Рекомендована ціна - 2 грн

34"

Щотижнева інформаційно-аналітична газета з програмою телебачення та оголошеннями

РОБИМО НОВИНИ РАЗОМ !

(067)39444 09

С.

ДИВА ІЗ ДЕРЕВА* ,

V,

ЧИТАЙТЕ У НОМЕР!

ОДИН КОТЕЛ НА ВСІХ

Кабінет Міністрів штрафуватиме за від'єднання споживачів від загальних тепломереж.

Уряд має намір заборонити встановлювати індивідуальне опалення. Тих, хто наважиться облаштувати власне джерело тепла, штрафуватимуть.

ІЗ ПОРУШНИКІВ БРАТИМУТЬ БІЛЬШЕ

Невдовзі порушники правил дорожнього руху можуть зіштовхнутись із новими, підвищеними штрафами. Зокрема, Кабінет Міністрів уже схвалив відповідний законопроект. Після канікул цей документ розглядатимуть парламентарі.

ПЕРШИЙ ДЗВІНОК У МІСТІ

05 вересня 2013

 

■рубрики

с.

новини

2

ТЕМАТИЖНЯ

3

НОВИНИ

4

новини

5

СПОЖИВАЧ

6

ПРОГРАМА ТБ

7

ФОТОРЕПОРТАЖ

8

ДІТВОРА

9

ПРОГРАМА ТБ

10-12

НА ДОЗВІЛЛІ

її

^ ОГОЛОШЕННЯ

14-15

«. РЕКЛАМА, КОНКУРСИ

16

АШНЕ ПЕРО НЕ В ГУСАКА

\уґ і

МЕНЮ ДЛЯ ШКОЛЯРА

У дітей має бути спеціальний п'ятиразовий режим харчування.

Із перших днів навчання дуже важливо правильно налагодити не лише навчальний процес, а й харчування школярів, бо від цього залежить здоров'я учнів, їхній настрій, успішність.

"рафін роботи: пн.- п/п. 8:00 - 17:00 субота 9:00 - 13:00

неділя - вихідний

Л

усі види ультразвукової діагностики :

-серця з доплеровсьиим аналізом -органів черевно) порожнини -нирок, наднирнинів, органів малого 'тазу

- молочних та слинних щитоподібної та вилочновоі залози

- Лімфатичних вузлів

- Гінекологічне обстеження з викори-станням вагінпльного датчина ,-УЗД плоду о усіх термінах вагітності УЗД судин шиї голови верхніх та нижніх ншціаон

- інші види обстежень

ми проводимо комп'ютерну томографію:

-голови

-додаткових пазух носа

-лицевого черепу, орбіт

-органів шиї, шийного відділу хребта

-органів грудної нлітни

-грудного відділу хребта

-поперекового відділу хребта

-органів черевної порожнини

-верхніх та нижніх кінцівон

- кульшових суглобів

Дослідження внутрішніх органів за програною

скринінгу від 290 грн

результати обстежень ■

- опис результату К1'-обстеження лінаря-рентгенапога

- плівка із зображеннями! формат 35x40) За бажанням можете отримати :

- запис повних результатів обстеження на номпонт-дисн

- запис результатів обстеження на флеш-нарту

піц МОЗУСерійАГ V 601523 о*д & чероня 2011

Адреса: м. Шепетівка вул. ВаліКотина, 85

Попередній Запис За телефонами: 097 068 35 00, 066 853 48 39 (є можливість пройти обстеж

новини

з міста, з району, з області

ПЕРША міська

№34 (88) 05 вересня 2015 року

НОВИНИ КОРОТКО

"Бумбокс" завітає у Хмельницький

Музиканти приїдуть зі своїм новим студійним альбомом "Термінал Б". Виступить "Бумбокс" у Хмельницькому 27 вересня. Квитки коштуватимуть від 100 до 350 грн.

Концерт пройде у Філармонії. Гастролі гурту у підтримку нового альбому стартують 26 вересня у Чернівцях і охоплять 26 українських міст. Завершиться тур великим сольним концертом 8 листопада у Кисві.

П'ятий у дискографії команди студійний альбом вийде у вересні 2013-го і включить в себе традиційні 11 треків. На диску будуть представлені пісні українською та російською мовами. Робота над платівкою здійснювалася на київській студії "З ранку до ночі".

У Кам'янці буде Республіка

Сорок музичних колективів України та зарубіжжя виступлять на фестивалі "Республіка". Проходити він буде з 13 по 15 вересня у Кам'янець-Подільському. Вхід на три дні фестивалю коштує 150 грн.

Цього року у фестивалі візьмуть участь музичні гурти з України, Росії, Білорусії, Грузії.

Серед них будуть такі відомі виконавці як: Ляпис Трубецкой, Тартак, ШША, С.К.А.Й., Валентин Стрикало, Аддіс Абеба, Ме-гамасС. Цього року на нашому фестивалі вперше виступить відомий харківський виконавець Сергій Бабкін.

Харків'янин буде завершувати другий фестивальний день. Уночі під відкритим зоряним небом на території фестивалю триватимуть літературні читання та акустичні виступи.

У художній частині участь візьмуть біля 20 художників-,\;\ ралістів із таких країн як Австралія, Німеччина, Італія, Іспанія, Польща, Україна, Росія.

У Хмельницькому буде ще один телеканал

37 вересня в ефірі кабельного та супутнико-вого ТБ працюватиме новий місцевий телеканал Ту7.

Очолила телеканал екс-директор «33 каналу» Олена Філатова.

Як стало відомо журналістам «ВСІМ», власником медіа є народний депутат від Хмельницької області Сергій Лабазюк. Це вже другий Хмельницький телеканал, до діяльності якого причетний політик - у 2012 році Лабазюк «очолив» телеканал «Ексклюзив».

Наразі колектив каналу готується до старту проекту.

ОДИН КОТЕЛ НА ВСІХ

Кабінет Міністрів штрафуватиме за від'єднання споживачів від загальних тепломереж

Галина Макарчук 1тІ5ка@икг.пеі

Уряд має намір заборонити встановлювати індивідуальне опалення. Тих, хто наважиться обла-штувати власне джерело тепла, штрафуватимуть.

Кабінет Міністрів подав до парламенту проект закону (№3142), який передбачає обмежити перехід на індивідуальне опалення. Згідно з документом, органи місцевого самоврядування затверджуватимуть схеми теплопостачання населених пунктів, у яких зазначатимуть зони із централізованою або індивідуальною системами опалення. Якщо такий документ не буде затвердженим, то використовувати повинні лише централізоване теплопостачання. Самовільне відключення спо-

живачів від централізованих тепломереж і систем водопостачання таким чином пропонують заборонити. Зокрема газопостачальним організаціям заборонять видавати техумови на підключення систем автономного теплопостачання та гарячого водопостачання, якщо такий перехід не буде передбачений схемою теплопостачання населеного пункту.

Для індивідуального опалення використовують газ за ціною 725 грн за тисячу кубометрів, а от у тариф на централізоване опалення закладена ціна газу 1309 грн

Тих, хто таки наважиться від'єднатися від загальної мережі, штрафуватимуть, хоч і не дуже суворо: за самовільне відключення від централізованих теплових мереж громадяни змушені будуть сплатити штраф у розмірі 20-80 неоподатковуваних мінімумів (340-1360 грн), а посадові особи - у розмірі 50-100 (850-1700 грн). Водночас штрафи для громадян за самовільне

використання теплової енергії пропонують підвищити із 1-5 неоподатковуваних мінімумів (17-85 грн) до 5-20 (85-340 грн), для посадових осіб - із нинішніх 3-8 (51-136) до 10-30 (170-510 грн).

До того ж у законопроекті передбачено введення штрафів за недопуск представників теплопостачальних організацій до лічильників тепла і використання теплоустановок. Для громадян такий штраф складе 20-50 мінімумів (340-850 грн), для посадових осіб - 30-80 (510-1360 грн).

У Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, переконані - перехід квартир на автономне опалення несе екологічний ризик, а ще веде до "розбалансування централізованих систем теплопостачання і заважає диверсифікації видів палива". Але цікаво, що для індивідуального опалення використовують газ за ціною 725 грн за тисячу кубометрів, а от у тариф на централізоване опалення закладена ціна газу 1309 грн.

В УКРАЇНІ И ДАЛІ ЗАКРИВАЮТЬ ШКОЛИ

Цього року більш ніж півтори сотні середніх навчальних закладів припинили існування

Ольга Старовойт 1тІ5ка@икг.пе(

В нашій країні й далі закривають         мало-

комплектні середні навчальні заклади. Цьогорічний Перший дзвоник не пролунав ще у 161 школі! Натомість реконструювали та відкрили всього 29...

Найбільше шкіл припинили існування на Хмельниччині (35), друге і третє місця посіли Вінницька та Житомирська області (17 і 13 відповідно), повідомляє Освітній портал. "Якщо дивитись на пропорцію, то вона становить у 5,5 рази більше у бік закриття. Всі закриті школи були малокомплектни-

ми в малих містах, селах і селищах. У подальшому це може призвести до занепаду сіл, погіршення демографічної та соціально-економічної ситуації у регіонах", - повідомив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.

Варто пам'ятати, що закрити школу можуть лише за згоди громади.

Гарячий телефон

У Міністерстві освіти України з 2 вересня розпочала роботу гаряча телефонна лінія з питань організації навчально-виховного процесу в школах, повідомляє Департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Свої скарги і пропозиції учні та їхні батьки можуть висловити, зателефонувавши на номер +380 44 481-47-68 (початкова школа, 1-4 класи); +380 44 481-32-07(5-11 класи).

ЩЕ ДВА МАЙДАНЧИКА

У Старокостянтинові мають побудувати ще два дитячі майданчики

Ірина Нагалевська 1тІ5ка@икг.пе(

Про це у коментарі «Першій міській» повідомив Народний депутат України Віктор Бондар. Він зазначив, що майданчики будуть розташовані у Болгарському та Китайському містечках. «Один із майданчиків ми від-

криємо до дня міста, інший -трохи пізніше»,- відзначив Віктор Бондар.

Крім того, депутат зауважив, що також планує будувати у місті і волейбольні майданчики.

Нагадаємо, що на день Незалежності народний депутат відкривав дитячий майданчик на другому вокзалі у Старокостянтинові. А під час передвиборчої кампанії в 2012 році тоді ще кандидат у народні депутати від нашого округу Віктор Бондар презентував місті дитячий майданчик в Жовтневому містечку.

БЕЗСТРОКОВІ СУДДІ

Суддю

Старокостянтинівського суду мають намір обрати безстроково

Ольга Старовойт 1тІ5Ка@икг.пеі

Голова Верховної Ради Володимир Рибак і голова Комітету з питань верховенства права та правосуддя ВР Сергій Ківалов пропонують обрати безстроково ряд суддей України. Відповідні законопроекти

вони зареєстрували 3 вересня.

Зокрема, пропонується обрати безстроково трьох служителів Феміди Хмельниччини: Старокостянтинівського районного суду Ларису Бондарчук, господарського суду Хмельницької області Сергія Заверуху і Білогір-ського районного суду Наталію Бараболю.

Законопроекти Рибака-Ківа-лова підготовлені, відповідно до пункту 27 частини першої статті 85, частини першої статті 128 Конституції України.

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

НОВИНИ

проблеми міста, перевірені факти, актуальні теми

СТРАШНЕ ПЕРО НЕ В ГУСАКА

тижня

Галина Макарчук 1тІ5ка@икг.пеї

А чи знаєте ви, що в календарі є багато незвичайних і цікавих свят, про які ми навіть не здогадуємося. Одне з них - Міжнародний день грамотності, який відзначається у світі 8 вересня в системі Організації Об'єднаних Націй. Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.

Невеликий екскурс в історію

Починаючи з 1966 року, ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства до проблеми розповсюдження грамотності — однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО. Традиція щорічно відзначати цей день започаткована рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відкрилася в Тегерані у 8 вересня 1965 року.

Протягом останніх десятиліть спостерігається значний прогрес у розповсюдженні грамотності. Зокрема, у 1950 році

в половині країн світу 50% або більше дорослого населення (старших 15 років) були неграмотними. На сьогодні такий стан справ існує лише у 25 країнах світу, у решті країн рівень неграмотності населення в середньому не перевищує 10%. У 1970 році лише двоє з трьох жителів нашої планети були освіченими, у 1990 році — троє з п'ятьох, а станом на 2006 рік — четверо з п'ятьох.

Дослідження показують, що на сьогоднішній день у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 100 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати й писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою.

Щороку день грамотності присвячений певній тематиці:

2006 — «Грамотність забезпечує сталий розвиток»

2007, 2008 - «Грамотність і здоров'я»

2009  — «Грамотність розширює особисті можливості»

2010   — «Значення грамотності для жінок»

У переддень свята журналіст газети поцікавилася у вчителів та учнів однієї зі шкіл міста, чи знають вони що-небудь про цей день. Відповіді були різними, учні переважно знизували плечима. Вчителі ж радо спілкувалися, розповідали про те.

• Рівень грамотності у світі (Фото Вікіґіедія)

як їх вихованці оволодівають азами грамотності, вивчаючи правила, читаючи книги, виконуючи різні види творчих робіт. Вчитель української мови пригадала, що вона зі своїми десятикласниками підготували і провели урок-дослідження того, наскільки грамотними є наші засоби масової Інформації. Учні дуже дивувалися, з находи чи в газетах досить багато помилок. Після цього почали самі ретельніше повторювати правила, готуючись до випускних іспитів. Група старшокласників вирішила дослідити творчі роботи своїх товаришів на предмет курйозного вживання слів і неправильної побудови речень. Потім у школі організували виставку «Страшне перо не в гусака». А прочитати там було що! Ось тільки найцікавіше. Здалеку видно чумацькі валки, які ледь повзуть, вони неквапно ведуть

розмову один з одним. Поволі сунуть горби, які запряжені возами. Далі йшли непролазні харчі, покриті невеликим очеретом. Я глянув на свої порізані кригою ноги Із сусідньої криги. Пильно прислухаючись до кожного шерхоту в очеретах, втягнувши шию і схиливши на бік голову, старий ішак спостерігав, нк Гний іііПч'н у чіі кому трикутнику віддалявся десь на південь. Подивившись на хату, Насті полотно вкрило коліна, і вона почала вишивати собі сорочку. На вигляд він був так собі: малий, худорлявий, горбистий носик трохи, але з гарними темно-сірими очима. Ми уславлюємо того, хто робить друзів. Найбільшої інтенсивності дружба досягає в юнацькому віці та перед ранньою спілістю. Найбільша частота зустрічей і найбільший обсяг спільно пролежаного часу... Дружба ушляхетнює жит-

тя, її скошували та звеличували мислителі давнини. Ми з татом травили жуки з мамою. Потім я насаджою хробака І він закидає вудку... Посідавши під вогнище. Собор завжди несе в собі пивний настрій. ...бездонні криниці... П.Куліш казав, що Шевченко - «національний порок».

Звичайно, хочеться посміхнутися. Ну, з ким не буває! Але треба і задуматися, адже ми так хочемо мати не тільки ви-сокопрофесійних лікарів, адвокатів, менеджерів, фінансистів, бухгалтерів... Ми дуже хочемо, щоб рецепт лікаря був виписаний грамотно; щоб у наших судових вимогах розділові знаки стояли там, де потрібно; щоб при оформленні банківського кредиту клерк не помилився у підрахунку процентів і, взагалі, щоб навіть банальні есемески наші діти вміли писати грамотно.

У СТАРОКОСТЯНТИНОВІ ПРЕЗЕНТУВАТИМУТЬ СИЛУ

Невдовзі у Старокостяктинові презентуватимуть громадське політичне об'єднання "Сила людей", яке у перспективі має перерости у якісно нову полгтсилу

Ірина Рожок-Капранова 1тІ5ка@икг.пеі

Нині цей рух гуртує навколо себе людей з активною життєвою позицією. Відтак на його представлення запрошені представники громадських організацій, політики, журналісти та усі ті, хто не залишається осторонь суспільно важливих процесів.

На зустріч запрошують кожного, хто бажає взяти участь в обговоренні таких тем:

-   на яких засадах потрібно об'єднатися, щоб змінити країну;

-  якими мають бути цінності та принципи принципово нової політичної сили;

-   самоорганізація та самоврядність як ключові принципи нової політичної сили;

-  які дії, завдання та механізми необхідні, щоб досягнути повного реформування країни;

-  хто і як може стати членом об'єднання СИЛА ЛЮДЕЙ.

Нову громадську ініціативу в Україні створила наприкінці минулого року когорта небайдужих людей, які прагнуть якісних перетворень.

Принаймні, вони відчувають в собі Силу здійснити ці перетворення й шукають подібних собі.

СИЛА ЛЮДЕЙ - це ініціатива по створенню нової багатолі-дерної політичної сили, побудованої «знизу вверх», у центрі

дії якої буде людина.

«Ми люди, які втомилися пасивно дивитися як бандити, олігархи та політики-ко-рупціонери обкрадають наше майбутнє. Ми об'єднуємося в політичну силу, щоб побудувати суспільство, де найвищою цінністю є Людина. Сила людей потрібна, щоб забезпечити краще життя та змінити політичну свідомість», - декларують на офіційному сайті об'єднання.

Щоб жити інакше потрібна інша політика. Для справедливої та правової країни необхідні новітні підходи.

Сила Людей вважає, що «вож-дізм» в сучасній українській політиці притаманний як владі, так й опозиції. Є голова партії -він і цар, і Бог, і ясне сонце-. Всі інші - обслуговують його інтереси, або ж як у випадку з нині діючою владою - цілої «сім'ї».

Те ж саме й на регіональному ріпні. Є голова обласної ор-

ганізації, або ж депутат ВР від цього регіону, який мас владу й гроші. Він, відповідно, всіма й керує. Й спробуй йому щось скажи - вилетиш з партії.

Сила Людей спробує створити огранізаційну структуру свого політоб'еднання на основі полілідерності.

Буде багато лідерів, які відповідатимуть за окремі напрямки й номінальний голова партії, навколо якого світ не крутитиметься. Його обиратимуть за результатом внутрішнього праймерізу (в таємному режимі голосування), він буде

менеджером, який виконуватиме завдання, які йому ставитиме партія, а не навпаки. Якщо не впорається -до побачення.

В Силі Людей кажуть, що будуть перевиховувати тих, хто до них захоче приєднатися. Тобто, буде поставлена умова -членство на основі конкурент-ноєті в середині самого утворення. Кажуть, має бути чесне змагання за правилами, навіть незалежно від того, скільки в тебе грошей і хто ти.

Сила Людей заявляє, що гроші в олігархів принципово не бере.

з міста, з області

НОВИНИ

ПЕРША міська

№34 (88) 05 вересня 2013 року

ІЗ ПОРУШНИКІВ БРАТИМУТЬ БІЛЬШЕ

Уряд планує наповнювати бюджет новини штрафами водіїв

Яна Бойко 1ті$ка@икг.пеі

Невдовзі порушники правил дорожнього руху можуть зіштовхнутись із новими, підвищеними штрафами. Зокрема, Кабінет Міністрів уже схвалив відповідний законопроект. Після канікул цей документ розглядатимуть парламентарі.

Як повідомляс Інформаційний бюлетень Кабміну, серед інших змін у законопроекті передбачено збільшення штрафу за водіння транспортного засобу із несправностями у гальмівній системі або в рульовому

управлінні, а також за переобладнання авто з порушенням стандартів, у тому числі, за тонування вікон усупереч нормам від 340-510 грн до 510-680 грн.

Так само за порушення правил користування пасами безпеки або мотошоломами штраф може бути збільшено від 51-85 грн до 170-340 грн. А от штрафи за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на червоне світло або заборонний жест регулювальника, за неправильно встановлені зовнішні освітлювальні прилади, розмови по мобільному телефону без ЬапсЇ5-ггее пропонується карати на суму від 425-510 грн до 510-595 грн.

Працівники МВС матимуть право "здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану ко-

лісних транспортних засобів під час їх експлуатації"

Також за пошкодження авто мобільних доріг, вулиць, дорож ніх споруд, створення перешкод для руху, в тому числі встановлення на проїжджій частині предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці, порушники можуть сплачувати від 340 до 510 грн або виконувати 30-40 годин громадських робіт.

Зазначимо, що за невиконання законних вимог правоохоронців водіям-порушникам доведеться платити штраф від 680 до 1020 грн (для посадових осіб - від 1190 до 1700 грн). А окрім цього, працівники МВС матимуть право "здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного

0 Штрафи для водіїв зростуть (фото аиюсетге.ча)

стану колісних транспортних     щити безпеку дорожнього руху,

засобів під час їх експлуатації".      зменшити кількість ДТП та по-

В уряді зазначають, що такі     повнити бюджет новими штра

нововведення мали б підви-     фами.

А ВИ ДАЄТЕ?.

Майже 80% українців вважають хабарі необхідністю

Ірина Нагалевська 1ті$ка@икг.пеі

За останній рік хабар давали 18,9 % українців. Про це свідчать результати національного щомісячного дослідження Омнібус, проведеного компанією Т^ в Україні в серпні.

На питання соціологів, чи доводилося за останній рік давати хабар, ствердно відповіли 18,9 % респондентів. 71,1 % дали негативну відповідь, 3,8 % вагалися з відповіддю, а 6,2 % взагалі відмовилися відповідати.

При цьому 77,6 % респондентів тією чи іншою мірою визнають необхідність хабара, них 28,2 % вважають, що хабар потрібен завжди, і без нього в Україні нічого не можна вирішити. 24,3 % визнали, що хабар потрібен в окремих випадках, а 25,1% сказали, що в окремих випадках без хабара можна обійтися. Ще 9,6 % опитаних певні: без хабара можна обійтися в більшості випадків. І тільки 12,8 % відзначили, що хабар не потрібен взагалі. 70,1 % респондентів вважають, що все, що відбувається в Україні, йде у неправильному напрямку.

Омнібус - різновид кількісно-

г о

дослідження, яке щомісячно проводиться одночасно для декількох клієнтів з потрібних тем, а також включає в себе постійний блок демографічних питань. Генеральну сукупність складає населення України віком від 16 до 75 років, вибіркову - 1200 респондентів щомісячно. Опитування проводять методом інтерв'ю "обличчям до обличчя " вдома у респондентів. Похибка вибірки не перевищує 3%.

ДЕПУТАТИ НЕ ПОМИЛУВАЛИ БОРЖНИКІВ

10 серпня на Старокостянтинівщині розпочався цьогорічний сезон полювання на пернату дичину

Ірина Нагалевська 1ті$ка@икг.пеі

Верховна Рада відхилила законопроект щодо введення мораторію на примусову реалізацію майна громадян за борги з житлово-комунальних послуг.

