛОНИ З-ПІД МЕТАНУ : ЛЕГКІ.

| т.067 381 74 94, 067 37 21 722

ТзОВ "Корвет" та ТзОВ"Мегамет"

ПРИЙМАЄ БРУХТ КОЛЬОРОВИХТА ЧОРНИХ МЕТАЛІВ.

(алюміній, мідь, і латунь, свинець,) неробочі акуму- * лятори та ін.)

вул.Попова,99/4

(на територм

автопарку)

т.067 503 14 93 >

КУПЛЮ холодильники, пральні ма-; шини, телевізори, , газові колонки, , ! електродвигуни, пускателі, автомати, реллє, радіозап- і частини (робочі, неробочі), ніхром, побідіт, техерібло, посріблений дріт, мідний дріт, акумулятори (свинцеві, лугові, срібно- І цинкові), старі ' комп'ютери та ін. т.098 194 79 80

запчастини, яблука. Знані Розкладні

5123

-49,0974770838 т.4-68-27,0973491269

посвідчекняВАН <альського Юрія ....„, «.... І99їр.н..видане . _ 13 р. Прохання повернути за винагороду

т.0678123445

~'вважати недійсними.

Жінка педагог іиукує роботу і(«ні гувернан,™              т.0680І42471

Жінка. 29 ооків, без шкідливих звичок бу няні по догляду за свою

т.0680590748

род ячі р

ьчи оварв.

канцелярія, ю

ка, 29 р продзйцч неп крашки, дитя Шкідливих зви

Допоможу самотній людині похилого віку по господарству: звариш

т.099 371 7871

Терміново водій кат А.-В ,«С-й роооту. Ста* роботи 7 р. на ванта* йвто(Єймосгіідіі) _____„_

Шукаю (юботу.ро

Оренда промислового холодильника (на урочисті події), т.067 382 43 70

Послуги міні-екска-.ватором. Глибина копання - 3,5 м, ковш - 30см-50см-б5см-їм. т.3-33-09, 067 22 63 667

' Здам в оренду будівельні ліса т.067 31/ 29 ЗО

Перевезення БУСом по Україні до 2-х, 3-х тонн + ■пасажири. Можлива доставка з попутним вантажем. т.067 482 5574

1 Послуги по опаленню, во-шрпостачанню, водопро-рід, каналізація, заміна дотлів. Встановлення праль-*них машин, бойлерів.

'т.096 450 07^7,0975338945

Укладання плитки.

'Якісно, великий досвід

роботи, т.093 54 25 084

(Іван)

Пропоную послуги репетитора з німецької мови, т.096 130 47 16

Бані під ключ. Опалення.^ Водопровід. Каналізація.' Барбекю котли пічки ' дров'яні, т.097 235 93 74

Музика на весілля, ювілей та інші урочистості.

Власнит.шга-9бо

(Віктор, Олена)

Виконую будівельно-ремонтні роботи. Частково та підключ

т.098 29 06 294

Ремонт квартир. Внутрішні та зовнішні роботи. Якість гарантую.

т.097 62 57 181;

Зварювання, опален-| ня, установка котлів, бой- \ лерш, колонок. Уста-; новка, доставка "УДЕН-5" Л т.067 47§8 513!

Штукатурка, шпаклівка, г іпссжартон, вагонка, плитка, шпалери, ламінат, ко-. роїд, сантехніка, каналіза-; ція та ін. т.067 457 86 543 Л -

ЗВАРЮВАЛЬНІ роботи.

Опалення. Паркани. І

Ворота. Ремонтно- і

будівельні роботи, і

т.098 20 50 292___|

РЕМОНТ

та обслуговування

пральних машин.

Виїзд до Вас у зручний час. І т.067 893 0136                )

ВИВЧАЙ АНГЛІЙСЬКУ МОВУ І РАЗОМ ІЗ ДРУЗЯМИ! \

319 серпня по 18 вересня всі бажаючі .

можуть записатися на курси вивчення анг- '•

лійської мови разом із другом та отримати \

' ЗНИЖКУ (20%) в оплаті за навчання. і

і т.097 903 21 07 „»..»„«»-,-»„

Якісний ремонт та перетяжка меблів

т.097 907 4118

ГРОШІ

в КРЕДИТ

готівкою

ДО 20 000 грн

РІаїіпит Вапк*

(050) 387-57-93 (050) 440-79-56

о умоин кредктуо.ілия дошите»: ь нл са >елефоном конт.ім центру авОО-ЗСіЙ 308 (дівіияи жл України 6езкоипойм<. інші дівінни - іплно оюрл юиіху) Ліцензіи НЬУ №217 від ?0 10.2011

ґВ^т<^\ ДОМАШНІЙ ^«аНаВ^ ТЕЛЕКОМ

Квартирні та офісні телефони Іктернет технології АР51 та ЄТНЕКМЕТ

1 Економ 10 50

 

Актив

20

60

Ритм

40

75

Енергія

70

95

Свобода

100

125

• Обсяг трафіку необмежено! • Відсутність додаткового обладнання • Сучасний та надійний захист Вашого комп'ютеїза за допомогою послуги «Антивірус Ог.ШЕВ»

Для підключення звертайтесь за адресою м. Старокостянтимт вул. Миру 1/152 бокс 3 тел.: 4-90-00

 

І кп

|"Тепловик" звертається І до або-| нентів з ^проханням 1 вчасно і розрахо-і вуватись І за спожиті послуги!

К№Т*ПІМУЗПНА

ілля,

/народження вечірки,               __

Зустрічі однокласників;-^

у                 р___

устрічі з пологового будин а інші хвилюючі митті.