За законопроект проголосували лише 170 народних депутатів. Не підтримала Верховна Рада і пропозицію спікера Володимира Рибака направити закон на доопрацювання.

Законопроект пропонував упровадити мораторій на примусову реалізацію майна, яка належить на правах приватної власності громадянам України,

під час примусового виконання рішень судів щодо компенсації заборгованості за житлокомпос-луги.

При цьому законопроект дозволяв примусово знімати кошти з банківських рахунків боржника, крім рахунків, на які здійснюється зарахування заробітної плати, пенсій та інших соціальних відрахувань, за умови, що залишок на рахунках не перевищує трьох мінімальних зарплат на день зняття.

Народні депутати також не підтримали законопроект про вве-

дення мораторію на примусову реалізацію житла, який розробив народний депутат Петро Симо-ненко.

Народні депутати після розгляду направили його на доопрацювання.

У законопроекті пропонувалося на період фінансової кризи, але не раніше 1 січня 2015 року, до погашення заборгованості з виплати заробітної плати, стипендій та інших грошових виплат населення ввести мораторій на застосування примусової реалізації житла за рішенням судів.

міжнародний розшук

Контрабандиста, який наповнював Хмельниччину наркотиками, оголошено у міжнародний розшук.

Співробітники СБУ викрили трьох мешканців Кам'янець-Подільського, які причетні до організації та функціонування каналу незаконного переправлення в Україну препарату «ЗиЬиіех», що містить наркотичний засіб «бупренорфін», обіг якого обмежений. Встановлено, що організатор каналу - громадянин України, який тривалий час проживає в одній з країн Південної Європи, купував пігулки за кордоном і відправляв їх своїм спільникам в Україну. У подальшому отриманий «товар» зловмисники збували наркозалежним.

Контрабандист приховував наркотик у продуктах харчування та перепрааляв його під виглядом посилок через приватних перевізників, що здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення. Водії про вміст посилок не знали. Розрахунки за отриманий «товар» зловмисники проводили через систему міжнародних грошових переказів. У червні правоохоронці затримали «на гарячому» двох зловмисників одразу після отримання чергової партії контрабанди - 125 пігулок. Наразі матеріали кримінального провадження направлено до Кам'янець-Подільського місь-крайонного суду Хмельницької області. Організатора ж каналу контрабанди оголошено в міжнародний розшук.

Найвпливовіші українці 2013

Журнал «Кореспондент» оприлюднив щорічний рейтинг найвпливовіших людей України

/л. Віктор Янукович

**' Президент України

йй\ Андрій Клюєі

'«У секретар РНБі

секретар РНБО

#у РінатАхметов

>~- президент Систем Кепітал Менеджмент

л Олександр Янукович

1» власник корпорації МАКО

(СІ) Дмитро Фірташ

^»^ голова ради директорів

> Віктор Пінчук

основний акціонер міжнародної інвестиційно-консалтингової групи ЕазЮпе

, Віктор Пшонка

' генеральний прокурор

) Вадим Новінський

основний акціонер фінансово-промислової групи Смарт-холдинг

йі Ігор Коломойський

^ співвласник ФПГПриват

§■, Володимир (Сабодаи)

=* глава УПЦ(МП)

/ЙЬ Сергій Арбузов

^■^ перший віце-прє

іце-прем єр-міністр

. Сергій Льовочкін

' глава Адміністрації Президента

,-г; Арсеній Яценюк

чїУ Народний депутат, голова політради партії Батьківщина

, Олександр Клименко

' міністр доходів і зборів

(Ж) Олександр Вілкул

^ віце-прем'єр-мініст:

ГУ Микола Азаров

^<' поем'єо-міністп

л^ Юлія Тимошенко

»* екс-прем'єр-міністр, засудженні^

прем'єр-міністр

\ Віталій Кличко

'' народний депутат, лідер партії УДАР

! Геинадій Боголюбов

співвласник ФПГ Приват

,'йл Володимир Риба

*»' голова Верховної

ак

її Ради

Джерело: 'Кореспондент"

б ІЛиіівіаіі Ммііі Зсгтісг

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

з міста, з області

НОВИНИ

ДИВА ІЗ ДЕРЕВА

Під лезом ножа народжуються справжні дерев'яні дива

Микола Бори сов 1тІ5ка@икг.пеі

Не за своїми літами стрункий та підтягнутий, у військовій формі з пагонами, як у полковника, сімдесятидев'ятирічний чоловік зустрів мене на вулиці. Відрекомендувався коротко І лаконічно: «Геннадій Плотніков - військовий старшина уссурійського козацького війська. Переїхав у Старокостянтинів із Хабаровського краю».

Уже по дорозі до квартири розповів, що перебрався до сина, який свого часу служив у місцевому військовому гарнізоні і після виходу у відставку залишився тут працювати. А далі, аби розвіяти мою цікавість, пояснив: військовий старшина -це не звання, а найвищий штаб офіцерський чин.

«У нашій родині було багато кадрових військових. І я гідно продовжив династію. Дослужився до майора. А потім потрапив під скорочення. Чин військового старшини присвоїли, коли в нашому краї почало відроджуватися козацтво», - пояснює мій співрозмовник.

Геннадій Плотніков виявився досить неординарною цікавою і надзвичайно обдарованою особистістю. Найдивовижніший талант цього чоловіка полягає в тому, що він звичайним простим ножем вирізає унікальні і неповторні дива із дерева.

Народився у місті Могоча колишньої Читинської області на півночі Забайкальського краю. Через суворі морози цю місцину називали полюсом холоду. Але тамтешні мешканці звикли до низьких температур. Навчання в школах припинялося лише, коли стовпчик термометра опускався нижче п'ятдесяти восьми градусів з мінусовою позначкою.

Виходець із сім'ї гірничого майстра та геолога змалку полю-

бив тайгу, у яку часто ходив на прогулянки зі старшим братом.

«Мені дуже подобалося, як він кишеньковим ножиком вирізав різноманітні фігурки з корінців та сучків, що валялися під ногами. Я через них переступав, а Олександр підбирав, два-три рази черкне лезом і виходить щось подібне на тваринку чи птаха. Брат завжди вчив мене придивлятися до створеної природою краси», - каже Плотников.

Уперше увагу на ту красу Геннадій звернув у десятирічному віці. Якось пізнім вечором, коли майже засинав у ліжку, побачив на підбитій нефарбованими дерев'яними дошками стелі дивну текстуру з волокон і сучків, на якій ніби відображалися два зайчики, що причаїлися біля пеньочка. Відразу перемалював побачене на березову дощечку. А згодом за допомогою ножика вирізав рельєфну картинку. Хоча вона й не була надто до сконалою. перша робота хлопчині настільки і:подобалася, що він вирішив далі продовжувати займатися різьбою по дереву. 1 вже в дванадцятирічному віці здобув перше місце на виставці дитячих робіт юних талантів Забайкалля.

Відтоді не полишає свого улюбленого заняття. За цей час з-під рук майстра вийшло понад дві тисячі унікальних і неповторних дерев'яних виробів, триста з яких перебуває у приватних колекціях не тільки в Росії, а й у В'єтнамі, Японії, Болгарії, Чехос-ловаччині, Румунії.

«Усі мої вироби - то витвори матінки-природи. Обгорілі коріння та уламки дерев, сучки. Вони обов'язково на щось подібні. Головне - розгледіти у них красу, прибрати ножем зайві елементи, аби були натуральні пропорції, дещо додати, трішки підправити шліфувальною шкіркою і виріб готовий», - ділиться секретами своєї майстерності пан Геннадій.

Він із задоволенням демонструє колекцію власних доробків. На двох столах заледве помістилися добрих три десятки

виробів. А ще близько сотні, які не встигли розпакувати після недавнього переїзду в Старокостянтинів, досі лежать у валізах.

Тут не тільки фігурки людей, різних птахів та звірів, а й цілі сюжетні композиції, які приваблюють своїм естетичним виглядом, глибиною змісту і навіть можуть слугувати в побуті. Ось, скажімо, пташка сидить біля свого гнізда, в яке можна струшувати попіл із цигарки або зберігати сережки чи інші невеличкі при-к р а с .

дянської війни.

Для заточування своїх інструментів мій співбесідник ніколи не користується верстатами. Дрібнозерниста шліфуваль-шкірка і шкіряний пасок дозволяють зробити лезо ножа гострим як бритва. Особлива гордість колекції дерев'яних виробів Геннадія Васильовича - спортсмен на перекладині,

Так само і грибочки, в яких знімаються шляпки, можуть слугувати схованкою дорогоцінностей. У підсвічник із совою вставляється свічка або декілька квіток, а збоку у спеціальній заглибині, яка щільно закривається кришечкою, можна покласти коробку сірників. Про кожен виріб він розповідає цікаво і захоплено: як знайшов заготовку, як народжувався образ та сюжет -«Козакза роботою»,«Удозорі», «Мисливець», «Рибак», «Миша та Маша».

На вирізання статуетки чи навіть цілої сюжетної композиції затрачас не більше двох днів. Якось телевізійники знімали про нього передачу, то перед камерою зі звичайного поліна вирізав фігурку воїна-будьонівця за 18 хвилин.

«Багато залежить від якості Інструменту. За весь час, відколи займаюся різьбою по дереву, мав досить багато ножів. Губив,

ламалися, зношувалися. А ось цей, сотий за рахунком, виготовлений із найміцнішої сталі, об будь-який сучок чи навіть цвях не затупиться», - дістає Із шкіряної кобури ніж у формі американської гармати часів грома-

який виконує вправу підйом переворотом. За допомогою нехитрих устаткувань майстер зробив вічно рухомим. Але про це та Інші не менш цікаві захоплення Плотнікова розповімо наступного разу.

ХВИЛИНКА ДОБРОТИ

ПОХОЛОДАННЯ

ТА ДОЩІ

ПРОТРИМАЮТЬСЯ

ДО ДЕВ'ЯТОГО ВЕРЕСНЯ

Синоптики прогнозують, що потепління у Хмельниччині почнеться в другій половині місяця. До того часу буде прохолодно та дощи-тиме.

На цьому тижні погоду в Україні визначатиме північний циклон, що рухається з Прибалтики

до центру України. Він несе в Україну дощі та похолодання. Потепліє в Україні лише в другій половині вересня. Найбільш дощити ме з 3 по 5 ие-ресня. Про це повідомив начальник заступник директора Гідрометцснтру Анатолій Прокопенко.

Темпера тура повітря у Старокос-тя нти нові іротягом наступного тижня буде +11-18 градусів. Лише іід кінець тижня підніметься до ЧЧ.

Допоможіть!

Колеснмку Ярославу Анатолійовичу, 2008 р.н. Діагноз: вроджена вада серця - м'язовий дефект міжшлуночкової перетинки серця, що призводить до стенозу легеневої артерії і збільшення розмірів порожнини лівого

шлуночка серця. Потрібна невідкладна операція на серці. Будемо вдячні за будь-яку допомогу. Реквізити банку: № картки Приватбанку 6762 4683 0169 8951

Телефони: Київстар - 068 026 98 62, МТС - 095 930 84 94

Мельник Роман

Приватбанк р/р 29244825509100 МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570 Номер картки 4149 4378 2104 2981 Тел. 096 69 31 379, 096 65 44 220

Будемо вдячні за будь-яку допомогу

СПОЖИВАЧ

з міста, з області

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2015 року

МЕНЮ ДЛЯ ШКОЛЯРА

У дітей мас бути спеціальний п'ятиразовий режим харчування

Ольга Старовокт 1тІ5ка@икг.пе(

Із перших днів навчання дуже важливо правильно налагодити не лише навчальний процес, а й харчування школярів, бо від цього залежить здоров'я учнів, їхній настрій, успішність.

Діти шкільного віку інтенсивно ростуть, розвиваються, витрачають багато енергії на ігри, навчання, розв'язання «недитячих» проблем тощо. Це виснажує дитячий організм, тому його слід постійно підживляти необхідною кількістю білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, мікроелементів, а для цього потрібно правильно харчуватися.

дітям складно прокинутися, особливо у перші тижні після канікул, тож вони не хочуть їсти. Але відпускати дитину до школи голодною не можна.

Як бути в такій ситуації? Передусім слід визначити, чому ваші син чи донька не мають уранці апетиту, а потім знайти індивідуальний підхід. Дитячий гастроентеролог радить батькам ще з вечора поцікавитися у сина чи доньки, що вони хотіли б на сніданок. Улюблену страву діти з'їдять залюбки. Якщо малюк і замовлену страву відмовляється їсти, спробуйте змінити режим харчування. Скажімо, погодувати його о 18.00 і нічого цього дня не давати: ні печива, ні цукерку. До ранку мусить з'явитися апетит.

Не варто забувати, що діти консервативні в їжі й з побоюванням сприймають будь-які новації. Здебільшого вони від-

фантазії немає меж. Тоді дитина й не помітить, що споживає цю їжу доволі часто.

Смачніше снідаєш — краще вчишся

Медики                пропонують

обов'язково включати у вранішній раціон ягоди. Вони повинні бути в дитячому меню увесь рік, бо це — джерело вітамінів і мікроелементів. Нині ще є свіжі ягоди, взимку ж можна використовувати заморожені. Тож_ батьки, які не встигли з р о -

Дослідження, які провели медики серед школярів, показали: учні, які регулярно снідають, краще засвоюють навчальний матеріал, уважніші на уроках і навіть на перервах поводяться спокійніше.

риби, 115 г сиру або 480 г молока. Можна включити в раціон 60 г м'яса, 300 г молока, 70 г сиру та 1,5 яйця або інший набір « продуктів: 400 г молока, два яйця, 85 г м'яса та 150 г риби.

Комбінації можуть бути різними, але правило таке: дитина щодня повинна отримувати м'ясо, молочні продукти, овочі, фрукти та хліб. Яйця, рибу, сир слід включати в меню дітей шкільного

На уроки — обов'язково ситим

У дітей шкільного віку має бути спеціальний п'ятиразовий режим харчування: сніданок, другий сніданок, обід, полуденок і вечеря. До того ж сніданок, обід і вечеря обов'язково мають бути гарячими. Найскладніше, мабуть, зі сніданками. Вранці

мовляються від частування, до якого не звикли. Батьки хвилюються, що однотипна їжа може швидко набриднути. Але сніданок можна зробити маленьким витвором мистецтва. Скажімо, звичайну вівсянку прикрасити ягодами чи фруктами, не просто насипавши їх у тарілку, а виклавши з них квітку, метелика, мордочки звіряток тощо —

бити запаси, ще можуть це зробити.

Зранку школярам бажано пити какао, чай або компот. Лікарі не радять учням, навіть старшокласникам, уживати міцну каву та енергетики, адже вони містять кофеїн, який провокує безсоння, збудженість, швидке серцебиття, іноді головний біль. Головне те, що за регулярного споживання таких напоїв пошкоджується шлунково-кишковий тракт, що призводить до розвитку гастритів,

ТАБЛИЦЯ ШКІДЛИВИХ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК

КАНЦЕРОГЕННІ

ШЛУНКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ

ШКІРНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

РОЗЛАДИ КИШЕЧНИКА

ЕІ51 £1$О Е231 Є232 Е239 Е311 Е312 Е320 Е907 Є951 Е1105

ЗАБОРОНЕНІ

ПІДОЗРІЛІ

Є104 Е122 Е141 Е171 Е173 Е241 Е477

гастродуоденітів та панкреатитів.

Дослідження, які провели медики серед школярів, показали: учні, які регулярно снідають, краще засвоюють навчальний матеріал, уважніші на уроках і навіть на перервах поводяться спокійніше.

Харчові комбінації

У полудень учні ще в школі та вже встигли зголодніти, тож мусять мати зі собою перекус. Це можуть бути кондитерські вироби (кекси, здоба, печиво з горішками) або бутерброд зі шматочком відвареної курки й листком зеленого салату, але не ковбасою. Бажано покласти й фрукти, наприклад, банан, яблуко чи грушу. З напоїв — сік, кефір чи негазовану воду.

Обід у школярів обов'язково має бути гарячий: суп, борщ, бульйон тощо. На друге — гарнір і шматок м'яса чи риби й обов'язково овочевий салат, заправлений олією, а не майонезом.

Діти обов'язково повинні споживати м'ясо, адже тваринний білок є структурним елементом усіх тканин організму. Однак у 100 г м'яса є значно менше необхідної норми білків, тож його нестачу можна поповнити за рахунок риби, сиру, молока, яєць.

Батьки доволі часто запитують, скільки м'яса має бути щодня в раціоні дитини. Це залежить від віку. Згідно з нормами, малюки віком 1-3 роки повинні щодня з'їдати 75 г м'яса, 4-6 років - 100 г, 7-Ю років — 120 г. Хлопчики віком 11-13 років — 140 г, а дівчатка тако-гожвіку- 130г, підлітки 14-17 років — 150 г.

Але слід знати, що всі білкові продукти є взаємозамінні. Скажімо, замість 100 г м'яса дитині можна запропонувати 175 г

віку не рідше ніж двічі на тиж день.

Для споживання овочей та фруктів також є спеціальна програма, яка має назву «5+». Це означає, що за день дитина повинна з'їсти не менш ніж 500 г овочів, фруктів та ягід усього спектру кольорів: зеленого, жовтого, помаранчевого, червоного, фіолетового у свіжому, замороженому або сухому вигляді. Одна порція має містити 100 г.

А ось чипси, фаст-фуд, солодощі, енергетичні та газовані напої, які нині так полюбляють діти, з раціону харчування школярів мають зникнути, бо такі продукти завдають шкоди всьому організму.

Смажені страви з меню бажано виключити

Зі всіх можливих способів приготування їжі дієтологи рекомендують віддавати перевагу вареній, тушкованій, запеченій у духовці їжі. Гастроентерологи не рекомендують часто включати у меню учнів молодшого й середнього шкільного віку смажені та гострі страви. Слизова оболонка дітей цього віку ніжна й вразлива. Споживання смажених і гострих страв може призвести до таких поширених серед дітей захворювань, як езофагіт, гастрит, коліт тощо. Найліпшими напоями є соки, компот з фруктів чи сухофруктів.

Школярі повинні вечеряти за дві години до сну, вечеря має бути гарячою, наприклад, риба, запіканки, картопляне пюре, каші або яєчня.

Якщо з перших днів навчання дітям організувати правильне харчування, то їхнє здоров'я та успішність будуть відмінними, бо вони між собою взаємопов'язані.

ПЕРША міська

№34 (88) 05 вересня 2013 року

канали національного та супутникового телебачення

ПРОГРАМА ТБ

О

ПОНЕДІЛОК 09.09

перший перший

06.00 Православний календар

06.05.07.00,08.00.12.00

Новини

06.10.07.05,08.05,09.00,10.20.

11.35,12.20,23.15 Погода

06.15 Криве дзеркало

07.15 Хочу все знати

07.25 Ера бізнесу

07.30 Д/ф «А.Краско_ Я

залишаюся», 1 ч.

08.20Д/ф«А_Краско.Я

залишаюся», 2 ч.

08.45 Корисні поради

09.05,21.00,05.25 Підсумки дня

09.45 Без цензури

10.25 Нехай Вам буде

кольорово!

11.40 Світло

12.10,18.50.21.25 Діловий світ

12.25 Аудієнція. Країни від А до Я

12.45 Х/ф «Людина у футлярі»

14.10 Право на захист

14.30 Темний силует

14.40 Вікно в Америку

15.00,18.20.01.20.03.05

Новини (із сурдоперекладом)

15.15 Еигопет

15.20,05.50 Діловий світ.

Агросектор

15.Ї0 Життя на рівних

15.35 Х/Ф «Останні* довід

королів», 1-2с

18.40 Фінансова перспектива

19.05 Останнє попередження

19.30 Агро-№т

19.40 Сільрада

19.55,03.20 Дорослі ігри

20.55 Офіційна хроніка

21.35 В.Данилецьта В.МоІсеснко

в Коблеео

22.55 Трійка, Кено. Секунда удачі

23.00,01.00 Підсумки_________

1+1

1+1 '

06.00 «ТСН-тиждень»

06.45,07.10,08.10 «Сніданок

з 1+1»

07.00,08.00,09.00,19.30,23.35.

04.30 ТСН

08.05 «Економічна правда»

09.05 «Шість кадрів»

09.40 Т/с «Сила. Повернення

додому» (1)

11.35 Х/ф Ніч у музеї-2" (1)

13.50 "Російські сімейні драми"

14.55 Т/с "Тисяча і одна ніч"(1}

16.45,03.15 "ТСН. Особливе"

17.10 Т/с "Сила. Повернення

додому" (1)

20.15 Т/с "Величне століття.

Роксолана-3"(1)

22.30,04.45 Троші"

23.50 Х/ф Терор любов'ю" (1)

03.40,04,05 'Маша і моделі - Т

тоніс        та ніс

06.00 Д/с "Сто запитань про

тварин"

06.30,08.30 "Світ за тиждень"

07.00,05.00'Ранкове еспресо"

09.00 Таємниці древніх імперій

10.00,16.50 "Алло, лікарю!"

11.15 Катерина Білокур.

Послання

12.40 "Таке спортивне життя.

Валерій Борзов"

13.10 "Будь в курсі!"

14.00 Точки перетину

15.00,18.30.21.00 Служба

новин "Соціальний пульс"

15.15,21.25 "Соціальна

економіка"

15.20,16.45,18.55,21.30

"Погода"

16.10 Д/с "Лемури*

16.35,04.50 "Цивілізація

Іпсодпііа"

17.50 Секретні матеріали

18.50,22.40 "Економічний пульс"

19.00 В гостях уДмитра Гордона.

Сергій Сс-нін,, 3 ч.

20.00 Великі битви

21.35 Зірковий бебі-бум

22.45 Д/с "Водний світ'(1)

23.45 Д/с "Лемури" (1)

00.30 Т/с "Ескорт агентство" (І)

02.00 Календар Цуе (5)

15 КАНАЛ                    ©

06.20,06.45.07.45.18.20,23.40,

00.20 Час спорту

06.30,18.10,00.00,03.20.04.35

Місцевий час

06.55,23.45,00.55 Огляд преси

07.00,08.00,09.00,10.00,11.00,

12.00,13.00,14.00.15.00,16.00,

17.00,18.00, 22.00, 23.00,01.00

Час новин

07.10 Час економіки

07.15,08.10.22.35.23.15,00.15,

02.35,03.35 Біїнес-час

07.25,19.45,22.40,23.35.03.15.

06.15 Гема/Хроніка дня

07.30,08.30,09.30 10.30.11.30,

12.30.13.30,14.30 15.30,16.30.

17.30,18.30,22.30,23.30,00.30,

01.30,02.30.03.30,04.30,05.30

Час Важливо

07.35.11.10,14.10,17.15.22.45,

23.50 Погода в Україні

07.40 Автопілот-новини

07.55,09.10,13.10 Погода на

курортах

08.15 Тема/Хроніка тижня

08.25 Трансмісія-новини

08.35 Майстер-клас її Наталкою і Фіцич

09.35.16.35 Машина часу

10.35,17.35,00.35 В кабінетах

11.35 Дорогі депутати

12.35 Новинометр

13.35,14.35 5 елемент

15.35 Новини Київщини

16.10 Погода у світі

18.35 Територія закону

19.00 Час новин, 1 блок

19.20 Час новин. 2 блок

20.00.01.15,01.35,05.00,05.35 і Час. Підсумки дня

21.40.03.00.04.00 Час-Тайм

22.10 Податковий щоденник І 23.25 СКІМЕ МЕУУ5________

ТРК "УКРАЇНА"           'От

07.00,09.00,17.00,19.00,03.20

Події

07.15,02.40 Щиросерде зізнання 08.00 Т/с "Подружжя" (1) 09.10,14.00.17.20 Т/с "Спід" (1) 10.00. 20.00 Т/с "Карпов"(1) 12.00.04.20 Ток-шоу'Нехай

і говорять"

і 13.00 Люблю! Чекаю!

1 14.45 Остаточний вердикт 16.00,05.10 Критична точка ІШТ/с'Поцілунок!" (1) 19.20.03-40 Ток-шоу "Говорить Україна"

23.00 Х/ф "Форсаж" (2} 01.00 Х/ф "Щось" (1) 05.55 Срібний апельси

СТБ

05.55 "Чужі помилки, Олеся у

країні жахів"

06.40,16.00"Все буде добре!"

08.20.18.20 "Неймовірна правда

про зірок"

10.00 "Зіркове життя. Зіркові

схуднення"

10.55 Х/ф "Мій тато-льотчик"

12.50 Х/ф "Іван Васильович

змінює професію"

14.45 "Один за всіх"

18.00,22.00 Вікна Новини"

20.15 "Куб -4"

22.25 'Детектор брехні - 4"

23.25 "Слідство ведуть

екстрасенси"

00.30 Т/с "Доктор Хаус"

ІНТЕР

ІНТЕР

05.40 Х/ф 'Береги «охання" (1) 07.00,07.30.08.00,08.30,09.00.

12.00,17.50 Новини

07.10,07.35.08.10.08.35"Ранок

!ІНТЕРом"

09.10 Х/ф "Четвертий

пасажир" (1)

11.10,12.20 Х/ф "Почуй моє

серце" (1)

13.40 "Судові справи'

14.35 "Жди меня"

16.50 Т/с "Перше кохання"

Прем'єра

18.00 Ток-шоу"Стосується

кожного"

19.00 Т/г.'Ясній"

20.00 "Подробиці"

20-ЗОТ/с "Станиця"

25.4ОТ/С'Отаман"________

НОВИЙ КАНАЛ ®і',-г-

05.35Т/С "Як сказав Джии" і 06.15.06.55ТеепТіте 06.20 Пекельне побачення 07.00,07.35,08.35 Підйом 07.30,08.30.19.55,00.10 Погода 09.00 Х/ф "Блондинка в законі-2"

11.00 Х/ф "Містер і міссіс Смгг" 13.25,14.55 Кіді Типе 13.30 М/с "Губка Боб" 15. ООТ/с "Друзі"

16.00 Шафа

17.00 Голодні ігри

18.00,21.00 Т/с"Вороніни"

19.00,00.05 Репортер

19.05 Абзац!

20.00 Т/с ТулерМакс"

22.00 Співай, якщо зможеш

23.30 Великі почуття

00.15 Т/с "Щоденники

вампіра"{2)

01.10Т/с"Купідон"________

ІСТУ                            Ж

|_______________________ІСІУ

05.00,06.20,01.05,02.50

Погода

05.05 Світанок

06.10,07.30 Ділові факти

06.15 Економічний інтерес

06.25 Т/с "Таксі"

06.50 Т/с "Леся+Рома"

07.35 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

08.45 Факти, Ранок

09.15,19.25 Надзвичайні новини

з Костянтином Стогнієм

10.10 Головна програма

12.20,13.00 Т/с "Прокурорська

перевірка"

12.45 Факти. День

13.35 "Штрафбат", 1-5 с. Серіал

18.45 Факти. Вечір

20.10 Т/с "Морські дияволи"

22.10 Четверта вежа. Прем'єра

23.10,03.15 Свобода слова з

Андрієм Куликовим

01.10 Х/ф'Код доступу"

К 1

к<О

10.45 Х/ф "Бог печалі і

радості" (1)

12.35 "Пороблено в Україні"

13.50 *КВК-2О13"

16.00 "Вечірній квартал"

18.00 "Звана вечеря'

19.00 'Орел і Решка"

20.00 ;.йму[. г,ж>р і 21.00 "Розсміши коміка" ! 22.00 Х/Ф 'Знайомство г

Факерами 2" (2)__________

^________

06.00 Є рал а ш

06.30 Телепузики

07.00 Малята -те і йнята 07.30 М/с "Даша-доонднифГ 07.55 Мультик їЛунтіком 08.25 М/с "Шоу Гарфілда" 09.00 Т/с "Ранетки" 10.05 Т/с "Шпигунка" 11.55 Т/с "Та, що говорить з привидами" 12.50 Богиня шопінгу 14.55 Т/с-Чемпіонки" 16.00 Т/с "Маленькі таємниці" 18.10 Моду народу 20.00 Віталька 21.00 Дайош молодьож1 21.30 Бійцівський Клуб 22.30 У ТЕТа Хорошо 23.15 Дурибв+1

ШЕ-МИР

07.10 Т/с "Возвращение

Мухтара-2"

09.00.12.00,15.00,18.00

Сегодня

09.20 Александр Журбин. Мелодии на память 10.00 "Таинственная Россия: Республика Бурятия. Рецепту вечной жизни?"

11.00 "Ахтунг, руссиш!""Не пивом . єдиним?" 12.35 "До суда" 13.35 Суд присяжних 14.35,17.35 Обзор. Чрезвьічзйное происшествие 15.30 "Суд присяжних. Окончательньїй вердикт" 16.40 "Деловрачей" 18.30,02.30 Прокурорская проверка"

19.35,03.35 "Говорим и показьіваем" 20.25Т/с"Мосхва.Три вокзала-5" 22.15 "Сегодня. Итоги" 22.40 Т/с "Государствениая їащита-3"

І 1 КАНАЛ УКРАЙНА

04.00.08.00.11.00.14.00.02.00

, Новости 04.05 "Доброе утро" 08.15 'Контрольная закупка" 08.50 "Жить здорово!" 09.55.02.55 "Модньїй приговор'

11.15 "Время обедзть!" 11.55 Доброго здоровьица!" 12.40,14.55 'Истина где-то рядом" 13.00 Другие новости 13.20.00.35 Т/с "Домработница" 14.15 "Оіед" 15.10 Т/с "Ясний" 16.05 "В наше время" 17.00 Вечерние новости 17.45.01.05 "Давай поженимся!" 18.55,02.05 "Пусть говорят' 20.00 "Время-20.3ОТ/с"Мать-и-мачеха" 22.45 "Вечерний Ургант" 23.20 Ночньїе новости 23.30 Т/с "Мертвме водьі Московского моря"

НР-ПДАНПА

09.05,04.10 Т/с "Ефросинья. Таежная любовь"

10.00,13.00.16.00.19.00 Вести

10.30 Ток-шоу"1000мелочей"

11.15 Ток-шоу"0 самом главном"

12.00 Т/с "Тайни инсгитута

благородних девиц"

13.30.16.10,18.40 Местное

время. Вести-Москва

13.50 Вести. Дежурная часть

14.00 "Особьій случай"

15.00,16.35 Т/с Катерина.

Семья"

17.30.03.15 "Прямойзфир"

19.50 Т/с "Катерина. Другая

жизнь"

21.35 Т/с "Принцип Хабарова"

22.35 Свидетели."Прнходится бьггь

скльной ТатьянаДоронина"ф.1

2 3.2 5 Т/с "Марьина роща"

1+2

06.00 М/фП)

07.40 Х/ф Кин-Дда-Діа" (1)

10.40 Т/с Тайная стража" (1)

16.40 Т/с "Тюрьма особого

назначений"(1)

18-40 "ДжеДАИ'

19.00 Т/с 'Инспектор Купер" (2)

21.00 Новости 2*2

21.40 "Маски-шоу*

22.05 Х/ф"16 кадрталов"(2)

00.35 Х/ф "Шестое чувство" (2)

02.25 Х/ф "Ведьма'(1}

Кінопродукція, що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії. залежно від аудиторії, на яку вона розрахована. її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна),

Р | ВТОРО К 10.09 категорія II (позначка в телепрограмі - 2) жовтий трикутник -перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками , категорія III (позначка в

телепрограмі - 3) червоний квадрат- рекомендується тільки для дорослих (18+)

ПЕРШИЙ           ПЕРШИЙ

06.00 Православний календар

06.05,07.00.08.00.12.00

Новини

06.10,07.05 08.05,09.00,09.30.

22.45.23.15 Погода

06.15 Криве дзеркало

07.15 Ера будівництва

07.20 Ера бізнесу

07.30 Д/ф "В.Стржельчик.

Вельможний лан радянського

екрану", 1 ч.

08.20 Д/ф "В.Стржельчик.

Вельможний пан радянського

екрану", 2 ч.

08.45 Корисні поради

09.05.21.00,05.25 Підсумки дня

09.25,20.55 Офіційна хроніка

09.45 Шеф-кухар країни

10.45 Сім чудес України

11.00 Нехай Вам буде

кольорово!

12.10,18.50,21.25 Діловий світ

12.20 Хай щастить

12.40 Х/ф До дня народження

О.Довженка. "Звенигора"

14.15 Крок до зірок

15.00,18.20,01.20.03.05

Новини (із сурдоперекладом)

15.15 Еигопе«5

15.30,05.50 Діловий світ.

Агросектор

15.40 Х/ф "Останній довід

королів", 3-4 с.

18.40 Фінансова перспектива

19.10,01.40 Про головне

19.30 Формула захисту

19.40 Ювілейна програма

В.БІлоножкз (1 ч.)

21.35 Ювілейна програма

В.Білоножка (2 ч.)

22.55 Трійка, Кено, Максима

23.00,01.00 Підсумки_________

13.00 "Не бреши мені -4" 14.00 "Російські сімейні драми" 15.05 Т/с "Тисяча і одна ніч" (1) 1 16.45 "ТСН. Особливе" 17.10 Т/с "Сила. Повернення додому" (1)

22.30,05.00 "Мільйонер. Життя спочатку*-"Борисов" 00.05 Х/ф 'Дім без виходу" (1)

ТОНІС

ТПНІС

1+1

14а

06.00 "Служба розшуку дітей"

06.05 07.00 08.00,09.00.19.30.

23.50 ТСН

06.45,07.10,08.10 "Сніданок

з 1+1"

08.05 'Економічна правда"

09.05 Т/с "Сила. Повернення

додому" (1)

11.00,20.15 Т/с Величне

століття. Роксолана - 3" (1)

06.00,13.25 Д/с "Сто запитань

про тварин" (1)

06.30,08.30,15.00,18.30.21.00

Служба новин "Соціальний пульс"

06.55,18.50.22.40 "Економічний

пульс'

07.00,05.00 "Ранкове еспресо"

09.00,20.00 Великі битви

10.00,16.50 'Алло, лікарю!*

11.15 Зірковий бебі-буи

12.45 "Ронін. Ток-шоу з Дмитром

Видріним"

14.00,22.45 Д/с "Водний світ" (1)

15.15,21.25 "Соціальна

економіка"

15.20,16.45,18.55,21.30

"Погода"

16.10,23.45 Д/с "Лемури" (1)

17.45 "Соціальний статус: ваша

пенсія"

19.00 В гостях уДмитра Гордона.

Леонід Якубович,, 1 ч.

21.35 Зірки поза законом

00.30 Т/с "Ескорт агентство" (3)

02.00 Календар Цує (5)

5 КАНАЛ                        ©

06.30,07.30,08.30,09.30,10.50,

11.30.12.30,13.30,14.30,15.30,

16.30,17.30,18.30,18.55.22.30,

23.30,00.30,02.30.03.30,04.30,

05.30 Час Важливо

06.35 07.15,08.10,22.35,23.15,

00.15,02.35,03.35 Бізнес-час

06.40.18.10,00.00,03.20,04.35

Місцевий час

06.55,08.25,23.45,00.55 Огляд

преси

07.00.08.00,09.00,10.00.11.00,

12.00,13.00,14.00,15.00,16.00.

17.00,18.00,22.00.23.00,01.00

Час новин

07.10 Час економіки

07.25,08.15,19.45,22.45,23.35,

03.15,06.15 Тема/Хроніка дня

07.35,11.50,17.25,22.50,23.50

Погода в Україні

07.40 Автопілот-новини

07.45,18.20, 23.40,00.20,06.20

Час спорту

07.55,09.10 Погода на курортах

08.35 Новини Київщини

08.55 Трансмісій-новини

09.35,15.35 Машина часу

10.10.20.00,01.15,05.00,05.35

Час. Підсумки дня

10.35,11.15,11.35,12.15 Час:

підсумки дня

13.10 Податковий щоденник

13.35.14.35 5 елемент

16.10 Трансмісія

16.50 Погода у світі

17.15 Драйе-новини

17.35 Особливий погляд ■ 18.35 Дорогі депутати '. 19.00 Час новин, 1 блок і 19.30 Час новин, 2 блок ! 21.40,03.00.04.00 Час-Тайм : 22.10 Агроконтроль І 2             МЕМЕ$

ІНТЕР

ІНТЕР

ІСТУ

06.15,19.00 Т/с "Ясмін"

07.00 07.30 08.00 08.30.09.00.

12.00.17.50 Новини

07.10,07.35,08.10,08.35 "Ранок

зІНТЕРом"

09.10,12.20 Т/с "Станиця"

13.05 Д/с'Слідство вели... з

Леонідом Каневським"

14.00 "Судові справи"

14.55 "Сімейний суд"

15.50 "Давай одружимося в

Україні"

16.50 Т/с "Перше кохання"

18.00 Ток-шоу "Стосується

кожного"

20.00,03.00 "Подробиці"

20.25 Т/с "Станиця" Заключна с.

21.35 "Футбол. Збірна України -

Збірна Англії"

23.30 "Шустер ііує"

01.30 Х/ф "Гувернантка'

05.55 Х/ф "Дівочі мріГ(1)

ТРК "УКРАЇНА"           (З"         НОВИЙ КАНАЛ ©"---"

06.00 Т/с Злочин буде

розкрито" (1}

07.00,09.00,17.00,19.00,03.45

Події

07.15 Щиросерде зізнання

07.50,14.45 Остаточний вердикт

09.10,13.10,17.20, 22.00 Т/с

"Слід-(І)

10.00,20.00Т/с"Карпов"(1)

12.00,04.45 Ток-шоу "Нехай

говорять"

16.00 Критична точка

18.00Т/с*ПоцілуноиҐ(1)

19.20,04.05 Ток-шоу "Говорить

Україна"

23.25 Т/с Тлухар.

Повернення'(1)___________

СТБ                              З

04.35,16.00 "Все буде добре!"

06.05,18.20 "Неймовірна правда

про зірок"

07.30*Холостяк-ї"

18.00,22.00"Вікна-Новини"

20.00,22.25 "Врятуйте нашу

сім'ю-2"

23.25 'Кохана, ми вбиваємо

дітей"

01.10 Т/с "Доктор Хаус"

04.45,06.30,02.45,04.10

Погода 04.50 Факти 05.20 Світанок 06.20,07.40 Ділові факти 06.25 Економічний інтерес 06.35 Т/с "Таксі" 07.00 Т/с "Леся+Рома" 07.45 Надзвичайні новини. Підсумки з Костянтином Стогнієм 08.45 Факти. Ранок 09.15,19.25 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм 10.10,13.00 Анекдоти по-українськи

10.25,16.35 Т/с "Агент національної безпеки" 12.45 Факти. День 13.10,22.10 Т/с "Прокурорська перевірка"

14.30, 20.10 Т/с "Морські дияволи" 18.45 Факти. Вечір 23.15 Х/ф *Тиха застава" 01.10 Навчіть нас жити

12.50 Богиня шопінгу

14.55 Т/с "Чемпіонки"

16.00 Т/с "Маленькі таємниці"

18.10 Моду народу

20.00 Віталька

21.00 Дайош мо/юдьож!

21.30 Бійцівський Клуб

22.30 У ТЕТа Хорошо

23.15Т/с"Сексімісто"

00.15 Вале-ра ТУ

00.45 Теорія зради

01.35 Твою маму!

02.25 До світанку

05.35 Т/с Як сказав Джим"

06.15,06.55 ТеепТіте

06.20 Пекельне побачення

07.00,07.35,08.35 Підйом

07.30,08.30,19.55,00.00 Погода

09.00 Т/с "Щасливі разом"

11.00.18.00,21.00 Т/с

"Вороніни"

13.25,14.30 КіоЧ Типе

13.30 М/с "Губка Боб"

15.00Т/С "Друзі"

16.00 Шафа

17.00 Голодні ігри

19.00,23.55 Репортер

19.05 Абзац!

20.00 Т/с "СулерМакс"

22.00 Знайти Крайнього

23.15 Великі почуття

00.05 Т/с "Щоденники

вампіра" (2)

01.00 Т/с "Купідон"

01.50 Т/с "Різзолі і Айлс" (2)

02.25,03.20,04.20 Зона ночі

02.30 Де їй,Україно?

03.25 Чорний колір порятунку

03.50 Великий злам

04.05 Пам'ятай про життя

04.25 Георгій Нарбут, Живі

картини

04.45 Німфея кандіда

К1

к<О

07.00 "М/ф"(1)

10.00 Т/с Всі жінки - відьми" (1)

11.50 19.00 "Орел і Решка'

12.5О,23.ООТ/с"Маргоша"

15.50 "Шопінг монстри"

14.50 "Спеція"

16.00 "ЛямурТужур"

17.00,21.00 "Розсміши коміка*

18.00 "Звана вечеря"

20.00 Т/с "Моя прекрасна

няня"(1)

22.00 Три сестри"

00.00 Т/с "Відчайдушні

домогосподарки" (2)

ТЕТ

06.00 С-ралаш 06.30 Телепузики 07.00 Малята-твійнята 07.30 М/с "Даша-дослідниця" 07.55 Мультик з Лунтіком 08.25 М/с "Шоу Гарфілда" 09.00 Т/с "Ракетки" 10.05 Т/с 'Шпигунка" 11.55 Т/с Та, що говорить з привидами"

03.00 "НТВутром"

07.10 Т/с "Возвращение

Мухтара-2"

09.00,12.00.15.00,18.00

Сегодня

09.25 "Кулинарньій поєдинок"

10.25 Русская начинка

11.00 Т/с "Странствия Синдбада"

12.35 "До суда*

13.35 Суд присяжних

14.35,17.35 Обзор.

Чрезвьічайное происшествие

15.30 "Суд присяжних.

Окончательньїй вердикт"

16.40 "Депо врачей*

18.30.02.30 'Прокурорская

проверка"

19.35,03.35 "Говорим и

показьіваем"

20.25 Т/с "Москва. Три

вокзала-5"

22.15 "Сегодня. ИтопГ

2 2.40 Т/с Тосударственная

защита-3"

00.35 Т/с "Зверобой-2"

04.30 "Наказамие. Русская

тюрьма вчера и сегодня"

1 КАНАЛ УКЕАИНД

04.00.08.00.11.00,14.00,02.00

Новости

04.05 "Доброе утро"

08.15 "Контрольная закупка'

08.50 "Жить здорово!'

09.55,02.55 "Модньїй приговор"

11.15 "Время обедатьГ

11.55 "Доброго здоровьица!"

12.40.14.55 "Истина где-то

рядом"

13.00 Другие новости

13.20,00.35 Т/с

"Домработница"

14.15 "След"

15.ЮТ/с "Ясмин"

16.00 "В наше время"

17.00 Вечерние новости

17.45,01.05 "Давай поженимся!"

18.55,02.05 "Пусть говорят"

20.00 "Время*

20.30 Т/с "Мать-и-мачеха"

22.45 "Вечерний Ургант"

23.20 Ночньїе новости

23.30 Т/с "Мертвьіе водьі

Московского моря"

РТР-ПЛАНЕТА

09.05,04.10Т/С "Ефросинья.

Таежная любовь"

10.00,13.00,16.00,19.00 Вести

10.30 Ток-шоу'ЮОО мелочей"

11.15 Ток-шоу*0 самом главном"

12.00 Т/с Тайньї инстнтута

благородних девиц"

13.30.18.40 Местное время.

Вести-Москва

13.50 Вести. Дежурная часть

14.00,02.20 "Особьій случай"

15.00,16.55 Т/с "Всегда говори

"всегда"-8"

17.30,03.15 "Прямойзфир"

19.30 Т/с "Катерина. Другая

жизнь"

21.20 Т/с "Принцип Хабаром"

22.15 Свидетели."Приходится

бьггь сильной Татьяна Доронинз*.

ф.2

23.10 Т/с 'Марьина рота"

00.10 "Чести ьій детектив"

00.40 Х/ф 'Ольга Сергеевна". 2 с

02.05 "Вся Россия"

06.00 М/ф(1)

06.50 Х/ф Калина красная' (1)

09.00.21.00 Новости 2*2

09.25.18.40 "ДжеДАИ"

10.00 "Дорожнме войньї"

10.40 Т/с "Тайная страяса' (1]

16.40 Т/с Тюрьна особого

наїначення" (1}

19.00 Т/с "Меч'(2)

21.40 "Маски-шоу"

22.05 Х/Ф "БратмГримм'(2)

00.20 Х/ф-Таснансие

дьявольі'(З)

02.05 Х/ф "Москаль-

вшшк>бник"(1)

цікаві факти про Україну

ФОТОРЕПОРТАЖ

ПЕРША міська

№34 (88) 05 вересня 2013 року

ПЕРШИЙ

У МІСТ

• Першокласниця готується до першого дзвінка (Фото Перша міська"}

Випускники проводжають першачків на перший урок (Фото 'Перша міська")

"О боже, 11 років..." (Фото "Перша міська")

ПЕРША міська                      вправи на розвиток, загадки, казки,

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року                               умілі ручки, ребуси

[ІТВОРА

•х

7.1*

ш

Розмісти в кружечках на мал. 1 числа від 1 до 10 так, щоб сума чисел,

розташованих по периметру кожного з трьох маленьких трикутників,

порівнювало 28. А на мал. 2 розмісти ті самі числа так, щоб їхня сума

по периметру кожного маленького трикутника, дорівнювала 29.

Деякі числа вже вписані у кружечки.