98 78 513 21, 097 77 280 17

Займаюсь зі школярами Готую ао вступу та ЗНО МІ/

^и АВ метал груп

ПРОДАЖ

від МЕТРА до ВАГОНА

МЕТАЛОПРОКАТ,ТРУБИ І ПРОфНАСТИЛ В АСОРТИМЕНТІ

м.Старокостянтинів, вул.Попова 73/10 (склади •о

(03854)3-13-15, 067610-28-01

ЗАПРОШУЄ:

в КАРПАТИ, ПОЧАІВ

АКВАПАРК(Київ, Львів), ОДНОДЕННІ ТУРИ ПО УКРАЇНІ

(Кам'янець-Подільський, £иїв. Левів. Умань та ін.).

     
 

народний кредит

^\

 

ЛОМБАРД

Позичаємо гроші

особливі умови підприємцям

вул. Миру, буд.7/6 біля Суду тел.: 063 988 59 51

 

/           ФАБРИКА ВІКОН

МЕТАЛОПЛАСТИ КОВІ

ВІКНА ТА ДВЕРІ

^і Виготовлення ,-І! Монтаж

Я і Сервіс Якісно та надійно!

_МЕРЕЖА ОФТААЛЬМОЛОтНИХ ЦЕНТРІВ

14000 діагностичних обстежень зору за європейськими стандартами

ЩОРОКУ БІЛЬШЕ 4000 ОПЕРАЦІЙ ЗА РІК!

К СУПЕР

ЯКІСНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ЗА НОВІТНІМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ

ГОТІВКОЮ, ЗА ЗО ХВИЛИН

У; без довідок, без комісій

Старокостянтинів, вул. Острозького 13 напроти нового Універмагу

СПЕЦІАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ!

збирайте дітей до школи за наші кошти Хай Ваші дгш будуть щасливі та добре вчаться

Керівник центру "АЗ' Анатолій Ігорович СОВВА

9 вересня - Старокостянтинів

запис за телефонами

3-90-93, 4-57-66, (097)740-71-74, (063)223-87-36

прийом в приміщенні Будинку офіцерів,

вул. Миру, 1/79

Засновник - Старокостянтинівська міська рад Свідоцтво про реєстрацію ХМ № 237 видане ДКІПТтаР України 25 11.2003 Адреса редакції: З1100 м.Старокостянтинів, вул.Миру, 1/2 (приміщення Центру громади) Тел.4якс: (03854) 4-3-И8, моб. 098 Ш4 774 Передплатні індекси 09769. 90111,90112 - -- ■ --і^ешівіо®------

Вщпрвідальнісіь за достовірність опублікованої в газеті інформації несуть автори і рекламодавці. Редакція не завжди поділяє погляди авторів публікацій Головний редактор: Ірина Салчук ~                  йза номер-ОксанаКисилішма

Б/В ШИНИ ТА СИДІННЯ ДЛЯ ВАШОГО

АВТОМОБІЛЯ

.....-був

Вам дорогий

Магазин«

Ритуальні послуги

Пропонує комплекс послуг при похованні:

ОООО/ГЕАВ

ТЕЛ. (067) 772 72 76 (ВІКТОР)

. по 70    *ТрУни< хрести, вінки та ін. з дос

1 •Пам'ятники (бетон, мраморнв крихг ., ^. ,. _____,

067 748 33 25    т. „ «становлення МОЖЛИВИЙ КРЕДИТ

_     «Фото та таблички металокерамічні

АДРЕСА: вуп. Орджонікідзв, Б

(за ринком

на шепетівськін трасі) Працюємо без вихідних '"' _               з 8.00 до 19.00

(Ігоре**

СУЧАСНОГО ТАНЦЮ (хіл-хоп, брейк-данс, хаус, джаз-фанк) ЕСТРАДНОГО ТАНЦЮ (диско, гімнастика, дискослоу, контемп та ін.) СУЧАСНОГО ФГГНЕСУ (степ-аеробіка, тай-бо, йога, фітболи та ін.) СХІДНОГО ТАНЦЮ

ЕСТРАДНОГО ТАНЦЮ ДЛЯ ДОРОСЛИХ ПОСТАНОВКА ВЕСІЛЬНОГО ТАНЦЮ. в мас пяожнл злЯгяятися в будь-якому

він' від в > ао... Клуб працює з 2 вересня

з 15.ОО до 19.ОО

Кінотеатр «Мир». 2 пов.

Будинок офіцерів, 2 пов.. зала N=26

Т.О96 742 24 ЗО, О63 381 47 ОЗ_____

Адміністратор

Старші продавці

Продавці продовольчих товарів

Продавці-касири

Охоронець

Вантажник

Зверг, за тел.: 067333 80 90

коштовного оголошення

І

<

ІЗ Пр*А'авшвк мого кумова ми арам ш)(і -} т !• **і» (мрім ммрпііга). Огомммши

Л___г—*%___г—й___г—ч___^—ч-

і

Вашої допомоги потребує Ярослав КОЛЕСНИК!

У хлопчика вроджена вада серця - м-язовий дефект міжшлуночкової перетинки серця, що призводить до стенозу легеневої артерії і збільшення розмірів порожнини лівого шлуночка серця.

Ярославу потрібна невідкладна операція на серці, яку можуть провести в Києві. Кошти необхідні на штучний імплантант.

Будемо вдячні за будь-яку допомогу.

РЕКВІЗИТИ БАНКУ:

картка Приватбанку

№6762 4683 0169 8951

тел.06802 69862 (Віта), 095 9308494