ЛУЗ*

Мол. 2

Р-29

А найцікавіше те, іцо в тих самих кружечках можна розмістити числа від 1 до 10 але таким чином, що сума чисел, розміщених по периметру кожного маленького трикутника буде дорівнювати і ЗО, і 31,132,133, і

навіть 34, 35, 36, та й 37 і 38.

Спробуй позмагатися з друзями, хто скоріше віднайде ті комбінації чисел. А щоб не вписувати числа в кружечки, а потім їх стирати, виріж з паперу

10 фігур довільної форми, напиши на них числа від 1 до 10 і переміщай їх з кружечка на кружечок, поки не доб'єшся бажаного результату.,

Спробуй иакреслі;;и кожну фкури, і#« відриваючи Руки від паперу й не проводячи двічі пб одній і тій самій лінії. Але гут закралася одна фігура, яку неможливо накреслити у такий спосіб. Віднайди цю фігуру

Знайди 15 відмінностей

ПРОГРАМА ТБ

канали національного та супутникового телебачення

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

СЕРЕДА 11.09

ПЕРШИЙ         ПЕРШИЙ

06.00 Православний календар

06.05,07.00.08.00,12.00

Новини

06.10,07.05.08.05.09.00,

10.15,11.10,12.20.22.45,23.15

Погода

06.15,12.55 Криве дзеркала

07.15 Хочу все знати

07.25 Ера бізнесу

07.30 Д/ф "Лев, який співає, у нас

один", 1 ч.

08.20 Д/ф 'Лев, який співає, у кас

один', 2 ч.

08.45 Корисні поради

09.05,21.00,05.25 Підсумки дня

09.30,20.55.04.30 Офіційна

хроніка

09.35 Уряд на зв'язку з

громадянами

10.20 Д/ф Прем'єра."Периферія

для оригінала"

11.15 Православна енциклопедій

12.10,18.50,21.25 Діловий світ

12.25 Формула захисту

12.35 Сім чудес України

15.00,18.20,01.20,03.05

Новини (із сурдоперекладом)

15.10 Еигопет

15.20,05.50 Діловий світ.

Агросектор

15.25 Т/с Кайфові хлопці"

18.40 Фінансова перспектива

19.10.01.40 Про головне

19.30,21.35 Концертна

програма "Музика і лід". О.Гавриш

20.50 Мегалот

22.50 Суперлото,Трійка, Кено

23.00,01.00 Підсумки

23.20 Фестиваль гумору'Умора"

00.20 Від першої особи

02.00 ТелеАкадемія

03.00 Запам'ятай

05.15 Ток-шоу "Віра. Надія. Любов"

14.00 "Російські сімейні драми" 15.05 Т/с Тисяча і одна ніч' (1) 16.45,03.25 "ТСН Особливе' 17.10 Т/с 'Сила. Повернення додому" (1)

22.35.04.55 "Ілюзій безпеки. Тютюнова змова*___________

тоніс         таніс

06.00 Д/с "Сто запитань про тварин'(1)

06.30,08.30,15.00,18.50.21.00 Служба новин "Соціальний пульс" 06.55,18.50.22.40 "Економічний пульс"

07.00,05.00 "Ранкове еспресо" 09.00.20.00 Великі битви : 10.00,16.50'Алло, лікарю!" 11.15 Зірки лоза законом 12.45 "Соціальний статус: ваша пенсія"

13.25 "Цивілізація Іпсодпііа" 14.00 Д/с "Водний світ" (1) 15.15,21.25 "Соціальна економіка"

15.20.16.45,18.55,21.30 "Погода"

16.10.23.45 Д/С "Лемури" (1) 17.50 Секретні матеріали 19.00 В гостях у Дмитра Гордона. Леонід Якубович. 2 ч. 21.35 Іноді вони повертаються 22.45 Люди-феномени 00.30 Т/с "Ескорт агентство" (3) 02.00 Календар 1>е (3) 02.30 Х/ф "Інтимне розслідування" (3) 04.00 Асканія-Нова. Про що курличуть журавлі* (1) 04.55 Будь в курсі!'_________

01.00 Час новин

07.10 Час економіки

07.25.08.15,19.45,23.35.03.15,

06.15 Тема/Хроніка дня

07.35.11.50,17.25,22.50.23.50

Погода є Україні

07.40 Аетопілот-новини

07.50,18.20,23.40,00.20.06.20

Час спорту

07.55.09.10,13.10 Погода на

курортах

08.35 Простір ідей

08.55 Трансмісія-новини

09.35,13.35 5 елемент

10.10.10.35,11.15.11.35,

12.15,20.00.01.15,01.35.

05.00,05.35 Час. Підсумки дня

14.35 Машина часу

15.35 Дорогі депутати

16.10 Погода у світі

16.35,00.35 Новини Київщини

17.35 Арсенал

18.35 Агроконтроль

19.00 Час новин, 1 блок

19.30 Час новин, 2 блок

21.40.03.00,04.00 Час-Тайм

22.10 Акцент

22.40 Хроніка дня

23.25 СКІМЕИЕТО

ІНТЕР

ІНТЕР

ІСТУ

5 КАНАЛ

1+1

х+а

06.05,07.00,08.00,09.00.19.30,

23.40,04.40 ТСН

06.45,07.10,08.10 "Сніданок з 1+1" 08.05 "Економічна правда" 09.05 Т/с "Сила. Повернення додому'(1)

10.55,20.15 Т/с "Величне століття. Роксолана ■ 3" (1) 13.00 "Не бреши мені -4"

06.30,07.30,08.30,09.30,10.30,

11.30.12.30,13.30,14.30,

15.30,16.30,17.30,18.30,22.30,

23.30,00.30,01.30.02.30.

03.30,04.30.05.30 Час Важливо

06.35,07.15,08.10,22.35,23.15.

00.15,02.35.03.35 Бізнес-час

06.40.18.10,00.00,03.20.04.35

Місцевий час

06.55,08.25, 23.45,00.55 Огляд

07.00,08.00,09.00,10.00,11.00, 12.00,13.00,14.00,15.00, 16.00,17.00,18.00.22.00,23.00,

ТРК "УКРАЇНА"         ^~-

07.00.09.00,17.00,19.00.03.30

Події

07.15 Щиросерде зізнання

07.50.14.45 Остаточний вердикт

09.10,13.10,17.20,22.00 Т/с

"СЛІДЧІ)

10.00,20.00Т/с Карпов"(1)

12.00.04.30 Ток-шоу "Нехай

говорять"

16.00 Критична точка

18.00 Т/с "Поцілунок!" (1)

19.20,03.50 Ток-шоу "Говорить

Україна"

і 23.25 Т/с "Глухар.

| Повернення (1)____________

ОБ                      СЗ

06.25,16.00 "Все буде добре!" 1 08.05,18.20 "Неймовірна правда про зірок"

09.40 "Врятуйте нашу сім'ю - 2" 12.35 "Холостяк - З" 18.00,22.00 "Вікна-Новини" 20.00,22.40 "МастерШеф- З" 0100 Т/с "Доктор Хаус"

05.30,00.25.04.50ТД "Отаман"

06.15,19.00Т/с"Ясмін'

07.00,07.30,08.00 08.30 09 00

12.00,17.50 Новини

07.10,07.35,08.10,08.35 "Ранок

зІНТЕРом*

09.10 Т/с "Станиця" Заключна с.

10.15,12.20 Х/ф "Гувернантка"

12.40,04.10 Д/с "Слідство вели...

з Леонідом Каневським"

13.35 "Судові справи"

14.30 "Сімейний суд"

15.50 "Давай одружимося в Україні"

16.50 Т/с "Перше кохання"

18.00 Ток-шоу "Стосується

кожного"

20.00 "Подробиці"

20.30 Т/с "На край світу" 14 сс. (1)

01.20 Д/ф Таємниці радянського

дефіциту. Про смачну і здорову їжу"

НОВИЙ КАНАЛ ©Ї55Ї*

05.40 Т/с "Як сказав Джим"

06.15.06.55 ТеелТіте

06.20 Пекельне побачення

07.00,07.35.08.35 Підйом

07.30,08.30,19.55.00.10

Погода

09.00 Т/с "Щасливі разом"

11.00,18.00,21.00 Т/с

"Вороні ни"

13.25.14.30 КісІїТіте

ІЗ.ЗОМ/сТубкаБоб"

15.00 Т/с "Друзі"

16.00 Шафа

17.00 Голодні ігри

19.00.00.05 Репортер

19.05 Абзац!

20.00 Т/с "СулерМакс"

22.00Т/с"Світлофор"{2)

23.00 Великі почуття

00.15 Т/с "Щоденники

вампіра" (2)

01.10 Т/с "Купідон"

02.00 Т/с "Різзолі і Айлс" (2)

02.40 Служба розшуку дітей

02.45,03.45 Зона ночі

02.50 Середньовіччя зачинається

о 18.00

03.05 Я, милістю Божою, пан

возний

03.30 Український Соломон, або

Українська правда і закон

03.50 Видряпатися на попа

04.45 Служба розшуку дітей

04.50.06.40,02.45,04.15

Погода

04.55 Факти

05.25 Світанок

06.30,07.40 Ділові факти

06.35 Економічний інтерес

06.45 Т/с "Таксі"

07.05 Т/с "Леся+Рома"

07.45 Четверта вежа

08.45 Факти. Ранок

09.15,19.25 Надзвичайні новини ! з Костянтином Стогнієм ; 10.10,13.00 Анекдоти по-українськи

10.25,16.35 Т/с "Агент

національно? безпеки"

12.45 Факти День

13.15,22.10 Т/с "Прокурорська

перевірка"

14.35,20.10ТД "Морські

дияволи"

18.45 Факти. Вечір

23.20 Х/ф "Вантаж 200" 1 01.10 Стоп-10

02.05 Т/с "Відьомське лезо"

02.50 Х/ф Пиха застава"

К1                І«О

07.00 "М/ф"(1)

10.00Т/с Всі жінки-відьми"(1)

11.50.19.00 "Орел і Решка"

12.5О,23.О0Т/с"Маргоша"

13.50 "Шопінг монстри"

14.50 "Спеція"

16.00,20.00 Т/с "Моя прекрасна

няня-(і)

17.00,21.00 "Розсміши коміка"

18.00 "Звана вечеря"

22.00 "Три сестри"

00.00 Т/с "Відчайдушні

домогосподарки" (2)________

06.00 С-рзлаш 06.30 Телепузики 07.00 Малята-твійнята 07.30 М/с"Даша-дослідниця" 07.55 Мультик з Лунтіком 08.25 М/с "Шоу Гзрфілда" 09.00 Т/с "Ранетки" 10.05 Т/с "Шпигунка" 11.55 Т/с "Та, що говорить з

привидами

12.50 Богиня шопінгу

14.55 Т/с "Чемпіонки'

16.00 Т/с "Маленькі тасмницї"

18.10 Моду народу

20.00 Віталька

21.00 Дайош молодьож!

21.30 Бійцівський Клуб

22.30 УТЕТа Хорошо

23.15Т/с"Сексіміста"

00.15 Валсра ТУ

00.45 Теорія зради

01.35 Твою маму!

02.25 До світанку

НТЄіМИР

07.10 Т/с"Возвращение

Мухтара-2"

09.00.12.00.15.00,18.00

Сегодня

09.25 Кеартирньїй вопрос

10.30 "Поедем, поедим!"

11.05 Т/с"Опранствия Синдбада"

12.35 "До суда"

13.35 Суд присяжних

14.35,17.35 Обзор.

Чрезвьічайное лроисшествие

15.30 "Суд присяжних.

Окончательньїй вердикт"

16.40 "Дело врачей"

18.30,02.30 Прокурорская

проверка"

19.35,03.35 "Говорим и

показьіваем"

20.25Т/с"Москва.Три

вокзала-5"

22.15 "Сегоднн. Итоги"

22.40 Т/с "Государствеиная

за щита-З"

00.35 Т/с "Зверобой-2"

04.30 "Наказание. Русская

тюрьма вчера и сегодня"

1 КАНАП УКРАЙНА

04.00.08.00,11.00.14.00,02.00

Новости

04.05 "Доброе утро"

08.15"Контрольная закупка"

08.50 "Жить здорово!*

09.55,02.55 "Модньїй приговор"

11.15 "Времяобедать!"

11.55 "Доброго здоровьицаГ

12.40,14.55 "Истина где-то

рядом"

13.00 Другие новости

13.20,00.35 Т/с

"Домработница"

14.15 "След"

15.10Т/с"Ясмин"

16.05 "В наше вреня"

17.00 Вечерние новости

17.45,01.05 "Давай поженимся!"

18.55,02.05 "Пусть говорят"

20.00 "Время"

20.30 Т/с "Мать-и-мачеха"

22.45 "Вечерний Ургант'

23.20 Ночние новости

2 3.30 Т/с "Мертаме водьі

Московского моря"

РІР-ГШАНШ

[ 05.00 "Утро России* 09.05,04.10 Т/с "Ефросинья. Таежная любовь" 10.00,13.00,16.00.19.00 Вести 10.30 Ток-шоу"1000 мелочей" 11.15 Ток-шоу "О самом главном" 12.00 Т/с "Тайни института благородних девиц" 13.30,16.10,18.40 Местное время. Вести-Москва 13.50 Вести. Дежурная часть 14.00,02.20 "Особьій случай' 15.00,16.35 Т/с"Всегда говори "всегда"-8"

17.30,03.15 "Прямойзфир" 19.50 Т/с "Катерина. Другая жизнь"

21.35 Т/с "Принцип Хабарова" 22.35 "Камчатка. Жизнь на вулкане"

23.25 Т/с"Марьина роща" 00.20 "Городок". Дайджест 00.50 Х/ф "Ольга Сергеевна",

1*1

06.00 М/ф(1)

06.55 Х/ф Судь6ачеловека"(1)

09.00, 21.00 Новости 2 + 2

09.25,18.40 "ДжеДАИ"

10.00 "Дорожньїе войньГ

10.40 Х/ф"Бельій взрмв" (1)

12.05 Х/ф "Через Гобии

Хннган'(і)

15.45 Ц/п "Диверсанти Третьего

рейха. 2 серин"

16.40,19.00Т/с"Меч"(2)

: 21.40 "Маски-шоу"

| 22.05 Х/ф "Воздуиіннй

' охотник"(21 00.00 Х/ф Немезис"(3)

ЧЕТВЕР 12.09

мнопродукція, що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії .залежно від аудиторії, на яку вона розрахована. її показ по телебаченню] має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія II (позначка в телепрограмі -2) жовтий трикутник- перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками .категорія III (позначка в телепрограмі - 3) І червоний квадоат- рекомендується тільки для дорослих ҐІ8+).

ПЕРШИЙ          ПЕРШИЙ

06.00 Православний календар

06.05.07.00,08.00,12.00

Новини

06.10.07.05,08.05,09.00,09.35,

10.05,11.25,23.15 Погода

06.15 Криве дзеркало

07.15 Ера будівництва

07.20 Ера бізнесу

07.30 Д/ф "М.Козаков. Не дай

мені, Боже, позбутися розуму", 1 ч.

08.20 Д/Ф "М.Козаков. Не дай

мені. Боже, позбутися розуму", 2 ч.

08.45 Корисні поради

09.05.21.00,05.25 Підсумки дня

09.30,20.55 Офіційна хроніка

09.45 Книга.иа

10.10 Нехай Вам буде

кольорово!

1130 "Секрети успіху" з

Н. Городе нською

12.10.18.50,21.25 Діловий світ

12.20 Д/ф Прем'єра. До Дня

українського кіно."СІмдесятники.

Леонід Осика"

12.50 Х/ф До дня народження

О.Доаженка. "Земля"

14.15 Українська пісня

15.00,18.20,01.20,03.05

Новини (із сурдоперекладом)

15.15 Еигопет

15.25,05.50 Діловий світ.

Агросектор

15.Ї0 Т/с Кайфові хлопці"

18.40 Фінансова перспектива

19.05 Останнє попередження

19.30 "Честь маю запросити"

Концерт Я.Табачника

21.35 Фестиваль пісні в Коблево

22.55 Трійка, Кено, Максима

1+1

13.00,03.25.04.15 "Не бреши

мені -4"

14.00,05.05 "Російські сімейні

драми"

15.05 Т/с "Тисяча і одна ніч"(1)

16.45,03.00 7СН. Особливе"

17.10 Т/с "Сила. Повернення

додому-(1)

22.30 Кохання без кордонів"

12.00,13.00,14.00,15.00,

16.00,17.00,18.00,22.00,23.00,

01.00 Час новин

07.10 Час економіки

07.25,08.15,19.45,22.45,23.35,

ІНТЕР

ІНТЕР

КТУ

ТОНІС

ТОНІС

06.00 "Служба розшуку дітей"

06.05,07.00,08.00,09.00.19.30.

00.05 ТСН

06.45,07.10,08.10 "Сніданок

з 1*1"

08.05 "Економічна правда"

09.05 Т/с 'Сила. Повернення

додому-(і)

11.00,20.15 Т/с "Величне

століття. Роксолана - 3" (1)

06.00 Д/с "Сто запитань про

тварин" (1)

06.30,08.30,15.00,18.30,21.00

Служба новин "Соціальний пульс"

06.55,18.50,22.40 'Економічний

пульс"

07.00,05.00 "Ранкове еспресо"

09.00,20.00 Великі битви

10.00,16.50 "Алло, лікарю!"

11.15 Іноді вони повертаються

12.45 Секретні матеріали

13.15 "Щоденник для батьків"

14.00 Люди-феномени

15.15,21.25 Соціальна

економіка"

15.20.16.45.18.55.21.50

"Погода"

16.10,23.45 Д/с "60 найбільш

смертоносних тварин' (1)

17.45 "Соціальний статус: ваші

права і пільги"

19.00 В гостях у Дмитра Гордона.

Леонід Якубович, 3 ч.

21.35 Кашпіровський проти

Чумака

22.45 НЛО. Очевидці

00.50 Т/с "Ескорт агентство" (3)

02.00 Календар Цуе (3)

5 КАНАЛ                       ©

06.30,07.30,08.30,09.30,10.30,

11-30,12.30,13.30,14.30,15.50,

16.30,17.30,18.30,18.55.22.30,

23.30.00.30.01.30,02.30,03.30,

04.30,05.30 Час. Важливо

06.35,07.15,08.10,22.35,23.15,

00.15.02.35,03.35 Бізнес-час

06.40,18.10,00.00.03.20.04.35

Місцевий час

06.55,08.25,25.45,00.55 Огляд

07.00.08.00.09.00,10.00.11.00,

03.15,06.15 Тема/Хроніка дня

07.35,11.50.17.25,22.50,23.50

Погода в Україні

07.40 Автопілот-новини

07.50,18.20,23.40,00.20,06.20

Час спорту

07.55,09.10,13.10 Погода на

курортах

08.35 Простір ідей

08.55 Трансмісія-новини

10.10.10.35,11.15,12.15,

20.00.01.15,01.35,05.00.05.35

Час Підсумки дня

16.10 Погода у світі

16.35,02.40,04.40 Жига цікаве

17.35 Акцент

18.35 Лісовий патруль

19.00 Час новин, 1 блок

19.30 Час новин, 2 блок

21.40,03.00 Час-Тайм

22.10 Реальний сектор

23.25 СКІМЕ ЦЕ\У5__________

ТРК "УКРАЇНА"            ^г

07.00.09.00,17.00.19.00,03.30

Події

07.15 Щиросерде зізнання

07.50,14.45 Остаточний вердикт

09.10,13.10,17.20,22.00 Т/с

"Слід-(І)

10.00,20.00 Т/с "Карпов-(І)

12.00,04.30 Ток-шоу "Нехай

говорять"

16.00 Критична точка

18.00 Т/с "Поцілунок!" (1)

19.20,03.50 Ток-шоу "Говорить

Україна"

23.25Т/С "Глухар.

Повернення (1)____________

06.35,16.00 "Все буде добре!"

08.20,18.20 "Неймовірна правда

про зірок"

09.55 "Холостяк ■ З"

18.00.22.00 "Вікна-Новини"

20.00,22.40 "Зважені та щасливі

-З"

06.15,19.00Т/с"Ясмін"

07.00,07.30,08.00,08.30,09.00,

12.00.17.50 Новини

07.10 07.35,08.10.08.35 "Ранок

з ІНТЕРом"

09.10 Т/с "На край світу" (1)

12.20 Т/с "На край свлу"

13.40 "Судові справи"

14.35 "Сімейний суд"

15.50 "Давай одружимося в

Україні"

16.50 Т/с "Перше кохання"

18.00 Ток-шоу "Стосується

кожного"

20.00,02.10 "Подробиці"

20.30 Т/с "На край світу" 5-8 сс.

Заключна (1)

00.25 Т/с "Отаман" Заключна с

01.20 Д/ф "Таємниці радянського

дефіциту. Дайте книгу скарг"

02.40 Х/ф "Кращий стрілець" (2)

ІОН

НОВИЙ КАНАЛ

05.35 Т/с "Як сказав Джим" 06.15,06.55 ТеепТігле 06.20 Пекельне побачення 07.00,07.35.08.35 Підйом 07.30.08.30,19.55.00.10 Погода

| 09.00 Т/с "Щасливі разом" 1 11.00,18.00,21-ООТ/с "Вороніни" 13.25 14.30 КіоЧТІте ІЇ.30 М/сТубка Боб" 15.00 Т/с "Друзі" 16.00 Шафа 17.00 Голодні ігри 19.00.00.05 Репортер 19.05 Абзац! гСООТ/с^уперМакс" 22.00 Т/с "Світлофор" (2) 23.00 Великі почуття 00.15 Т/с "Щоденники вампіра" (2) 01.05 Т/с "Купідон" 02.00Т/с"РіззолііАйлс"(2) 02.40 Служба розшуку дітей 02.45,03.45 Зона ночі ; 02.50 Джерела Вітчизни І 03.00 Братіє і дружино 03.15 За литовської доби

04.40,06.30,02.55,04.20 Погода 04.45 Факти 05.15 Світанок 06.20,07.35 Ділові факти 06.25 Економічний інтерес 06.35 Т/с "Таксі" 06.55 Т/с "Леся'Рома" 07.40 Провокатор 08.45 Факти. Ранок 09.15,19.25 Надзвичайні новини з Костянтином Стогнієм 10.10,13.00 Анекдоти по-українськи

10.25,16.35Т/С "Агент національної безпеки" 12.45 Факти. День 13.10,22.05 Т/с "Прокурорська перевірка"

14.35,20.10Т/С "Морські дияволи" 18.45 Факти. Вечір 23.15 Х/ф "Брат" 01.20 Несекретні файли

К 1

к<0

07.00 "М/ф"(1)

Ю.ООТ/с Всіжінкн-відьми"(1)

11.50,19.00 'Орел і Решка"

12.50,23.00 Т/с "Маргоша" і 13.50 "Шопінг монстри' | 14.50 "Спеція"

16.00,20.00 Т/с "Моя прекрасна

няня"(1)

17.00,21.00 "Розсміши коміка"

18.00 "Звана вечеря"

22.00 "Три сестри"

00.00 Т/с "Відчайдушні

домогосподарки" (2)________

_______

06.00 С-ралаш 06.30 Телепузики 07.00 Малята-твійнята 07.30 М/с "Даша-дослідниця" 07.55 Мультик з Лунтіком 08.25 М/с "Шоу Гарфілда" 09.00 Т/с "Ранетки" 10.05 Т/с "Шпигунка" 11.55 Т/с "Та, що говорить з

привидами"

12.50 Богиня шолінгу

14.55 Т/с "Чемпіонки"

16.00 Т/с "Маленькі таємниці"

18.10 Моду народу

20.00 Віталька

21.00 Дайош молодьож!

21.30 Бійцівський Клуб

22.30 УТЕТа Хорошо

23.15 Т/с "Секс і місто"

00.15 ВалЕра ТУ

00.45 Теорія зради

01.35 Твою маму!

02.25 До світанку

НТВ-МИР

07.10 Т/с"Возвращение

Мухтара-2"

09.00,12.00.15.00,18.00 Сегодня

09.25 Дачньїй ответ

10.30 "Медицинские тайньГ

11.05 Т/с"Странствия Синдбада"

12.35 "До суда"

13.35 Суд присяжних

14.35,17.35 Обзор.

Чрезвьічайное происшествие

15.30 "Суд присяжних.

Окончательньїй вердикт"

16.40 "Дело врачей"

18.30,02.30 Прокурорская

проверка"

19.35,03.35 "Говорим и

показьіваем"

20.2 5 Т/с "Москва. Три

вокзала-5"

22.15 "Сегодня. Итоги"

22.40 Т/с"Государственная

защита-3"

16.05 "В наше время" 17.00 Вечерние новости 17.45,01.05 "Давай поженимся!" 18.55,02.05 "Пусть говорят" 20.00 "Время" 20.30 Т/с "Мать-и-мачеха" 22.45 "Вечерний Ургант" 23.20 Ночньїе новости

РТР-ПЛАНЕТА

1 КАНАЛ УКРАЙНА

04.00,08.00,11.00,14.00.02.00

Новости

04.05 "Доброе утро"

08.15 "Контрольная закупка"

08.50 "Жить здорово!"

09.55,02.55 "Модньїй приговор"

11.15 "Время обедать!"

11.55 'Доброго здоровьица!"

12.40,14.55 "Истина где-то рядом"

13.00 Другие новости

13.20, ОО.ЗОТ/с "Домработница"

14.15 "След"

15.10 Т/с "Яснин"

05.00 "Утро России"

09.05,04.10 Т/с "Ефросииья.

Таежная любовь"

10.00,13.00,16.00,19.00 Вести

10.30 Ток-шоу "1000 мелочей"

11.15 Ток-шоу "0 самом главном"

12.00 Т/с "Тайни института

благородних девиц"

13.30.16.10,18.40 Местное

время. Вести-Москеа

13.50 Вести. Дежурная часть

14.00 "Особьій случай"

15.00,16.35 Т/с Всегда говори

"всегда"-8"

17.30,03.15 "Прямойзфир"

19.50 Т/с "Катерина. Другая

жизнь"

21.35 Т/с "Принцип Хабарова"

22.35"Поєдинок"

00.10 Т/с"Марьина роща"

01.00 Х/ф "Ольга Сергеевна",

4 с.

06.00 М/ф(1)

07.15 Х/Ф Белмй взрмв" (1)

09.00 21.00 Новоои 2*2

09.25.18.40 "ДжеДАИ"

10.00 "Дорожньїе войньГ

11.10 "Сумасшедшее видео по-

украински"

12.05 "Облом ІМ"

13.50 Х/ф "Ход конем" (1)

15.45 Д/п 'Диверсанту Третьего

рейха. З серия"

16.40,19.00 Т/с "Меч" (2)

21.40 "Маски-шоу"

22.05 Х/ф "В осаде" (2)

00.10 Х/ф "Воздушний

охотник"(2)

01.55 Х/ф Прорьів"(1)

03.15 Х/ф "Йван икобьма"(1)

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

ПРОГРАМА ТБ

канали національного і супутникового телебач

П'ЯТНИЦЯ 13.09

перший

перший

06 00 Православний календар

06.05,07.00.08.00,12.00

Новини

0610 07.05,08.05.09.00,09.35.

10.40,12.20,23.15 Погода

06.15 Криве дзеркало

07.15 Хочу все жати

07.25 Ера бізнесу

07.30 Д/ф"М.Олялін Поранене

серце', 11

08.20 Д/ф "М.Олллін. Поранене

серце", 2 ч.

08.45 Корисні поради

09.05,21.00.05.25 Підсумки дня

09.30 Офіційна хроніка

09.45,04.35 Ток-шоу 'Віра. Надія.

Любов'

11.00 Нехай Вам буде

кольорової

12.10.18.50,21.25 Діловий світ

12.25^21.35 Фольк-тшіс

13.30 Х/ф "Провінціалки"

15.00,18.20,01.20,03.05

Новини {із сурдолереміадом)

15.15 Еигопем

15.25,05.50 Діловий світ.

Агросектор

15.30 "Секрети успіху" з

Н.Городенсько»

ШОТ/с'Кайфові хлопці"

18.40 Фінансова перспектива

19.10,01.40 Про головне

19.35 'Надвечір'я" з Т. Щербатюк

20.30 М.Гнаткж"Час рікою пливе"

22.55 Трійка, Кено, Секунда удачі

23.00,01.00 Підсумки

25.20 Фестиваль гунору"Умора*

1*1

х+х

0600 07.00 08.00,09.00.19.30

та '

06.45,07.10,08.10 "Сніданок

зМ'

08.05 "Економічна правда"

09.05 Т/с 'Сила. Повернення

ДЛУІ)

ІШТ/с "Величне століття.

Ромсолана-3"(1)

13.00 'Не бреши мені - 4"

14.00 'Російські сімейні драми"

15.05 Т/с "Тисяча і одна ніч" (1)

16.45 ТСН. Особливе"

17.10 Т/с "Сила. Повернення

додому" (1)

20.15 "Сказочная Русь"

21.00 "Хочу в віагру"

23.20 Х/ф Кара небесна" (11

01.25Х/ф"ЛаБамба"(2)

03.10 Х/ф "Клуб "Венера"

04.40 Х/ф "Принцеса мосГ мріГ

ТОНІС            ТОНІС

06.00.13.15 Д/с "Сто запитань

про тварин" (1)

06.30,08.30.15.00.18.30,21.00

Служба новин "Соціальний пульс" 06.55,18.50,22.40 "Економічний

ПуЛЬС*

07.00.05.00 "Ранкове еспресо"

09.00.20.00 Великі битви

10.00,16.50'Алло, лікарю!'

11.15 Кашпіровський проти

Чумака

12.45 "Соціальний аатус: ваші

права і пільги'

14.00 НЛО Очевидці

15.15.21.25 "Соціальна

економіка"

15.20,16.45.18.55.21.30

"Погода"

16.10.23.45 Д/с "60 найбільш

смертоносних тварин" (1)

17.50 Секретні матеріали

19.00 В гостях уДмитра Гордона.

Леонід Черновецький,, 1 ч.

21.35 Кого вдарить блискавка

22.45 Раби забобонів

00.30 Т/с "Ескорт агентство" (3)

02.00 Календар І_іїе (5)

02.30 Х/ф "Чарівність

Івонни"(31____________

5 КАНАЛ                           @

06.30.07.30.08.30.09.30.10.ЇО, 11.30.12.30.13.30,14.30.15.30,

16.30,17.30,18.30.22.30.00.30,

01.30,02.30,03.30,04.30.05.30

Час. Важливо

06.35,07.15,08.10,22.35,00.15,

02.35,03.35 Бізнес-час

06.40,18.10,00.00.03.20.04.35

Місцевий час

06.55,08.25,00.55 Огляд преси

07.00.08.00,09.00.10.00,11.00,

12.00,13.00,14.00.15.00,16.00,

17.00,18.00,22.00.01.00 Час

новин

07.10 Час економіки

07.25,08.15,19.45,22.40,03.15,

06.15 Тема/Хроніка дня

07.35,11.50,17.25.22.50 Погода

в Україні

07.40 Автопілот-новини 07.50,18.20,00.20.06.20 Час спорту

07.55,09.10.13.10 Погода на курортах

08.35 Простір ідей 08.55 Трансмісія-новини 10.10,10.35,11.15,11.35,12.15 20.00,01.15,01.35,05.00,06.00 Час. Підсумки дня 16.10 Погода у світі 16.35 Лісовий патруль 17.35 Не перший погляд 18.35 Реальний сектор 19.00 Час новин. 1 блок 19.30 Час новин. 2 блок 21.40,03.00,04.00 Час-Тайм ' 22.10 Особливий погляд ; 00.35 Тема/Хроніка тижня 02.40,04.40 Життя цікаве 03.40 Кіно з Яніною Соколовою 04.15 Гра долі____________

ТРК "УКРАЇНА"            |~уг

і 06.00 Т/с "Злочин буде розкрито" (1) 07.00,09.00.17.00,19.00.03.15

Події

07.15,02.35 Щиросерде зізнання

07.50,14.45 Остаточний вердикт

09.10,13.10,17.20 Т/с "Слід" (1)

10.00,20.00 Т/с "Карпов"(1)

12.00,04.15 Ток-шоу "Нехай

говорять'

16.00 Критична точка

18.00 Т/с "Поцілунок!" {1)

19.20,03.35 Ток-шоу "Говорить

Україна"

2 3.00 Т/с "Ментовські війни

05.05 Срібний апельсин______

СТБ                          СЗ

ІНТЕР

ІНТЕР

06.00 'Чужі помилки. Три

товариші"

06.45,01.40 Х/ф "Людина

народилася"

08.25,18.20"Неймовірна правда

про зірок"

10.05 Х/ф "Холодне серце"

18.00,22.00 "Вікиа-Новини"

20.00.22.40 "Національне

талант-шоу "Танцюють всі!-6"

00.10"Ку6 -4"

05.30 Т/с "Отаман" Заключна с.

06.15 Т/с "Ясмін"

07.00,07.30,08.00,08.30,09.00.

12.00 17.50 Новини

07.10.07.35.08.10.08.35 "Ранок

зІНТЕРом"

09.10 Т/с "На край світу" (1)

12.20 Т/с "На край світу"

Заключна с.

13.40 "Судові справи"

14.35 "Сімейний суд" і 15.50 "Давай одружимося в ! Україні"

| 16.50 Т/с "Перше кохання" і 18.00,04.10Х/ф"Наречена"(1)

20.00,03.20 "Подробиці" . 20.30 "Шустер иге" : 00.40 Х/ф Тріска" (2)

02.30 Д/ф "Кохання проти

правил'_________________

і НОВИЙ КАНАЛ @гжи

05.35 Служба розшуку дітей

05.40 Т/с "Як сказав Джим"

06.15,06.55 ТеепТіте ■ 06.20 Пекельне побачення

07.00,07.35.08.35 Підйом

07.30.08.30,19.55,00.10

Погода

09.00 Т/с "Щасливі разом" ' 11.00,17.55,21.00 Т/с

"Вороніни"

13.20,14.25 КісІ5 Тіте

13.25 М/с "Губка Боб"

15.00 Т/с "Друзі"

16.00 Шафа

16.55 Голодні ігри

19.00,00.05 Репортер

19.05 Абзац1

20.00 Т/с"СуперМакс"

22.00Т/с"Світлофор"(2)

23.00 Великі почуття

00.15 Т/с "Щоденники

вампіра" (2)

01.10 Т/с "Купідон"

02.00 Т/с "Різзолі і Айлс" {2)

02.40,03.45 Зона ночі

02.45 Українці Любов

03.50 Зірка Вавілова

04.30 Зона ночі Культура

04.35 Невгамовний

Пантелеймон

04.25 Служба розшуку дітей

04.30,06.20,02.15,03.05

Погода , 04.35 Факти

05.05 Світанок

06.10,07.30 Ділові факти

06.15 Економічний інтерес

06.25 Т/с Таксі"

06.45 Т/с "Леся+Рома" 1 07.35 Зірка УоиТиЬе 1 08.45 Факти. Ранок

09.15,19.25 Надзвичайні новини

з Костянтином Стогнієм

10.10.13.00 Анекдоти по-українськи

10.25,16.40ТД "Агент

національної безпеки"

12.45 Факти. День

13.15,2 2.10 Т/с "Прокурорська

перевірка"

14.40,20.10 Т/с "Морські

дияволи"

18.45 Факти. Вечір

23.30 Максимум в Україні

23.55 Х/ф "Брат-2"

02.20 Т/с "Відьомське лезо"

03.10 Х/ф "Суперменеджер або

Мотика долі"

04.25 Про-2ікаве.иа_________

к і              І«О

07.00 "М/ф"{1)

10.00 Т/с Всі жінки- відьми" (1) 11.50,19.00 "Орел і Решка" 12.50,00.50Т/с"Маргоша" 13.50 "Шолінг монстри" 14.50 "Спеція" 16.00 Т/с "Моя прекрасна няня"{1)

17.00 Розсміши коміка" 18.00 "Звана вечеря" 20.00 "КВК-2013-22.75 "Пороблено в Україні" 00.00 Т/с "Відчайдушні домогосподарки" (2) 1 01.40 "Нічне життя"

06.00 Єралаш 06.30 Телепузики 07.00 Малята-твійнята 1 07.30 М/с "Даша-дослідниця" ■ 07.55 Мультик з Лунтіком

08.25 М/с "Шоу Гарфілда"

09.00 Т/с "Ранеткн"

10.05 Т/с "Шпигунка"

11.55 Т/с "Та, що говорить і

привидами"

12.50 Богиня шопшгу

14.55 Т/с "Чемпіонки"

16.00 Т/с "Маленькі таємниці"

18.10 Моду народу

20.00 Вітальна

21.00 Дайош молодьож'

21.30 Бійцівський Клуб

22.30 У ТВТа Хорошо

23.15 Т/с "Секс і місто"

00.15 Валсра ТУ

00.45 Теорія зради

01.35 Твою маму1

надир

07.10 Т/с "Возвращекие

Мухтара-2"

09.00,12.00,15.00,18.00

Сегодня

09.25 Очная ставка"

10.25 Спасатели

11.00 Т/с "Странствия Синдбада"

12.35 "До суда'

13.35 Суд присяжньїх

14.35.17.35 Обзор.

Чрезвьічайное происшествие

15.30 "Суд присяжньїх.

Окончательньїй вердикт"

16.40 "Дело врачей"

18.35 "Прокурорская проверка"

19.45 "Говорим и показьіваем"

20.40ТД "Москва. Три

вокзал а-5"

22.35 "Империя чував"

23.45 "Школа злооювия"

00.30 Т/с "Зверобой-2"

1 КАНАЛ УКРАЙНА

04.00,08.00,11.00,14.00

Новости

04.05 "Доброе утро"

08.15 "Контрольная закупка" і 08.50 "Жить здорово!" І 09.55 "Модньїй приговор"

11.15 "Время обедать!"

11.55 "Доброго здоровьица!"

12.40,14.55 "Иаинагде-то

рядом"

13.00 Другне новости

13.20 Т/с "Домработница"

14.15 "След"

15.10 "За и против" Ток-шоу

16.05 "Жди меня" 17.00 Вечерние новости 17.45 "Человеки закон" 18.55 "Поле чудес" 20.00 "Время" 20.30 "Вишка" 22.45 "Вечерний Ургаит" 23.45 Х/ф "Звезда пленительного ечастья" 02.30 Х/ф "Серафим Полубес и другие жители Земли" 04.00 "Пока все дома"

еТРПЛАША

09.05,04.10 Т/с "Ефросинья.

Таежная любовь*

10.00,13.00,16.00,19.00 Вести

10.30,03.00 "Вся Россия"

10.45 Ток-шоу"1000 мелочей"

11.20 Ток-шоу "О самом главном"

12.00 Т/с Тзйньї института

благородних девиц"

13.15 Дневник Сочи 2014

13.30,16.10,18.40 Местное

время. Вести-Москва

13.50 Вести. Дежурная часть

14.00 "Особьій случай"

15.00,16.35 Т/с Всегда говори

"всегда" - 8"

17.30,03.15 "Прямойзфир"

19.50 Х/ф "Я тебя никогда не

забуду"

21.35 Х/ф "Стерва"

23.20 Х/ф "Обетмолчания"

2±2

06.00 М/ф(1)

07.15 Х/ф ^од конем" (1)

09.00 Новости 2+2

09.25,18.30 "ДжеДАИ"

10.00 "Дорожньїе войньГ

11.10 "Сумасшедшее видео по-

украински" 1 12.05 "Облом УА"

13.50 Х/ф "Воадушнью

пиратьі" (1)

15.35 Д/п "Диверсанти Третьего

рейха. 4 серия"

16.30 Т/с Меч" (2) І 18.50 ЧУ 9 Тур. Карпати-Шахтер , 21.00 Бойцоеская гтятница. і' Восточньїе єдиноборства. і "Бушидо"

1 23.10Х/ф-Восаде"{2) і 01.15 Х/ф "Охота за смертью. І Оборотни ивсадники"(2)

Кінопродукція.що транслюється на телеекранах України, поділяється на три категорії, залежно від аудиторії ,на яку вона розрахована. N показ по телебаченню

—. - _ /Ч Л" А           -1/1 Г\О має сУпР0В0Р^-УватііСЬ відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1} зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія

І. У О V І г\          1 Т.ІІ7 II (позначка в телепрограмі - 2) жовтий трикутник- перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками .категорія III (позначка в телепрограмі- 3)

чеоаоний квадоат - оекомендується тільки для леюослих (18+).                                                                                                                                               _____________

ПЕРШИЙ           ПЕРШИЙ

06.00 Підсумки 06.15,08.10,08.55,09.00,13.35.

23.00 Погода

06.20 Криве дзеркало

06.35,23.55 Фільм-концерт

"М.Басхов. Я з музикою навіки

заручений"

08.15 Олімпійський виклик

08.30 Панянка та кулінар

09.05 Життя на рівних

09.15 Православний аісник

09.45 Хто в домі хазяїн?

10.10 Сім чудес України

10.30 Х/ф Подвиг розвідника"

12.15 Рояль в кущах

12.40,02.35 Театральні сезони

13.40 В гостях уДТордона

14.30 Золотий гусак

14.55 Концерт до Дня знань

17.05 Без цензури

17.40 Українська пісня

18.30,21.25 Бокс.Чемпіонат

світу серед юніорів. Півфінали

20.45 Кабмін- подія тижня

20.55 Мегалот

21.00,01.20 Підсумки дня

22.50 Суперлото. Трійка, Кено

23.10 Фестиваль гумору"Умора"

01.40 "Нащадки" з

Н.Рибчинською та К.Гнатенком

03.20 М/ф Доки батьки сплять

03.30 Д/ф "Оригінал з периферії"

04.10 Д/ф "Периферія для

оригінала"

04.50 'Надвечір'я" з Т. Щербатюк

_1+1____________1+Х

06.25 'Ремонт*' 07.15.19.30 ТСН 08.00 "Світське життя" 09.00 "Хто там?' 10.00 М/ф "ЕнгріБердс" 10.05 Х/ф "АеротачюГ(і) 11.50 "Світ навиворіт - 2: Індія" 12.55 "Кохання без кордонів" 14.45 "Шість кадрів" 15.30 "Сказочная Русь" 15.55 "Хочу в УІАгру" 18.30"Розсміши коміка -4" 20.00 Х/ф "Хроніки Нарнії:

ЇЖ™*™**"*1)

король" (1)

00.30 Х/ф "Хлопчики-

нальотчики"(2)

02.25 Х/ф"Ла6зм6а"(2)

04.10 Х/ф "Принцеса моєї мріГ (1)

ТОНІС

ТСИ-ПС

06.00 Х/ф "Дача" (1)

07.35 "Будь в курсі!"

08.00 Служба новин "Соціальний

пульс"

08.25,18.55,21.05 "Погода"

09.00 Великі битви

10.00 "Світські хроніки"

10.40 Х/ф "Людина і бульвару

капуцинів" (1)

13.35 За сім морів

14.00 Раби забобонів" (1)

15.10 Д/с "Щоденник великої

кішки"{1)

16.00,00.15 Д/с "Народжені

вбивзти'(і)

16.50,05.25 "Ронін. Ток-шоу з

Дмитром Видріним"

17.35 "Щоденник для батьків"

18.15,05.50 "Цивілізація

Іпсодпііа'

18.30,05.00 "Соціальний пульс

вихідних'

19.00 Таємниці древніх

імперій" (1)

20.00 Д/с Китай: тріумф і

потрясіння(і)

21.10 Міс Україна-2015

22.25 Х/ф"Гаина-(І)

5 КАНАЛ                           @

06.00,07.00,08.00 09.00.10.00

11.00,12.00.13.00.14.00.15.00.

16.00 17.00 18.00,19.00,20.00,

21.00,23.00,01.00,02.00,04.00,

05.00 Час новин

06.20 06.50 11.35.11.50,12.35,

14.50 17.15,18.35,19.15,20.20,

20.50,23.50,01.35,03.20,05.40

Тема/Хроніка тижня

06.30 07.30 08.30,09.30,10.30,

11.30,12.30,13.30,14.30,15.30.

16.30 17.30 18.30,20.30.21.30,

22.30.23.30,00.30,02.30,03.30,

04.30,05.35 Час. Важливо

06.35.18.10,00.00 Місцевий час

06.45,07.10,08.15,18.25,23.45,

00.20.03.25 Час спорту

07.15.08.20.14.10,16.10,17.25

Погода в Украіні

07.20,08.25,22.20,23.20,00.15,

03.35.06.15 Бізнес-час

07.35 180 градусів

08.10,12.10,13.25,17.20,19.25

Погода на курортах

08.35 Не перший погляд

09.35,04.35 Укравтоконтинент

10.35,03.40 Новинометр

11.10 Трансмісія

13.35 Вперед, на Олімп!

14.35 Гра долі

15.35 Кіно з Яніною Соколовою

16.35 Арсенал

17.35 Феєрія мандрів

19.30 Автопілот-тест

19.35.00.35 Машина часу

20.35.02.35 Кабінети

21.10,01.15,05.15 Велика

політика

21.35,03.00 Вікно в Америку

22.00,02.15 Експати

22.35 Майпер-клас із Наталкою

фіцич

23.35 Історія успіху

00.55,01.55,04.55,05.55

Погода у світі

04.10 Реальний сектор

13.10 Драйв_______________

09.45 "Зіркове життя. Заможні та

незаміжні"

10.45 "Зважені та щасливі - З"

15.10 "Національне талант-шоу

"Танцюють всі!-6"

19.00 "X Фактор-4"

21.45 Х/ф "Службовий роман"

01.00 "Детектор брехні - 4"

01.55 Х/ф "Царевбивець"

03.30 Нічний ефір__________

ІСТУ

РСІї

ІНТЕР

ІНТЕР

ТРК "УКРАЇНА"

06.00,07.10,04.35 Т/с "Бігль" (1)

07.00,19.00.03.30 Події

О8.5О,Ю.ООТ/с"Інтерии"(1)

11.00 Т/с "Злочин буде

розкрито'(1)

14.00 Люблю! Чекаю1

15.00 Х/ф "Формула щастя" (1)

17.00,19.20 Т/с "Просте

життя" (1)

22.20 Х/ф "Люблю тебе до

смерті" (1)

00.20 Х/ф "Відділ. Страшні

лейтенанти" (2)

02.00,03.50 Т/с "Звіробій - 2" (1)

06.05 Срібний апельсин______

СТБ                       СЗ

05.25 М/ф "Бременские

музьїкантьГ

06.05 Х/ф "Садко"

07.40 "Караоке на Майдані"

08.35 "їмо вдома"

05.35 "Шустер і-Іїє"

09.30 "Все для мами"

10.00 "Літня кухня"

11.00 Х/ф "Закоханий!

беззбройний"(1)

12.50,02.4ОТ/с "Шлюби

заповітом"

17.55 Т/с "Терор коханням"

Прем'єра. 1-2 сс.(1)

20.00 Подробиці"

20.30 Т/с *Терор коханням" 3-4

сс. Заключна

22.40 Х/ф "Красуня і

чудовисько" (2)

00.50 Х/ф "Московський

жиголо"(2)________________

НОВИЙ КАНАЛ ©.Ж"

05.05 М/с "Фінес і Ферб"

06.35 Кухня для двох

08.20 МясорУПка

09.15 Уральські пельмені

11.00 Шурочка

12.00 Руді

13.00 Знайти Крайнього

14.15 Т/с "Вороніни"

18.00 М/ф "Мадагаскар 2"

19.45 Х/ф "Канікули строгого

режиму-Г

20.55 Х/ф "Канікули строгого

режиму-2"

22.00 Х/ф "Парфумер" (2)

01.00 Х/ф"Сусіди"(2|

02.40 03.50 Зона ночі

02.45,03.55 Українці Віра

03.30 Жар-птиця

04.45 Зона ночі Культура

04.50 Іван франко

04.45,05.20 Погода

04.50 Факти

05.25 Світанок

06.25 Козирне життя

06.55ТД "Морські дияволи"

08.55 Зірка УоиТиЬе

10.05 Дача

10.30 Квартирне питання

11.30 Наша Ки55іа

12.25 "Штрзфбат", 641с Серіал

18.45 Факти. Вечір

19.00 Надзвичайні новини.

Підсумки з Костянтином Стогнієм

19.55 "Ми з майбутнього". Міні-

серіал

23.45 Х/ф "Ключ саламандри"

01.40 Х/ф "Морфій"

03.30 Т/с "Військовий шпиталь"

к і              І«О

07.00 'М/ф" (1) 09.00 М/с "Рожева пантера і Друзі" (1)

10.00 М/ф "Курча Ціпа"(1) 11.45 Х/ф -Школа Авалон" (1) 13.35 Т/с "Всі жінки - відьми" (1} 15.20 Т/с "Моя прекрасна няня'(1}

16.50 ЛямурТужур" 17.50 "Пороблено в Україні" 19.15 "Вечірній квартал" І 21.40Т/с"Надприродне"(2) ; 00.20 Х/ф "Крутни хлопець" (2) ! 02.00 Х/ф "Невразливий" {2) 03.35 "Нічне життя"

^__________________

06.00 Єра/ш

07.10 М/с "Ескімоска"

07.35 Малята-твійнята

08.00 Телепузики

08.35 М/с "Смішарики. Пін-код"

09.00 Мультик з Лунтіком . 09.40 М/с "Даша-дослідниця*

10.05 М/с "Вперед, Дієґо, вперед!* : 10.40 М/с "Фіксики" і 11.05 М/ф "Переможець" і 12.55 Обережно,діти! І 13.55 Одна за всіх і 14.20 Х/ф "Джинси-талісман"

16.50 М/ф "Артур і помпа

Вурдалакз"

18.45 Х/ф "Фантастична

четвірка 2. Вторгнення Срібного

Серфера"

20.45 Вггалька

22.00 Південне Бутово

23.00 Х/ф'Затягни мене в

пекло"

01.05 Х/ф "Хлоя.Секс-

найманка"

02.40 До світанку

НТВ-МИР

06.10 "Женский взгляд"

07.00,09.00.12.00 Сегодня

07.20 Смотр

07.55 Главная дорога

08.25 "Готовим с Алексеем

Зиминьїм"

09.25 Русская начинка

09.55"Купинарньїй поєдинок"

10.55 Квартирний вопрос

П.25 "Золотце партии"

13.10 "Наши" со Львом

Новоженовьім*

14.00 Т/с "Возвращение

Мухтара-2"

15.55 Александр Журбин.

Мелодии на память

16.35 Следствие вели..

17.25 Обзор. Чрезвьнайное

происшествие

18.00 "Центральное телевидение"

18.50 Т/с "Карпов"

22.30 "Из песни ошв не

вьїкинешь!"

23.35 Тьі не поверишь!

00. ЗО Т/с "Москва. Центральний

округ-З"

02.2 5 Т/с "Морские дьяволм-3"

1 КАНАЛ УКРАЙНА

05.00,09.00,11.00 Новости

05.10 "Женщиньї в поисках

ечастья"

05.55 Х/ф "Старшая сестра"

07.45 "Смешарики. Новьіе

приключения"

07.55 "Играй, гармонь любимая!"

08.40 "Слово пастьіря"

09.15'Смак'

09.55 К юбилею актриси.

"Татьяна Доронина. "Не люблю

кино"

11.15 "Идеальньїй ремонт"

12.10 Х/ф "Три тополя на

Плющихе"

13.45 "Свадебньїй переполох"

14.50Т/с"Синиеночн-

17.00 Вечерние новоаи

17.15 "Синие ночи" Продолжение

18.10 "Угадай мелодию"

18.40 "Минута слави. Дорога на

Олимп!"

20.00 'Время"

20.20 "Сегодня еечером"

22.10 "Успеть до полуночи*

23.05 Х/ф"Барьшіня-

крестьямка"

01.10 Х/ф "Польїнь-трава

горькая"

02.40 Х/ф"Девушка с гитарой"

04.05 "Поле чудес"

РТР-ПЛАНЕТА

05.00 Х/ф "Обет молчания" 06.30,07.15 Х/ф "Стерва" 07.00,10.00,13.00 Вести 08.30 М/ф

08.45'Планета собак"

09.15 "Субботник"

10.10,13.20 Местное время.

Вести-Москва

10.25 "Городок" Дайджест

10.55,03.05 Х/ф"Дом.в

котором я живу"

13.30 "Вся Россия"

13.45 "Честньїй детектив"

14.15 "Танковий биатлон"

15.20 Х/ф "Я тебя никогда не

забуду-

17.05,01.15 "Субботний вечер"

19.00 Вести в субботу

19.45 Х/ф "Поговори со мною

о любви"

23.20 Х/ф "Течетрека Волга"

06.00 М/Ф(1)

07.15 Х/Ф^оздушнме пиратьГ(і) 09.00 Х/Ф "Перехват" (1) 10.50 Т/с "Тайная стража-2" (1) 16.50 ЧУ 9 Тур. Арсенал - Вольїнь 19.00 Х/ф "Азиат-{2) 21.05 Х/ф "Золотом глаз"(1) 00.00 Х/ф "Бойцовский клуб" (3) 02.25Х/ф"Втойобласти небес" (1)

©

ПРОГРАМА ТБ

канали національного та супутникового телебачення

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

ПЕРЕХРЕСТЯ ДОЛЬ

СПОЧАТКУ ОДРУЖИЛИСЯ, А ПОТІМ ЗУСТРІЛИСЯ І ПОЛЮБИЛИСЯ

Якось довелося мені познайомитися з однією жінкою. Доля звела нас в залі очікувань на вокзалі. Молодиця була дуже балакуча і весела. Пояснювала, що їде до батьків на річницю весілля. Слово за слово, і вона розповіла просто неймовірну історію їхнього знайомства та одруження.

ПРО ЗРАДУ ДІЗНАЛАСЯ НА СЦЕНІ

А почалася ця історія банально -Ірина дізналася про зраду. Оскільки вона «хворіла» болячкою на ім'я Руслан, яка, як відомо, дає «ускладнення» на зір і слух, то, звісно ж, ні про що не здогадувалася. Останнім часом вони і справді рідко бачилися, але це було цілком нормально: коли пишеш дипломну роботу і готуєшся до іспитів, особисте життя відходить на другий план. А Рус-лану, з яким зустрічалася ще з першого курсу, мужності не вистачало зізнатися в усьому. Його нове і, без сумніву, справжнє кохання Оксана, а за сумісництвом найкраща подруга Ірини, чекала, скільки могла. А могла не дуже довго: жінки виношують дітей всього дев'ять місяців. Отож, Оксана не придумала нічого іншого, як відкрити подрузі очі просто під час випускного вечора. Саме коли вони стояли на сцені й отримували дипломи про закін-

НЕДІЛЯ 15.09

чення інституту.

Здається, той стан називають шоком. Вона лише зиркнула на повновиде обличчя колишньої подруги і, отримавши диплом, підійшла до іншого гурту дівчат. А потім танцювала всю ніч, вперто не помічаючи здивованої Оксани, яка кілька разів запрошувала «поговорити тет-а-тет». Разом з однокурсниками пішла зустрічати сонце і гуляти вранішнім сонним центром столиці.

- Така гарна і така сумна, - відірвав її від важких думок якийсь хлопець. На вигляд - ровесник.

- Ти теж щастям не світишся, -відповіла Ірина.

Парубок понуро похитав головою і сів поруч. Помовчали. Одночасно розпачливо і голосно зітхнули. Якби хтось побачив цю парочку, подумав би, що вони щойно когось поховали.

- І що у тебе сталося? - нарешті порушив тишу хлопець.

- Та так, дурниці. Завтра одружуються моя найкраща подруга і мій наречений.

- Дійсно, дурниці... Хм... А давай ми з тобою теж одружимося?

-Чомбийні...

Іра не роздумувала. Вона взагалі мало що розуміла. Душевний біль все наростав і наростав, аж ставало млосно. Не у кращому стані був і незнайомець. Біль і скорбота залягли на його чолі. Отак під ручку, проте кожен у своєму світі «жахів»,

вони поволі дійшли до найближчого РАГСу і взялися заповнювати анкети.

- Тебе як звати? -Іра.

-  А мене Іван. Приємно познайомитися.

- Так-так, мені також.

А далі Ірина пам'ятає, як з добрих півгодини вона підпирала стінку під якимось кабінетом, поки Іван домовлявся із суворою дамою про розпис «прямо зараз і вже». Потім був інший кабінет і друга дама. Нарешті їм вручили паспорти з печатками, побажавши «довгих літ життя у злагоді та мирі».

Новоспечені чоловік і дружина вийшли, обнялися, побажали один одному щастя-здоров'я і... розійшлися в різні боки.

СВІТЛИЙ ЯНГОЛ ЛОБАМИ ЗІТКНУВ?

Ірина опинилася у маленькому містечку за тисячу кілометрів від рідного краю. Поїхала відпрацьовувати за направленням інституту. Минув рік, за ним ще один. Жила одна, тихо, навіть відлюдькувато. На танці не бігала, залицяльників сторонилася. І не тому, що й досі сльози лила за колишні образи - вже давно, як кажуть, плюнула і розтерла. Ба, навіть простила, особливо прочитавши лист від колишньої однокурсниці. Та, захлинаючись емоціями, на чотирьох листках описувала індійський серіал під назвою «Руслан і його невда-

ле сімейне життя». Чесно кажучи, аж шкода стало хлопця. Але ж він сам свою долю вибрав...

Лише іноді вона діставала свій паспорт і дивилася на печатку - громадянин Демиденко був її чоловіком ось уже чотири роки. І сміх, і гріх. Та вона навіть його обличчя не пам'ятає! «Цікаво, - не раз замислювалася, - як у нього життя склалося? Не шукає, розлучення не вимагає - значить, ще свою долю не влаштував».

Коли добігав до кінця п'ятий рік, Іра всерйоз почала задумуватися над майбутнім. Залишатися чи повертатися? Тут як молодому й перспективному спеціалісту їй обіцяли надати житло. А там на неї чекали батьки, які дуже сумували за своєю єдиною донькою.

Одного ранку директор представив їм нового перспективного працівника Івана. При цьому пожартував, що тепер дівчата будуть ще старанніше зранку наводити красу перед дзеркалом у вестибюлі - хлопака, мовляв, неодружений. Як у воду начальник дивився. Бо першою почала червоніти і ховати очі саме Іринка. Та й новенький до неї недвозначно підморгував.

Діло молоде: закрутилося у них, завертілося. Проводжання, зустрічі, довгі нічні прогулянки. І хоч знайомі вже не раз про весілля натякали, пара все віднікувалася, мовляв «ще зарано».

Одного разу Іван прийшов до

Ірини у гості. І поки господиня поралася на кухні, він підійшов до шафи з книжками. А там - паспорт. Звісно ж, заглянув. І аж закляк на місці від несподіванки. Щойно Ірина побачила свого кавалера з паспортом, зблідла і забелькотіла:

-  Іванку, це не те, про що ти думаєш. Я тобі все поясню...

Договорити їй не дав сміх Івана. Чи ба, регіт.

- Чого ти регочеш? - аж розізлилася від його такої дивної реакції.

-  Громадянко Корельчук, так ви, виявляється, вже п'ять років одружені... зі мною! Демиденко Іван -це я...

...У той самий день, коли Ірина дізналася про зраду, Іван був просто приголомшений новиною, що він - нерідний син своїх батьків. Потрясіння було настільки сильним, що він ще довго не міг отямитися. Блукаючи вулицями міста, натрапив на сумну дівчину і, піддавшись емоціям, запропонував одружитися. Згодом теж не міг пригадати, як виглядає його дружина.

-  Ну, от така у нас сімейна історія. Ми з братом народилися через рік після наступної зустрічі, молодша сестричка - ще через п'ять. Батьки разом, і досі не знають, який світлий янгол звів їх докуп-ки, щоб вони одружилися, а потім лобами зіткнув, щоб зустрілися... - завершила розповідь моя випадкова знайома.

мнопродукція, що транслюється на телеекранах України, поділяється натри категорії .залежно від аудиторії ,на яку вона розрахована. її показ по телебаченню має супроводжуватись відповідними візуальними позначками : категорія І (позначка в телепрограмі -1) зелене коло - без обмежень (загальнодоступна), категорія II (позначка в телепрограмі- 2) жовтий трикутник -перегляд неповнолітнім глядачам рекомендується разом з батьками .категорія НІ (позначка в телепрограмі - 3) червоний квадрат-

рекомендуеться тільки для дорослих (18+).

ПЕРШИЙ

ПЕРШИМ

06.00,07.00,08.50,09.00,23.30

Погода

06.05 Світ православ'я 06.35 Криве дзеркало 07.05 Панянка та кулінар 07.35,23.55 Ток-шоу "Дружина" 09.05 Шеф-кухар країни 09.55 Околиця 10.30 Подорожуй світом з ЮАкуніною 10.55 Крок до зірок 11.50 Маю честь запросити 12.35 Ближче до народу 13.05 В гостях у ДІордона 13.55,03.25 Караоке для дорослих

14.50 Золотий гусак 15.15,02.35 Як Ваше здоров'я? 16.15 Ста В.Білоножки. Концертна програма 17.00 Діловий світ.Тиждень 17.30 Слово регіонам 17.40 Головний аргумент 18.00 Міжнародні змагання з конкуру "Донбас Тур' 19.00,21.55 Бокс. Чемпіонат світу серед юніорів. Фінали 20.50 Офіційна хроніка 21.00,01.20 Підсумки дня 22.55 Трійка, Кено, Максима 23.00 Ера бізнесу. Підсумки 23.35 Олімпійський виклик 02.10 М/ф Доки батьки сплять 02.20 Школа юного суперагента 04.10 Ток-шоу "В іра. Надів.Любов"

02.30 Х/ф "Клуб "Веиера" (2) 04.00 Х/ф"Хлопчикн-нальотчики"(2)____________

ТО НІС

таніс

06.00 Х/ф Людина з бульвару Капуцинів'(1) 07.35,20.10 "Кумири' 07.50,20.00,05.20 'Цивілізація

Іпсодпіїа"

08.00 'Соціальний пульс

вихідних'

08.25.18.55 "Погода"

09.00,19.00 Таємниці древніх

імперій

10.00.04.25"Будьв курсі!"

10.40.05.30 "Щоденник для

батьків*

11.10 Х/ф "Дача" (1)

14.05 За сім морів

15.00 Д/с'Китай: тріумф і

потрясіння" (1)

16.00,00.20 Д/с "Народжені

вбивати"(1)

17.00 "Україна-Європа; маятник

Фуко"

17.50 "Таке спортивне життя. Інна

Осипенко - Радомська'

18.30,04.00 "Світ за тиждень"

20.40,04.55 "Світські хроніки"

М.00 Розлучення. Поділ майна

22.10 Х/ф Партія у шахи" (2)

01.10 Х/ф "Ганна" (2)

02.45 Х/ф "Сестра Патриція'(3)

5 КАНАЛ                   £)

1+1

1+Х

06.00 Х/ф "Кара небесна" (1)

07.50,10.00 М/ф (1)

08.10 "Ремонт*"

09.00 "Лото-Забава"

11.00 "Неділя з Кварталом"

12.00 "Смакуємо"

12.40Х/ф"Анжелікаі

король" (і)

14.50 Х/ф "Процес" (1)

19.30 ТІН-тиждень"

20.15 'Великий пекарський

турнір"

22.05 "Світське життя'

23.10 "Що? Де? Коли?'

00.15 Х/ф "Відкрий свої очі" (2)

06.00 07.00,08.00,09.00,10.00,

11.00,12.00,13.00,14.00,

15.00,16.00,17.00,18.00,19.00,

20.00,23.00,02.00,04.00 Час

новин

06.15 06.35.07.20,08.25,

22.25,23.20,00.10,03.35,05.55

Бізнес-час

06.30,07.30,08.30,09.30,10.30,

11.30,12.30.13.30,14.30,

15.30,16.30,17.30.18.40,19.30,

20.30,22.30.23.30,00.30,

01.35,02.35,03.30,04.35,05.30

Час. Важливо

06.45,00.00,03.20 Місцевий час

06.55,11.50,13.50,14.50,

19.20,20.20,01.40,03.15 Тема/

Хроніка тижня

07.10,08.15,18.45.23.50.00.20,

06.20 Час спорту

07.15,12.10.14.10,17.20,19.25,

23.55 Погода в Україні

07.35 180 градусів

08.10,13.10,16.10,17.25.00.55

Погода на курортах

08.20,11.25,04.55 Погода у світі

08.35 Феєрія мандрів

09.10 Простір ідей

09.35 Вікно в Америку

10.35,19.35 Велика політика

11.15 ТрансмісІя-тест

11.35 Технопарк

12.35,03.40,04.40 Життя цікаве

13.35 Мотор

14.35 Гра долі

15.35.02.15,05.35 Машина часу

16.35 Фактор Безпеки

17.10 Палата

17.35 Новини Київщини

18.10 Вікно у Європу

20.35 Дорогі депутати

21.00,01.00,05.00 Час. Підсумки

тижня з Ларисою ГубІною

21.40,03.00 Час-Тайм

22.00 Територія закону

22.35,02.40 Кіно з Яніною

Соколовою

■ 23.35 Міграційний сектор ' 00.35 Укравтоконтинент

01.55,06.25 Огляд преси

04.15 Майстер-клас із Наталкою ; Фіцич____________________

ТРК "УКРАЇНА"          ІЩГ

06.50 Події

07.10 Х/ф "Люблю тебе до

смерті" (1)

, 09.00 Світ на смак 10.00,11.00 Таємниці зірок 12.00 Т/с "Злочин буде розкрито" (1)

15.00 Т/с Просте життя" (1) 18.00 Хто гідний більшого? 19.00,03.35 Події тижня 2О.ОО,21.ООТ/с"Іитерни"(1) 22.30 СотесіуМотап 23.30 Великий футбол 01.15,04.25 Т/с Ментовські війни-7" (2)

"Пес в сапогах",*Путешествие

муравья","Возвращение блудного

попугая" (1)

07.00 Х/ф Вогонь, вода й...

мідні труби"

08.45 "їмо вдома"

09.50 "Зіркове життя. Оголені та

знедолені"

10.45 "Караоке на Майдані"

11.45"МастерШеф-3"

16.05"Х-Фактор-4"

19.00 "Слідство ведуть

екстрасенси"

20.05 "Один за всіх"

21.20 Х/ф "Сонцекруг"

23.15 Х/ф"Спокута-

01.15 Х/ф "Осінній марафон"

ІНТЕР

ІНТЕР

СТБ

05.25 М/ф'Котесапогах",

05.35 Т/с Терор коханням" 1-4

сс. Заключна (1)

09.25 "Школа доктора

Кемеровського"

10.00 "Орел і Решка. Назад у

СРСР"

11.00 "Шалене весілля"

12.00 Х/ф "Красуня і

чудовисько"

14.10Т/с"Шлюб за заповітом"

18.00 Х/ф "Перевірка на

кохання" Прем'єра

20.00,04.05 "Подробиці тижня з

Є. Кисельовим"

21.30 Т/с "Даря" 1-4 сс.

Заключна

01.10 Х/ф "Закоханий і

беззбройний"(1)__________

НОВИЙ КАНАЛ (н)в8Г

| 05.40 М/с "Фінес і Ферб"

' 06.45 Кухня для двох ! 07.45 Церква Христова І 08.00 Уральські пельмені

09.35 М/ф "Маепи в космосі" ' 11.25 Співай, якщо зможеш ! 13.00 Мачо не плачуть - 14.20 Божевільний автостоп : 15.20 Т/с "Воронінн" '. 16.40 М/ф "Мадагаскар-2" ! 18.30 Х/ф "Канікули строгого

режиму-Г

19.30 Х/ф "Канікули строгого

режиму-2"

20.3 5 Х/ф "Канікули строгого

режиму-З"

21.50Х/ф"21ібільше"(2) 00.00 Х/ф "Пустун" (2) 02.00 Х/ф "Екстракт" (2) 03.20,04.20 Зона ночі

05.30.05.50 Погода

05.35 Факти

05.55 Світанок

07.00 Квартирне питання

07.55 Анекдоти по-українськи

08.15 Дача

08.55 Х/ф "Брат"

11.00 Козирне життя

11.30 Максимум в Україні

12.10 Х/ф "Брат-2"

14.55 "Ми з майбутнього". Міні-

серіал

18.45 Факти тижня з Оксаною

Соколовою

19.55 Наша Киззіа

21.00 Головна програма

22.55 Х/ф "Ключ саламандри'

01.00 Х/ф "Честь"

02.40 Х/ф "Са мха"

03.55 Т/с "Військовий шпиталь'

К1

к<О

06.50 М/с "Рожева пантера і

Друзі" (1)

07.45 М/ф "Курча Ціпа'(і)

09.10 Х/ф "Зоряна траса"

11.00 Х/ф "Зіпсовані дівчиська

2"

12.50 Т/с "Моя прекрасна

няня-(і)

14.20 КВК-2013"

16.45 "Вечірній квартал"

18.50 Х/ф Турецький

гамбіт- Ш

21.40 Т/с Надприродне" (2}

00.20 Х/ф "Невразливий" (2)

02.15 Х/Ф "Сьома пелюстка" (1)

03.50 "Нічне життя"

ТЕТ

06.00 Єралаш

07.10 М/с "Ескімоска"

07.35 Малята-твійнята

08.00 Телепузики

08.35 М/с"Смішарики.Пін-код"

09.00 Мультик з Лунтіком

09.40 М/с"Даша-дослідниця"

10.05 М/с"Вперед,Діє-ґо.

вперед!"

10.40 М/с "Фіксики"

11.05 М/ф "Сердиті пташки*

11.15 М/ф "Монстр у Парижі"

13.05 М/ф"Артур і помста

Вурдалака"

15.00 Х/ф "Фантастична

четвірка 2. Вторгнення Срібного

Серфера"

17.10 Одна за всіх

18.10 Моду народу

20.00 Дайош молодьож!

21.00 Віталька

22.00 Південне Бутово

23.00 Х/ф "Продавщиця"

01.05 Х/ф "Джинси-талісман"

НТВ-МИР

06.10 "Женский взгляд"

07.00,09.00,12.00 Сегодня

07.20 Сказки Баженова

07.50 Их нравм

08.25 "Первая передача"

09.20 Едимдома!

09.55"Чудотехники"

10.25 Дачний ответ

11.25 Золотая пмль

12.25 Т/с "Глухарь.

Продолженне*

17.00 "Очная ставка"

18.00 "Сегодня. Итоговая програмна"

18.50 Т/с "Карпов"

22.30 "Изпеснислое не

вьїкинешь!"

23.35 Чрезвьічайное

происшествие. Обзор за неделю

00.10 Т/с "Москва. Центральний

округ-З"

02.05 "ЛучСвета"

02.40 "Егор 560'

03.15 "Кремлевские дети'

04.10 "Дикий мир. Зкспедиция

Тимофея Баженова"

1 КАНАП УКРАЙНА

05.00.09.00,11.00 Новости 05.10 "Гении и злодеи" 05.35 Х/ф"Опасньій воїраст" 07.05 "Служу Отчизне!" 07.40 "Смешарики. ПИН-код" 07.55 "Здоровье" 09.10'Непутевме заметки"

09.35 "Пока все дома"

10.30 "Фазенда"

11.15 Х/ф "Приходите завтра..."

13.10 Т/с "Синненочи"

15.10 "ДОстояниє РЕспублики:

Михаил Танич"

16.55 "Ледниковьій период"

20.00 Воскресное "Время"

21.00 Х/ф Любовь живет три

года"

22.55 Концерт группьГБи-2"

00.35 Т/с"Замороженная

планета"

01.25 Х/ф "Европейская

история"

02.55 "Играй, гармонь любимая!"

РТР-ПЛАНЕТА

04.45 Х/ф "Поговори со мною олюбви"

07.55 "Сам себе режиссер" 08.40 "Утренняя почта" 09.20 Местное время. Вести-Москва. Неделя в городе 10.00,13.00 Вести 10.15"Смехопанорама" 10.45 "В мире животньїх* 11.20 Х/ф"Смятенне чувств' 13.20 Х/Ф "Пустьговорят" 17.05 "Смеяться разрешается" 19.00 Вести недели 20.30 "Наш вьіход!" 22.15 "Воскресньїй вечер" 00.00 Х/ф'Предсказанне" 01.50 Х/Ф "Расплата за любовь" 03.30 "Комната смеха" 04.15 "Городок". Дайджест

2±2

06.00 М/ф(1)

07.55 "Осторожно, модерн!"

09.40 Т/с "Охотники за

древностями* (1)

11.40 Т/с "Приключения

Мерлина"(1)

1ї.40ХУф Золото*ппаз-(і)

16.25 Журнал Лиги Чемпионов

УЕФА 2013-2013

16.50 ЧУ 9 Тур.Днепр -Таврия

19.15ЧУ9Тур.Металлист-

Динамо

21.30 "Профутбол"

23.15 Х/ф АзиатЧг)

01.20 Х/ф "Аве Марки" (1)

ПЕРША міська

№34 (88) 05 вересня 2013 року

гороскоп, кросворд, анекдоти

НА ДОЗВІЛЛІ

©

ГОРОСКОП

га ОВЕН (21.03-20.04).

™^ Стежте за своєю мовою, не давайте приводу для пліток. Увага та інтерес до вас забезпечені. Ви будете блискучі. Не бійтеся проявити ініціативу, і якщо кохана людина давно не телефонувала вам, то зробіть

^^ це самі.

Д ТЕЛЕЦЬ (21.04-21.05).

Нарешті і на вашій вулиці наступило свято. Весь тиждень ви будете оточені ласкою, турботою і увагою близьких. Ви наважитеся на відповідальний крок чи зустрінете нову людину, яка стане вашою долею.

ГШ БЛИЗНЮКИ (22.05-21.06). Цього тижня Близнюки можуть домогтися реалізації своїх задум і в. П остара йтеся не лякати кохану людину на-

^^^ пруженням своєї пристрасті.

Я РАК (22.06-22.07).

Цього тижня вам необхідно постаратися допомогти коханій людині виплутатися із складної ситуації. Не полінуй-

^^ теся витратити час і сили.

ИлЕВ (25.07-23.08).

Новий сплеск романтичних почуттів може запаморочити вам голову, так що ви забудете про все на світі. Особливо буде вдалим четвер. Для зустрічей і побачень кращого дня цього тижня знайти неможливо.

К ДІВА (24.08-23.09).

У першій половині тижня сфера любовних взаємин може принести масу переживань. Ваш найменший промах обернеться скандалом і тривалою образою.

І ОГОЛОШЕННЯ

НЕРУХОМІСТЬ

Продам

Будинки

• Продається новий будинок зі зручностями в селі Красносілка. Тел. 097 43 74 741

• Продається хата на дві половини (два власники) з прибудовами по вулиці Сагайдачного, є 10 сотих городу.Тел. 093 466 04 27; 3-07-26; 3-13-38

• Терміново і недорого продасться будинок. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

• Терміново і недорого продається півбудинку. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

• Продається будинок; є вода, газ, гараж, погріб, кухня, сарай, 60 сотих землі. Тел. 068 112 90 40

• Продається будинок по вулиці Б.Хмельницького, 1/1 (район цукрового заводу).Тел.067 745 23 65; 096 356 10 13

• Продається будинок. Тел. 097 937 22 56; 3-35-15

• Продається стара хата в селі Веснянка, 0,40 га землі; ціна 2 тисячі у.о.Тел.096 225 39 37

• Продається півбудинку в центрі міста; три кімнати, кухня, прибудова; є сарай, телефон, супутникове телебачення, 0,02 га землі; можливо у розстрочку.Тел. 096 276 05 31;

СКАНВОРД

КРЛШОЬКІ

0ОВ0РДИ

перший великий український

журнал кросвордів! ПЕРЕДПЛАТНИЙ ІНДЕКС 98552

 

Шева-спортс-

мен

 

Курс судна відносно вітру

г

Амери-

 

"Поцілунок"

 

Кврів-

орган Спарти

Г

Чорноморський курорт

     

СЬЯОІ

             

ція му-записів

               
 

ДОВИК

вироб-

ництиа

 

Тонкі дошки

 

Л і гаюча тарілка

     

Старо-

франц. монета

 

Дорждоп

 

Духовим

музичний

 

Хлібний

 

Ріка в Аіді

     

А

 

з місця подій

 

9

           
 

Сти"на"

■У

 

Німець-філософ

 

Пастух телят

         

Фоопал

и»Сн-

 

Пере-

житло

 

■4.

     

а

 

Камінь-велетень

 

Цзедун

 

Перший Листуп

         
 

Твердий

 

ІСО мовою програмістів

       

А

Модель "Шев-роле"

       

Є

 
         

Дуло

пальної Зброї

 

Гра-норма

 

Т°£Т

ДОВІДНИК

 

Біблійний пророк

 

■урвць-ка міра

 

Урядове звер-

 

Суціль-

 

Викуп за наречену

         

Прусак

           

Присгри для раз

ПИЛОННЯ

   

А

 

Штучна печера

 

мечеті

       

Водоймище

СІ

Франко

 
   

Прийшов.

побп-

П(ЛПИО

 

Ним

"кають" сир

   

А

 

Лоскотання

   

т

 

Т

 
           

Цар Іудеї

 

Манера

тримати голову

             
 

ця

Шкільний предмет

 

Повітря грози

       

США

 

Граф ДО ля Фер

 

Давня

 

Спор-_ клуб

       

А

 

Розряд У карате

   

Завда-

         

ь

Рисунок

 

Давньо-грець-

байкар

 

Фрук-напій

 

музика негоів

 

Дфри-

Вона потріб-

 

Озвучив Вошо в -Ну.

 

Ана-топі>сь

 
         

кв дер-

••

   

т

Єогиня чуток у греків

     

Т

Шевелюра дерева

 

Подвір'я у римлян

 

літака

       

Пдро-елект-ро-станиія

4.

     

ліс у заплав

4.

     

Бісмарк

Декрет-

Соя-Єгипту

     

Який

така й слава!

Початок роботи агрегату

       

Передача м'яча

Підрозділ анкети

 

ВіГГьа"

       

Мрія асіх

КІНОЗІРОК

         

Фіаско шахах

 
         

Глибока калюжа

       

Загадковий

       
 

Лужний

           

Жак ... Кусто

   

Дивосил

       

Бвлкк-

4.

       

Злітна

аерОД-РОМІ

а

       

Пухнаста

       

098 430 31 72

• Продається будинок загальною площею 147 кв. м., є 25 сотих землі. Тел. 098 558 28 45; 3-17-02

•  Продається двоповерховий будинок зі зручностями загальною рлощею 200 кв. м., евроремонт, прибудови. Тел. 097 648 11 74

• Продається двоповерховий будинок зі зручностями по вулиці Кривоноса, 20 загальною площею 160 кв. м., євроремонт, частково мебльований; є гараж, 0,03 га землі. Тел. 097 48 79 131

•  Продається садиба в центрі села Вишнопіль з документами; є газ , вода, погріб, господарські будівлі, 60 сотих землі. Тел. 098 578 42 62; 067 285 79 69:093 441 02 93

• Терміново і недорого продається будинок; є літня кухня, сарай, підвал, 14 сотих землі; поряд ліс, ставок. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

• Терміново і недорого продається півбудинку. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

•  Продається будинок в районі лікарні; ціна 50 тисяч у. о.; можливий торг. Тел. 067 67 62 672

• Продається будинок в центрі села Воронківці.Тел.067 258 09 20

• Продається кам"яний будинок в селі Красносілка; є криниця, гараж, хлів, вода проведена в хату. Тел. 097 67 21 653

•  Продається будинок 1998 року

загальною площею 70 кв. м.; є літня кухня, підвал, сарай, фундамент (10x12); поряд ставок, річка; ціна 19,5 тисяч у. о. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

•  Продається півбудинку 1997 року загальною площею 75 кв. м.; є земельна ділянка 6 сотих; ціна 25 тисяч у. о. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

•  Продається будинкок зі зручностями в районі вокзалу І або обмінюється на трикімнатну квартиру некутову, не вище 3 поверху. Тел. 068 031 52 31

•  Продається двоповерховий будинок. Тел. 063 79 41 731

•  Продається півбудинку в центрі міста: три кімнати, кухня, прибудова під санвузол; є сарай, телефон, 0,02 га землі; можлива поетапна виплата. Тел. 096 276 05 31; 098 430 31 72

•  Продається новий незавершений будинок. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

• Терміново і недорого продається будинок. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

1  кімнатиі квартири

•  Продається однокімнатна квартира в Болгарському містечку на 4 поверсі, є індивідуальне опалення. Тел. 093 579 87 32

2 ■ кімнатні квартири

• Продається двокімнатна квартира в центрі міста, 1 поверх, за-

гальна площа 41,3 кв. м.; поруч є дитячий садочок, школа, зупинка. Тел. 050 23 49 211; 093 034 14 80

•  Продається двокімнатна квартира по вулиці Миру, 1/147, 5 поверх, євроремонт; ціна договірна. Тел. 068 203 86 22; 068 203 86 23

•  Продається двокімнатна квартира по вулиці МИру, 1/146, кв. 48. Тел. 096 283 63 72

•  Продається двокімнатна квартира по вулиці Миру, 3/20, кв. 2, 1 поверх; можливо для комерційної діяльності або під офіс. Тел. 096 270 19 67

5 - кімнатні квартири

• Терміново продається трикімнатна квартира в районі Вічного Вогню, 2 поверх. Тел. 068 220 46 53

•  Продається трикімнатна квартира у Ворошиловському містечку. Тел. 097 45 300 03; 3-00-62

•  Продається трикімнатна квартира з переобладнанням на салон-магазин з документами; можливий обмін на однокімнатну квартиру з доплатою. Тел. 097 726 08 70; 068 026 91 20

•  Продається трикімнатна квартира загальною площею 72 кв. м. або обмінюється на однокімнатну квартиру з доплатою. Тел. 093 54 78 602

•  Продається трикімнатна квартира. Тел. 096 335 43 12

Земельні ділянки

• Терміново і недорого продасть-

ГОРОСКОП

І ТЕРЕЗИ (24.09-23.10).

Ви будете мати сліпучий успіх, тільки не загрузніть в липкій патоці лестощів. Необразливий з першого погляду флірт може завести вас далеко, і з спритно розставлених тенет виплутатися буде непросто.

| СКОРПІОН (24.10-22.11). Цього тижня стосунки з коханою людиною будуть таїти сюрпризи І несподіванки. Ловіть настрій коханих, так як саме вони зможуть виконати ваше заповітне бажання,

• СТРІЛЕЦЬ (23.11-21.12). На любовному фронті у ці дні вас чекають радість і удача, якщо ви не будете надто задирати ніс перед коханою людиною Можлива незабутня ро-

I мантична зустріч у понеділок.

І КОЗЕРІГ (22.12-20.01). Понеділок і субота можуть виявитися найбільш вдалими днями для побачень, постарайтеся не займати ваш щоденник менш романтичними справами.

І ВОДОЛІЙ (21.01-19.02). Цього тижня у вас голова па-морочиться від успіхів і ви можете уявити себе верхом досконалості, але ваші погляди не завжди підтримуватиме кохана людина. Ваші думки розділяться в ключовому питанні, що плачевно позначиться на ваших стосунках. РИБИ (20.02-20.03). Неждано І негадано ви опинитеся вершиною любовного трикутника І в епіцентрі бурхливих пристрастей. Спробуйте зберігати холоднокровність І тоді ви опинитеся не тільки на вершині, а й на висоті, уникнувши з'ясування стосунків.

®

ся ділянка в селі Пашківці. Тел. 097 477 08 38;3-31-49

•  Продається ділянка під забудову в районі цукрового заводу (Но-вики). Тел. 096 356 10 13; 067 745 23 65

•  Продається земельна ділянка 18 сотих в районі Нового міста; поруч є ліс та річка. Тел. 098 819 59 60; 3-12-99

•  Продається ділянка під забудову в районі цукрового заводу. Тел. 098 290 54 35; 3-04-53

•  Продається земельний участок 10 сотих з кадастровим номером. Тел. 063 79 41 731

• Продається земельниа ділянка по вулиці Південна, 7 з пакетом документів. Тел. 093 54 78 602

•  Продаються дві приватизовані земельні ділянки по 10 сотих в районі вокзалу 2.Тел. 096 335 43 12

•  Продається ділянка під будівництво. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

Гаражі

• Продається гараж у кооперативі «Металіст» розміром 6x6. Тел. 093 579 87 32

Кіоски та приміщення

•  Продається приміщення по трасі Київ-Хмельницький, село Вишнопіль, 170 кв. м., ціна договірна. Телефон 096 703 13 21

•  Продається кіоск на центральному ринку площею 2,5 м. х 3,5 м. Тел. 096 356 10 13; 067 745 23 65

ОГОЛОШЕННЯ

безкоштовні оголошення, реклама

ПЕРША міська

№54 (88) 05 вересня 2013 року

БЕЗКОШТОВНІ ОГОЛОШЕННЯ ПРИЙМАЮТЬСЯ ТІЛЬКИ НА ФІРМОВИХ КУПОНАХ ДО ВКАЗАНОЇ ДАТИ

ДОВІДКА

за телефоном щоденно

з 10:00 до 16:00, крім суботи та неділі

(067) 394-44-09

в офісі редакції щоденно з 10:00 до 16:00, крім суботи та неділі м. Старокостянтинів вул. Острозького, 11

П.П. «Нерухоміє

Експертна оцінка нерухомої*

вул. К. Острозької*) 43/1, ге;і. 3-25-76,

:ть - інформ»

чііґш;і, к-упівля-продяж

8-097-701-]8-67, 097-509.26-89.

Кімнат

Адреса

Поверх

Запільна площа

Житлова

Кухня

Ціна у.о. (парт)

1

*Іиої 1/156

3/5

26.7

13.1

5.9

13 000

1

Попова 30/2

1/5

37.8

18

6

20 ОООмрП

1

Попова 30/2

1/5

35

18

6

ібСШтаЧ

3

Чиоу4

1/2

42

28

6

24000Іта>,)

3

Покришкіна 1

2/2

84.3

49

8.9

45 ОООіторг)

3

Іофійська 8

5/5

72

40

8

32 000

3

Есенська 8

1/5

69,3

40,5

8

34 000

3

Ииру1/157

2/5

67

40

8

30 000(тор0

Будинки

Земля

Заг. площа

Опалення

Зручності

Ціна

Червонофлотська

6 сот.

60

пічне

немає

22 000

Короленка (незавершений)

13 сот.

200

   

20 000

Дачний буд кооп. «Сокіл» (вихід до річки)

10 сот.

150

парове

55 ОООігорі

Незавершене будівництво, пров- 2-й Ппльпний

 

80

є

є

12 000

Недобудований будинок, вул. 1-Південній

20 сот.

230

   

30 ООО(гарг)

зудинок с Красносілка

18 сот.

113,4

є

є

ЗООООїторО

Новий будинок, вул. 2-Південна

4,5

39

парове

є

26 500

КАЛЕНДАР СВЯТ

7 ВЕРЕСНЯ-ДЕНЬ ВІЙСЬКОВОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ

8 ВЕРЕСНЯ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ФАШИЗМУ, ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ НАФТОВОЇ,

ГАЗОВОЇ ТА НАФТОПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ, ДЕНЬ ТАНКІСТА, МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГРАМОТНОСТІ, МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СОЛІДАРНОСТІ ЖУРНАЛІСТІВ

9 ВЕРЕСНЯ-ДЕНЬ ТЕСТУВАЛЬНИКА,

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ

КРАСИ

10 ВЕРЕСНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАПОБІГАННЯ САМОГУБСТВАМ

ІЦЕРКОВНИЙ КАЛЕНДАР

5 вересня - Мч. Лупа.

Сщмч. Іренея.

6 вересня - Сщмч. Єв-тихія. Свт. Петра Київ.

7 вересня - Апп. Вар-

фоломія і Тита.

8 вересня - 11-а. Мчч. Адріана і Наталїі. Гл.2.

9 вересня - Прп. Піми-

на Вел. 10 вересня - + Прп.

Іова Почаїв. 11 вересня - + Усікновення голови св. Іоан-на Хрестителя. Піст.

ДЕНЬ АНГЕЛА

6 ВЕРЕСНЯ - АРСЕНІЯ, ПЕТРА, ЕВТІХІЯ, ГЕОРГІЯ 8 ВЕРЕСНЯ - НАТАЛІ

10 ВЕРЕСНЯ-АННИ, АНАТОЛІЯ, АРСЕНІЯ

11 ВЕРЕСНЯ ІВАНА

• Продається вагончик на центральному ринку в центральному продуктовому ряду. Тел. 098 819 59 60; 093 819 11 11

Обміняю

• Обмінюється житловий будинок в селі Пашківці на трикімнатну квартиру не вище 5 поверху, бажано в Жовтневому містечку або на П'ятачку. Тел. 067 174 60 29

Куплю

•  Куплю квартиру на першому поверсі під комерційне використання. Тел.096 390 21 18

•  Куплю трикімнатну квартиру, дорого. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

Здам

•  Здається житло в селі Дідово Берегівський район Закарпаття. Зона відпочинку, до термальних вод села Косіно 5 км.; можлива доставка. Тел. 098 231 50 96

•  Здається однокімнатна квартира в «Авіаторі», 5 поверх, індивідуальне опалення. Тел. 096 97 15 456

•  Здається частково мебльована двокімнатна квартира. Тел. 063 79 41 731

•  Здається мебльована трикімнатна квартира. Тел. 063 79 41 731

Зніму

• Молода сім'я прийме в подарунок будинок або квартиру в будь-якому стані. Тел. 099 630 63 64

•  Молода дівчина винайме одно, двохкімнатну квартиру, порядок та своєчасну оплату гарантую. Тел. 097 609 68 49

• Чоловік винайме недороге житло на довгий термін (можливо і в сільській місцевості).Тел 096 37 25 871

ТРАНСПОРТ

Продам

•  Продається автомобіль М-412, 1980 року випуску. Тел. 068 112 90 40

• Продається бус МЕРСЕДЕС БЕНЦ ВІТО 110,1998 року випуску, пасажирський; ціна договірна. Тел. 068 203 86 22; 068 203 86 23

• Продається майже новий дамський велосипед; ціна 450 гри. Тел. 096 225 39 37

•  Продаються автомобіль ДЕО ЛА-НОС, 2006 року випуску. Тел. 097 454 96 58

• Продається автомобіль ВАЗ 21 154, 2007 року випуску, чорний, 60

тисяч км. пробігу.Тел. 097 475 64 72

•  Продається автомобіль РЕНО 11 1.7 Б, 1987 року випуску, червоний, 3-дв. Тел. 097 474 39 45

• Продається автомобіль «МОСКВИЧ» 412 КОМБІ, 1989 року випуску. Тел. 097 488 16 60; 3-15-12

• Терміново продається автомобіль ВАЗ-2105 1986 року випуску червоного кольору. Тел. 068 032 19 69; 098 28 35 119

• Продається автомобіль ВАЗ 21063,1988 року випуску, бежевого кольору, в доброму стані: двигун після капітального ремонту, чистий салон. Тел. 097 488 37 75

• Продається велосипед «Україна» за ціною 360 грн. Тел. 097 347 60 59; 3-38-96

БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Продам

•  Продаються газоблоки «АЕКОС», піноблоки, кримський ракушняк, шифер, металочерепиця, профнас-тил, цемент, пінопласт, гіпсокартон, клей, сітка, короїд, гідробар'єр, паробар'єр - 4,5 грн.м.кв. та інше. Тел. 067 383 26 17

• Продаються недорого віконні рами (б/в).Тел. 097 583 61 51; 3-29-83

• Продається жесть оцинкована 1x2 м. 1 мм. Тел. 097 648 11 74

•  Продаються балки, дошки, стро-піла, бруски. Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

ПОБУТОВА ТЕХНІКА

Продам

• Продається пральна машина «Ока». Тел. 098 558 28 45; 3-17-02

•  Продається цифровий тюнер для телевізора ТКІМАХ ТК-2012 № (новий); ціна 400 грн. Тел. 093 547 10 58; 3-10-58

МЕБЛІ, ТОРГОВЕ ОБЛАДНАННЯ

Продам

•  Продається новий м'який куточок «Лондон». Тел. 097 815 83 81

• Продається два серванта, дзеркало, тумбочка. Тел. 098 558 28 45; 3-17-02

• Продаються терміново і дешево меблі (б/в): ліжко двоспальне, шафа, сервант, прихожа, тумба. Тел. 097 782 90 46

Пропоную роботу

• Потрібен продавець у магазин; заробітна плата 2 000 грн. Тел. 093 98 709 13

• Потрібен продавець на цен-тральний ринок. Тел. 093 98 709 13

• Магазину потрібен продавець. Тел. 098 241 75 98

• Запрошуємо менеджерів з просування, менеджерів, промоутерів, торгових агентів. Тел. 067 578 35 03; 063 468 10 03 Ольга Володимирівна

Шукаю роботу Ті ■ ' >

•  Шукаю роботу, часткова зайнятість. Тел. 098 290 3146

ПОСЛУГИ

• Ремонт телевізорів різних марок. Виїзд додому. Без вихідних. Професійно. Гарантія. Тел. 096 712 36 75; 063 219 85 31

•  Відеозйомка та фото урочистих подій. ЬЮ-якість і фотокниги. Тел. 067 384 43 99

• Реставрація ванн, новітня технологія; наливні ванни. Тел. 063 794 18 24

• Зрізання та обрізання дерев над будівлями, лініями електропередач, газовими трубами. Тел 097 82 81 254

дитячий одяг

ТА РЕЧІ

Продам

•  Продається укомплектований зимово-літній дитячий візочок фіолетового кольору «Юпітер». Тел. 063 199 77 70; 097 652 53 29

• Продаються дитячі товари: шкільна форма, туфлі, куртка для хлопчика на 1-2 клас, для дівчинки на 1-4 класи, новий шкільний сарафан розміром 140. Тел. 067 706 15 63

•  Продаються майже новий костюм для хлопчика 6-7 класу у відмінному стані. Тел. 096 127 25 52

• Продається батут надувний «Тигреня» розміром 5x6. Тел. 097 648 11 74

•  Продається стільчик + столик для годування малюка до 3-х років «Чіко» (Італія). Тел. 096 704 73 10

• Продається дитяча кроватка з матрацом І подушкою (в гарному стані). Тел. 096 704 73 10

ТВАРИНИ, РОСЛИНИ

Продам

•  Продаються канарейки. Тел. 097 75 48 123

• Продаються поросята м'ясної породи Р1, макстер, петрен, виведеної в Голландії. Тел. 068 62 98 873

•  Продаються кози. Тел. 068 62 98 873

• Продається дрібна картопля.Тел. 097 477 08 38; 3-31-49

•  Продається кінь з возом.Тел. 096 637 68 16

• Продається кобила з лошам та з возом. Тел. 096 303 16 49

•  Продаються цуценята німецької чорної вівчарки. Тел. 067 381 32 28

• Продаються цуценята породи «Спанієль».Тел. 098 252 89 04

• Продаються карликові пекіне-си, 6 тижнів, село Сахнівці. Тел. 068 043 49 37

• Продається мед. Тел. 067 393 46 15

•  Продається робочий кінь. Тел. 096 482 27 57,096 737 98 43

•  Продаються дві корови і телятко. Тел.097 709 7412

• Продаються папуги (синій, зелений) з кліткою Тел. 098 723 45 52

~УІЧКИ, САРАЙ ТА ЛІТНЯ КУХНЯ, ПОГРІБ. ПОРУЧ ЛІС

ТЕЛ.097-289-48-16

тел. 097 663 16 45

ПРОДАМ

дерев'яні ящики під розсаду по 1,5грн., оптом дешевше

ТЕЛ.: 067-381-74 94,067-372-17-22

ПРОДАМ БУДИНОК

ПОТРІБЕН ПРОДАВЕЦЬ

в продуктовий магазин

по вулиці Миру Тел 067190-13-30,096-831-6^66

ПІДПРИЄМСТВО

Реалізує яйце куряче столове

різних категорій ТЕЛ. 097-Ш-69-23,097-2І9-Ш-95

РЕМОНТ

ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ПРАЛЬНИХ МАШИН

Виїзд до вас у зручний час ТЄЛ. 067-89-30-136

КУПЛЮ

- вуглекислотні, кислородні балони

- пивні ящики пивні бочки пивні пляшки кліщі до бочок

ТЕЛ.:067-381-74-94 067-372-17-22

ПЕРША міська

№ 34 (88) 05 вересня 2013 року

безкоштовні оголошення, реклама

ОГОЛОШЕННЯ

©

ДОВІДНИК «ПЕРШОЇ МІСЬКОЇ»

Газета «Перша міська» 067-394-44-О9 Старокостянтинівська

міська рада та виконавчий комітет

голова 3-12-36

приймальня, черговий 3-23-55

Міграційна служба 3-18-73 Прокурор 3-20-19 Державна податкова ін-спекія 3-05-03,4-51-34

Центральна районна лікарня 3-22-76, 3-22-48, 3-23-33

Районна санітарно-епідеміологічна станція 3-25-63 Комунальне підприємство «Тепловик» 4-54-59 Комунальне підприємство «Водоканал» 3-20-86

МРЕВ РВ УМВС 4-12-43 ЖЕК 3-20-62 «Міськсвітло» 3-25-25 Автобусня станція 5-20-54 Залізнична станція

Старокостянтинів-1 4-11-21

Старокостянтинів-2 4-12-55

Б/У ШИНИ

та сидіння для автомобіля

ДЛЯ ВАШОЇ

"пООО^ГЕАП

ВРЄаосІгісН

МАШИН

Тел. 057-772-72-76,

Куплю

• Куплю зерно ячменю та вівса. Тел. 097 937 22 56; 3-35-15

Куплю

• Куплю нові військові чоботи: хромові - 200 грн., ялові • 100 грн., фетрові -300 грн., бурки -400 грн. Телефон 063 138 96 48; 095 21714 87

• Куплю фарфорові статуетки. Тел.

096  390 21 18

• Куплю рушта (колосняки). Тел.

097  347 60 59; 3-38-96

• Куплю старовинний годинник з боєм. Тел. 096 390 21 18

Продам

• Продається тачка, стремянка, коври.Тел.098 558 28 45; 3-17-02

• Терміново і недорого продаються секції металевої огорожі. Тел.

097 477 08 38; 3-31-49

•  Продається недорого котел «Жи-томир-3» (б/в) і бачок розширювальний.Тел.097 583 61 51;3-29-83

• Продаються труби для свердловини металеві та пластмасові діаметром 150, азбестоцементні діаметром 200 Тел 067 907 54 40

•  Продається кутник (100x70} - 4 штуки по 4,7 м., ціна 40 грн. за 1 м., кутник (90x90) - 3 штуки по 2,3 м. по ціні 40 грн. за 1 м.; труба профільна (40x40) ■ 13 штук по 2,25 м. по ціні 8 грн. за 1 м.; труба нержавіюча б/д - 100 м. по ціні 6 грн. за 1 м.; балони газові - 4 штуки по 40 грн.; залізо полосове (60x4) - 13 штук по 2,25 м.по ціні 150 грн.; параніт (1700x1000) - 4 листа по 40 грн.; пускачі реверсивні ПМЕ-322 - 2 штуки по 150грн.Тел.097 722 46 10

•  Продається електротельфер «Ехрегї» довжина тросу 30м, вантажопідйомність 450 кг. Тел 097 227 37 61

• Продається старовинне німецьке фортепіано. Тел. 096 37 25 871

ВТРАЧЕНО, ЗНАЙДЕНО

• Загублені документи на автомобіль на ім'я Сартакової Надії Василівни та права на ім'я Сартакова Віталія Олександровича просимо повернути за винагороду. Звертатися в «Старий» універмаг, 1 поверх, ювелірний відділ.

•  Загублено документи та телефон «НокІа». Прохання повернути за винагороду. Тел. 067 322 51 42

ДО УВАГИ ЧИТАЧІВ!

Редакція газета закликає Вас уважно читати оголошення, котрі вас зацікавили. Дзвінки на деякі телефони платні. За дзвінки на телефони редакція відповідальності не несе.

комісійний магазин

ВЖИВАНИЙ ТА НОВИЙ ЖІНОЧИЙ, ЧОЛОВІЧИЙ ТА ДИТЯЧИЙ ОД ЯГ

СТАРИЙ УНІВЕРМАГ, 1 ПОВЕРХ

ПЕРША

Ж. міська

Дані про клієнта обов'язкові для запої (в газеті не публікуються)

Прізвище, ім'я

З правилами подачі оголошень ознайомлений і згоден.

Підпис

(                                                       Лі'Цей купон дас змогу розмістити одне безкоштовне оголошення*!

І КУПОН ДІЙСНИЙ Д011.09.2013                                             в трьох номерах газети.                    .„.,,„„ І

Текс

т оголошен

НЯ Ідо Юс/

їв):

       
       
       

ПРОДАМ АБО ЗДАМ В ОРЕНДУ МАЙСТЕРНЮ

РАНО,

КОПАННЯ КРИНИЦЬ

Поставка кілець від

виробника Ж Пошук води Помірні ціни 1 Тел. 067-415-7711

КОЛІЯ, Е КРАН-БАЛКА

ТЕЛ. 097-289-48-16

ПРОВОДИТЬСЯ НАБІР НА

ТРЬОХМІСЯЧНІ ВЕЧІРНІ

КУРСИ ПЕРУКАРІВ

№ закінченню видається документ державного зразка

ТЕЛ.096-137-31-06

ЛІЦЕНЗІЯ ІЄН 395571

ПОТРІБЕН

МЕНЕДЖЕР'ЗІЗНАННЯМ ПК ТЕЛ. 096-210-7І-59

Вантажні перевезення

краном маніпулятором

Тел. 067-22-63-667

ПРОПОНУЄМО ПОСЛУГИ МІНІ-ЕКСКАВАТОРА

Глибина копання -3,5 м

Ковші - 30см, 50 см, 65см, їм

ТЕЛ. 067 226-36-67, 3-33-09

ДЕШЕВИЙ ОДЯГ З ЕВРОПИ

ВЕЛИКИЙ ВИБІР ВЕСНЯНОГО ВЕРХНЬОГО ОДЯГУ ТА ІНШЕ

МИ ЗНАХОДИМОСЯ: ЦЕНТРАЛЬНИЙ

РИНОКШОЛИШНІЙ МЕВЛЕВИЙ МАГАЗИН

БІЛЯ МЖНОГО ПАВІЛЬЙОНУ)

ТЕЛ. 067-789-16-45

(АНЕКДОТИ

-  Чим краще запивати страви мекси-

канської кухні? - Текілою.

- А німецької кухні?

- Пивом.

-А італійської кухні?

- Вином.

- А українську кухню?

- А українську кухню не запивати

треба, а закушувати!

В Англії злодії проникли в банк і були в шоці: в сейфах замість грошей вони побачили баночки з якимось пудингом. Зі словами «Ну хоч поїмо» наїлися його. Міліція вмирала від сміху, дивлячись відео. Випадок увійшов в історію як найбільше пограбування банку сперми

Після відвідин ресторану, два мужика привозят додому третьего, у якого вже почалася «асфальтова хвороба». Витягли з таксі, поставили. Тільки

відпустили - він впав. Підняли, поставили, знову впав. Після п'ятої спроби

один з мужиків зауважує, що таксист

зацікавлено спостерігає за ними, І вирішив пояснити:

- Ось друг відзначав день рождения і перебрав. Навіть стояти неможе.

- Ну, це не дивно! Ви ж його п'ятий раз

на голову ставите!

Приходжу ввечері додому. Теща сидить у кріслі і гладить свого ротвей-

лера.

Побачивши мене, показує на мене

пальцем і каже собаці:

- ЗЯТЬ!

- Люба, а що на обід?

- Нічого...

- Вчора теж було нічого! Приготувала на два дні.

Приходить Змій Горинич додому п'яний, жінка йому з порогу:

- А ну дихни! Коротше, доволі невдала смерть...

Йде чоловік по вулиці. Назустріч йому юна красуня. Він думає:

- От би моїй дружині такі ноги... За кілька метрів - ще одна красуня.

Мужик:

- От би моїй дружині такі груди... Приходить додому, дружина відчиняє

двері, він до неї:

-Люба, ти не повіриш, всю дорогу тільки про тебе і думав!

-  Тато! А навіщо ти одружився на

мамі?

Чоловік повертається до дружини і каже:

- Ось бачиш, навіть дитина дивуєть-

ся!

Якось в одному офісі розговорилися про даїшників. Ну і кожен ділиться з колегами відмазками перед даішника-

миі у разі порушення. Один співробітник розповідає:

- Коли мене гальмують за перевищення швидкості, я кажу, типу: начальник, вибач, сусід подзвонив, сказав: до

моєї якийсь коханець прийшов- Сам розумієш, весь на нервах, зірвався, природно, перевищив, приїду - уб'ю обох! Стовідсотковий варіант - завжди відпускають! Ну, всі посміялися, похвалиш його за

винахідливість і забули. Приблизно через два тижні одна співробітниця запізнилася на роботу на дві години. Приїхала дуже зла і каже:

- Прикиньте, перевищила швидкість, мене гальмує даїиіник, ну. я йому.

мовляв: начальник, так і так, сусідка подзвонила, сказала, що до мого якась сучка додому прийшла, одразу ж як тільки я поїхала на роботу. Ну, самі розумієте, нерви, зірвалася, зараз приїду і очі ім обом видряпаю. Так він, скотина, І протокол складав довго-довго, і мій домашній телефон записав, і машину оглянув, і аптечку перевірив, і капот відкривав, і в багажник заглянув...

Ї^Фон редакції: (068) 540 її 19 відділ решми (067)594 44 09

У                   1тМи@икг.п<(

**&* Редакції; л 100 Хмельницька обл. *"аро«шягтиів,вул. Острозького 11 електронна версія тижневика

ПЕРША

_Ж міська

Інформаційно -аналітичним тижневик Засновник та видавець: ПП Афанаскв О.В. Головний редактор: Ірина Рожок-Капранояа

Рекомендована

ціна: 2 грн00коп.

Рци«ці» ілпи і Перон иіімиї не и дуту «юрипубліиційі илиші

Млгрмя і гоніти) •> •|*<л»иі пу оамі Вшпоіїмльніпь

Ііудьчш; попікшими, у і'і опремиї чліин ігкиїв чи К)Ь[>.\жг»ь. "і^лікучлннв і рсгуйлікувЛімя. Пґ)кдру« ч" І'ІД» *** '"""С поишрснн інформації, є будь пий Он формі і,) яким он тонічним способом воно не здійснювалося,суворо иСсроняимя беї попередньо* письнок кади ) бону шновкика видання «Лершл иісьи> Відповідальність и іиісі та текст реклами нме реиимодавець. Відтовїдальніпь м де стоеірнюь фонів, ап.кнш іменіл Інших щниінесуль автори публіицій.Вщпоеідільністьи іимпь друку несе лрумрмті

ШВ ііі

м ОШ <Л 6І Ч

И Н

1 98

>УМОВИ УЧАСТІ У КОНКУРС МС ПЕРША МСЬКА"

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно надіслати на електронну скриньку 1 тІ5ка@икг.пеі фото та декілька

речень про власні смак» та вподобання. В темі листа вкажіть «на конкурс».

Голосування за учасниць проводиться на фірмовому купоні, який знаходиться на 16 сторінці.

Крім дівчат, яких оберуть за допомогою голосування купонами, у групі Вконтакті серед конкурсанток також

буде відібрана одна учасниця, що набере найбільше голосів (+1), вона теж потрапить до фіналу конкурсу.

Деталі конкурсу за телефоном 067 39 44 409 Більше фото учасниць на сторінці групи ЬПряУ/ук.сот/с1иЬ24864703

Нехай донечкапіеяюв квіточка. Зростає симпатичною і милою Нехай з першого дня буде Веселою і дуже щасливою!

мамі и татку, хлоп ятка1

Красенем хай він зростає, І здоров я, й мудрість має' Хай найкращим будесином, І продовжить рід родини, Радістю всіх звеселяє, Щасгпй хап його чекає!

З найкращими побажання 'Ірина, Анатолій, Костя м Д

Тут можна смачно поїсти та прочитати ^ свіжий номер «Першої міської»

Вітаемо'хюв'їпеєм ВІКТОРА ДМИТРОВИЧА ГНАТЮКА і даруємо разом із сло-привітання свої найщиріші побажання.

і^?оки зупинити не в нашій владі. Нехай так: чим більше років, тим більше щастя, здоров'я,іблаг_ополуччя, любові, радості, достатку й сімейного затишку. л * и кипам ^^^                  іи сім'ї Букшань, Столовеькі, Попельнюк

4 вересня зустрів свій славний ювілей ВІКТОР ДМИТРОВИЧ ГНАТЮК.

З 1965 року він працює водієм у центральній лікарні, 29 років - з перших днів і до виходу на пенсію - кермував автомобілем колишнього головного лікаря Юрія Березенського, За 38 років роботи його ім'я занесене у Книгу пошани лікарні та в Книгу трудової слави. Від Міністерства охорони здоров'я був нагороджений значком «За роботу без аварій». Сьогодні ювіляр - це уважний чоловік, люблячий тато та дідусь.

Тобі, наш рідненький, найкращі та найщиріші вітання.

Нехай цвітуть під небом синьооким

Ще довго-довго дні й літа,

А тиха радість, чиста і висока,

Щоденно хай до хати заверта.

Бажаємо здоров'я, сонця у зеніті,

Любові, доброти і щастя повен дім.

Нехай у серці розкошує літо

І соняхом квітує золотим.

Хай успіх, радість і достаток

Сиплються до вас, немов вишневий цвіт.

Хай життєвий досвід творить з буднів свята,

А Господь дарує довгих-довгих літ!

З любов'ю, дружина Тетяна, донька Лариса, син Сергій,^ зять Юрій, невістка Олена, внуки Яна та Владислаї

мета

(ідні двері, гаражні порота, жалюзі, ролети. моск Погрібні ііікн.і?! Замоклнйк.- у н.іс. Оїдіт

.а та двері

1ІДПІКОНМЙ, ПІДЛИВИ

Виклик спеціаліста, замір, доставка, демонтаж-БЕЗКОШТОВНО!

тел.: З 00 83

моб.: 09В 678 42 86

м. Стаї

.і.-:

Т

б.: Об:

рокостянтинів

вул. Острозького, 53/1 (приміщення м-иу-ВІКТОРІЯ)

940 87 49

ДОДАТКОВІ ЗНИЖКИ: -пенсіонерам, інвалідам; ____                                -будівельним організаціям.

"Світлодар

" ФАБРИКА ВІКОН

МЕТАЛОПЛАСТИКОВІ

ВІКНА ТА ДВЕРІ

З Виготовлення ?ї Монтаж ГІ Сервіс Якісно та надійної

КВЕ

м-Старомоепімтммні

вул.Софійська,3/1 (Болгарське містячі Т*л..О67-в7О-92-68, 097-632-58-98

РИТУАЛЬНІ ПОСЛУГИ

фк; цвгп<а.6ус, вінки}

- Домовина (різні, в.ифи);

-. хрести(різні види);

і таблички, фотокераміка^

і Пам'ятники,(бетон, мармур, крихта, базальт),

-.. якісне встановлення; пам.'ятників.

вул. К. Острозького, 8/1 ^(в дворі Старого універмагу) тел 3-03-53 моб. 067 254 35 65

) ПОГОДА на тиждень

   

05.09 Четвер

     

V > *,./ ВДенЬ

+16"С хмарно

09.09 Понеділок

 

ВНОЧІ

+11°С хмарно

вдень

+18"С хмарно

   

вночі

+ 8°Сясно

06.09 П'ятниця

     

_•,,, г вдень

+13°С хмарно

   

вночі

+10°С хмарно

10.09 Вівторок

 
   

; . вдень

+20° С хмарно

07.09 Субота

 

вночі

+13°С хмарно

-V\-/ .-■ ВДень

+1Б°Сясно

   

вночі

+8°С ясно

   
   

11.09 Середа

 

08.09 Неділя

 

вдень+21°С хмарно

вдень+18° С ясно

вночі +11°Сясно

вночі

+ 6°С ясно

   

-•/•■•у ^

     

Цілодобово 00-24

Ми працюємо для Вас!!!

іиаурма

кури-гриль

мн-дог

гарячі напої

Ми не длп Вас. а длп тих, хто був Вам дорогий

мдгдзиніїРИТУДЛЬНІ ПОСЛУГИ»

Пропонує помилене послуг при похованні: - катафат, автобус, мінроовтобус — дт треоехнь

то їх остошпенш

- фото то тобішчни металокера тел. моб. 067 748 33 тел. 4-36-65           Й

МоЛСЛИВИЙ

ч КРЕДИТ

Біли цеп грального ринку в приміщенні магазину ..Вищипі погріб"

Адреса: вул. Орджопікідзе, 6 (за ринком на шепетівськін трасі) ь.,-. Працюємо без вихідних з 8.00 до 19.00